CE

Reitings 142
Reģ: 05.06.2013
Sveikas.
Apskatīju savus CE un neko nesaprotu bet uz tiem skatoties saķeru galvu. :/
Vienā-0.4550
Vienā-0.4550
Vienā- 0.2500
Nekad īsti nav gājis ar mācībām, itka 12.kl.
ir nolikts? cik tas ir?
27.06.2014 21:38 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Diferenda, nestandartā ir cik - 3 uzdevumi? Un punkti kādi 6-8 par katru? Jā, šie punkti daudz ko dod, bet, ja izpilda pārējo bez problēmām, baigi daudz arī nezaudēsi.. mums, piemēram, skolā saka - nu, kaut vai, ja tev ir ideja, liec uz lapas, varbūt pusceļš būs pareizs un kādu punktu dabūsi, bet neatstāj pavisam tukšu. domāju, ka pat cilvēkam, kurš nav ģēnijs matemātikā, trešajā daļā ir iespējams par katru uzdevumu dabūt vismaz tos 1-2 punktus nopelnīt, nevar būt, ka nekādu ideju atrisināšanai arī nav.. vispār ieinteresēja, pačekošu šī gada eksāmenu :)
28.06.2014 09:25 |

Reitings 207
Reģ: 09.11.2013
Kā var apskatīt rezultātus, kur tos var redzēt ? :)
28.06.2014 10:09 |

Reitings 78
Reģ: 19.09.2013
Nesaprotu ko jūs ņematies ar tiem procentiem? :) Kāda starpība 5% vai 90%? Galvenais,ka ir nolikts!
Ir pilns ar cilvēkiem, kas ir atssākuši mācības pēc nez cik gadiem, no pamatskolas viss ir aizmirsts, pat elementārākās lietas tajā matemātikā un tad nu viņi liek kā nu var. Daudziem nav svarīgi tie procenti, galvenais ka diploms dabūts. Pie tam,ja neplāno tālāk iet mācīties nekur, jo LV tāpat nav nekādu dižo iespēju, tad jau vēl jo vairāk.
Visi te tādi gudrie izklausās, it īpaši Roberts, ka smiekli nāk :) Paņem pats izpildi pēc 10 gadu pārtraukuma no skolas, to matemātikas valsts eksāmenu un redzēsim kādi tev būs rezultāti :)
28.06.2014 15:21 |

Reitings 82
Reģ: 29.01.2009
Es vidusskolu beidzu pirms 10 gadiem un šogad kārtoju matemātikas eksāmenu. Dabūju B līmeni ar 82 %!
28.06.2014 16:05 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Visi te tādi gudrie izklausās, it īpaši Roberts, ka smiekli nāk Paņem pats izpildi pēc 10 gadu pārtraukuma no skolas, to matemātikas valsts eksāmenu un redzēsim kādi tev būs rezultāti

Esmu ar mieru. Piedāvāju slēgt derības, ka iegūšu vismaz 95% (76 punktus no 80). Uz ko saderēsim?
29.06.2014 00:08 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Tās jūsu derības.. :D Es nedomāju, ka pieauguša cilvēka izpildīts eksāmens ir pielīdzināms 12. klases skolēna pildītajam. No vienas puses: pieaudzis cilvēks diendienā nemācās un neatkārto (ja vien tā nav viņa tālākizglītība, profesija) skolas vielu, bet no otras puses: 12. klases skolēnam parastajam pirms eksāmena ir stress, viņš pēdējās dienās cenšas sagrābt visu, ko ir (ne)mācījies, tas viss saiet putrā un pašā eksāmenā var pat elementārākais aizmirsties. Arī amosfēra (visi skolēni sēž kopā, daudzi skolotāji pieskata, viss tik oficiāli, spiediens, ka jānoliek ļoti labi eksāmens, lai tiktu uz augstskolu un pārējais) rada stresu. Stresam ir milzīgs spēks, un pieaugušam cilvēkam tāds būs mazāks.

Es pēc savas pieredzes: pirms viena cita eksāmena zubrījos kā nelabais, pirms tam pārējos gados arī biju mācījusies, bet kā eksāmens klāt, tā skatos uz lapu lielām acīm un nespēju atcerēties, kaut zinu - kaut kur galvā atbilde ir.
29.06.2014 00:18 |

Reitings 312
Turklāt stulbums, ka cilvēki kaut kādas zināšanas tik ļoti uzsver. Nu nepadodas kādam viena lieta, var padoties cita. Protams, forši, ja viss padodas, bet visi nevar būt ar tik vieglām galvām.
29.06.2014 00:19 |

Reitings 312
Un vēl. :D Daudzas situācijas pieaudzis cilvēks varēs loģiski izspriest vienkārši pēc savas dzīves pieredzes. Skolēniem arī jābūt loģiskai domāšanai, bet vairāk jau ir sastopami tādi skolēni, kuri vēl pagaidām nesaprot matemātikas sasaisti ar reālo dzīvi, jo viņi vēl nav līdz tai sapratnei izauguši. Es domāju, ka, ja atkārtoti tagad kārtotu matemātiku, iegūtu augstāku līmeni nekā 12. klasē.
29.06.2014 00:22 |

Reitings 1868
Domāju, ka arī pieaugušajam var radīt stresu, ja, piemēram, derības slēgtas uz ievērojamu naudas summu.
Protams, ka visiem nav jābūt literātiem un matemātiķiem, taču uzskatu, ka rakstīt bez kļūdām un rēķināt ikdienišķus uzdevumus jāprot ikvienam rīcībspējīgam indivīdam.
29.06.2014 00:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Turklāt stulbums, ka cilvēki kaut kādas zināšanas tik ļoti uzsver. Nu nepadodas kādam viena lieta, var padoties cita. Protams, forši, ja viss padodas, bet visi nevar būt ar tik vieglām galvām.

Nezinu, cik gruutai galvai ir jaabuut, lai tikai 6% no iemaaciitaas vielas pielektu. Te driizaak ir slinkums, neveeleeshanaas iedziljinaaties. Var tak kaut vai draugiem paprasiit, lai paskaidro ko nesaprot.
29.06.2014 00:23 |

Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Robert, nedabūtu tu tik daudz %...nop.
Protams, ka visiem nav jābūt literātiem un matemātiķiem, taču uzskatu, ka rakstīt bez kļūdām un rēķināt ikdienišķus uzdevumus jāprot ikvienam rīcībspējīgam indivīdam.

Un tur jau tā lieta, ka eksāmeni nesastāv no elementārām lietām, un ja tu to nedari/ netrenē katru dienu, tad nu vispār.
29.06.2014 00:46 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Un tur jau tā lieta, ka eksāmeni nesastāv no elementārām lietām, un ja tu to nedari/ netrenē katru dienu, tad nu vispār.
++
Nu, nav, nav eksāmena saturs tikai no elementārām ikdienas lietām. Sanāk, ka pie elementārām ikdienas lietām pieder logaritmisku, trigonometrisku nevienādību risināšana. Kā tad!
29.06.2014 00:50 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es kad savā laikā liku eksāmenus matemātikā tad ar zemu vērtējumu ieguvu, es nevienu pie tā nevainoju, ieskaitot pati sevi, jo es tiešām apzinos ka matemātikas virzieni tik tiešām nav mans aicinājums, jau kopš bērnības. Loģiskā un pat matemātiskā domāšana man ir gana laba, vienkārši uz priekšmetu kā tādu es īpaši interesi neizrādiju, kā ar protams ņēmot vērā faktu ka matemātika tai laikā man lielu interesi nedeva un visus 4 kursus skolā matemātikas pasniedzējs ar neko dižais nebija, kā rezultātā pat meitene kura ļoti labi zināja matemātiku teica ka viņa 9. klasē zināja vairāk matemātikā nekā pirms 12. klases eksāmeniem. :D

Un ja pat man savajadzēsies matemātiku tad ātri vien to sapratīšu, vienkārši tā kā interese man to ir tik tiešām zem 0 tad īpaši necenšos, bet tik un tā sekmīga biju, pat tad kad kursā bija vel pat daži kas bija nesekmīgi, kas jau pat priekš manis likās dīvaini, kā to var dabūt gatavu.

Un ak jā es ar laiku pa laikam ko uzkodēju priekš mājas lapām, kuru veidošanas procesā ar jaizmanto matemātika, un ar to man problēmas nav tā kā man viss labi dzīvē. :D

Bet jā, ja tiešām nav zināšanas par to ko tu gribi iesākt dzīvē, vai vismaz virziens uz kuru pusi, tad labāk reiķināties ka matemātika, kaut dēļ labiem eksāmenu rezultātiem būs noderīga.
29.06.2014 00:51 |

Reitings 1868
Robert, nedabūtu tu tik daudz %...nop.

Es jau piedāvāju derības.

Nu, nav, nav eksāmena saturs tikai no elementārām ikdienas lietām. Sanāk, ka pie elementārām ikdienas lietām pieder logaritmisku, trigonometrisku nevienādību risināšana. Kā tad!

Sekojot šādai loģikai, arī tekstā ievietot pieturzīmes vajadzētu prast vienīgi latviešu valodas skolotājiem, filologiem, redaktoriem utt.
29.06.2014 00:55 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Sekojot šādai loģikai, arī tekstā ievietot pieturzīmes vajadzētu prast vienīgi latviešu valodas skolotājiem, filologiem, redaktoriem utt.
Salīdzināji arī! :D Komatu likšana ir lieta, ko cilvēki tik tiešām dara ikdienā. Kaut kā neredzu, ka visi ikdienā cītīgi risinātu vienādojumus.
29.06.2014 01:00 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es nesaprotu šito cepšanos par matemātiku. Man vairāk ir skumji par vidusskolēniem, kuriem dzimtajā valodā ir maz procentu, kuri nemāk uzrakstīt elementārus vārdus.

Un tur jau tā lieta, ka eksāmeni nesastāv no elementārām lietām

+++ Protams, skolēniem, kuriem ir vieglas galvas vai gluži vienkārši matemātika interesē un padodas, liekas savādāk. Man eksāmenā arī diezgan slikti procenti bija, bet nekad neesmu par to jutusies slikti vai stulbāka par citiem. Manuprāt, matemātika ir diezgan specifisks priekšmets un apgalvot, ka to var iemācīties visi, ir muļķīgi. Jā, tik daudz iemācīties, lai būtu sekmīgs, noteikti, ka var, un ļoti daudziem ar to arī pietiek.
29.06.2014 01:02 |

Reitings 1868
Šīs tēmas autore runāju par matemātikas CE, tādēļ koncentrējos tikai uz šo priekšmetu. Protams, ne jau vienīgi matemātika ir būtiska! Izglītību dēvē par vispārizglītojošu, jo tā paredzēta, lai harmoniski attīstītu jaunās personības.
Uzskatu, ka CE būtu jākārto visiem šādus priekšmetos: angļu valoda, latviešu valoda, ķīmija, fizika, matemātika un bioloģija. Manā izpratnē šie priekšmeti ir visa pamats.

Vai jums neliekas absurdi, ka daudzi jaunieši lieto viedtālruņus, planšetdatorus, bet nezina redukcijas formulas trigonometrijā, Lorenca spēku fizikā vai, teiksim, optisko izomēriju organiskajā ķīmijā?
29.06.2014 01:11 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Manuprāt, matemātika ir diezgan specifisks priekšmets un apgalvot, ka to var iemācīties visi, ir muļķīgi. Jā, tik daudz iemācīties, lai būtu sekmīgs, noteikti, ka var, un ļoti daudziem ar to arī pietiek.

Man gan liekaas, ka pie vainas ir tas, ka sensenos laikos kaads pateica, ka ne visiem var padoties matemaatika, taapeec daudzi kaa ar pirmo reizi nesaprot, taa uzreiz met plinti kruumos un vairs pat nemeegina iisti iedziljinaaties. Jaa, ne visi var buut matemaatikji, bet pashu elementaaraako un vieglaako dalju speej apguut ikviens, tik ir jaapameegina ieluukoties dazaadaas graamataas un paluugt dazaadiem cilveekiem lai paskaidro, liidz atradiisies kaads, kursh spees paskaidrot taa, ka sapratiis. Daudzi vienkaarshi noveertee sevi par zemu un par aatru piekarina birku - nav logjiskaas domaashanas.
29.06.2014 01:14 |

Reitings 312
Nu, Robert, tu taču pats saproti, ka neviena nepiekritīs derībām un gan jau tu pats noraustītos. Jo *lai viss notiktu godīgi, netiktu izmantoti papildmateriāli un ierīces, tev būtu klātienē jāsatiekas ar derībā iesaistītām personām, jāatdod savs mobilais, planšetes un citas mantas kā to dara skolēni, turklāt viss tas jādara neitrālā vietā, jo arī ne tik ierastā vide piedien skolēnu eksāmeniem
*būtu jārada jauni eksāmena uzdevumi, jo visi līdz šim esošie uzdevumi ir pieejami un neviens nevar būt pārliecināts, ka nebūsi mājās jau vismaz apskatījis to. :)
29.06.2014 01:16 |

Reitings 312
Uzskatu, ka CE būtu jākārto visiem šādus priekšmetos: angļu valoda, latviešu valoda, ķīmija, fizika, matemātika un bioloģija. Manā izpratnē šie priekšmeti ir visa pamats.

Vai jums neliekas absurdi, ka daudzi jaunieši lieto viedtālruņus, planšetdatorus, bet nezina redukcijas formulas trigonometrijā, Lorenca spēku fizikā vai, teiksim, optisko izomēriju organiskajā ķīmijā?

Angļu valoda nevar būt obligāts kārtojamais priekšmets un arī šobrīd tāds nav, var kārtot tā vietā franču vai vācu. Ir skolas, kur primārā svešvaloda nav angļu. Un ja sekojam tavai loģikai, tad būtu jākārto arī vēsture, literatūra, politika, .. pag, sanāk bez maz vai visi priekšmeti. :D Kas gan ir cilvēce bez vēstures? Kā cilvēks var iet vēlēt un būt pilsonis, neko nesaprasdams no politikas? utt. Tā domāšana, ka tikai eksaktās zināšanas ir svarīgas un ka tikai tās būtu jākārto, ir stulba.

Un atbildot uz otro jautājumu, nē, man tas neliekas savādi.
29.06.2014 01:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits