no 21 gada vecuma

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Saeimā nolemts, ka Latvijā cigaretes varēs pirkt tikai no 21 gada vecuma, kā arī pieņemta vēl virkne aizliegumu, ka nedrīkstēs pīpēt sabiedriskās vietās, pie ēkām, uz lodžijām, ja kāds cits cilvēks pret to ir pret - http://bnn.lv/?p=136996 . Atbalstāt, neatbalstāt? :)
12.06.2014 12:47 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Pati šad tad uzsmēķēju, bet neciešu elpot cigarešu dūmus un nekad nesmēķēju nesmēķētāju klātbūtnē vai prasu -vai nav iebildumu.
Es tiešām nesaprotu, kāpēc man, esot savā istabā pie atvērta balkona, katru reizi, kad kaimiņiene izdomā uzsmēķēt uz balkona, jāieelpo cigarešu dūmi un jātaisa balkona durvis ciet? Un, jā, man reāli traucē, ka man dienas laikā vairākas reizes ir jāieelpo pat tās pāris sekundes dūmi!
Tad jau, ja es izdomāju naktīs spelēt bungas dzīvoklī, man tā kā arī nevajadzētu aizrādīt, jo citi var taču vnk ielikt ausu aizbāžņus, ne?! Tāda tā loģika?:D
12.06.2014 19:47 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Vajadzētu pārdot tiem, kam 71 gads - ja esi davilcis veselīgi tik tāl, tad vari arī pīpēt. Dažiem būtu vismaz mērķis dzīvē :D
Godīgi sakot, man ir pilnīgi vienalga ko atļauj un ko aizliedz, jo es tā pat nepīpēju, un pat ja likums ir, tad nu neesmu tik naiva, ka ticēšu, ka visi to ievēros.
12.06.2014 19:50 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Ar blokiem jau nē, bet cik bieži nav gadījies iemest somā paciņu ar krievu uzrakstiem, bet nu tagad jau tik legālās tiek pirktas, bet, ja pieaugs cenas klāt, tad būs jāpāriet uz nelegālajām, lai gan ar tām ir laimes spēle. Man patīk paciņās turēt, tāpēc man vienkārši tāda doma galvā, bet nu var jau visādi pārnēsāt cigaretes, man vienkārši paciņu ir ērtāk iemest somā, kā arī atrast to. Bet nu vienmēr jau var paturēt paciņu "legālo", kurā salikt nelegālās cigaretes.
12.06.2014 19:51 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Kubiete

mēģināsu uzminēt! Dzīvot privātmšja vai vismaz normala dzivokli? Nu kur tualete un duša nav kopīga?

Ej tu dirst! Goda vārds! Lielā daļā padomju laika mājās ir kopējais sanmezgls. Bet izskatās, ka tu esi tik tupa, ka tāds dzīvoklis tev automātiski skaitās sūdīgs!
Ja ir aizskarta tava pīpētājas dvēsele tad čill, mans vīrietis arī smēķē, bet nedara to tā, lai traucētu man vai citiem. Ir jāzin robežas.
12.06.2014 20:01 |

Reitings 419
Reģ: 21.08.2011
Pati nekad neesmu smēķējusi, bet nezinu vai atbalstu šo likumu.. Man dūmi nekad nav traucējuši, jo laikam neesmu saskārusies ar to "pūšanu sejā". Un nezinu kādi tie dzīvokļi jums ir, bet es nekad nejūtu dūmu smaku savā dzīvoklī, lai gan draugs iet pīpēt uz balkona.
12.06.2014 20:07 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
atbalstu, lai gan pati smekeju. lai gan ta ka ta paaugstinot vecumu nekas nemainisies vienmer ir iespeja kaut tas pasas kiss dabut
12.06.2014 20:12 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Atbalstu tikai to daļu, kur smēķēt aizliedz sabiedriskās vietās un māju koplietošanas telpās, pārējais ir tukša zīmēšanās nesmēķētāju priekšā.
Par balkoniem - ja smēķētāji sāktu iekštelpās pie aizvērtiem logiem smēķēt, piem., virtuvē vai tualetē, nesmēķētāji ātri lūgties sāktu, lai iet uz balkona to darīt. Un pa lielam jau nav starpība vai es stāvot uz balkona pīpēju vai stāvot istabā pie atvērtām balkona durvīm to darbu.
Par vecuma ierobežojumiem - alkoholu un tabakas izstrādājumus nevar iegādāties jaunāki par 18 gadiem - katru piektdienas vakaru ir pilna vecrīga ar mazgadīgajiem, kuriem aluspudele vienā rokā un smēķis otrā. Tad kāda jēga tos ciparus bīdīt? Alkoholu arī aizliedz naktīs tirgot - joprojām 5 minūšu gājienā no manas mājas ir 6 vietas kur to naktī nopirkt bez īpaša uzcenojuma..
Tik pat labi varētu aizliegt gaļu un zivis cept pie atvērtiem logiem, jo redz trūcīgie kaimiņi vai diētu ieturētāji morāli tiek traumēti! Pirdiens arī gaisu maitā, tad to arī aizliegsim? :D
12.06.2014 20:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
No veseliibas viedoklja pareizi, arii lieti noder uzmaniibas noveershanai no patiesaas smuces. Bet patiesiibaa pat ljoti stulbs gaajiens no valdibas puses. Patreiz tiek pienjemti leemumi, kuri padariis taa jau nelaimiigo tautu veel nelaimiigaako. Atnjemt lietas, ar kuraam daudzi apreibinaas un atslaabinaas, radiis veel lielaaku neapmierinaatiibu un beigaas veel valdiiba dabuus pa galvu (ko jau sen bija pelniijusi). Ja taa paveero, tad citaas valstiis tieshi laikaa, kad ir ekonomiskaa kriize vai citas probleemas, tiek ieviesti miikstaaki likumi graadiigajam, cigareteem, vai pat vieglajaam narkotikaam.
12.06.2014 20:34 |

Reitings 398
Reģ: 12.05.2014
Kur ir pašlaik kādas problēmas?
12.06.2014 20:57 |

Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
No veseliibas viedoklja pareizi, arii lieti noder uzmaniibas noveershanai no patiesaas smuces. Bet patiesiibaa pat ljoti stulbs gaajiens no valdibas puses. Patreiz tiek pienjemti leemumi, kuri padariis taa jau nelaimiigo tautu veel nelaimiigaako.

Valdībai taču vajadzētu būt ieinteresētai, lai būtu veselīgi nodokļu maksātāji.

Nupat vēl dzirdēju, ka smēķēt būs atļauts jau no 18 gadu vecuma, toties iegādāties drīkstēšot tikai no 21 gada vecuma.

Vai tad vispār kaut kur šobrīd ir noteikts, ka tabaku un alkoholu nedrīkst lietot personas, kas jaunākas par 18 g.v.? Man šķiet, likumos jau arī šobrīd ir tikai par to, ka aizliegts šādām personām pārdot.
12.06.2014 22:01 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Vai tad vispār kaut kur šobrīd ir noteikts, ka tabaku un alkoholu nedrīkst lietot personas, kas jaunākas par 18 g.v.?

Pēc likuma alkoholu var iegādāties no 18, bet lietot no 21. Aizliegts ir gan pārdot, gan lietot, bet mentiem jau nu tiešām negribas katru nedēļas nogali pavadīt, ķerstot sīčus ar alus pudelēm rokās, tā kā visiem ir kaut kā uz to likumu uzspļaut. Protams, ja noķer, tad ir sods jāmaksā, bet tas arī viss, man šķiet.
12.06.2014 22:18 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Isteniba esmu pret to ,ka aizliegs pipet uz lodzijam,balkoniem,jo ja cilveks pa to dzivokli maksa, vai ja pieder ,tad kadel vins sava ipasuma nevaretu pipet?
Pa sabiedriskam vietam ,taa jau ir cita runa,jo tik tiesam ,kadel apkart esosiem cilvekiem uz ielas butu jaelpo tabaku dumi,tik tadel ka pipet vienam baigi savajadzejas? Pa ekam ari esmu par aizliegumu,jo kadel tur esosiem cilvekiem kas strada,macas butu jaosta tabaku dumi,kad atver logu,ta vieta lai izvedinatu telpu? Bet ja nopietni, tad sadu likumu tik pat labi var attiecinat uz dzerajiem! Kadel citiem butu jaskatas uz dzeraju kas gul piemeram pietura un piesmirdina ar savu peregaru visu pieturu?
Vai kadel citiem cilvekiem butu janoskatas kaa pie ekam gul dzeraji? It ipasi pie tadam sabiedriskam ekam kaa skolas,universitates, tie pasi tirzniecibas cetri. Un ja tie dzeraji vel nem un blaustas pa visu pieturu vai pie kadas ekas?
12.06.2014 23:12 |

Reitings 217
Reģ: 20.06.2013
man tieši sagribējās uzpīpēt :D bet principā atbalstu! :)
12.06.2014 23:14 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Es esmu par! Tie, kuri gribēs pīpēt-pīpēs, bet kādu lieku reizi viņi cigaretes nemaz nevarēs iegādāties. Tas ir tik nožēlojami, ka tiek pieņemti likumi, lai cilvēku pasargātu pašu no sevis. Pati esmu redzējusi, cik grūti cilvēkam ir atmest smēķēšanu, diemžēl, es arī zinu un redzu kāds ir rezultāts tam, ka cilvēks nevarēja laicīgi atmest smēķēšanu, pats drausmīgākais ir tad, kad tas ir tavs tuvinieks, kurš reiz arī man pārmeta to, lai es beidzu viņu mācīt kā dzīvot un ko nedarīt. Tas tā.. iz privātās dzīves, bet es atbalstu šādus likuma grozījumus.
13.06.2014 00:14 |

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Likuma grozījumus principā es atbalstu, bet pa lielam visiem ir nospļauties uz nesmēķētājiem.
Cik reizes vienkārši stāvot pieturā kāds pīpmanis pienāk, lepni iededzina savu cigāru un savus pretīgos dūmus pūš virsū. Ir mēģināts visādi: paiet nost - šis ar savu cigāru pakaļ, aizrādīt - aizrāda par lecīgumu, iesist -?
Mājā arī tas pats - kaimiņi pīpē kāpņu telpā, bet visa smaka iet man dzīvoklī. Nākas dzīvot ar gaisa atsvaidzinātajiem un viņiem ir pofig, lai gan lr daudzas reizes aizrādīts, kā arī norādītas sekas, ja kaut kas ar mani notiks viņu pīpēšanas dēļ. Tā, jau logu nevar turēt vaļā.
Es arī maksāju par dzīvokli un gribu nepiepīpētu gaisu, man ir dziļi nospļauties par pīpmaņiem, pīpēsiet manā klātbūtnē, sejā iepūtīšu gaisa atsvaidzinātāju.
13.06.2014 00:35 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Lasu un brīnos par to,kādās dzīvokļu mājās tik daudzas meitenes dzīvo,jo man kaimiņi nesmēķē tā,ka dzīvoklī pastāvīgi nāk iekšā cigarešu dūmi. Ja reiz dzīvo komunalkā,tad jārēķinās ar ne visai kulturāliem kaimiņiem,kuri jau hroniski smird.
13.06.2014 00:54 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Mājā arī tas pats - kaimiņi pīpē kāpņu telpā, bet visa smaka iet man dzīvoklī. Pa kapnu telpam es varu saprast,ka tad ir jaiezliedz pipet ,jo kapnu telpa ir koplietojama Un tad rodas jautajums,vai tiesam ir jaiet un japiepipe visa kapnu telpa? Ka rezultata citos dzivklos saiet ta smaka.
Bet ja cilveks ,to dara sava dzivokli, vienalga tas ir ieksa vai uz balkona ,tak tomer vins pipe pie sevis dzivokli bet, nevis kapnu telpa ,kur staiga vel daudzi citi dzivokla iedzivotaji.
13.06.2014 01:29 |

Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
atbalstu! :) man riebjas ka visās malās pīpē!
13.06.2014 09:15 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
No kura datuma līgums stājās spēkā?
13.06.2014 09:27 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Pret!
18 gados varam gan profesiju izvēlēties, gan dzert, gan armijā iet, gan vēl sazin ko, jo esam taču pieauguši, bet pīpēt redz nevaram!
Tad paceļam to pilngadību līdz 21!
13.06.2014 09:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!