Par ģimeni, konkrētāk, - tēvu

Reitings 131
Reģ: 25.03.2014
Sveikas!

Dzīvoju ar vecākiem kopā. Ar mammu attiecības lieliskas, ar tēvu - nekādas! Nesveicināmies, nerunājam, vnk paejam viens otram garām un viss. Tas viss nav bez iemesla (garāk to neizklāstīšu,jo sanāks pārāk gari).
Bija man dzimšanas diena, uzdāvināja man naudu. Vakar sanāca salamāties, šis aizbrauca atkal savās gaitās. Uzsita baigās dusmas un es tagad domāju (cik gan tas ir pareizi?!) - varbūt man to naudu atdāvināt atpakaļ? Daudzi saka,ka dāvanas neatdāvina atpakaļ, lai atstājot un miers,bet man vnk riebjas to pat pieņemt.

Kā Jūs rīkotos?
01.06.2014 13:57 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Jūs tur asins radinieki, adobtētie vai pabērni? Da vienalga! Kapēc tēvu neklausat? Cilvēks jau garīgi slims palicis.
Man bija patēvs. Nu rēāli visu laiku uz visiem bļāva nenormālā balsī. Saka, ka visi uz galvas diršot un neviens vārdu nedod. Čalim bij kādas 50 frāzes(uzbraucieni) un visas tā pa riņķi vien kūlās. Vienīgi uz manīm nebļāva. Visi domāja, ka patēvs baidās no manis. Kātad- 40 gadīgs sūda mais baidās no 13 gadīga puņķa.
Man žēl cilvēka bija. Mēģināju ārstēt kā mācēju. Ielaižos diskusijās. Paredzot uzbraucienu, gatavoju konstruktīvu atbildi, kurā slēpjas atbilde uz breistošo uzbraucienu.
Viņš vienmēr visiem brauca virsū- vai ūdeni tualetē nolaidi? Kad zviedošo hiēnu nav mājās, es padiršu un bļauju: "Patevs, bļaģ. Es padirsu, ūdens nolaists.". Nezinu kurš vairāk jūtās slims, bet šo uzbraucienu viņš aizmirsa.
01.06.2014 15:51 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Tev ir iespēja izvēlēties un nedzīvot tur vairs. Pildgadīga taču esi. Pareizi meitenes saka - viņu māja, viņu noteikumi, tai skaitā arī tēva.Un arī mātes pašas IZVĒLE ir palikt ar vīru.
01.06.2014 15:55 |

Reitings 2209
KAĶIS, čilvēku attiecības pantos neaprakstīsi. Vari pakļāuties debīlakajiem noteikumiem, bet ja tēvs gribēs bļaut tad viņš blaus.
01.06.2014 16:01 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
armands, bet protams.
izlasi, ko rakstīju ;) gan autore, gan viņas māte to ir izvēlējušās, tēvs ar varu netur.
01.06.2014 16:03 |

Reitings 2209
KAĶIS Tapēc, ka tapēc :D
01.06.2014 16:14 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Tagad kāpēc nerunājam-atnācu no veikaliem, man prasa, kur biju, ko darīju, ko nopirku utt. Protams,man nav tik sīkumaini jāatskaitās. Tik pateicu,ka biju pastaigāties un viss. protams, viņam ar to nebija gana. Uzmeta lūpu un uzskata,ka es esmu vainīga,ka tagad nerunājam,jo,redz,neatskaitījos uz visiem viņa jautājumiem no A-Z. DUMI!!!

Vai tiešām grūti pastāstīt, ko nopirki? Kad es dzīvoju pie vecākiem, tad man arī prasīja, ko nopirku. Un vēl - pat prasīja uzmērīt. :D Vienkārši viņam parasta interese (jā, iespējams, vēlme kontrolēt, kā jau daudziem vecākiem) un vēlme komunicēt ar savu meitu. Iespējams, citas sarunu tēmas nespēj izdomāt (ja jums ir vēsas attiecības, tad jo īpaši grūti sākt runāt par "normālām" tēmām), bet tu uz katru viņa centienu izturies neiecietīgi. Domāju, ka veido problēmas tur, kur to nav. Kad paaugsies, sapratīsi to visu.
01.06.2014 16:19 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Tēvs pats vienreiz dusmās mammai teica,ka šķirsies. Mamma ar mieru un pat priecīga,bet pēkšņi-viņam šī vēlme pazuda. Varbūt apzinājās,ka mammai jau paliks dzīvoklis,bet viņam būs jādodas projām!

Nezinu, cik ilgi tavi vecāki kopā, bet apjautā daudzus pārus, kuriem laulība daudzus gadus un jau pieauguši bērni, vai viņi nekad nestrīdās un strīda karstumā nepateica muļķības? Ja mamma ar mieru šķirties, tad kas viņai traucē šķirties? Tu jaucies svešās (vecāku) attiecībās, viņi nav bērni un paši var izlemt, ko teikt, kā reaģēt un ko darīt.
01.06.2014 16:21 |

Reitings 2209
Tēvs pats vienreiz dusmās mammai teica,ka šķirsies. Mamma ar mieru un pat priecīga,bet pēkšņi-viņam šī vēlme pazuda.

Vecais prātīgs cilvēks. Esmu šķīries dēļ 3ls. Siguldā pa rodeļiem neizvizināju. Meitene begās brauca mājās ar vilcienu. Smieklīgi, nekad vairs nerunājām. Pirmstam labu laiku zem viena jumta dzīvojām.
01.06.2014 17:11 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Nesveicināmies, nerunājam, vnk paejam viens otram garām un viss.

Nu vismaz Tev negribas tēvu nosist tajās retajās reizēs,kad ieraugi!! (kā tas ir man)
01.06.2014 17:21 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nevajag atdot dāvanu, Savādāk tā jau ir necieņas izrādīšana un principā tā ir sava veida cilvēka pazemošana. Es vismaz nedotu naudu atpakaļ ja vien negribētu saiet vel lielākos ragos ar tēvu.
01.06.2014 17:26 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Izlasot visu, godīgi sakot viss ko varu ar ieteikt ir ignorēt tēvu vai vienkārši censties pozitīvu atmosfēru radīt. Ja viņš grib strīdēties tad vienkārši noignorē to un ej tālāk, kamēr pats izdomā normāli kontaktēties. Pieņemu ka varbūt viņš pat grib ar jums labāk kontaktēties, bet ja pats savai spītībai nevar tikt pāri tad neviens viņam to ar neiemācīs.

Mudināt māti uz šķiršanos ar nevajag, jūs līdz galam ar nevarat zināt iemeslus kāpēc viņa ir kopā ar šo cilvēku. Un tā ar nav jūsu darīšana. Labāk tad izvācies no mājām un dzīvo viena, ja māte gribēs tad pati ies ar tevi dzīvot.
01.06.2014 17:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits