vidusskola pabeigta, ko tālāk?

Reitings 518
Reģ: 11.12.2011
šogad pabeidzu vidusskolu, bet nezinu, kur mācīties tālāk. Nav neviena joma, kur spēcīgi aizrauj, un tas ir pats trakākais. Ko darīt? Kur mācīties?
Skaidrs ir viens, vēlos veikt ,,tīru" darbu. Bet ir tāda dillema. Varbūt varat kaut ko ieteikt?
03.07.2014 17:59 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
ervins, neiet runa par to, kas drīz būs mironis. Es vienkārši nesaprotu loģiku, iet studēt to, kas neinteresē. Protams, māca arī jaunākās lietas, bet studiju kurss ir tāds, kāds viņš ir. Ja meitenei nav interese tajā, tad atbirs jau pēc 1. semestra, kā to daudzi dara. Tad labāk tiešām Au Pair. Ir iespēja par uz ASV doties par auklīti pastrādāt un arī uz citām valstīm. Būs kaut kāda dzīves pieredze, ja ne par bērnu auklēšanu, tad būs apskatīta kāda valsts. Ir tak dažādi risinājumi, lai nebūtu jāiznieko pus gads vai pat vairāk tajā, kas neinteresē.
07.07.2014 18:19 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
bet tas analfabētisms datora, ofisa un google leitošanā, ko ik pa laikam redzu, mani nebeidz pārsteigt.

Nu ja, es jau pamatā par to pašu. Visiem vajadzētu to pamatskolā iemācīt, it īpaši tagad, kad Igaunijā (un ne tikai, bet nu Baltija taču) sīkajiem programmēt māca.
07.07.2014 18:21 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
ja nemācīsimies, tad būs jāiet profenē.

Drīzāk uz gateri, jo tie kas patiešām nemācījās pat pamatskolu nebeidza :D Līdz 18 gadiem atsēdēja skolā pēcāk aizgāja :D
07.07.2014 18:23 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Loģiskā domāšana, problēmu risināšanas spējas, kaut mazākā nojēga par datordrošību, prasmes patstāvīgi apgūt da jebkādu programmu, to vienkārši izokšķerējot, gluži vienkārši uzlabota spēja apieties ar tehnoloģijām?

To jau paša ceļiem arī var apgūt, ja nav vēlēšanās strādāt tajā jomā nākotnē un nav papīrs vajadzīgs. Nezinu, nu tie ir mani uzskati, nesaku, ka paši pareizākie vai nepareizākie, bet nu jā. Jāpiekrīt, ka pamatlietas vajadzētu jau skolā apgūt, bet tas netiek darīts, jo tā kvalitāte informātikas stundās ir vienkārši vāks. Es daudz ko pašmācības ceļā apguvu, tā kā nevarētu teikt, ka tikai, mācoties IT, ir iespēja uzzināt, kā darboties ar datoru un apgūt kādu programmu.
07.07.2014 18:25 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
VISU var paša spēkiem apgūt, bet mēs reāli runājam par to, kurās lekcijās visnoderīgāk "pazaudēt" gadu vai divus.
07.07.2014 18:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits