Autobusā

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Vakardien diez gan apkaunojoš moments sanāca. Biju pilsētā ar draudzeni iepirkties. Takā mans draugs bija aizbraucis savās darīšanās, auto bija pie viņa. Tāpēc par labu nolēmām autobusam. Iepirkāmies un tagad dosimies mājās! Nopirkām autoostā biļetes autobusam. Pienāk autobuss un rindas kārtībā iekāpjam iekšā. Draudzene sēdēja pie loga, es otrā krēslā. Tagad nāk visi cilvēki, kuriem nav biļetes. Mēs ar draudzeni aizrunājušās vērojām pa logu mazu suni, kas klīda gar autoostu. Un pēkšņi jūtu, ka man stipri iesit pa galvu. Nepaspēju pagriezties un apskatīties, kas notiek?! Man rauj jau aiz matiem. Un sāk kliegt piedzērusies, šausmīga paskata sieviete. Viņa sāk kliegt visiem iespējamiem lamu vārdiem uz manis un bļauj, lai palaižu viņu apsēsties. Es šokā pat neko pateikt nevaru. Paskatos aiz muguras un aiz mums ir daudz brīvu vietu! Tad viņa man saka : pajebalu iedot, ka nesaprati? Kad atguvos no sākotnējā šoka, domāju iekraut viņai ar savu lietussargu, bet doma, ka viņa ir stāvoklī.. varētu sanākt nepatikšanas. Tad es viņai pretī pateicu dažus vārdus un pateicu, ka aizmugurē arī ir daudz vietas. Tad viņa sāk draudēt manai draudzenei, ka taj vēl iesitīs. Beigās ar vārda apmaiņu, viņa pēkšņi ieraudzīja daudzās brīvās vietas. Ar to viss nebeidzās. Viņa visu atlikušo ceļu ar savu draugu vai sazin kas tas bija. Mani un draudzeni skaļi pa visu autobusu noķengāja, ka esam maukas un sazin kādas pretekles. Kauns pa visu ģīmi.
Ko jūs darītu šādā situācijā? Tiešām šoks bija liels. Saprastu, ja autobusā nebūtu vietu un vēl ja tiešām saprātīga sieviete būtu. Vēl tas, ka viņa stāvoklī, bet vēderiņa nebija. Vismaz cik es redzēju.. Protams, ja ir vecāki cilvēki vai tiešām stāvoklī sieviete... Es nedomādama palaistu! Bet tikko iekāpusi autobusā iemauc man pa galvu! :D
23.06.2014 14:41 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Nu nez, es gan būtu pa seju iesitusi, kaut gan tā arī agresīva neesmu.
23.06.2014 18:17 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
domáju, ka automátiski noreagétu un iemauktu nepadomájot. ja tá nenotiktu, tad vnk panjemtu telefonu un zvanítu policijai un teiktu, lai sauc pie reizes árstus- tádas nenormálás jábázh slimnícá.
23.06.2014 18:24 |

Reitings 784
Reģ: 22.04.2010
ziniet, man ar taa reiz gadijaas liidziigi, bet es biju tik paarsteigta un noshokeeta, ka neko neizdariju pretii, vnk blisinaaju acis un nesapratu,kas notiek :D . Kaut gan dziivee neesmu no taam ,kas klusee, kautreejas un uz mutes arii neesmu kritusi.
23.06.2014 18:33 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es gribeeju uzdot jautaajumu taam meiteneem,kuras saka sistu pretii nedomaajot!Kaa juus riikotos,ja neadekvaatas riiciibas persona buutu veca tantina,onkoliitis?
23.06.2014 19:15 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Kaade velna pec tev jakaunas? Jakaunas tai psihopatiskajai matitei. Tas ir pipec
23.06.2014 19:21 |

Reitings 7682
Un pasaki tik, ka apkarteje glupi lureja virsu un neko nedarija/neteica?! Cik tipiski LV, katrs sava sturiti sez saravies, ka tik neizlekt, nepalidzet, ko vel padomas.
tai shmarai vajadzeja pasai pa gimi iekraut un ozsviest ara, kauna nekada.
23.06.2014 19:23 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Kaa juus riikotos,ja neadekvaatas riiciibas persona buutu veca tantina,onkoliitis?

Ja omīte vai opītis man fiziski uzbruktu, tad sistu pretī! Vecums nedod tiesības kādam manu veselību apdraudēt!
23.06.2014 19:32 |

Reitings 7682
Šoferis nav tiesīgs mest pasažieri ārā, tāpat viņam ir primāri jāskatās uz ceļa, nevis jālūr salona spogulī, vai kādai jaunkundzei pietrūkst dūšas pašai sevi aizstāvēt.
Pilnigas mulkibas, autobuss ir sofera paaraudziibaa un viss kas taja notiek uz vinu attiecas. Regulari uz skolu braucu ar busu, gan ne LV, un biezi gadajusies visadi brinumi. Soferis vienmer visas problemas atrisinajis. Tapat kaa biezi atgadina, ka japiespradzejas citadi jamaksa sods un vinam lielas problemas.
23.06.2014 19:36 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Reiz lidoju uz Tallinas lidostu un majas braucu uz Rigu ar autobusu- autobusa bija piedzeries virietis, kursh terorizeja kadu pasazhieri, pasazhieris paludza vaditajam, lai izsauc policiju. Ta ari notika- izsauca policiju un policija vinju savaca.
Nezinu vai shada prakse stradatu Riga, bet no shadiem trakajiem man ir bail!!

Un par aizstaveshanu- tramvaja virietis piesejas sievietei- tramvaja atradas mans pazinja, kursh saka aizstave sievieti. Beigas aizstavejam nacas sevi aizstavet no viriesha, jo virietis izvilka naziti.
Par laimi viss beidzas veiksmigi, bet pasaule notiek tik trakas lietas, ka cilveki telo, ka neko neredz, jo katrs baidas par savu adu...
23.06.2014 19:37 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Šoferis nav tiesīgs mest pasažieri ārā

Tieši otrādi, tas bija šofera pienākums mest viņu ārā, ja reiz ielaidis.
23.06.2014 20:25 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Uz kāda tiesiska pamata viņš var kādu mest ārā? Jūs vispār saprotat, kas notiktu, ja viņš to sievieti ar fizisku spēku izmestu ārā? :D Laikam jau nē. Dzīvojat savās ilūzijās par pastāvošo kārtību. Šofera pienākums ir vadīt transporta līdzekli, pārdot biļetes un ievērot CSN. Pasažieriem ir pienākums ievērot tiem saistošos uzvedības noteikumus, šoferis nav tas, kas to kontrolē. "Izmest" var tikai policija, nevis persona, kuras darba līgums ietver pasažieru pārvadājumu veikšanu. Vajadzēja informēt šoferi par situāciju salonā, un izsaukt policiju. Tas arī viss.
23.06.2014 22:51 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Mani 6dien žņaudza autobusā.Ko man teikt?
23.06.2014 22:53 |

Reitings 784
Reģ: 22.04.2010
ērzelis, kapeeec? :o
23.06.2014 23:18 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Pašausmīga situācija. Es arī droši vien tādā brīdī būtu uz mutes un nezināu īsti ko pateikt.

Man reiz autoostā pienāca sīks skuķis un prasīja cigareti, ko es viņai nedevu, jeb, precīzāk sakot, kā man nemaz nebija. Tad, kad iespējami pieklājīgi atteicu, viņa sāka mani grūstīt un apsaukāt, līdz uzradās viņas čalis, kas viņu pasita padusē un aizvilka prom. Nezinu, kā tas būtu izvērties, jo tolaik biju stāvoklī...
23.06.2014 23:26 |

Reitings 6299
Jūs vispār saprotat, kas notiktu, ja viņš to sievieti ar fizisku spēku izmestu ārā?

kas tad notiktu, pastāsti.
šofera pienākums nav pārvadāt agresīvus pasažierus, par policijas spēkiem savā pašā pirmajā komentārā pateicu.
drīzāk padomā, kas varēja notikt šajā situācijā, kad visi klātesošie ignorēja uzbrukumu meitenei.
23.06.2014 23:34 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Donata, izmestā pasažiere mierīgi varētu sūdzēties. Maigākais variants - šoferi atlaiž, samazina algu. Viņam ir jānostājas, kur tas ir iespējams, jāgaida policija. Starpcitu, arī policija tiešo spēku var izmantot, nevis tad, kad ienāk prātā un sagribas, bet tikai un vienīgi pie noteiktu apstākļus iestāšanās.

Ko pati teiktu, ja ar draudzeni tā paskaļāk runātu, un kāda pensionāre izdomātu, ka ja jau tā ķiķināt, esat sadzērušās. Šoferis paņemtu Jūs abas, un izmestu ārā. Ko iesāktu? Teiktu, ka viss ok? Vai arī, ja gribētu kāpt iekšā, viņš uz Tevi paskatītos, tad pateiktu, ka izskaties sanarkojusies, un neļautu iekāpt? :)
23.06.2014 23:41 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Fragmenti no RD saistošajiem noteikumiem "Par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta lietošanu":

5. Priekšrocība iekāpt sabiedriskajā transportlīdzeklī un ieņemt sēdvietas ir personām ar funkcionāliem traucējumiem, gados veciem cilvēkiem, grūtniecēm un pasažieriem ar bērniem līdz 7 gadu vecumam.
...
23. Personām ar funkcionāliem traucējumiem, gados veciem cilvēkiem, pasažieriem ar bērniem līdz 7 gadu vecumam un grūtniecēm paredzētās vietas sabiedriskajā transportlīdzeklī ir apzīmētas ar attiecīgām zīmēm. Citu pasažieru pienākums ir atbrīvot aizņemtās vietas pēc minēto personu, vadītāja vai kontroliera pirmā pieprasījuma.
...
26. Pasažierim aizliegts:
...
26.11. braukt alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā, ja pasažieris izturas rupji vai agresīvi, kā arī lietot alkoholiskos dzērienus, narkotiskās, psihotropās, toksiskās vai citas apreibinošās vielas;

26.12. ar savu rīcību traucēt citus pasažierus vai vadītāju;
...
32. Vadītājam vai kontrolierim ir tiesības neuzņemt sabiedriskajā transportlīdzeklī, izsēdināt no tā vai arī nodot policijai pasažieri, kas pārkāpj šos saistošos noteikumus, citus sabiedriskā transporta lietošanu reglamentējošos normatīvos aktus vai neievēro sabiedrisko kārtību.

Kā redzat, dāmas, vadītājam ir tiesības, bet ne pienākums. Teorētiski pasažieri varētu viens otru nogalināt - tā nav vadītāja atbildība. Katram pašam jāaizstāv sevi, nevis jāpaļaujas uz vadītāju vai kontrolieri.
23.06.2014 23:58 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Nu bija piedzēries vīrietis,kurš bļaustījās pa autobusu, es skatījos mobilajā, tā vienkārši bija viena sekunde un viņš nāca virsū un sāka žņaugt.Labi,ka pieskrēja pāris puiši un norāva viņu nost.Pārbijusies biju nenormālīgi.Un nebija nekāda maskačka.
24.06.2014 00:00 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Palasot šos šausmu stāstus, brīnos, ka vēl ir cilvēki, kas izmanto Rīgas sabiedrisko transportu, nevis pārvietojas ar privāto.
24.06.2014 00:03 |

Reitings 6299
izmestā pasažiere mierīgi varētu sūdzēties.

neko viņa nepanāktu, jo pirmkārt, viņa bija piedzērusies, otrkārt, agresīva. un tavs piemērs par ķiķināšanu neiztur kritiku, tas nav tas pats, kas bļaut virsū un sist citam cilvēkam.

Roberts ar precīzu noteikumu citātu nolika visu pa plauktiņiem.
katrā ziņā, ignorēt un sākt braukt no šofera puses nebija pareiza rīcība, viņu nevar par to sodīt, bet normāli tas nav. ne jau pasažieri izsēdinās agresoru no braucoša autobusa.
24.06.2014 00:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits