Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Eksāmenu rezultāti - kad?

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Čau, smukās!

Klau, zinu, ka atestātu iedod 30. jūnijā (pēc piecām dienām, uhhh), bet vai tadi Latvija.lv šie rezultāti nav ātrāk? Kā bijis citus gadus?
26.06.2014 13:20 |

Reitings 27
Reģ: 24.04.2011
Man nebija nepieciešamības ubagot budžeta grupās, zinot to, cik zemiem cilvēkiem tās ir un cik bieži tieši tie, kuri tikuši budžetā, pamet skolu.

Izklausās, ka tu `zini` ļoti daudz! :D Patiesībā, neko stulbāku es neesmu dzirdējusi vismaz pāris nedēļas. Žēl, ka es vēl nespēju nešokēties par šādiem `domu graudiem` (ar nodomu nepieminu jēdzienus, kas būtu atbilstošāki) :D
30.06.2014 17:57 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Sinepe, http://visc.gov.lv/aktualitates/faq.shtml - ceturtais jautājums no augšas.

Nesapratu?
30.06.2014 19:04 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Izpētīju Latviešu valodas eksāmena 2011./2012. gada rezultātus un secinājumus ar visiem komentāriem, piemēriem, par ko piešķirts punkts, par ko ne, sašokējos par plašo interpretācijas lauku, kas tiek piešķirts vērtētājam atsevišķos uzdevumos. Iepriekš visu laiku skandināju, ka "kas tur ko nenoformulēt viedokli, to tak jebkurš daudzmaz izglītots cilvēks var, nosaukt galveno domu easy" utt. Tur katru vārdiņu izvērtē. Sagatavojot eksāmeniem, šķiet, skolotāji to failu nemaz nav izlasījuši, skolotāji, šķiet, nemaz nezina, kā tiks vērtēts, sīkās nisanses. Minēšu, manuprāt, vērtēšanas kritērijus, kas pelnījuši kritiku un kur parādās pretrunas.
2. daļa. Teksta izpratne.
Piemēram, man visas skolotājas jebkura priekšmetā teica, ka atbildes jāraksta pilniem teikumiem. Nedrīkst uz jautājumu "Kā tu pavadīji vasaru?" atbildēt "Labi, daudz atpūtos", bet vajag "Es vasaru pavadīju labi, daudz atpūtos." Un šeku reku eksāmenā, kad jānoformulē galvenā doma, nedrīkst būt atbilde iesākta ar "Galvenā doma ir..." vai "Teksts ir par..." (kaut tālāk tiešām labi, precīzi noformulēta) - 0 punkti! Ok, piekrītu, ja runa ir par tematu, jo ja ir viena līnija virsrakstam un rakstīts "noformulē tematu!", tak nerakstīsi virsrakstu "Temats ir..", bet kādēļ gan, formulējot teksta domu, to nedrīkstētu darīt? Vai tas norāda uz skolēna zināšanu trūkumu? Galvenais, ka, ja tematam uzraksti "Temats ir par to un šito", noņem tikai 1 punktu no 2 maksimālajiem. Bet kurš variants izskatās trakāk?
Vēl kas: Ja domu esi formulējis lakoniski, īsi, saturiski korekti, bet tas nedaudz izskatās kā temats - 0 punkti!
Interpretācijas lauka problēma - ja nedaudz doma paplašināta vai noformulēta oriģinālāk, vai tieši otrādi - lakoniskāk - 0 punkti. Kā gan izvērtēt? Kāds vērtētājs to uztvers kā teksta dziļāku izpratni, kāds - par teksta neizpratni, kāds par spēju lakoniski paust galveno domu, kāds - par temata sašaurinājumu...
Domāju, ka dažām niansēm nu gan tik strikti nevajadzētu "piesieties", jo kāda specifiska formulējuma nianse neatspoguļo skolēna zināšanas, bet gan parāda, ka skolotāji tās nepārvalda. Pietiek taču, ja skolēns spēj atšķirt un uzrakstīt korekti domu, tematu un mērķi, zina to atšķirību, bet formai, kādā tas pateikts, atļaut standartnovirzes literārās valodas robežās.
Sanāk, ka striktie eksāmena kritēriji teksta izpratnes daļā apzināti tiecas veidot standartformulas, tikai tādus un ne citādākus teikuma struktūras modeļus, ko skolēniem rakstīt, nevis formulēt, kā tie tekstu izpratuši.
30.06.2014 21:06 |

10 gadi
Reitings 275
Reģ: 02.12.2012
Sinepe, links neforši iekopējās - uzspied uz sadaļas tajā lapā ''Par eksāmeniem un citiem pārbaudes darbiem''' un tad ceturtais jautājums no augšas. Tur ir līmeņu un procentu salīdzinājums.
30.06.2014 21:36 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Debija, Oo, labi. Paldies. :))
30.06.2014 21:38 |

Reitings 30
Reģ: 02.03.2014
Kad apskatās vidējos rezultātus valstī var sākt justies kā diezgan gudrs cilvēks :)
30.06.2014 21:51 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Es biju nokārtojusi tā, lai būtu sekmīga. Man nebija nepieciešamības ubagot budžeta grupās, zinot to, cik zemiem cilvēkiem tās ir un cik bieži tieši tie, kuri tikuši budžetā, pamet skolu.

Tas nu gan ir vistīrākais attaisnojums savai nevarēšanai dabūt normālus rezultātus.

Varbūt kāda zin, kā noteikt līmeni pēc procentiem?

Sinepe, tos līmeņus rēķināja pēc tā, kā Latvijas skolēni ir nokārtojuši katru no eksāmeniem. Ja vairums uzrakstīto darbu nav bijuši labi, tad lielāka iespēja dabūt labu līmeni, ja daudzi uzrakstījuši labi, tad grūtāk dabūt labu līmeni. Piemēram, manā gadā par 70% latviešu valodā un literatūrā, un angļu valodā varēja iegūt B līmeni, bet par 53% matemātikā - C līmeni.
30.06.2014 23:59 |

Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Meičuki, kā īsti ir? Piemēram, es piesakos RTU vienā programmā, LU vienā programmā un LLU vienā programmā, tad apstiprinot pieteikšanos man jābrauc un katrā vietā jāsniedz tie papīri?
01.07.2014 18:39 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Nē, vienā vietā tu apstiprini visus pieteikumus :)
01.07.2014 18:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Njā, ar katru gadu izglītības līmenis krītas. Mūsu laikos ar 70% latviešu valodas eksāmenā bija ne vairāk kā C līmenis.
01.07.2014 18:45 |

Reitings 87
Reģ: 29.06.2012
Rezultātus sen esmu redzējusi. :) Bet sarežģīti ir apskatīties. Un ja nav internetbanka,tad nevar. :P
09.07.2014 15:34 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
77% un A līmenis Latviešu valodā?

Nopietni? Paskatījos savu sneo atestātu, un izrādās, ka man vēsturē bija 78% un C līmenis :D Nu kur taisnība? Un vēsturē es biju diezgan liels dunduks.
09.07.2014 15:40 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits