LU Kojas!

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Sveikas, meitenes.

Līdz ar studiju uzsākšanu, būs jāmeklē jauna dzīves vieta. Mācīšos LU. Netālu no manas fakultātes atrodas divas kojas - "Prima" un "Rēznas iela 10.C". Tāpēc man ir pāris jautājumi.

1)Atradu "Primas" bildes, sapratu, ka cena droši vien ir ļoti atbilstoša. Vai kāda šeit nedzīvo? Vai var nosaukt cenu, cik jāmaksā par šīm kojām? (Jo LU mājaslapā koju sarakstā "Prima" ir, bet pie cenām nav... tas tā, lai neaizbiedētu? :D) . Jā, šķita arī dīvaini, ka pie cenām šīs kojas nav. Vai "Prima" vispār skaitās LU kopmītnes?

2)Daudz reālāks variants izskatās Rēznas ielas kojas. Kāda šeit dzīvo? Kā tur izskatās? Neskraida tarakāni? :D Viss puslīdz normāli? Neesmu baigā caca, bet kaut kādas ērtības gan gribas :)

Mīļš paldies par atbildēm, jaukās! Ja kādai vēl kas diskutējams par kojām- uz priekšu! Labprāt uzklausīšu jebkurus viedokļus un pieredzes :)
14.06.2014 22:45 |

Reitings 80
Reģ: 12.06.2014
Agrāk dzīvoju Zeļļu ielas kojās.

Istabas kā istabas, mana istaba bija pabriesmīga (drausmīgi skapji, stangas pie loga, lai uzkārtu aizkarus, nebija, grīdā caurumi :D), bet, piem., citi tika gandrīz vai tikko remontētās istabiņās (pamatā istabas stāvoklis ir atkarīgs tikai un vienīgi no tā, vai iepriekšējie iemītnieki ir remontējuši vai nav (ja pats remontē, tad par vienu mēnesi atlaiž īres maksu, bet to ir vērts darīt tikai pašā sākumā un zinot, ka tiešām nekur pa studiju laiku neaiziesi projām)). Ja ir iespēja, ieteiktu kojās ierasties ātrāk, kamēr vēl neesi piekoriģēta konkrētai istabai, pastaigāt apkārt pa brīvajām un izvēlēties to, kas ir kaut cik labā stāvoklī. Svarīgi - ņem tādu istabu, kurā ir jaunās gultas (tādas kā divstāvīgās), jo vecajām ir izļurkāti matrači un atsperes, līdz ar to uz tām labi var gulēt tikai tad, ja pati nopērc kaut kādu normālu matraci (jaunu gultu sliktas vietā diez vai dabūsi - es gāju katru nedēļu prasīt, vai varēs samainīt, beigās pēc 2 mēnešiem pateica, ka vakardien bija viena jauna gulta, bet to jau kaut kādam čalim atdeva).

Dušas gan bija ok, virtuve/izlietņu telpa/tualetes kā kurā stāvā.

Vienu varu teikt droši - tādas cūkas (gan vīriešu, gan sieviešu dzimtes) nekur iepriekš sastapusi nebiju, jo man kaut kā nešķita normāli, ka kāds nokārtojas pa lielam dušu telpā, apkakā podus un aiz sevis naturāli nesavāc.
17.06.2014 12:35 |

Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Esmu dzīvojusi Rēznas ielas kojās. Apstākļi labi - ir ledusskapis, liels sienas skapis, trīs mazās kumodītes (katram istabiņas iemītniekam viens), garais galds pie loga, krēsli, gultas (viena divstāvu, bet var mierīgi salikt visas kā vienstāvīgās) u.c. Apstākļi istabiņā tiešām labi.
Virtuves uz stāvu divas, katrā galā viena.
Dušas pagrabstāvā (manā laikā tās bija bez dušas aizkariņiem,bet,cik zināms,tagad apstākļi mainījušies).
Ir mācību/datorklase (vismaz manā laikā bija).
Nu tā....
17.06.2014 12:46 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Jā, dušās tagad ir aizkariņi un tarakānus nekur, vismaz es, nemanīju. Primā, protams, savas ērtības, bet tur nav ledusskapis istabiņā. Vispār Rēznas ielas kojas ir diezgan ok :)
17.06.2014 12:59 |

10 gadi
Reitings 822
Reģ: 17.03.2013
Metal_
Vari lūdzu sīkāk paskaidrot par to, kad var iet skatīties tās istabiņas?
Nu es aizbraucu un apstiprinu to vietu studijām. Tad lkm bija tā, ka no 2-8 augustam ir jānoslēdz līgums par kojām?Jau? Kad es drīkstu iet skatīties un kur tas līgums ir jānoslēdz?
17.06.2014 13:10 |

Reitings 80
Marta, tad, kad es stājos kojās, tad līgums bija jāslēdz dažas dienas pirms semestra sākuma izvēlētajā dienesta viesnīcā uz vietas un, ja ieradies 1. no līgumu slēgšanas dienām, komandante ļāva pastaigāt pa dažām istabām un vienkārši izvēlēties, kura labāk patīk (tipa tā - studentu skaits, cik nāks, viņiem zināms, bet tas, kuri dzīvo x istabā, jau baigi neko nemaina (vienīgais meitenes ar puišiem, protams, vienā istabā neliks)). Man tā ekstra atkrita, jo ierados pēdējā dienā un tad neatlika nekas cits kā ņemt to, ko deva.

Par šo gadu nezinu (kojās vairs nedzīvoju), bet, ja līgumu slēdz uz vietas kojās, pavisam noteikti paprasi, vai vari aiziet un paskatīties, kādā stāvoklī ir istabas. Zeļļos komandante ir jauka, domāju, ka pavisam noteikti neatteiks.
17.06.2014 14:32 |

10 gadi
Reitings 822
Reģ: 17.03.2013
Un pēdējais jautājums...apsolu...
Kad uzzini, kurās kojās esi iedalīts un vai var pieteikties uz kurām gribi? Aaa, un kad jānorāda, ka dzīvosi kojās un tās ir vajadzīgas?
Ja eju uz Fizmatiem (matemātiķiem), tad ceru, ka tikšu zeļļu kojās....
17.06.2014 14:51 |

Reitings 39
Reģ: 09.06.2014
jā, man arī radās līdzīgs jautājums, kā Martai. zeļļu kojās primārie taču ir fizmati, vai ne? :)
17.06.2014 17:55 |

Reitings 80
Protams, Zeļļu kojās primārie ir fizmati - pirmkārt tur saliek visus cilvēkus, kas vēlas mācīties Fizikas un matemātikas fakultātē un tad, ja ir vēl brīvas vietas, iedala arī citus :).
Mani tur vienkārši iedalīja, bet, ja nu kas, kojas arī var laika gaitā mainīt (varbūt septembrī būtu čakars, bet pēc tam, kad daļa studentu jau ir aizgājuši prom uz dzīvokļiem utt., brīvas vietas ir visās kopmītnēs).

Es to, ka vajadzēs kojas, norādīju, kad reģistrējos studijām savā fakultātē (man uz vietas pajautāja, vai vajadzēs, un tad vienkārši papildus aizpildīju anketu). Bet, protams, pastāv varbūtība, ka tagad kaut kas ir mainījies un jāreģistrējas būs savādāk :).
17.06.2014 18:00 |

Reitings 80
Vispār tikko paskatījos savā LUIS profilā (pieeju dabūsiet, kad reģistrēsieties studijām savā fakultātē) un tur ir sadaļa, kur var elektroniski pieteikties kopmītnēm (jāizvēlas 1 vieta), līdz ar to pieņemu, ka pieteikties vajadzēs elektroniski (tās kopmītnes, kuras piedāvā, pamatā ir atkarīgas no x lietas ,ko studē).

Bet tāpat - pieteiksieties, bet līgums ar DV komandanti būs jāslēdz dienesta viesnīcā kaut kad augusta beigās.
17.06.2014 18:07 |

10 gadi
Reitings 343
Reģ: 16.06.2013
aktuāli arī man, jo septembrī ir doma stāties LU, arī uz Sociālzinātņu fakultāti :)
17.06.2014 20:29 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Diferenda, es esmu šo to noskaidrojusi! Ja kas- raksti personīgi! :)
27.06.2014 01:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits