ZEMEŅU JOGURTA KŪKA
SASTĀVDAĻAS
Masai
1 paciņa naturālā jogurta (300gr);
1 mazā paciņa saldā krējuma; (200ml);
200 ml trekna piena;
250 gr svaigas zemenes;
5 gb želatīna plāksnes (izmantoju firmas PANEANGELI);
1 pāksts vaniļas pupiņas (šeit var lietot visu – medu, cukuru, stēviju saldināšanai);
svaigas piparmētru lapiņas;
viena citrona rīvēta miziņa;
puscitrona svaigi spiesta sula.
Pamatnei
250 gr smilšu cepumi;
4 t.k. nesaldināta kakao;
sauja lazdu riekstu;
dažas ēdamkarotes akācijas medus (tumšais medus) pēc izjūtām, tā lai masa turās kopā.
Dekorēšanai
Kūka nesanāk salda, bet gan ļoti maigas, krēmīgas konsistences. Tamdēļ mans ieteikums ir dekorācijām izmantot saldenumu, piemēram, šokolādes mērce, karameļu, zemeņu zapte, vaniļas mērce utt.
PAGATAVOŠANA
Kūkas formā 26cm diametrā ar noņemajām malām izklāj cepampapīru.
Cepumus ar lazdu riekstiem sasmalcina līdz smalkākai pakāpei (ja gribas to kraukšķīgo pamatni, tad smalcināšana ir obligāta), pievieno kakao pulveri un medu, samaisa.
Izklāj masu pa visu pamatni. Liek leduskapī uz laiku, kamēr gatavo masu.
Želatīna plākses uzbriedina pienā 10 minūtes.
Bļodā liek saldo krējumu un mazliet ar rokas slotiņu sakuļ, pievieno jogurtu, citrona miziņu, sulu, vaniļas pupiņas, samaisa līdz viendabīgai masai.
Pievieno sablenderētas zemenes ar piparmētru lapiņām, viegli iemaisa un atstāj uz brīdi.
Katliņā vāra pienu ar želatīnu, tikai tik daudz kamēr želatīns izšķīst pavisam. Un kārtīgi samaisa. Izklāj virsū kūkas pamatnei. Pa virsu liek pārtikas plēvi un ievieto uz 3h ledusskapī, līdz masa ir sastingusi.
Pasniedzu ar šokolādes mērci. Tik vienkārši. Voilà!