Latvietes vs. krievietes

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ietekmējos no vakardien aktuālās "Dienvidamerikas" tēmas un aizdomājos par atšķirībām starp latviešiem un cittautiešiem - šeit ar cittautiešiem, pirmkārt, saprotu krievvalodīgos. Negrasos "troļļot" vai apgalvot, ka kādas tautības pārstāvji būtu "labāki" par citiem - nē, dabā parasti viss ir līdzsvarā. Manuprāt, krievi ir uzņēmīgāki, drosmīgāki, pašpārliecinātāki, neatlaidīgāki, sirsnīgāki, taču katrai no šīm īpašībām piemīt arī negatīvais aspekts: sirsnīgāki - familiārāki, neatlaidīgāki - uzbāzīgāki, pašpārliecinātāki - bravūrīgāki, drosmīgāki - agresīvāki utt. Savukārt latvieši man šķiet klusāki, atturīgāki, empātiskāki, taču arī šīm it kā labajām īpašībām seko ne tik labas: klusāki - nekomunikablāki, atturīgāki - vēsāki, empātiskāki - histēriskāki utt.
Ja runājam par krievu vīriešiem, tad esmu novērojis, ka tie biežāk nodarbojas ar uzņēmējdarbību, saskarsmē ieņem aktīvu pozīciju, aizstāv savu viedokli, dažreiz mēdz uzvesties skaļi un demonstrēt savu "varenību". Arī sievietes viņi krietnu vairāk "lutina" attiecībās, taču bieži vien ir greizsirdīgāki un vardarbīgāki par latviešiem. Iespējams, kļūdos, taču man radusies sajūta, ka slāvu mentalitātē sievietei tomēr tiek ierādīta zemāka vieta sociālajā hierarhijā. Lai man piedod latviešu vīrieši, taču par latviešu puišiem man radies iespaids, ka tie "ar muti ir Rīgā, ar darbiem - aizkrāsnē", turklāt tik daudzi žēlojas, cik viņiem grūta dzīve, zems atalgojums utt. Protams, nevaru apgalvot par visiem latviešiem - tā ir vienīgi mana subjektīvā pieredze.

Un par sievietēm - krievietes, manuprāt, noteikti ir kaislīgākas, temperamentīgākas, veiklākas, taču arī manāmi prasīgākas, greizsirdīgākas, rupjākas, vardarbīgākas un untumainākas, manuprāt. Pirmo reizi krieviete man iesita aptuveni 6 gadu vecumā, kad nevarējām kaut ko sadalīt, spēlējoties smilšukastē. Man palika asiņojošs deguns un mācība, ka ar krievu meitenēm nav joki. :-) Turpretim latvietes, es domāju, ir klusākas, pieticīgākas, pacietīgākas. Lai man piedod latviešu meitenes, tomēr es domāju, ka tieši krievietes vīriešiem biežāk kļūst par "liktenīgajām sievietēm". Nelaime vienīgi tāda, ka "liktenīgās sievietes" bieži atstāj sirdī pamatīgas rētas...

Ja man jautātu, ar ko es labprātāk vietotu attiecības - ar krievieti vai latvieti - es atbildētu, ka vispirms man jāpazīst konkrētas sievietes, no kurām izvēlēšos gudrāko, skaistāko un ar labāko sirdi apveltīto. Manuprāt, tautībai nav nekādas nozīmes, jo attiecības veidojam ar konkrētu indivīdu, nevis etnosu (tautību), ko tas pārstāv.

Kāda ir būtu pieredze un uzskati šajā jautājumā?
Varbūt foruma dalībnieku vidū ir arī krievu tautības pārstāvji? Labprāt dzirdētu arī viņu viedokli.

Piebildīšu, ka tēmas nosaukums apzināti tika izraudzīts provokatīvs, lai piesaistītu lasītāju uzmanību.
30.06.2014 19:56 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Pa lielam piekritu autoram.
Nepiekritisu par to, ka musu krievi ir tadi pasi ka latviesi. Cik es esmu saskarusies un saskarusies esmu loti daudz, krievi nav vienadi ar latviesiem. Roberta pieminetas ipasibas piemit ari musu krieviem.
Pieredze ir loti pozitiva gan ar krievu puisiem, gan meitenem. Tapat ari ar darbadevejiem, kolegiem, kursabiedriem utt.
30.06.2014 21:14 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Nu nopietni?
30.06.2014 21:16 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
nepiekrītu tēmas uzstādījumam, jo, manuprāt, vienā valstī dzimušus un kopā augušus valsts pilsoņus ir grūti strikti divās tautībās, kurām tiek piešķirtas krasi atšķirīgas raksturiezīmes.
daudzas man nepiekritīs, un es pati to sapratu tikai dzīvojot ārpus Latvijas.
Daļēji piekrītu.. kopš esmu prom no valsts.. neredzu vairs tik lielu plaisu starp latviešiem un latvijā dzīvojošiem krieviem, kaut gan.. atšķirīgi mēs esam :D
Piemēram, arī mans mīļotais LV varēja izbaudīt, kura tautība mīl iepraukties rindā pa priekšu :D :D
30.06.2014 21:29 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Kad es biju attiecību veidošanas stadijā, man bija dažas paziņas krievietes, bet ar viņām kaut kā negāja jau no paša sākuma, tā ka pat vairāk neko negribās.
Man jau kaut kā no padsmit gadiem domājot ka kādreiz būs ģimene, tā būs ar Latvieti. Lai nu kā bet tā arī sanāca.
Neesmu nekāds nacionālists, bet patīk ka mana sieva ir Latviete un bērni ir Latvieši un dzimtā valoda visiem ir viena. Patīk ka arī radi no abām pusēm ir Latvieši.
Mīlestība ir mīlestība, bet man nepatiktu ja mana mīļotā fanotu par uzvaras svētkiem nu citiem krievu pasākumiem.
30.06.2014 21:34 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Es nepiekritīšu tevis teiktajam. Man apkārt ir pietiekami daudz apņēmīgu latviešu, kuri māk aizstāvēt savu viedokli un ies pierādīt savu taisnību arī gadījumos, kad tā nemaz nav taisnība, bet, ja paskatās uz krievu tautības man zināmiem cilvēkiem, tie nemaz tik uzņēmīgi nav. Piemēram, puis 22 gados vēl jo projām dzīvo pie vecākiem, tie viņam maksā par skolu un vēl dod naudu izklaidēm. Es piekrītu Zelta black teiktajam, ka šis viss ir ļoti subjektīvi. Mums apkārt nav vieni un tie paši cilvēki, tāpēc arī mums katram savs viedokli par noteiktas tautības pārstāvjiem radies pēc sabiedrības, kas ir mums apkārt. Jā, varbūt arī tev apkārt ir vairāk uzņēmīgu krievu tautības cilvēku un latviešu "pelēkās peles", bet tas nenozīmē, ka viņi atspoguļo visu kopējo sabiedrību.
30.06.2014 21:54 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Piekrītu gandrīz visam autora teiktajam. Jau sen esmu pamanījusi šādas atšķirības, bet tas ir tikai normāli.
Ko es varu teikt par krieviem - būtībā neko sliktu. Man patīk, ka viņi ir viens par visiem un visi par vienu, tāpat rakstura īpašības, bet tās jau autors minēja. Man rados ir krievi - nekādu problēmu. Arī drauga mamma ir krieviete, attiecīgi arī visi mammas radi. Attiecības ir superīgas, valodas barjeras nav, jo nelieku runāt obligātā latviešu valodā, ja jūtu, ka cilvēks nespēj izteikties. Tāpat man ir draugi krievi, neko sliktu vispār nevaru pateikt - ļoti draudzīgi, vienmēr palīdzēs, stingri savā raksturā. Man patīk tā krievu čupošanās , kas latviešiem tas nav tik ļoti izteikti. Kaut vai salīdzinot savā pilsētā - latviešu skolu un krievu skolu. Krievu skolā viņi visi ir barā, rodas iespaids, ka ir baigā kopības sajūta, kamēr latviešu skolā to novērojusi neesmu.
30.06.2014 21:57 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Gandrīz visam piekrītu, tomēr nav skaidrs, kāpēc vispirms tiek apgalvots, ka latvietes ir tādas un tādas, bet krievietes citādas, bet beigās apgalvots, ka tomēr tā šķirot pēc tautības gluži nevar. Es nemēdzu cilvēkus raksturot pēc tā, kāda kuram tautība, bet vienu iezīmi gan esmu pamanījusi- krievi ir skaļāki, ne tik...kautrīgi (?) kā latvieši vai kā nu to nosaukt. Piemēram, skaļākas kompānijas uz ielām runā krievu mēlē, atrodoties tuvu svešiem cilvēkiem latvieši bieži vien (kaut vai garām paejot) pieklusina balsi, krievi tā dara retāk, viņi nebaidās uzsākt sarunu ar svešiniekiem, nebaidās, ka kāds dzirdēs viņu sarunas. BET vienmēr jau būs izņēmumi, tāpēc, manuprāt, tāda strikta dalīšana pēc tautības ir nedaudz lieka. Lielos vilcienos varbūt var minēt kādas raksturīgākās iezīmes konkrētai tautībai, tomēr vienmēr būs kādi izņēmumi, katram kāda īpašība, kas īsti neatbilst stereotipiem par viņa tautības raksturojumu.
30.06.2014 22:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
bet vienu iezīmi gan esmu pamanījusi- krievi ir skaļāki, ne tik...kautrīgi (?) kā latvieši vai kā nu to nosaukt.

Centīšos palīdzēt - krievu tautības cilvēkiem reti kad ir takta izjūta. Savukārt, latviešu tautības cilvēkiem, visbiežāk, patīk ieturēt zināmu distanci starp savu privāto dzīvi un pārējiem sabiedrības locekļiem.

Ja pieturā būs četras sievietes ap gadiem 30 - divas latvietes un divas krievietes - visticamāk, Tu dzirdēsi tikai abu krievvalodīgo dialogu. Kā Peķa vakar mājās pārnāca lopā, kā meita pabeidza skolu, kā mazdēls piekāva bērnudārzā puiku, kā mazmeita iemācījās adīt - viņi nevis nav kautrīgi, bet viņi nejūt to smalko robežu - kad kļūst kaitinoši un nepieklājīgi skaļi.

Tā, protams, nav ar visiem vai visiem tikai vienā pusē. Bet jā, tā ir krievvalodīgajiem raksturīgāka iezīme, kā latvietim, kuram tomēr būs kauns stāstīt par to kā viņu ģimenē iet vai tieši pretēji galīgi neiet.
30.06.2014 23:03 |

Reitings 55
Reģ: 14.05.2014
Mīlestība ir mīlestība, bet man nepatiktu ja mana mīļotā fanotu par uzvaras svētkiem nu citiem krievu pasākumiem.

+++
Es arī par to esmu domājusi, un saprotu,ka man nebūtu pieņemami, ja mans mīļotais vīrietis pie Uzvaras pieminekļa svinētu uzvaras svētkus. Un jā, esmu liela patriote un iespējams arī nacionāliste.
01.07.2014 00:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Katrai tautai savi plusi un miinusi. Par vulgaritaati runaajot, ir jaaskataas no kura slaanja naak cilveeks. Semocku grauzeeju un 2l alus pudelju cieniitaaju gjimenee krievvalodiigie buus skalji, vulgaari utt, bet no citas vides buus taadi, kuri runaa klusaa balsii, ir pieklaajiigi utt. Vieniigaa nerazja, ka tie skaljie vairaak lec aciis, taapeec rada arii taadu iespaidu, ka visa tauta ir taada. Par vienu lietu gan piekriitu - slaavi nemeedz emocijas tureet iekshaa. Ja sievai kaut kas nepatiks, viirs paaraak veelu maajaas paarnaaks, dabuus ar pannu vai vismaz kaartiigu sceenu un tiks nolamaats, bet latvietes visbiezjaak vienkaarshi sapuutiisies un nerunaas. Un jaa, krievietes nekautreejaas pienjemt daavanas un komplimentus no viirieshiem, jo vinjas uzskata, ka vinjaam tas pienaakaas par skaistaam aciim, bet latvietes peec greznas daavanas var sajusties pat neerti.
01.07.2014 00:58 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
nu ne jau visi cilveki pec tautibas bus vienadi.

es neiedalu.

fakts ka krievi ir agresivaki jaa bet ne visi. pazistu ari normalus krievus.
01.07.2014 01:01 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Dienvidamerika, 13lpp, Serijs
Latvijas vīrietis>Latvijas sieviete.

Dienvidamerika, 18lpp, Tobias Edmundo Fabregas
Messi>Ronaldo, kā Kanādas

Latvietes vs. krievietes, 1lpp Ģirts, Ģirts
Krievietes>Latvietes

Kurš vel no visa foruma izmanto salīdzināšanas zīmes (,=) lai salīdzinātu vārdus? Neviens vairs tā nedara :D
01.07.2014 04:39 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Pirmo reizi krieviete man iesita aptuveni 6 gadu vecumā, kad nevarējām kaut ko sadalīt, spēlējoties smilšukastē. Man palika asiņojošs deguns

Un pārējās reizes? :D
Es pati kā dzimusi un augusi latviešu ģimenē, pat ne reizi neesmu iesitusi puisim pļauku :D

Katrs cilvēks ir savādāks, neatkarīgi no vietas, kurā audzis, vai tautības pasē, Bet tomēr jāpiekrīt, ka katrai tautai ir savas rakstura iezīmes. Tas tomēr nenozīmē, ka tās piemīt visiem šīs tautības pārstāvjiem, jo raksturu ietekmē tas, kādā ģimenē audzis šis cilvēks.
Daļēji varu piekrist tavam tautu raksturojumam, bet protams man ir nācies satikt ne vienu vien krievu tautības cilvēku, par kuru biju pilnīgi pārliecināta, ka ir latviets.
Es vakar aizdomājos par kaut ko līdzīgu, lai gan es vairāk domāju par valodu. Man kaimiņos dzīvo ģimene, kur tēvs ir latviets, sieva krieviete, un bērni knapi saprot latviešu valodu. Ja jau ir izdomājuši dzīvot Latvijā, tad kādēļ bērniem nemāca latviešu valodu, bet krievu.Es saprotu, ja jau māte krieviete, viņa vēlas, lai arī bērni runātu krieviski, bet vai bija jānolaiž tik tālu, ka bērni dzimuši un dzīvojot Latvijā nemāk latviešu valodu? Un tādas ģimenes ir daudzas.
Varbūt ir kāds, kurš man var paskaidrot, kādēļ krievi dzīvojot Latvijā saviem bērniem neliek mācīties arī latviešu valodu?
01.07.2014 05:40 |

Reitings 211
Reģ: 23.01.2014
Labrīt!
Laikam pa nakti man uzradušies dvīņu brāļi- Tobias un Serij! :D
01.07.2014 06:12 |

Reitings 1816
Kuram rīts, kurš vēl nav bijis gulēt..
01.07.2014 06:14 |

Reitings 211
Nepatiktu, ja mīļotais svin uzvaras svētkus!?
Tā bija diena, kad tika pielikts punkts Vācijas un sabiedroto zvērībām. Arī latviešu, kad tika nogalināti ēbreji, krievi, baltkrievi utt. Kad citu cilvēku neuzskatīja par cilvēku.
Tie bija lielākie noziegumi cilvēces vēsturē! Terors, kurš kādam bija jāaptur.
Jūs piesauciet genocīdu un okupāciju, bet nemazākajā mērā neuzņematies atbildību par saviem noziegumiem pirms ww2 un ww2 laikā. Krievija pieļāva kļūdu, biedrojoties ar Nacistiem, Latvija tam ir spilgts piemērs. Tagad atkal rej no muguras uz Krieviju. Kas dzimis nacists, tas vienmēr tāds paliks. Tagad uzskatāms piemērs ir Ukraina, kura atļaujās veikt genocīdu pret Kreivu tautu.
01.07.2014 06:33 |

Reitings 1816
Nepatiktu, ja mīļotais svin uzvaras svētkus!?

Man ,piemēram, tas būtu atkarīgs no tā, kā tiek svinēti šie svētki. Vai viņs aiziet nodzeras kopā ar draugiem, aiziet nolikt puķes pie pieminekļa vai visu dienu staigā ar Georga lentīti pie krūtīm. Ja viņš aizietu tikai nolikt pukes uz pieminekļa tad man nebūtu iebildumu, bet ja staigātu ar to lentīti, tad gan man tas nepatiktu.
01.07.2014 06:43 |

Reitings 211
Varbūt ir kāds, kurš man var paskaidrot, kādēļ krievi dzīvojot Latvijā saviem bērniem neliek mācīties arī latviešu valodu?

Tāpēc, ka cilvēki nav akli. Krievi Latvijā labi redz, kāda ir šī tauta, ko viņi dara, kāda ir politika un domas. Varbūt negrib, lai viņu bērni kļūtu par šādiem cilvēkiem. Tas ko latvieši dara, tas ir sviests. Pilnīgs stulbums.. Loģiski ka bērniem novēl to labāko, tas nāk dabīgi.
01.07.2014 06:49 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Man arī krievu čaļi patīk labāk nekā latvieši :D
01.07.2014 06:55 |

Reitings 1816
Bet valodai nav nekāds sakars ar to kāds ir cilvēks. Vel viena valoda (pie tam valsts, kurā tu dzīvo, lai varētu vismaz sazināties ar vietējiem iedzīvotājiem), ir tikai bagātība. Ko tu tālāk dari ir atkarīgs tikai no tevis paša un no tavas audzināšana. Tas ka tu dzīvojot Latvijā māki latviešu valodu uzreiz nenozīmē, ka tu atbalsti visu ko dara 100 zābaki. Un ja jau tik ļoti nepatīk Latvija, un tas kas šeit notiek, tad lūdzu, neviens šeit netur dodies kur gribi.
01.07.2014 06:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits