Par kāzām

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
1.Cik kāzās savā dzīvē esat bijušas?
2.Ko jums nozīmē kāzas?
3.Cik ilgi esat gatavas gaidīt bildinājumu?

:)
01.07.2014 14:40 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Visas jūsmo par kāzām, to es nenoliedzu. Kas mani šai forumā skumdina? Tas, ka tiek uzskatīts, ka te jāizliek pat svarīgās lietas.

Piemēram, par sevi un citu tēmu runājot, vienmēr pasmaidu, kad lasu, ka man ir neinteresanta dzīve. Jā, no komentāriem tā varbūt liekas, jo es te nedalos ar sev svarīgu informāciju, runāju salīdzinoši par vispārīgām un ne tik noz;imīgām lietām. Jo nesaprotu, kāpēc būtu publiski jāapspriež kāzu detaļas, savs dvēseles stāvoklis, attiecības ar vīru vai vecākiem, intīmā dzīve daudzi jautājumi par bērniem u.c. svarīgas lietas.
Ir tomēr tādas lietas, kas ir jāatstāj tikai savai un tuvāko zināšanai.
02.07.2014 15:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
e. Jā, no komentāriem tā varbūt liekas, jo es te nedalos ar sev svarīgu informāciju, runāju salīdzinoši par vispārīgām un ne tik noz;imīgām lietām. Jo nesaprotu, kāpēc būtu publiski jāapspriež kāzu detaļas, savs dvēseles stāvoklis, attiecības ar vīru vai vecākiem, intīmā dzīve daudzi jautājumi par bērniem u.c. svarīgas lietas.
Ir tomēr tādas lietas, kas ir jāatstāj tikai savai un tuvāko zināšanai.
+
02.07.2014 15:11 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Stella, paldies, ka pamācīji Kubi lasīt. :D

Annie,
Paturpinot Tavu tēmu, vakar ar draugu runājām par cilvēkiem, kas izliek visur savu privāto dzīvi, kaut vai tai pašā Twiterī cikos ko izdarījis, kur bijis un tad beigās brīnās, ka dzīvē kaut kas nav kā vajag.
02.07.2014 15:13 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
tagad es saprotu, ka man to visu nevajag, par to lielo kodiena naudu es varu ko labāku ar savu mīļo izdarīt, bet man vēl aiz vien patīk bildes kus viss pa šiko. Nevienam nenorādu kā rīkoties, katram ir sava dzīve un kāzas nav tikai plika izrādīšanās.

Pilnībā piekrītu. Tā lielīšanās un salīdzināšana ir smieklīga, es laikam esmu dīvaina, bet nekad nesapratīšu sievietes, kuras gandrīz vai spiedz un kauc no sajūsmas par kāzām un bildināšanu, un noliek tās, kuras nespiedz. :D Manas ideālās kāzas būtu tikai divatā - es un viņš, un tad skaists ceļojums. Nekādas milzīgas radu saimes izrīšanās, piedzeršanās, muļķīgu rotaļu un milzīgas ballītes.

Zinu pāri, kuri kāzām notrieca pārdesmit tūkstošus un zinu pāri, kuri mierīgi salaulājās un noīrēja sev diviem mājiņu tālu prom no visiem. Un abi pāri ir laimīgi kopā. :)
02.07.2014 15:14 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
kaut vai tai pašā Twiterī cikos ko izdarījis, kur bijis un tad beigās brīnās, ka dzīvē kaut kas nav kā vajag

..., ka dzīvoklis apzagts pa tīro. :D
02.07.2014 15:15 |

Reitings 6407
El Diablo, Tev ļoti daudz plusu, šeit mūsu viedokļi saskanēt saskan! :)
02.07.2014 15:17 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Varu piekrist, ka arī uzskatu, ka ir lietas, kas jāatstāj pie sevis un starp tuvākajiem. Tāpēc arī daudz ko te nestāstu, kad man būs kāzas un citus intīmus sīkumus. Bet iekarstot diskusijās reizēm ir tā, ka tu jau aizmirsti par to, ka te taču ir virtuālā vide un pasaki ko lieku, ko nevajadzēja.

Reitings 6407
stellaglmr, nu, kāpēc Tu tā... es gribēju netiešu to pateikt. :D

Reitings 4320
bet nekad nesapratīšu sievietes, kuras gandrīz vai spiedz un kauc no sajūsmas par kāzām un bildināšanu, un noliek tās, kuras nespiedz

Es neesmu manījusi, ka kāda te kādreiz noliktu citas, kas neizrāda emocijas par kāzām un bildinājumu. Vienkārši katra mēs esam savādāka, citas ir emocionālākas, citas ne tik emocionālas, kas tur ko nesaprast? Pašlaik es tieši saskaros ar to, ka man norāda, ka es lūk, spiedzu un kaucu, taviem vārdiem, par bildinājumu un kāzām. Tas gan jums šķiet ok, ka varat man to norādīt, ka esmu pārņemta ar kāzām :D ak , šī dīvainā sieviešu loģika. Vispār te bieži meitenēm vajadzētu saprast, ka neviens nevienu nenoliek, vienkārši cilvēki DISKUTĒ, un ir jāpieņem otra viedoklis. Un tas, ja kāda pabrīnās , ka cita dzīvo savādāk, pēc citiem principiem, uzreiz nenozīmē, ka tiek nolikta, vienkārši esam dažādi cilvēki ar atšķirīgiem uzskatiem, un katra šeit varam izteikt brīvi savu viedokli.

Un es palieku pie sava, man laulības ir solījums Dieva priekšā otru mīlēt gan laimē, gan nelaimē un kāzas man ir šī solījuma nosvinēšana ar saviem tuvākajiem cilvēkiem, kas priecājas par mani. Man vienalga, ka kāda aiziet uz Dzimtsarakstu nodaļu, ar lieciniekiem, paraksta papīrus un viss. Man vajag tās sajūtas. Esmu sajūtu cilvēks, citādi es nemāku eksistēt. Man vajag tos īpašos mirkļus, un ne jau dārgāko kleitu, fotogrāfu un krutāko viesu namu, bet skaistu saulainu dienu, manus mīļos man apkārt, viņu smieklus, kopīgas dejas un tostus, kas var aizskart dziļākās sirds stīgas. Tas ir tas viss, ko mēs ar vīru atcerēsimies visu atlikušo mūžu. Protams, tā ir mūsu abu divu diena, bet mēs abi vēlamies, lai tajā piedalās mūsu tuvākie, neuzskatu, ka tāpēc mums ir uzmanības deficīts. Un vispār, kad es būšu mamma, es arī gribēšu būt sava bērna kāzās un ceru, ka man to neliegs. Es uzskatu, ka mēs nevaram saviem vecākiem liegt šajā dienā būt kopā ar mums.
02.07.2014 15:40 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Arī baznīcā var salaulāties, pēc tam nerīkojot visu pārējo. Svinības nav baznīcas noteiktais kanons.
02.07.2014 15:44 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es arī uzskatu,ka,ja vīrietis neprec sievieti,tad kaut kas tomēr līdz galam nav.

Taču dažu uzspīlētā savu kāzu uzspiešana citām gan izskatās pēc izmisīgiem uzmanības saucieniem.
02.07.2014 15:58 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es arī uzskatu,ka,ja vīrietis neprec sievieti,tad kaut kas tomēr līdz galam nav.

Un ja sieviete negrib precet virieti?? :D mana gadijuma, nu negribas, bet ne jau delj ta ka es neuzskatu vinju par savu isto, bet taa kazu orgamizeshana liekas tik laikietilpiga, ka slinkums :D
02.07.2014 16:01 |

Reitings 4320
Annie, vai tas kāds saka pretējo? Es teicu, ka man vajag tās sajūtas. Un es šaubos, ka Dzimtsarakstu nodaļā es šīs vēlamās sajūtas iegūtu. Sākumā mēs domājām tikai laulāties baznīcā, bez svinībām, bet tad izdomājām, ka tomēr gribam to pabūšanu kopā ar tuvajiem arī vēlāk.
Paliekam pie tā, ka lai katram šī diena ir tāda, kādu vēlas un kādā atmosfērā jūtas vislabāk , galvenais, lai pārim sakrīt viedoklis, pārējais ir mazsvarīgi :)
02.07.2014 16:01 |

Reitings 4320
Taču dažu uzspīlētā savu kāzu uzspiešana citām gan izskatās pēc izmisīgiem uzmanības saucieniem.

Ja tas par mani, tad kā izpaužas tas, ka es uzspiežu savas kāzas citām ? Kārtējā pērle. Esmu pārsmējusies ar jums te :D
02.07.2014 16:05 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Zii It works both ways. ;)

kampanella Ja reiz sasaistīji to ar sevi,tad jau pašai tā arī liekas.
02.07.2014 16:07 |

Reitings 4320
Nē, man tā neliekas. Tādā gadījumā es neredzēju nevienu komentētāju, kas kādai te uzspieda savas kāzas .
Ko tu vispār ar to domā? Pašai neizklausās nedaudz šīzī? :D
02.07.2014 16:11 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man kāds pastāstis ka var uzspiest citiem lai precas? Ar ložmeteu tēmē un ar varu uz zagsu velk vai?
02.07.2014 16:44 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
bezpersonisku pantu kaut kādā zagsā, ko nolasa garlaikota bāba un kur pēc tam pie durvīm visi aizbāž aiz vaiga izdalīto pīrāgu, kāds, paralēli pīrāgam uztaisa kaut kādas paviršas bildes pie durvīm un es skaitos precējusies

šitais jau bija glupi! kuššššš ja tu šādi uzskati, tad tu nekādu citu iespaidu kā jauna un glupa skuķa, neatstāj!
Tas, ka kāzas nav baznīcā vai pļavā vai vēl nez kur, bet gan zagsā, nenozīmē, ka tiks fotogrāfētas paviršas bildes un bāba lasīs dzejoli garlaikoti.
Tu domā, ka tā dzimtsarakstu tante, kura tev nolasīs dzejoli pļavā vai muižas parkā būs ieinteresētāka un meklēs dzejoli speciāli tev?! Smieties gribas!
Un kur teikts, ka baznīckungs runu būs sarakstījis tieši tavām kazām?! Domā, ka tu viņam vienīgā precēties gribētāja tajā nedēļā? Iespējams, ka pat tajā dienā?

stellaglmr par to bildinājumu....man rokas trīcēja kad rakstīju iesniegumu dzimtsarakstos, jo tikai tad aptvēru, ka viss notiek pa nopietno. A tas, ka mans vīrietis man paprasīja vai precēšos, bija jauki un tā, bet tas jau nav akmenī cirsts līdz brīdim, kad tas ir oficiāli :)

Man jau ir apnicis skaidrot kādēļ kāzas nebūs uz 2 dienām ar gariem galdiem un nodzeršanos, jo takš vajagot padzirdīt un paēdināt draugus/radus. Nu bāc, kāzas ir kāda izdzeršanās un izēšanās? Paēst un padzert var mājās!!! Kāzas ir 2 cilvēku solījuma diena. Kamēr būs tādi, kas kultivēs lielas balles, tikām nekas nemainīsies :)
02.07.2014 16:56 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Latviešiem kāzas IR dzeršanas un ēšanas svētki.Tādas ir tās tradīcijas, bet tradīcijas taču var lauzt :) un katrs dara kā grib :)
02.07.2014 18:04 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
A-komanda, es uzrakstīju tieši tādā pašā stilā, kā citas rakstīja par kāzām ar ballīti pēc tam vai kāzām ģimenes lokā. Tur arī bija visādas stulbības sarakstītas. Tad par tādām kāzām var stulbības rakstīt(ka tādas taisa tikai lai izrādītos, ka tur vīrs vispār neko nenozīmē, laulība pēc tam nebūs izdevusies, visiem galvenais tikai rīt un apdzerties utt), bet par zagsu nē, zagsā viss superīgi, sirsnīgi un neizsakāmi skaisti?
Man vienalga, kādu iespaidu es tev atstāju. Acīmredzot, tādu pašu, kādu man atstāj tās, kas glupi izsakās par kāzām baznīcā, vai kāzām ģimenes lokā.
02.07.2014 19:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)