Nepabeigta augstākā izglītība

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Pēc pieredzes, kāda ir darba devēju attieksme pret nepabeigtu augstāko izglītību? It kā pašai stulbi liekas - palicis tikai viens gads, bet nu nekādi nespēju mācīties bezjēdzīgas lietas papīra dēļ.
15.06.2014 21:05 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja, bet no otras puses, tas, ka es priekš savas izglītības esmu par slinku, nenozīmē, kas es atļaujos slinkot darbā. Skola - tas ir man, manam prieciņam, "pašizaugsmei", sauciet kā gribat. Darbā no manis ir atkarīgi cilvēki, kurus es neatļaujos čakarēt. Plus, mans darbs ir man gandrīz ka hobijs, tāpēc ir motivācija censties.

Zinu arī citus piemērus, kad slinkie bastotāji/spikotaji/nepabeidzēji, tikko kā nonāk darba vietā (pat ja strada paralēli studijām), tā uzreiz pārvēršas par paraugdarbiniekiem. Kapēc tā - grūti pateikt.

Nesen par so tēmu sanāca saruna ar prieksniecību, un, lai gan viņiem papīrīša esamība/neesamība it ka formāli spēlē lielu lomu, priekšnieks arī piekrita, ka bieži vien papīrs neatspoguļo to, ko tas darbinieks reāli spēj dot.
15.06.2014 23:43 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Tu nekad nevari zināt, kur dzīve tevi aizvedīs un, kādas zināšanas, diploms nākotnē var gadīties noderīgas. Ja palicis viens gads - pamest būtu ļoti nesaprātīga rīcība.

Par to nepabeigto augstāko. Jā, tā mēdz norādīt sludinājumos, bet parasti tur klāt ir pierakstīts, ka pretendents var būt pēdējo kursu students, tas ir ar domu, ka studijas tiek turpinātas un vajadzīgajā sfērā diploms tiek iegūts, nevis studijas ir pamestas nepabeigtas.
15.06.2014 23:43 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Ieteiktu saņemties un pabeigt. Personīgi es neskatos negatīvi uz nepabeigtu augstāko, ļoti labi to saprotu, bet es arī neesmu darba devējs un kaut pēc šīs diskusijas var spriest, ka dominē negatīvais viedoklis, tāpēc vieglāk būs ar pabeigto.

Zinu arī citus piemērus, kad slinkie bastotāji/spikotaji/nepabeidzēji, tikko kā nonāk darba vietā (pat ja strada paralēli studijām), tā uzreiz pārvēršas par paraugdarbiniekiem. Kapēc tā - grūti pateikt.

Dažreiz (no manas pieredzes) tas ir tāpēc, ka besī skolas sistēma, taču patīk profesija. Praktiski darboties lielāks prieks nekā sēdēt lekcijās, kur 1:1 pastāsta materiālos rakstīto vai atstāstīt teoriju pasniedzējam, kurš cenšas iegāzt.
15.06.2014 23:54 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Nekad nesapratīšu šo loģiku "nav intereses, apnika, neredzu jēgu turpināt" johaidī, pēdējais gads, akd, kas par aitām ,jūs apzināties, kas jūs esat nomācījušās visu to laiku un tgd pirms paša finiša visu pametat, nē, neko labu es nedomātu par tādu cilvēku, jo ,ja nevari visu līdz galam novest ,tad nav ko sākt vispār. Nekad neesmu pametusi sevis iesākto pusratā vai nelīdz galam pabeigtu, pabeidzu visu ,lai arī ko jādara, kaut diennaktīm sēžu pie darba.
16.06.2014 00:09 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
nu man ari ir nepabeigta augstakaa.. bet tas nav bijis skerslis pat pasamn uzsakt veiksmigu biznesu saaja konkretaja profesijaa kamer dazi labi kas pabeidza augskolu saja profesijaa, veljauprojam nevar atrast pat darbu pie darba deveeja
16.06.2014 08:58 |

10 gadi
Reitings 4443
attiecigi pievienojos tiem komentariem kuri saka ka svarigakais ir tas ko proti un zini - pieredze.. ne pliks papirs
16.06.2014 09:05 |

10 gadi
Reitings 13670
Reģ: 29.01.2009
Liliii, eksistē termins - nepabeigta augstākā izglītība. Ir arī darba devēji, kuri pie sludinājumiem norāda, ka nepieciešamā minimālā izglītība ir nepabeigta augstākā izglītība.

Tik vien, cik saglabājies no padomju laikiem.

Ja kādreiz gribēsi strādāt valsts pārvaldē, bez augstākās izglītības tādas iespējas nebūs. Pašlaik ir tā, ka, ja nav diploma, tad nemaz nav iespējas savas prasmes pierādīt.

Ja ir palicis vēl tikai 1 gads, tad labāk pabeidz. Nekad nevar zināt, kad diploms var noderēt.

Tomēr liela daļa cilvēku šos, kas nepabeidz augstskolu, uzskata par bezatbildīgiem cilvēkiem. Un bezatbildīgus darbiniekus neviens nevēlas.

+ ja Tev būs diploms, pieaugs iespējas pretendēt uz kādiem nopietnākiem darbiem.
16.06.2014 09:11 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Slinkums un disciplīnas trūkums- nopietni. Pašlaik studēju jau otro augstāko, protams, pa šiem gadiem vis kaut kas ir dzirdēts kāpēc ņem akadēmisko. Labi iemesli ņemt akadēmisko ir- bērniņa piedzimšana vai slimība nopietna, kas ilgi prasa ārstēšanos.
Bieži vien, kam nav pabeigta augstākā prasa izziņu no darba vietas, kad tu vēl studē.
Saņēmies, pabeidz un tad ej savā sapņu nedegradējošā izglītībā mācīties.

Pašlaik šeit tikai meklē attaisnojumu, lai pamestu skolu
16.06.2014 09:20 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Katram darba devējam individuāli, bet tiem, kurus es pazīstu - tikai negatīva. Viņu uztverē - ja cilvēks nav spējis pabeigt studijas, kas primāri ir vajadzīgas pašam, nekur nav garantijas, ka spēs līdz galam novest sev uzticētus darba projektus, kas skar citus cilvēkus.
16.06.2014 09:27 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Pieredze, pieredze un vēl reizi pieredze. Atvainojiet, bet ja manā priekšā noliktu tikko augstskolu pabeigušu zaļu gurķi vai cilvēku, kam manā sfērā ir 5 un vairāk gadu reāla pieredze, nevis teoriju stumdīšana, es domāju atbildi jūs jau zināt pašas, ko es paņemtu.
Un tā dara liels vairākums uzņēmumu, kas strādā uz peļņu. Valsts organizācijās un bankās protams viss ir savādāk.
16.06.2014 09:46 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Interesanti, kāpēc pret studējošajiem bieži ir tā augstprātīgā attieksme, ka viņi jau tikai spējīgi teoriju atskaitīt, bet tie, kas nestudē, tie jau ar savu pieredzi gāž no kājām, ģēniji tādi, visu bez mācībām zin.
Vismaz uz darba vietu, kur es strādāju, atnākušie ar izglītību nav muļķi, kas zin tikai teoriju. Toties ir nākuši rindām dažādi tipāži, sadomājušies, ka ir kaut kādi briljanti pieredzes ziņā un nevar atbildēt pat uz normālu, primitīvu jautājumu, kuru katrs pirmkursnieks, kurš lekcijas apmeklējis, zin.
16.06.2014 10:09 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Tā nav augstprātīga attieksme - tā ir dzīves realitāte. Bet es tiecos domāt, ka tā ir izteikta tendence Latvijā, un vārbūt vēl blakus esošās valstīs. Jo piemēram Eiropā bez izglītības tālāk par fabriku vai bāra leti nav ko tēmēt.
16.06.2014 10:13 |

10 gadi
Reitings 4443
indie
tiesi te ir ta atskiriba.... ka darba ir jadara nevis tiaki jaatbild uz jautajumiem (iznemot teiksim tie kuri starad teiksim runasana pa telefonu utt)..... prakse ne vienmer iet kopa ar teoriju... logiski ka piemeram celtnieks kurs teiksim 10 gadus ir stradajis saja jomaa kaut bez izglkitibas maces praktiskaja zinja vairak neka tas kurs tiko atnacis no celtniecibas koledzas.... vismaz mana profesija tas ir loti biezi spilgti redzams... protams nerunaju par visiem
16.06.2014 10:14 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Tagad jau bakalaurs ir tik daudziem, ka tā vairs nav nekāda ekstra un domāju, ka no nez cik cilvēku pūļa iespējams ne vien atlasīt tikai ar diplomu, bet arī ar pieredzi kopā, jo mūsdienās tomēr tik daudzi strādā un studē kopā, ka tiem, kas pabeiguši kaut ko ir priekšrocības.

Un uzskatu, ka augstskola tomēr iedod mazliet vairāk kā pliku teoriju, jo mainās mazliet domāšana un vismaz daļai prāts pieaug un ir kaut kāda dzīves skola caur mācībām.
16.06.2014 10:21 |

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Atkarīgs tikai un vienīgi no cilvēka un viņa spējām, zinu dažus, kas ar nepabeigtu strādā ļoti labi atalgotā darbā un pietam tajā jomā, kura nepabeigta.
16.06.2014 10:34 |

10 gadi
Reitings 4443
Dolly
Es pats tads Esu.. izveidoju pat pats savu biznesu kura pats stradaju joam kura man nepabeigta augstakaa
16.06.2014 10:40 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Mūsdienās parasts augstskolas diploms neko nenozīmē :D
Tas ka tev diploms kabatā nenozīmē ka tu proti kaut grīdas mazgāt, tas tik pat labi var nozīmēt, ka tev vienkārši nauda kā spaļi un visur ir izpirkti pagarinājumi u.c, jeb vienkārši pa vecāku naudu, jo vecāki lika tika novilkta augstskola :D
16.06.2014 10:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits