Pīrāgu mīkla.

 
Reitings 127
Reģ: 27.01.2014
Sveikas!
Šogad doma pašai cept pīrāgus. Vai varat ieteikt kādu mīklu ko ir viegli pagatavot?? Un lai pīrāgi nākamā dienā jau nebūtu cieti. (man māsai tā parasti gadās) :D
20.06.2014 12:48 |
 
Reitings 127
Reģ: 27.01.2014
NJā, google. Tur visa kā tik daudz. Jāspēj izvēlēties to labāko :)
20.06.2014 12:56 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Rauga mīkla ar svaigo raugu

Sastāvdaļas:
• 3 ēd.k. Baltā cukura
• 300 ml silta piena
• 1 t.k. sāls
• 500 gr milti
• 30 ml eļļa
Rauga atdzīvināšanai:
• 2 ēd.k. silta ūdens
• 50 gr svaiga rauga
• 1 t.k. cukura
• 1 t.k. miltu
Pagatavošana:
1. Bļodā liec sadrupinātu raugu, pievieno cukuru un miltus. Pielej ūdeni un samaisi. Liec siltā vietā – vai nu uz radiatoriem, vai 30 grādos cepeškrāsnī, lai raugs atdzīvojas. Atkarībā no tā, cik silts, tas prasa 10–25 minūtes. Raugs ir atdzīvojies, kad bļodā tas ir uzbriedis.
2. Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā sasildi pienu.
3. Tad lielā bļodā liec raugu, pielej pienu, pieliec cukuru un sāli. Samaisi. Pievieno 500 g miltu un samaisi, lai izveidojas mīkla. Tad mīci ar rokām. Kad mīkla mīcīta apmēram 2 minūtes, pievieno eļļu un iemīci mīklā. Ja liekas, ka vēl līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt vijīgai, bet nav jālīp pie rokām.
4. Izveido bumbu, uzliec bļodai dvielīti un liec rūgt 2 h siltumā.
5. Ja nepieciešams ilgāk atstāt mīklu raudzēties, tad pēc tām 2h nospaidīt mīklu uz leju.
20.06.2014 12:55 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Kas vienam labs - citam slikts. :)
Mamma google un atsauksmes tur noteikti palīdzēs.
20.06.2014 12:54 |
 
Reitings 127
Reģ: 27.01.2014
tik daudz pašai skaidrs :D
vajag sastāvdaļu proporcijas :)
20.06.2014 12:53 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Parasti jau pīrāgus cep no rauga mīklas. :)
20.06.2014 12:51 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!