Es vienam savam ārvalstu klientam jautāju, kā viņš nopelnīja savu pirmo lielo naudu, un sāka biznesu. Neliels ieskats biznesa cilvēka domāšanā. Tātad pirms kādiem nedaudz vairāk kā 10 gadiem, viņam piedāvāja sākt vadīt un attīstīt vienu jaunu kompāniju, un algu 10 000 dolāri mēnesī. Viņš padomāja...un izdomāja, ka 10 000 dolāri mēnesī protams ir ļoti labi, bet strādājot par algu būs grūti nopelnīt tādus līdzekļus, lai principā, viņš to vēlētos, varētu arī nestrādāt atlikušo mūžu. Viņš firmas īpašniekam teica tā - man nepieciešams nomaksāt īri par dzīvokli, komunālos pakalpojumus, dažreiz nopirkt kurpes, jaunas saulesbrilles, aiziet uz kino, paēst u.c. nepieciešiemas lietas lai justos labi...un viņš izrēķināja, ka viņam mēnesī pietiek ar aptuveni 2 500 dolāriem.
Viņš firmas dibinātājam teica tā - maksā man algā tikai 2 500 dolārus, nevis 10 000 dolārus, bet iedod no firmas 10% daļas. Dibinātājs piekrita, un šis vadītājs sāka skriet un darīt cik vien var, lai jaunās firmas vērtība celtos, jo tādējādi arī 10 procentiem no firmas vērtības celtos cena. Tā viņš 5 gadus veiksmīgi attīstīja šo jauno uzņēmumu. Pēc 5 gadiem viņš izdomāja aiziet no šī uzņēmuma un pārdot savus 10%. Tika aprēķināta kopējā firmas vērtība, un tā bija sasniegusi 155 000 000 dolārus. No tiem viņš dabūja savus 10%, un pēc tam sāka vairākus citus lielus biznesus, un tagad savos 35 gados, sasniedzis fantastiskus rezultātus.
Viegli protams no sākuma būtu ļauties kārdinājumam, un labāk strādāt par 10 000 dolāru algu, bet šim cilvēkam bija citi plāni!:)
Pastāstīju, jo mani šis stāsts iedvesmoja. Varbūt iedvesmos vēl kādu!