Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mērces

 
Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Šādā laikā arvien biežāk gribas gatavot dažādus svaigus salātus. Vēlējos jautāt, kādas mērces jūs klāt liekat? Kādas no veikalā nopērkamajām vai pašas taisiet? Ikdienā izmantoju olīveļļu, bet gribas kaut ko jaunu.
04.06.2014 12:46 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
1. olīveļļa, bazilika pesto, citrona sula, pipari
2. olīveļļa, balzamiko etiķis - baltais vai tumšais

citreiz vienkārši iepilinu balzamiko un uzberu piparus, samaisu, pat bez eļļas.
04.06.2014 12:49 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Dažādas eļļas, etiķi un garšvielas.
Kreptīgām mērcēm izmantoju kaperus un anšovus.
04.06.2014 12:51 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nekādus baigos eksperimentus netaisu - visbiežāk krējums, kefīrs vai paniņas, vai balzamiko.
04.06.2014 12:53 |
 
Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Tie pesto nav ļoti stipri? nekad pati neesmu pirkusi, tikai ciemos ēdusi. Ar kuru vajadzētu sākt, kurš tāds maigāks?
04.06.2014 12:57 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
nu vienīgais stiprais pesto varētu būt čili pesto, ja tās eksistē.
Bet nu bazilikā, olīveļā un ciedru riekstos nekā stipra taču nav. Tā, ka droši. Vienīgais neiesaku Rundāles bazilika pesto. Pārējiem arī jāskatās konsistence, tie kas pārāk samalti, man liekas negaršīgas pļuriņas.
Ļoti labs gan garšas, gan konsistences ziņā man liekas šis:


Bet zinu, ka te ir arī meitenes, kas to pašu Rundāles pesto atzīst par ļoti labu. Tā, ka viss subjektīvi.
04.06.2014 13:01 |
 
Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Salatiem pavisam vienkarsi - ella, etikis, salotes sipolini, sals, pipari. Ta tada bazes merce, bet var ari pievienot ko papildus.
04.06.2014 13:06 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Pesto izmantoju ļoti maz un tikai atsevišķiem ēdieniem. Šis maisījums nav noteikti labs visās kombinācijās, lai gan atkal gaumes jautājums... tajās retajās reizēs pati arī gatavoju. Vajadzīgs, laba spiesta (jācer ka pareizi uzrakstīju), svaigs saišķis ar bazilika lapām, olīveļļa un garšvielas pēc vēlmes :)
04.06.2014 21:18 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
DIO,Tu domāji piesta?
04.06.2014 21:22 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ķepa,
jā, jā :) Šī pati
04.06.2014 21:24 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Mana visbiežāk pagatavotā un vīra iecienītākā mērce svaigajiem lapu salātiem:
* 4 ĒK baltvīna etiķa
* 2 ĒK zemesriekstu eļļas vai olīveļļas
* pustējkarote Dižonas sinepju
* šalotes sīpols (smalki sagriests)
* malts piparu mix un sāls ar zaļumiem.

Tomātu, bazilika un mocarellas salātiem pievienoju pašas pagatavotu bazilika pesto.
Metu blenderī kārtīgu sauju svaiga bazilika, 1ĒK olīveļļas, 1/3 citrona sulas, piparu mix un riekstus (mandeles vai valriekstus).

Kad slinkoju, tad salātus pārslakstu ar balzamiko vai balzamiko etiķi.
04.06.2014 21:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits