Klientu apkalpošanas kultūra LV

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Labs rīts, dārgās dāmas!

Šodien sanāca nedaudz aizdomāties par apkalpošanas kultūru Latvijā.

Nezinu, vai tā man ir kāda karma vai kas, bet goda vārds - jau labu laiku par šo domāju.

Vai tikai man tā liekas, vai pie mums lielākā daļa apkalpojošā personāla (veikali, kafejnīcas, kaut vai tā pati kopētava Rīgas centrā :D , u.t.t.) ir ļoti vēsi un sausi, drīzāk pat nelaipni?

Pats galvenais, ka esmu no tiem cilvēkiem, kas visur cenšas iet ar smaidu, no sirds pateikt "paldies" un novērtēt cilvēka darbu (jo pati esmu strādājusi tiešā saskarsmē ar cilvēkiem), bet pretī parasti saņemu tikai negācijas vai dziļu vienaldzību.

Vēl nesenā pieredze:
bija jākārto papīri VSAA. Priekšā diviem cilvēkiem až ar karoti mutē bāza informāciju, veidlapas, u.t.t., bet kā es pieeju - viss no darbinieces kā ar stangām jāvelk laukā.

Vispār esmu ievērojusi, ka tiem klientiem, kuri neko nevēlas vai izrāda absolūtu nulli atsaucības, tiem bezmaz uz vēdera lien, lai tik izpatiktu. Tam, kas uzsmaida un vēl paldies pasaka - pilnīgs ignors :D

Protams, PROTAMS Latvijā ir arī daudz strādīgu, laipnu un smaidīgu darbinieku (to es nenoliedzu), tomēr manā pieredzē tādus gandrīz vai nekur negadās sastapt.
Tagad jādomā - man vienkārši neveicas, vai tā ir visiem? :D

Kāpēc saku tieši Latvijā - ne tik sen kā biju tepat kaimiņzemē Igaunijā; Tur es arī redzēju, kas patiešām ir atsaucīgi un laipni darbinieki. Turklāt burtiski ik uz soļa!

Kāda jums pieredze šajā ziņā?

Varbūt padalieties ar kādu foršu, patīkamu stāstu iz dzīves :)
26.06.2014 11:32 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Tā kā pie mums nāk gandrīz vieni un tie paši klienti,tad jau esmu pielāgojusies katram. Jo ir tādi,kuri jau paši par sevi atnāk īgni un ar dzīvi neapmierināti,tad skaidrs,ka šos tikai apkalpot un viss,nekādi ''jauku dienu'' situāciju neuzlabos,jo kā jau pārbaudīts pretī saņemšu tikai niknu skatienu un smagu pūtienu.
Kad redzu,ka kādam ir slikta diena un atnākot pie mums viņš sev līdzi vēlas pavilkt mani,tad cenšos ''nepavilkties'' un kaut nedaudz norobežoties,bet gadījies arī,ka klients savu mūžīgo neapmierinātību uzliek uz manis un tad man pašai sūdīgi paliek. Bet lai arī kādas problēmas man nebūtu,darbā vienmēr smaidu un esmu laipna. Pēc saviem novērojumiem un pēc sevis redzu,ka lielākoties viss ir atkarīgs tikai no klienta,vismaz tur kur es strādāju
26.06.2014 15:58 |

Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Nelasīju diskusiju, bet padalīšos ar savu viedokli.
Manuprāt, viss ir tik vienkārši - negatīvu klientu apkalpošanu veicina nejaukie klienti paši. Es strādāju klientu apkalpojošā sfērā. Ja man pretī ir patīkams klients, man pašai tiešām prieks palīdzēt un vēl pasmieties ar klientu kopā, tas viss uzreiz padara dienu gaišāku. Bet ja man pretī ir veca piepe, es īsti nevaru neko darīt, atliek paciest un klusībā lūgties kaut tā piepe ātrāk atrastu ko meklējusi un ātrāk pazustu no manām acīm, bet reāli ir jāsmaida un jjābūt pieklājīgai.
26.06.2014 16:00 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Man ir bijusi tikai pozitīva pieredze. Vismaz neatceros neko negatīvu. Īpaši spilgti atceros to kā reiz ilgi Origo RD Electronics veikalā nevarēju izvēlēties austiņas. Biju patīkami pārsteigta, ka pārdevēji neskatījās ar skatienu "nu cik ilgi vēl?", bet nāca klāt, centās atrast vislabākās austiņas gan kvalitātes, gan cenas ziņā. Atmiņā šis palicis, jo patīk, ja starp pircēju un pārdevēju nav tikai formālais "labdien" un "uzredzēšanos". Patīkami, ja var atrast cilvēcīgu kontaktu. Līdz šim tā ir gadījies. :)
26.06.2014 16:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!