Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vistas fileja!

 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Zinu, ka noteikti it bijuši šāda tēma, bet ko vienkaršu un garšīgu var pagatavot no vistas filejas, pasen nebijām pirkuši un viss jau piemirsies, netā skatījos receptes, bt izskatās tādas uzpūstas..

Varbūt kādai ir receptīte ko var ieteikt, ļoti vienkārši un lai ir garšīgi, kāds sacepums, mērce?
13.06.2014 14:29 |
 
Reitings 1620
Reģ: 22.05.2014
vistas fileja sagriesta gabaliņos, ananās, karijs, saldais krējums... (mērce)
13.06.2014 14:31 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Mans jaunatklājums - vistas filejas plācenīši, receptes var pameklēt google, es parasti lieku olu, garšvielas, majonēzi, miltus, sinepes.
Karija mērce.
13.06.2014 14:32 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.receptes.lv/receptes/vienkarsa-vistas-filejas-merce/

Vistas fileja ingvera-karija mērcē ar zelta rozīnēm


Vistas fileju sagriež 1,5-2 cm kubiciņos. Puravu sagriež ripiņās, ingvera saknes gabalu nomizo un sasmalcina cik sīki vien iespējams.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep vistas fileju zeltaini brūnu.
Tad pievieno ripiņās sagrieztu puravu, smalki sakapāto ingvera sakni un sauju zelta rozīņu un visam pārlej pāri saldo krējumu un ½ līdz 1 glāzi ūdens. Vēl pievieno dzelteno karija pulveri un visu pavāra 15 min. Dažos veikalos vēl pieejams SantaMaria garšvielu maisījums „karijs ar mango”. Ja parastā dzeltenā karija vietā pievienosiet to, garša būs vēl labāka.
Pasniedz karstu ar rīsiem. Vislabāk pie šī ēdiena piestāv Basmati rīsi, bet droši vien garšo labi arī parastie gargraudu.
13.06.2014 14:32 |
 
Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Pie Foxy receptes vēl var likt klāt tomātu pastu un zilo sieru. Tad ir ņamma!
13.06.2014 14:33 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://bonappetit.lv/lat/apmekletaju-receptes/item/vistas-fileja-kiniesu-gaume




vistas fileja ar apelsīnu garšu


2 vistas filejas
1 - 2 ēd.k. medus
2 ēd.k. apelsīnu marmelāde
2 ēd. k. tumšā sojas mērce
3 ēd.k. krējums
sāls, pipari, čili pipari

Vistas fileju sagriež strēmelītēs un liek uz pannas apcepties. pievieno sāli, piparus.
Kad vistas gaļas izdalītais šķidrums no pannas pazudis, pievieno medu. To pakausē, un iemaisa visos filejas gabaliņos. Tad garšai pievienoju nedaudz čili piparus - tos gan jāskatās katram individuāli, bet nedaudz noteikti nenāks par skādi, jo čili pipari ļoti labi 'sadziedāsies' ar apelsīnu marmelādi, kuru pievieno uzreiz pēc tam. Kad tā iemaisījusies, pievieno soju.

Principā, ja grib izvairīties no kādām liekām kalorijām - šajā brīdī var arī griezt uguni nost un pasniegt vistas filejas strēmelītes ar rīsiem vai salātiem.
Bet tā kā man tā prasījās tomēr 'mitrāka', pievienoju krējumu - domāju, ka tas var būt gan salds, gan skābs.
13.06.2014 14:34 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vistas fileja pus kilogramms-lidz 1kg Kausētais siers''Dzintars''klasiskais.. saldais krējums viena paciņa(mazā) garšvielas.

Pagatavošana: 10 min.
fistas fileju sagriez salmiņos,ieliek katliņā apsautē,kopā ar saldo krējuma paciņu,un kausēto sieru ''Dzintars''(klasisko)
uzvāra un pievieno garšvielas.
Mans ieteikums,sanāk ļoti garšīgi un tiešām gardi kopā ar rīsiem,un gurķu salātiņiem,iesaku pievienot arī pāris daiviņas ķiploku un sanak tiešam gardi :)



Vistas fileja ar zilā siera mērci

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistas fileju ar zilā siera mērci?
❀ 4 vistas filejas
❀ 150 ml baltvīns (vēlams sausais)
❀ 250 g zilais siers
❀ 250 g turku jogurts
❀ šķipsniņa muskatrieksts
❀ 2 tējk. sinepes
❀ eļļa cepšanai


Kas jādara?
♨ Pannā ar sakarsētu eļļu jāliek nelielos gabaliņos sagrieztas vistas filejas, kuras jāapcep no visām pusēm zeltaini brūnas
♨ Jāpievieno sinepes, jāpielej baltvīns un vidējā karstumā jācep tik ilgi, kamēr vīns iztvaikojis (5 – 10 min)
♨ Vista jānoņem no pannas un jāliek traukā, kurā tā saglabājas silta, vai arī vienkārši mērcei jāņem cita panna
♨ Iztīrītā (vai citā) pannā jāiedrupina zilais siers, tas uz mazas uguns jāizkausē
♨ Jāpierīvē muskatrieksts (es to daru, vienkārši ar mazo nazīti “nokasot” riekstu), jāpievieno jogurts, jāsamaisa un jāturpina karsēt
♨ Pēc tam, kad mērce uzmet pirmo burbuli, aptuveni 1 min jāpakarsē un ir gatavs!
Jāpasniedz ar piedevām pēc izvēles (es izvēlējos savus mīļos spageti (pilngraudu)), virs piedevām jāliek vistas gabaliņi, viss jāpārlej ar mērcīti.
13.06.2014 14:36 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Vistas fileja ar ķīnas saldskābo mērci, vistas fileja saldā krējuma - karija mērcē, vistas filejas plācenīši, pildīta vistas fileja ar persikiem.
13.06.2014 14:37 |
 
Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Vistas fileju sagriež gabaliņos, pievieno - olu, miltus, majonēzi, ķiplokus, sāli, piparus, cep kā karbonādi, dievīgi!
13.06.2014 14:41 |
 
Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Ohh, ja garšo brokoļi, es jau kārtējo reizi ar savu sacepumu iebāzīšos. Nu mūsmājās VISIEM garšo, arī vīram, kam zaļumi so so :D

2 brokoļi, vistas filejas iepakojums, krējums, siers, citrons, garšvielas, baltmaizes grauzdiņi (var pats sagrauzdēt, es nopērku "Light" maizes grauzdiņus, tāds gaiši zaļš iepakojums).

Brokoļus salauza pa čemuriem, sagriež vistas fileju gabaliņos. Abus var vienlaicīgi likt pannā sautēties ar mazliet, mazliet eļļu apakšā (ja ir gana liela panna), jo izcepas praktiski vienlaicīgi. Kad brokoļi un vista mīksti, vienlīdzīgi samaisa. Pārsmērē ar mazliet skābo krējumu, pārspiež pusīti citrona sulas. Pārkaisa garšvielas, sarīvētu sieru. Ļauj tam izkust. Pašās beigās (lai nepaspēj tais tvaikos samirkt) uzber baltmaizes grauzdiņus. Voila!

Ļooooti ātri un vienkārši, šķiet, arī daudzmaz veselīgi, ja neaizraujas ar to krējumu un grauzdiņiem ;)
13.06.2014 14:46 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
DaYa, kaut kas neredzēts, paldies par recepti, noteikti pamēģināšu!
13.06.2014 14:56 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Tēmas iespaidā atcerējos pagatavošanas veidu, kas pirms dažiem gadiem figurēja veselīgā dzīvesveida domubiedru grupā draugos. Pārtikas plēvē ietīta fileja, izveidota kā cīsiņi. :D Smieklīgi atcerēties, kā mēģināju un ķimerējos gar to plēvi, vaļā tinot. Garšoja gan pēc parastas vārītas vistas filejas ar garšvielām, tikai tas, ka cīsiņu formā. :D
13.06.2014 14:58 |
 
10 gadi
Reitings 7783
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
unique es aŗī šito tikai taisu! Sanāk brīnumgardi. :)
13.06.2014 15:00 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Parastas vistas filejas karbonādes. Ja grib neparastākas, tad ar sieru un tomātu. Vai ar sieru un ananāsu.
13.06.2014 15:02 |
 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
vai ir iespēja tos plācenīšus gatavot bez cietes??/
13.06.2014 15:08 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Elīna es taisu bez kartupeļu cietes un miltiem, pieliekot vairāk olu klāt.
13.06.2014 15:09 |
 
Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Kubietei ēdiena tēmas patīk :D recepshu vienmeer tik daudz kaa pavaargraamataa :D
13.06.2014 15:09 |
 
Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Parasti gatavoju vai nu paštaisīto kebabu lavašā ar vistasa filejas gabaliņiem, vai arī sagriežu smalki un sataisu pikantā ingvera mērcē.. Otru esmu sākusi gatavot retāk jo manējais aiz labās garšas ir gatavs viens pats izēst vok pannu un tad jūtās pārēdies :D:D
13.06.2014 15:12 |
 
Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
uij karija mērcē
13.06.2014 15:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!