Sveika! Es, piemēram, mācos tālmācībā Rīgas 1.vidusskolā, septembrī sākšu 12.klasi, un strādāju trīs strādā, trīs brīvas. Manuprāt, ļoti ērts mācīšanās veids, visus materiālus Tev iedod, un nesastumj tā kā parastajā skolās visu nevajadzīgo, dod tikai vajadzīgo, ja vajag tad vari kādu dienu sarunāt ar skolotāju un apmeklēt konsultācijas arī klātienē. Manuprāt, tālmācības + ir tas, ka Tev visu dienu nav jāsēž skolā, bet to stundu vietā, kuras Tu nosēdi skolā, Tu vari darīt lietas, kas Tev no sirds tiešām ļooti patīk. Darbu termiņu izpildē arī mierīgi var iekļauties, šajā skolā viena gada laikā var pabeigt divas klases. Kaut gan varu pacukstēt, ka šajā skolā nav īpaši tie termiņi jāievēro, galvenais, ka visi darbi līdz mācību gada beigām izdarīti. Un, ja nav izdarīti, kā man šogad gadījās, tad Tev dod iespēju uzrakstīt gada beigās Noslēguma ieskaites, eksāmenus, ja tās nokārto, tad tiec pārcelts, turklāt šajās ieskaitēs viegli nošpikot, kaut gan tas viss pēc tam par sliktu nāks skolas beigšanas eksāmenos. Neteikšu, ka talmācībā ir vieglāk mācīties kā parastajā skolā, bet ērtāk gan. Šajā skolā arī ļoti atsaucīgi skolotāji, vari pakonsultēties ar viņiem arī caur skype. It sevišķi man ir paveicies ar lielisku klases audzinātāju Mārtiņu. Super skolotājs! Vēlu veiksmi izvēles izdarīšanā! ;)