Autobusā

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Vakardien diez gan apkaunojoš moments sanāca. Biju pilsētā ar draudzeni iepirkties. Takā mans draugs bija aizbraucis savās darīšanās, auto bija pie viņa. Tāpēc par labu nolēmām autobusam. Iepirkāmies un tagad dosimies mājās! Nopirkām autoostā biļetes autobusam. Pienāk autobuss un rindas kārtībā iekāpjam iekšā. Draudzene sēdēja pie loga, es otrā krēslā. Tagad nāk visi cilvēki, kuriem nav biļetes. Mēs ar draudzeni aizrunājušās vērojām pa logu mazu suni, kas klīda gar autoostu. Un pēkšņi jūtu, ka man stipri iesit pa galvu. Nepaspēju pagriezties un apskatīties, kas notiek?! Man rauj jau aiz matiem. Un sāk kliegt piedzērusies, šausmīga paskata sieviete. Viņa sāk kliegt visiem iespējamiem lamu vārdiem uz manis un bļauj, lai palaižu viņu apsēsties. Es šokā pat neko pateikt nevaru. Paskatos aiz muguras un aiz mums ir daudz brīvu vietu! Tad viņa man saka : pajebalu iedot, ka nesaprati? Kad atguvos no sākotnējā šoka, domāju iekraut viņai ar savu lietussargu, bet doma, ka viņa ir stāvoklī.. varētu sanākt nepatikšanas. Tad es viņai pretī pateicu dažus vārdus un pateicu, ka aizmugurē arī ir daudz vietas. Tad viņa sāk draudēt manai draudzenei, ka taj vēl iesitīs. Beigās ar vārda apmaiņu, viņa pēkšņi ieraudzīja daudzās brīvās vietas. Ar to viss nebeidzās. Viņa visu atlikušo ceļu ar savu draugu vai sazin kas tas bija. Mani un draudzeni skaļi pa visu autobusu noķengāja, ka esam maukas un sazin kādas pretekles. Kauns pa visu ģīmi.
Ko jūs darītu šādā situācijā? Tiešām šoks bija liels. Saprastu, ja autobusā nebūtu vietu un vēl ja tiešām saprātīga sieviete būtu. Vēl tas, ka viņa stāvoklī, bet vēderiņa nebija. Vismaz cik es redzēju.. Protams, ja ir vecāki cilvēki vai tiešām stāvoklī sieviete... Es nedomādama palaistu! Bet tikko iekāpusi autobusā iemauc man pa galvu! :D
23.06.2014 14:41 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Diemžēl, arī man ir negatīva pieredze. Piedzīvoju uzbrukumu gaišā dienas laikā pirms 4 gadiem sabiedriskajā transportā pie Barona centra. Uzbrukuma nolūks bija mani apzagt. Transportā atradās pietiekami daudz vīriešu, lai kāds rīkotos.
Persona pieskrēja, piespieda mani pie loga un rāva laukā no rokām somu (somas siksniņa man bija aptīta ap roku, tāpēc to neizdevās izraut pat tad, ja es to labprātīgi gribētu atdot). Tika traumēta galva vairākkārt (pārsist vaigs, samaņas zudums un smadzeņu satricinājums). Skumjākais ir tas, ka tad, kad noziegumu pastrādājusi persona aizbēga, NEVIENS man pat nepalīdzēja atgūties. Lūk tas ir patiesi zemiski..
24.06.2014 00:19 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Kā šoferis pierādīs, ka bija iereibusi? Padomā loģiski. Ja neviens nepiecēlās, lai palīdzētu meitenei, neviens arī neapliecinās pasažieres neadekvāto uzvedību pārvadātājam. Nemaz nerunājot par to, ka šoferiem nav fiziskā sagatavotība tāda, lai izmestu ārā iereibušu skuķi un viņas draudziņu. Un loģiski, ka viņš sāks braukt. Neievēro plānu (laikus) - atvelk no algas. Un attaisnojuma jau arī nebija - neviens pasažieris nelūdza apstāties, saukt policiju. Reiz viens paziņa stāstīja, ka braucis sabiedriskajā transportā, un to apskādējis džips, kas aizlaidies no notikuma vietas. Šoferis to nav pamanījis, jo sadursme bija minimāla. Puisis pirms izkāpšanas piegājis pie šofera, un pateicis, ka viens džips, laikam, uzvilcis švīku, atstāja telefona numuru. Vēlāk puisi izsauca uz RS apliecināt notikušo, pretējā gadījumā zaudējumus atvilktu no šofera algas. Cik saprotu, diezgan nopietna viņiem tur sistēma.
24.06.2014 00:22 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Lasot šo visu, manī nostiprināt pārliecība, ka labāk pārvietoties ar 1986. gada Opel Kadett, bet sev piederošu, nevis sabiedrisko transportu.
Ļoti žēl, ka Favel bijis kas tāds jāpiedzīvo.
24.06.2014 00:26 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Lasot šo visu, manī nostiprināt pārliecība, ka labāk pārvietoties ar 1986. gada Opel Kadett, bet sev piederošu, nevis sabiedrisko transportu.

Nu kamēr cilvēki nesapratīs, ka ir sevi un līdzcilvēki jāaizstāv, tikmēr tiešām nekas nemainīsies!
24.06.2014 00:27 |

Reitings 2342
Favel, nespēju iedomāties kādam jābūt cilvēkam, lai uz to noskatītos, ērti sēžot krēslā. Esmu piedzīvojusi gadījumu, kad 16. martā tramvajā iekāpa sadzērušies krievi ar nažiem. Tramvajs bija pārpildīts. Viņi sāka draudēt cilvēkiem. Paldies Dievam, bija vīrieši, kas atņēma viņiem nažus, un izmeta nākamajā pieturā.
24.06.2014 00:28 |

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Tas viss notika tik ātri, ka paspēt uzfilmēt nemaz nevarētu. Protams, ka pie sevis domāju, ka jākrauj pretī, bet ārēji biju tik apstulbusi sākumā, ka nesapratu, kas notika. Pat sākumā neuztvēru ko viņa man saka. Vienīgais ko redzēju bija viņas seja, kas bija piebāzta gandrīz manai un viņas alkoholu smaka.
24.06.2014 00:34 |

Reitings 1170
biju tik apstulbusi sākumā, ka nesapratu, kas notika.

Visām sievietām būtu jāiziet pašaizsardzības kursi - neiemācīs vienmēr sevi aizstāvēt, bet vismaz dos drošības sajūtu palielinot iespēju krīzes situācijā saglabāt mieru!
24.06.2014 00:39 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
ctn, zini, es arī par to aizdomājos, kas par necilvēkiem bija gadījušies. Es, jauna meitene, klasiski, tīrīgi un vienkārši ģērbta, lai nepārprastu manu tā brīža stāvokli ( ne dzērusi, ne smēķējusi, ne citādi apreibināta). Bet pat nepienāca klāt, kur nu vēl par ātrās palīdzības izsaukšanu.
Iedomājaties, tādā stāvoklī tiku aizvizināta līdz pat Alfai ( no Barona centra rajona). Laimīgas sagadīšanās pēc, iekāpa mans paziņa, kurš noreaģēja palīzības sniegšanā. Nobrīnījos, ka tajā laika posmā neviens cits neizmantoja izdevību apzagt.

Es cilvēcīgi saprotu, ka var būt bail iejaukties, savas ādas glābšanai, šāda nepatīkama nozieguma iztraucēšanā, bet pēctam vismaz taču kaut kā būtu tikai normāli noreaģēt.

Atminējos vēl, ka skolas vecumā pirms eksāmena autobusā noģību, jo trūka gaiss. Mans skolasbiedrs mani turēja stāvus rokās un lūdzās, lai kāds vismaz logu attaisa un palīdz mani pieturēt, jo nu cilvēks bezsamaņā+ vēl ar smagu mugursomu ir grūti noturams. Sievietes gados tik esot uzbrēkušas, ka viņas logu netaisīs, jo negrasās manis dēļ meningītu saķert (!!!!!!), bet blakusesošais, plecīgais vīrietis (?!) ielika mūzikas austiņas, lai veiksmīgi noignorētu manu skolasbiedru.

PS. Es nekritizēju latviešu sabiedrību, jo esmu ar ļoti nepatīkamām situācijām saskārusies arī dzīvojot Šveicē un Luksemburgā. Par laimi, manas nelaimes, radīja manī ļoti lielu sapratni par to, ka cilvēkam ir jābūt cilvēcīgam. Viena no nepatīkamajām situācijām, es izglābu cilvēka dzīvību, kura dzisa laukā visu pārējo acu priekšā (vīrietim bija infarkts).
24.06.2014 00:41 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nu parasti cilvēki labprāt liecina, pat ja ne pirkstu nepakustināja konflikta laikā. par fizisko sagatavotību - vārdu ''izmest'' jau nav jāuztver tik burtiski, ar kāju pa pakaļu un ārā. mēģināt pašam izsēdināt, ja negrib, tad saukt policiju. parasti tādiem kadriem pietiek piedraudēt ar policiju un viņi jau ir ārā. noteikumi nekādu atbildību par salonā notiekošo šoferim neuzliek, tā tik vēl trūka, bet tiesības rīkoties gan viņam ir.
vienreiz kaut kāda psihā vecene lamājās pēdējiem lamuvārdiem pa visu salonu, bļāva, pat nevis uz kādu, bet vienkārši tā kā ar sevi sarunājoties viņas ar vīru seksuālo attiecību detaļas :D atceroties, smieklīgi, bet nevienam tajā brīdī smieklīgi nebija. neviens nelūdza šoferim viņu izsēdināt, bet tas tak acīmredzami... šoferu pienākums nav pārvadāt visādus neadekvātus cilvēkus.
24.06.2014 00:47 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Favel-es to nesauktu par "nepatiikamu situaaciju"-tiesi otraadi,tu izglaabi dziiviibu cilveekam!:)
Robert-paldies!Redzi ir jaamaak sevi aizstaaveet,bet ar mazu piebildi(ja iet runa par slimu cilveeku)nepiekaut vinu,jo biezi sie cilveeki nesaprot,ko vini dara...Saprot veselie.
24.06.2014 00:48 |

Reitings 2342
Par logu man ir bijis līdzīgi. Palūdzu atvērt logu, jo kļuva slikti. Pensionāres nobrēcās, ka nē. Pēc pāris pieturām jutu, ka ģībšu. Kāda jauna meitene teica, ka man lūpas zilas, dīvaini izskatoties. Viena no pensionārēm,kas atteicās logu atvērt, brēca uz šoferi, ka viņš vainīgs, redz, man slikti. Stāvēju pašā priekšā, un šoferis bija dzirdējis manu lūgumu iepriekš, kā arī uzbrēcienu, ko saņēmu. Viņš ņirdzot pateica, ka jaunkundze taču lūdza, lai logu atver. Atceros, ka tajā brīdī jutos ļoti vainīga, ka šoferim nepamatoti bļauj virsū. Viss beidzās ar to, ka viens puisis iespieda mani šķirbā starp krēsliem, un nekaunīgi atvēra logu, ignorējot pārējo bļaušanu.
24.06.2014 00:54 |

Reitings 1170
biezi sie cilveeki nesaprot,ko vini dara

Emmanuelle, šie cilvēki ir "jāapstādina" jebkurā šī vārds izpausmē! Es tiešām saprotu tavs simpātijas pret viņiem, bet nu nedrīkst viņi apdraudēt citus (ja cilvēks ir slims, tad viņu ir jāārstē, nevis jānovēro!)!
24.06.2014 00:55 |

Reitings 2342
nepiekaut vinu,jo biezi sie cilveeki nesaprot,ko vini dara...Saprot veselie.

Es sistu slimo ar visu, kas būtu manā rīcībā, ja tiktu apdraudēta mana vai kāda cita cilvēka dzīvība un veselība. Pilnīgi vienalga, ka viņš nesaprot, ko dara. Tā nav mana problēma.
24.06.2014 00:58 |

Reitings 1170
Tā nav mana problēma.

Parakstos zem katra vārda! Un rekomendēju citiem tā darīt!
24.06.2014 01:00 |

Reitings 16208
Darla -es saprotu tevi ,un saprotu arii to ,ka tu esi loti taalu no vaarda "psihiatrija"!Es te necentiisos paraadiit,ka esmu visu zinosa,jo ja buutu ,tad nebuutu dabujusi "zilu aci" pirms kaazaam,nebuutu nonaakusi neapskauzaamaa situaacijaa gruutnieciibas laikaa uttTeiksu tikai vienu,ja es riikotos taa,kaa daudzas apraksta,tad nekad nevareetu straaadaat darbu,ko esmu izveeleejusies. Latvijaa veel varbuut,bet Amerikaa noteikti nee-te rezidentu(slimnieku),kur es straadaaju ,pat nevareeju stingraak pietureet(to man aizraadija policists,kurs ieradaas ,lai aizvestu nemieriigu,agresiivu rezidentu uz citu iestaadi...).
Jaa man ir zeel so cilveeku-biezi domaaju ,cik neiejuutiigi ir tomeer veselie cilveeki.Te forumaa arii varbuut ir kada ,kuras gimenee ir saads slimnieks.Mees tik biezi meetajamies ar vaardiem pat nenojausot to,ka tas viss mums var naakt atpakal...Es saku ,lai Dievs nedod!
Ja cilveeki buutu vairaak izgliitoti sajaa jomaa,tad dziivot buutu daudz vieglaak.
Un es to nesaku tikai par saada veida situaacijaam-es to saku arii par taam pasaam sadziives probleemaam gimenees,kur par katru varu ir kaadam jaasadod,kaads jaapaarmaaca,kadam jaaaatriebjaas utt.
24.06.2014 01:39 |

Reitings 1170
ka tu esi loti taalu no vaarda "psihiatrija"!

Emmanuelle, protams, mani 2 gadi psihbrigādē neskaitas! Tiku i nolamāta, saskrāpēta, sista, sadurta! Paldies, man pietiek! Joprojām uzskatu, ka cilvēkiem ir jācīnās par savu dzīvību, nevis jāpaļaujas uz to, ka kāds trakais žēlestību izrādīs!

P.S. ja vēlies parunāt par personīgiem pārdzīvojumiem - raksti privāti! ;)
24.06.2014 01:48 |

Reitings 16208
Darla-Vispar diivaini,jo "muusu cilveeki" parasti ta nerunaa...saprotu tevi ,es arii kaadreiz taa domaaju(jaciinas par savu dziiviibu),pasaa sakumaa,kad veel maacijos...bet peec vairaakiem pavadiitiem gadiem akuutaa psihiatrijas nodalaa,kur mums bija 100!slimnieku, leenaa garaa saaku saprast,ka sos cilveekus var nomierinaat citaadi daudz labaak.Taa ir profesijas izveele,kur bija arii tie divi meenesi atvalinaajums ,un lielaaka alga-tu faktisi zini uz ko "paraksties"!
To ,ka sevi ir jaaaizstaav ,es nekad nenoliegsu!To mums arii uzsveera Emergency trenina laikaa arii te...ieejot videe,kur tu nezini,kas tevi sagaida,tev ir jaabuut loti umaniigam,tiesi taapat, kaa tiekoties ar agresiivu slimnieku...!
Tomeer ilgs dziives posms pavadiits sajaa profesijaa.Laikam taa ir mana karma,jo arii te dziivodama ,nevareeju aiziet straadat citur.Tu man drosi vari rakstiit-noteikti uzklausiisu arii tevi.
24.06.2014 02:08 |

Reitings 396
Reģ: 09.06.2014
Smieklīgi palasīt. Varbūt ka'dreiz paskatieties spogulī ko jūs darat? Dievs nav mazais bērns, visu redz un tāpēc uzsūta jums zagļūs, rupekļus, slimos virsū, lai jūs pārmācītu.

Nu nevar izturēties riebīgi un augstprātīgi pret citiem cilvēkiem, tai skaitā šai forumā.
24.06.2014 02:13 |

Reitings 1170
bet peec vairaakiem pavadiitiem gadiem akuutaa psihiatrijas nodalaa

Mana apskaidrība nāca pēc ģimenes traģēdijām - tāpēc arī apzinos ļaunākas iespējamās sekas!
24.06.2014 02:22 |

Reitings 784
Reģ: 22.04.2010
runaajot par to, ka nevajadzeetu aizskart fiziski gariigi slimos cilveekus, es saprotu tos, kas krautu vinjiem pretii. Tas ir vienkaarshi pashsaglabaashanaas instinkts, kas tad nostraadaatu. Es domaaju, reti kursh, ja vinam kaads iesitu veel staaveetu un domaatu - driikst sist pretii vai nee? vins ir vesels vai slims? ...kaa arii, nejau visi maacijushies to psihiatriju un zin kaa vinjus pareizi nomierinaat.
24.06.2014 11:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits