Pirkām biļetes 1-2 dienas pirms izlidošanas, internetā. Izprintējām tās. Devāmies uz lidostu 2-2,5 h iepriekš, lai varētu iečekoties. Iečekoties vajag pie kases. Iečekojoties Tev ir iespēja, ka dabūsi lidmašīnā labākas vietas. Es lidojot uz Austrāliju lidoju ar trīs firmu lidmašīnām. Airbaltic, Virginia un Etihad.
Airbalticā bija diezgan pavēsi (es biju apģērbta džemperī, legingos un botās). Protams, Tev arī atnes pledu, ja vajag. Stjuarti piedāvā bezmaksas ēdienu, vai ēst tagad vai vēlāk. Manā gadījumā bija ēst vakarā vai no rīta. Ēdiens bija fileja, makaroni un kkādi salāti +kēkss un ūdens vai kafija :D
Citajās lidmašīnās viss bija krutāks, jo arī lidmašīnu firmas ir krutas. Pārējās divās deva vēl bezmaksas popkornu, saldējumu, alkoholu. Bet ēdiens bija viņu gaumē, kā kaut kādiem turkiem :D Bija arī sēdekļu priekšā planšete, kurā varēja skatīties filmas, klausīties mūziku utt.
Pa visiem lidmašīnas saloniem var pārvietoties. Kad es lidoju, tad bērni skraidīja un staigāja apkārt. Vienīgais kas man nepatika- iet uz tualeti :D Tāda pati sajūta, ka ejot uz wc braucošā autobusā. Bet tā skaņa, kad nolaid podu- viss salons dzird :D
Man ļoti patika ar lidmašīnu pacelties gaisā, tāds adrenalīns :D Viņa ļoti ātri ieskrienas un tad atraujas no zemes. Tik forša sajūta. Itkā Tu brauc ar kaut kādu Formulu 1 :D
Bet piezemējoties ir sajūta, ka Tu krīti. Vai arī tāda, ka tu brauc liftā (visi zin kā tas ir, braucot liftā) Katram tas ir savādāk.
Es no augstuma arī baidos, bet visi pasažieri parasti ver ciet logus. Nezinu kpc..
Un par tām konfektēm. Mēs pirkām daudz čupačupus, lai neaizkrītot ausis. Bet nu mums tā arī nevienam neaizkrita... Man nedaudz aizkrita tikai tad, kad biju nolidojusi no vietas jau 12h...