Tu kā jau pusaudze visu parspīlē un lieki pievērs sev īpašu uzmanību. Es pirms nedēļas biju riktīgā lauku radu dzimšanas dienā. Sēdēju pie galda ar 11 resniem cilvēkiem, kuri ēda visus savus parastos latviešus svētku ēdienus. (Bija ēdiens pasūtīts no kkāda vietējā kroga, klasiskais siltais, galds, saldais, tad aukstais, kā visās lauku kāzās un dzimšanas dienās) Un neviens pat nepamanīja, ka es uz šķīvja uzliku 1vārītu kartupeli; 3gab. svaigus burkānus; 3gab. svaigus gurķus (no uzkodu šķīvja) - vnk ignorējot lielos šķīvjus ar karbonadēm, desām un gaļām. Neviens pat nepamanīja, ka es visa vakara laikā nelietoju alkoholu, jo kad visiem lēja šampānieti, es nebļāvu, vnk smaiīju un turpināju sarunas, kad teica tostu, es ņēmu rokā glāzi, mazliet pacēlu, pieliku pie lūpām un noliku atpakaļ uz galda. Tici man, neviens nepēta vai es pa īstam dzēru vai ne. Kad pienāca laiks saldajiem, tad atkal, ļāvu, lai man uzliek kūkas gabalu, bet parsvarā ēdu augļus, kūku vien pagaršojot. Visu laiku dzēru ūdeni ar citronu un jauki pavadīju laiku. Kad visi stenēdami vēlās nost no galda, es biju priecīga, ka neko daudz neēdu un ar viegluma sajūtu vēl vakarā devos garā pastaiga un tad vēl pirtī. Viss ir tevī, tava galva, tava mute, tavs vēders, negribi neēd, gribi ēd, izvēlies to, kas tev piemērots. Vnk atceries, tad kad pie galda skaļi paziņo - man to ne, man nelieci, nelej, tad visi uzreiz pievēršas tev, jo patiesībā ta īsti nemaz nav par ko runāt, ja vēl ir idevība pāriet no laikapstākļu tēmas uz ko asāku, kur kādu var "paknābāt" par viņa atšķirīgajiem uzskatiem. Jātur muti ciet, gan ēšanas, gan bļaušanas ziņā. Mācies būt pieklājīga, vai ari nepārmet, ka tie tavi radi nav pieklājīgi :)