Galvaskausa lūzums!

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Kāda ir ar to saskārusies?Ir bijis draugiem, tuviniekiem, pašām? Kādas varētu būt sekas pēc izārstēšanās? Lūdzu stāstiet reālas pieredzes.
12.06.2014 12:41 |

Reitings 19
Reģ: 05.06.2014
Zinu vienu cilvēku, kurš ielauza žokli un galvaskausu zem auss. Ārstējās kādus 3-4 mēnešus, tagad ir vesels, veiksmīgs un laimīgs cilvēks. Laikam paveicās.
Veiksmi tev un viņam!
12.06.2014 18:12 |

10 gadi
Reitings 465
Reģ: 09.04.2009
Sinepe, mana māsīca ar draugu ziema cieta avarija un puisim 23 gadi, bija galvas pamatnes lūzums un smadzeņu tuska. Nedelu bija komā, tad atmodas. Visu atcerējās, visus pazina, bija pie vesela saprata. Sobrid vienu plakstinu nevar aizvērt, pa nakti lime ciet, ta viena acs ta ka aizpeld ik pa laikam, tāda nekontroleta! Viena sejas pūrs nedaudz nejutiga un paralizēta, ka ari fiziski loti vārgs vel pagaidam! Taisīja ari operāciju pec avārijas! Deva 10%, ka izdzīvos, bet tomēr izķepurojās! Bet prieksa bus vel viena operācija! Redze ari pasliktinājusies nedaudz! Bet katra diena dod kaut ko labu un uzlabojumi ir. Ārsti saka, ka kopējais atlaišanas laiks aptuveni gadu! Bet puisis nav vairs gluži tāds ka bija. Bet ir dzīvs, kustas un viss gan jau bus ok! Tik dikti ticīgs kļuvis, biezi uzturas baznīca. Pirms tam nebija vispar ticīgs!
Veiksmi Tavam draugam un lielu izturību Tev!
Atvainojos par rakstības stilu, rakstu no telefona, jo nevarēju neiekomentet!
Varbut vari pastāstīt ka tas gadījās?
12.06.2014 18:30 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es sūtu Jums abiem labas domas. Viss būs kārtībā un Tavs draugs atveseļosies ;) Turies, galvu augšā!
12.06.2014 20:37 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
pakauša traumas ir visnopietnākās :( bēdīgi.. turaties!
bieži vien smagas galvas traumas nākotnē beidzas ar smadzeņu audzēju.. tas ir pierādīts un apstiprināts.
12.06.2014 20:43 |

Reitings 408
Reģ: 16.02.2014
Kubiete- ja nav ko teikt, tad labāk neraksti neko! Kas Tev par daļu, ko cilvēks dara un, kur raksta savas problēmas? Tev tas traucē dzīvot?

Sinepe- turies! Viss būs labi! Esmu domās ar tevi.

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Par to ticiibu runaajot, domaaju ka tur vairaak nospeelee tas moments ka cilveeks ir apzinaajies savu mirstiibu un to briinumu ka izdziivoja, taapeec arii pieveershaas religijai. Par paareejo runaajot - nekad nevar zinaat kaadas buus sekas un kursh tieshi centrs ir ticis traumeets, ja tomeer ir bojaatas smadzenes. Var tikai aptuveni prognozeet, skatoties uz regionu. Labaas zinjas ir taas, ka jauniem cilveekiem ar laiku sekas var pilniibaa izzust, jo smadzeneem ir taa speeja paarnjemt bojaato regionu pienaakumus laikaa, kad cilveeks veel ir jauns. 50 gados taadas tie bojaajumi ir vairaak vai mazaak permanenti.

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Pazīstams puisis cieta avārijā, tas lūzums bija pakaušdaļā, bija arī kaut kāds smadzeņu bojājums, ilgu laiku bija komā, pamodās, vēl ilgi bija jāarstējās, tagad ir invaliditāte, it kā staigā, kustās, runā, bet ļoti izmainījies, ne jau tādā ziņā, ka fanātisks kādā ziņā kļuvis vai par kaut ko ļoti mainījis domas, vienkārši ir tāds lēns, ne tik ātri vairs uztver, neko īsti negrib.
Bet izklausās tā, ka Tava puiša gadījums ir daudz vieglāks, labāks, tā kā gan jau viss būs labi.

Novēlu drīzu izveseļošanos puisim un izturību jums abiem!
12.06.2014 20:51 |

Reitings 381
Reģ: 07.07.2013
Tu aprobežotā Kubiete, es tev labprāt apmaksātu kādu psihiatru, ja pašai neienāk prātā līdz tādam aiziet. Nebrīnies, ka grūtā brīdī tev neviens pat neiedomāsies tevi atbalstīt.

Sinepe, galvenais neieciklēties uz to sliktāko rezultātu. Un ja ārsts saka, ka smadzenes nav bojātas, tad jau ir pamats domāt labas domas :))
Pazīstamajai r bijis tā, ka vajadzēja gulēt pāris ned. slimnīcā un deva tikai pretsāpju medikamentus, t.i., iztika bez medikamentiem, tagad viss ir kārtībā. Turies, un sūtu Tev un Tavam draugam daudz laba vēlējumu ! :)
12.06.2014 21:35 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Meitenes, es nezinu. Jūsu labās domas un rožu kronītis ko viņam paliku šorīt zem spilventiņa, ļoti palīdzēja. Man pazvanīja pats un pateica, ka galviņa nesāpot vairs. Tik viegli esot pēkšņi palicis. Būs labi viņam viss! Ārsti arī neko briesmīgu nesaka. :) Paldies jums! :))
12.06.2014 23:25 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Uzzinaju, ka slimnica biju biju divus menesus, nevis divas nedelas ka sakuma domaju. Lai nu ka, velu jums abiem veiksmi.
14.06.2014 11:33 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Sinepe, lai draugam laba veselība un atlabšana! :)

Manas krustmātes meitai arī bija ielauzts galvaskauss. Mēnesi gulēja slimnīca un ārstējās. Sekas nekādas būtiskas nebija manāmas.

Pašai gan ir bijusi spēcīga trauma pa pakausi (nekas, par laimi, netika lauzts), kā rezultātā man ir pasliktinājusies redze un ir arī galvassāpes pa retam pie laikapstākļu maiņām (pirms traumas man nekad nebija bijušas galvassāpes).
14.06.2014 11:49 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
man ir smadzeņu satricinājums :(
14.06.2014 17:45 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Neizlasiiju Kubietes ierakstus(laikam dzeesti),bet juutu ,ka bijis netaktisks ieraksts-noteikti atvainotos autorei.Varbuut kaadreiz tiesaam labaak pakluseet?
Man ir bijusas galvas traumas gimenee.Es noteikti nesteigtos ar secinaajumiem ,kaa buus naakonee,jo kaadam citam ir bijis taa,vai saa...tikai pozitiivas domas,runas,darbiibas-soreiz taas ir visvairaak vajadziigas !
Turies , esi liels atbalsts savam draugam!Tas vinam loti nepieciesamas.
14.06.2014 19:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits