Autobusā

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Vakardien diez gan apkaunojoš moments sanāca. Biju pilsētā ar draudzeni iepirkties. Takā mans draugs bija aizbraucis savās darīšanās, auto bija pie viņa. Tāpēc par labu nolēmām autobusam. Iepirkāmies un tagad dosimies mājās! Nopirkām autoostā biļetes autobusam. Pienāk autobuss un rindas kārtībā iekāpjam iekšā. Draudzene sēdēja pie loga, es otrā krēslā. Tagad nāk visi cilvēki, kuriem nav biļetes. Mēs ar draudzeni aizrunājušās vērojām pa logu mazu suni, kas klīda gar autoostu. Un pēkšņi jūtu, ka man stipri iesit pa galvu. Nepaspēju pagriezties un apskatīties, kas notiek?! Man rauj jau aiz matiem. Un sāk kliegt piedzērusies, šausmīga paskata sieviete. Viņa sāk kliegt visiem iespējamiem lamu vārdiem uz manis un bļauj, lai palaižu viņu apsēsties. Es šokā pat neko pateikt nevaru. Paskatos aiz muguras un aiz mums ir daudz brīvu vietu! Tad viņa man saka : pajebalu iedot, ka nesaprati? Kad atguvos no sākotnējā šoka, domāju iekraut viņai ar savu lietussargu, bet doma, ka viņa ir stāvoklī.. varētu sanākt nepatikšanas. Tad es viņai pretī pateicu dažus vārdus un pateicu, ka aizmugurē arī ir daudz vietas. Tad viņa sāk draudēt manai draudzenei, ka taj vēl iesitīs. Beigās ar vārda apmaiņu, viņa pēkšņi ieraudzīja daudzās brīvās vietas. Ar to viss nebeidzās. Viņa visu atlikušo ceļu ar savu draugu vai sazin kas tas bija. Mani un draudzeni skaļi pa visu autobusu noķengāja, ka esam maukas un sazin kādas pretekles. Kauns pa visu ģīmi.
Ko jūs darītu šādā situācijā? Tiešām šoks bija liels. Saprastu, ja autobusā nebūtu vietu un vēl ja tiešām saprātīga sieviete būtu. Vēl tas, ka viņa stāvoklī, bet vēderiņa nebija. Vismaz cik es redzēju.. Protams, ja ir vecāki cilvēki vai tiešām stāvoklī sieviete... Es nedomādama palaistu! Bet tikko iekāpusi autobusā iemauc man pa galvu! :D
23.06.2014 14:41 |

Reitings 784
Reģ: 22.04.2010
man gan ir pozitiivs staasts par gjiibshanu sabiedriskajaa un omiiteem. Bija karsta vasara un mees ar draudzeni no juurinjas braucaam, vinjai sareiba galva un vina nogjiiba. es vinju pat nepaspeeju notureeet. Es tikai paspeeju iesaukties,ka cilveeks nogjiibis, kaa visas tantes saaka paliidzeet, paceela vinju, iedeva kreeslu,kur apseesties un veel uudeni samekleeja
24.06.2014 11:06 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
ctn zini ko, iebāz savus likumus šoreiz tur kur saule neiespīd,cilvēciskais faktors šeit ir svarīgāks par to,kas ir rakstīts šofera darba līgumā par viņa pienākumiem. Turklāt,ja mēs visi sāktu darīt tikai to,kas mums ir rakstīts pienākumos,tad būtu kā dažās citās valstsīs,ka vienai mazai sfērai ir 100 speciālisti,bet nu tas tā filozofējot.
Un vispār,manuprāt, neskatoties uz to,ka mēs katrs uzņemamies atbildību pats par sevi,arī šoferis uzņemas atbildību par sevis vadīto transporta līdzekli un tajā esošajiem pasažieriem,tāpat kā klases audzinātājs uzņemas atbildību par saviem skolēniem. Tādēļ uzskatu,ka šoferim vajadzēja izmest to trako sievieti ārā, un,protams,citiem vajadzēja arī iejaukties un palīdzēt izsēdināt. Ne jau par velti sabiedriskajos autobusies ir rakstīts,ka,ja kāds traucē,tad lai vēršas pie šofera un policijā.
Pašai ir bijis gadījums,kad no rīta mazā mikriņā sāka kauties jaunieši,šoferis nemierīgāko ņēma un izsēdināja,jo viņi apdraudēja ne tikai paši sevi,bet arī apkārtējos, un nedod dievs kaut kas būtu noticis,šoferim varētu sanākt daudz lielākas problēmas nekā,ja izsēdina nemiera cēlāju.
24.06.2014 11:12 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Nazīc, tieši cilvēciskais arī te nostrādāja. :) Autore pati minēja, ka viss notika sekunžu laikā. Tīri cilvēcīgi - šoferis skatījās uz ceļu, ja arī pamanīja, saprata, ka ar skuķi un čali galā netiks, ignorēja, lai pašu nepiekautu. Tīrs cilvēciskais faktors... :) Un galu galā - neviens taču nesūdzējās. Pats meitietis sēdēja mierīgs. Ja būtu lūgums, gan jau izsauktu policiju.

Un nekas šoferim nebūtu noticis, ja divi sakautos, un vienu kaut nosistu. Nav aukle, bet transporta līdzekļa vadītājs. Pēc Tavas teorijas, vadītājam būtu jāuzņemas atbildība par visiem apzagtajiem, jo šoferis galu galā ir par visiem atbildīgs. Nekļūsti smieklīga. Šofera krēslā visbiežāk sēž pusmūža vīrieši, kas ne tuvu nav spējīgi trakotājiem kaut ko izdarīt, kā arī dreb par katru latu, jo jāuztur ģimenes.
24.06.2014 11:23 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Uz kāda tiesiska pamata viņš var kādu mest ārā? Jūs vispār saprotat, kas notiktu, ja viņš to sievieti ar fizisku spēku izmestu ārā? Laikam jau nē. Dzīvojat savās ilūzijās par pastāvošo kārtību. Šofera pienākums ir vadīt transporta līdzekli, pārdot biļetes un ievērot CSN. Pasažieriem ir pienākums ievērot tiem saistošos uzvedības noteikumus, šoferis nav tas, kas to kontrolē. "Izmest" var tikai policija, nevis persona, kuras darba līgums ietver pasažieru pārvadājumu veikšanu. Vajadzēja informēt šoferi par situāciju salonā, un izsaukt policiju. Tas arī viss.
Kaa ar kadam tiesibam?! Vins ir atbildigs par transportu un par pasazieriem kurus vada. Tiesi tapat ka lidmasinas vaditajs ir atbildigs par visiem pasazieriem un stjuartes atbildigas par pasazieru drosibu un ertibu.
Tiesi tadas attieksmes del kada ta ir tev, cilveki sez un glupi lur, ne pirkstinu nepakustinot. Protams pasazieriem ir pienakums uzvesties normali, bet soferim ir tiesibas nenormalos autobusa nelaist vai izmest ara. Tapat ka vinam ir tiesibas nenemt dzerusus pasazierus. Esmu atskatijusies skatus kad iereibusi persona, vienalga sieviete vai virietis, grib kapt busaa, bet vinu nelaiz, viss, saruna beigta.
Tapat nereti ir situacijas kad kada damite nepartraukti runa pa telefonu un tik loti skali, ka visi visu dzird, soferis paludz sarunu partraukt, citu pasazieru komforta del, un cilveki, kautka to ari respekte.
Esmu ari piedzivojusi situaciju kad sedejam autobusa un vecs, vecs virietis izvilka no sporta somas dusas uzgali un saka sist pa galvu prieksa sedosam virietim. Pectam velejas sist nakamajam. Neviens nesedeja rokas klepi salikusi. Praktiski visi leca no sedvietam ara lai to opi nomierinatu, pat berni. Soferis uzreiz autobusu nostopeja, pa visiem izlika opi ara, sagaidija izsauktos mentus, atdeva viniem, nodevam lieicibu, viss.

Tadu vienaldzibu tiesam esmu manijusi tikai LV un ari vairak tikai lielajas pilsetas.
24.06.2014 12:11 |

Reitings 7682
Kā šoferis pierādīs, ka bija iereibusi? Padomā loģiski. Ja neviens nepiecēlās, lai palīdzētu meitenei, neviens arī neapliecinās pasažieres neadekvāto uzvedību pārvadātājam. Nemaz nerunājot par to, ka šoferiem nav fiziskā sagatavotība tāda, lai izmestu ārā iereibušu skuķi un viņas draudziņu. Un loģiski, ka viņš sāks braukt. Neievēro plānu (laikus) - atvelk no algas[/iKur tu sitadu bullshitu esi izravusi?! Prieks tam nereti busiem ir ieksejas kameras, nevienam nekas nav japierada, viss kaa uz delnas. Un kas tas par sviestu sakara ar fizisko sagatavotibu?! Panem skuki aiz zem padusem un iznes ara, esmu tad skatu redzejusi un to izdarija virietis jau sirmu galvu un maza auguma. Pirma dzirdesana, ka no algas novelk tiklidz kavee paris min. Ir lietas kuras nav no sofera atkarigas, problemas ar pasazieriem, celu negadijumi, satiksmes sastregumi. Bet nu LV jau varbut tadi brinumi notiek.
24.06.2014 12:16 |

Reitings 2342
Tiesi tadas attieksmes del kada ta ir tev, cilveki sez un glupi lur, ne pirkstinu nepakustinot.

Tieši pretēji. Tie, kuri uzskata, ka šoferim viss ir jāizdara, sēž un gaida. Meklēt un uzskaitīt to, kas citiem būtu bijis jādara, kamēr pats sēdi un kūko, ir tik tipiski cilvēku garā.

Cik nav bijuši raksti&skandāli, ka šoferi, kontrolieri ir piekauti. Autobusos, kuros ir pilns ar cilvēkiem. Pārējie stāvēja malā, jo uzskatīja, ka tas ir šofera pienākums izlikt, iebilst? Slima domāšana. Šādos ekstrēmos gadījumies VISIEM ir jāpalīdz, ne jālūr vienam un otru, noveļot to pienākumu palīdzēt.
24.06.2014 12:22 |

Reitings 7682
runaajot par to, ka nevajadzeetu aizskart fiziski gariigi slimos cilveekus,

Ari vienmer uzskatiju, ka nevar, bet biju lieciniece gadijumam kad piebrauca autobuss un pensionars bridi kad vinam pateica, ka jamaksa par bileti saka psihot. Saka zvetet soferi ar golfa nuju. Pecak viriesi izdabuja vinu ara, bet tad tas saka skriet virsu parejiem kuri staveja pietura. Velak autobusa uzzinaju, ka virietis cilvekiem zinams un ir garigi nelidzsvarots. Man butu vienalga, ja mani apdraudetu mauktu preti, kaa jau te mineja, passaglabasanas instinkts.
24.06.2014 12:26 |

Reitings 7682
Nazīc, tieši cilvēciskais arī te nostrādāja. Autore pati minēja, ka viss notika sekunžu laikā. Tīri cilvēcīgi - šoferis skatījās uz ceļu, ja arī pamanīja, saprata, ka ar skuķi un čali galā netiks, ignorēja, lai pašu nepiekautu. Tīrs cilvēciskais faktors... Un galu galā - neviens taču nesūdzējās
es nesaprotu, tu esi dumja vai kas ar tevi?! Kaa tas ir nesudzejas? Piekauta sieviete sedes piletas centra vidu, neviens nepalidzes jo vina tacu nesuudzas. Kur var but tik tups skatijums?! Ka tik neiejaukties...Ka ik lieki dirsu nepakustinat. Acimredzami bistama situacija, sievietes veseliba un dziviba iespejams apdraudeta, bet visi sez ka mietu norijusi un nereage jo sieviete nesuudzas. Zeme atveries
24.06.2014 12:30 |

Reitings 2342
Marta, Tu saproti, ka šoferis primāri skatās uz ceļa, vai arī
tu esi dumja vai kas ar Tevi?!
Cits pasažieris nevarēja pieiet pie šofera un informēt par situāciju?
Kur var but tik tups skatijums?! Ka tik neiejaukties..
24.06.2014 12:33 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Man liekas, es tādā gadījumā arī paliktu uz pauzes un nezinu, vai tik ātri sanāktu reaģēt ar sišanu, palīdzības lūgšanu utt., domāju, ka pirmais, ko izjustu, būtu šoks, nesapratne.

Es nesen braucu starppilsētas autobusā un viens jaunietis ļoti līgojās, krisdams visiem virsū, tad apsēdās uz kāpnītēm un atlūza. Blakusesošās tantiņas kliedza par apdzērušos mūsdienu jaunatni. Es arī kā pirmo to iedomājos, bet tad atcerējos, ka draugs reiz noģība vilcienā un viņam neviens nepalīdzēja.. Šoferis tika informēts, pienāca klāt, pabakstīja puisi, kas nereaģēja. un aizgāja prom. Normāli? Puisis ik pa lakam modās, atslēdzās, beigās gan viņam uzzvanīja kāds un pēc tel. sarunas varēja spriest, ka tiešām alkohols ir vaina. Bet nu.. manuprāt, šoferim būtu jāreaģē citādi, nevis jāatstāj puisi guļam uz kāpnītēm. Daudz vairāk esmu sastapusi pozitīvos piemērus, kad šoferi reaģē uz nekārtību salonā un to izrisina - gan uz dzērušiem cilvēkiem, gan uz pieņemsim to, ka cilvēks apsēdies svešā vietā un tam otrajam tagad jāstāv kājās. Manuprāt, tas ir viņu pienākums.
24.06.2014 14:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits