Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Draudzība ar derīguma termiņu?

Reitings 154
Reģ: 13.03.2013
Iedvesmojoties no tēmām "meklēju labāko draudzeni!", sapratu, ka man ir problēma :D
Visām manām draudzībām laikam ir derīguma termiņš...
Vidusskolā bijām četras labākās draudzenes. Pabeidzām vidusskolu, bet nu esam katra savā dzīvē un sazinamies ļoti, ļoti reti. Satikusi vienu no viņām neesmu kopš vidusskolas beigšanas (8 gadi).
Augstskolā bija labas draudzenes. Biju uz vienas kursabiedrenes kāzām.. Bet viņa pārtrauca studijas, aizbrauca strādāt uz Angliju. Zinu, ka tagad ir atgriezusies, bet kontakts arī kaut kā pazudis...
Studējot maģistros, man bija superīgākie kursabiedri, kopā atpūtāmies, bija forši. Viena no kursabiedrenēm man dzīvo blakus mājā. Bet atkal - skola beidzās, draudzība beidzās.
Iepriekšējā darba vietā bija superīgi kolēģi. Bet aizgāju prom un arī draudzība kaut kur pazuda...

Protams, mana kļūda bija tā,ka šīs attiecības pati neuzturēju, jo attiecībās (gan ar vīrieti, gan draudzenēm) jāiegulda laiks un lkm es tā aizrāvos ar visu ko citu, ka aizmirsu par draudzenēm un tagad saprotu, ka tādu labu draudzeņu man patiešām nav....
Tāpēc savā tuvākā laika ToDo list ierakstīju - atjaunot kontaktus ar skolas/augstskolas draudzenēm. Redzēs, kas man izdosies. :)

Bet varbūt padalieties ar savām pieredzēm.. kā jums sanāk/nesanāk tā dabīgi uzturēt draudzību?
12.06.2014 17:09 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tas, ka ir cilvēki, kas nāk un iet - random kursabiedri, tusiņbiedri, utt., ar kuriem ir forši, bet tikai uz laiku, tas jau ir tikai dabiski..

Bet pamatā esmu ļoti noturīgs draugs. :D Viena čupiņa draudzeņu man ir no pamatskolas, principā nu jau 25 gadi tūlīt būs. Otra čupiņa no augstskolas, nu jau 11 gadi kā kopā. Ja ir īstie cilvēki, tad nekur nepazūd un lai arī dažas draudzenes dzīvo ārzemēs, tāpat ir čatiņi, sarakstes un kad viņas atbrauc un satiekamies uz klaču, tad nemaz nejūt to pusgadu vai vairāk, kad nav redzētas..

Bet nu jā - attiecības vajag kopt, kontaktēties, satikties, sadomāt kaut ko foršu kopā padarīt. :)
12.06.2014 17:13 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Ta ir ar to laiku, aiznemtibu, attalumu. Bet, ja labi grib var uzturet tas draudzugas attiecibas, pat tiekoties reti.
12.06.2014 17:14 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Jā, man arī ir kaut kā līdzīgi- visi draugi, kas vien dzīves laikā bijuši, pēc pāris gadiem kaut kur pazūd un vairs nav draugi, bet paziņas. Esmu to pieņēmusi, ka viss reiz beidzas un nevajag par katru cenu mākslīgi draudzību uzturēt, priecājos par kopīgi pavadīto laiku un kad atvēlētais laiks draudzībai beidzas, ļauju, lai dzīve mani saved kopā ar citiem cilvēkiem. Varbūt tas nemaz nav tik slikti.
12.06.2014 17:20 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Hmm. Manas labākās draudzenes stabili kļūst par manu ģimeni, dažas ir gadus padsmit, dažas mazāk, sanācis tā, ka no katras skolas paliek 1-2 draudzenes, plus vel kāda. Ir, protams, tā, ka reizēm nesatiekamies pat pusgadu vai kā, bet tas nemaina viņu vērtību manā dzīvē.
Un tad ir tādas druškiņas :D nu tā - kopā atpūsties, kaut kur aizbraukt, nu tā - kā kompānija vairāk. Un tās ir tās, ka tā mazāk noturīgas. :)
Bet es kopumā piešķiru ļoti lielu nozīmi draudzībai un cilvēkus, kurus uzskatu par tiešām draugiem, viennozīmīgi uztveru kā īpašu vērtību savā dzīvē.
12.06.2014 17:22 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Man tāpat kā jonquille - turos pie savām īstajām draudzenēm cieši - viņas man ir kā ģimene. Es atkal nepiekrītu, ka vienmēr viegli jālaiž vaļā - pie draudzības ir jāstrādā, tāpat kā pie jebkurām attiecībām. Protams, mākslīgi kaut ko uzturēt nav jēgas, bet ja ir sajūta, ka tas cilvēks patiešām ir draugs, tad jāturās cieši :)
12.06.2014 17:30 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits