Kaķis no ielas

Reitings 122
Reģ: 27.01.2014
Labrīt dāmas!

Pirms kāda pusgada paņēmām mājās kaķenīti no ielas. Principā viņa pati pie mums nāca uz dzīvokli vairākas reizes līdz izdomājām, ka nu tad jāņem pavisam. Taču pirms nedēļas viņa pamanījās izskriet pa durvīm un aizbēgt. Tā viņa pavadīja ārā kādas 2 stundas, kamēr ieraudzījām viņu, kad citi kaķi jau bija sākuši abižot. Kopš tās reizes viņa ir sākusi šausmīgi bļaut, pat kaimiņi sūdzās, domā, ka esam atstājuši bez barības un ūdens. Tas pārsvarā ir tad, kad neviens nav mājās, bet nu bieži vien kā no rīta aizejam, tā tikai vēlu vakarā kāds pārrodas. Kad kāds ir mājās, tad pa lielam ir miers, bet nu arī reizēm uznāk tā bļaušana (kā piemēram šodien 6 no rīta). Ir skaidrs, ka viņa grib ārā, varbūt nogarlaikojusies viena pa māju...

Ko darīt? :(
27.05.2014 10:47 |

Reitings 122
Puķe, Es ar varu viņu nebūtu nekad ņēmusi, pati atnāca. Un viss bija bez starpgadījumiem līdz šai reizei, kad izskrēja ārā un sajuta brīvību.
Par otru kaķi arī ļoti šaubos, jo diez vai sadalītu teritoriju, nu ļoti riskanti..

Goody, mums arī tapetes pie durvīm sācis plēst :( Viņu ir diezgan grūti sasaukt pat dzīvoklī, tāpēc arī baidos par ārā laišanu.
27.05.2014 11:36 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Man liekas, juus par zemu veerteejat kakjus. :D Varbuut man vieniigajai tik gudrs gadiijies, bet esmu dzirdeejusi arii staastus par citiem taadiem. Kakji tachu slaveni ar to, ka speej atrast savas maajas (muuseejaa panjemta no ielas pat atceras savas vecaas maajas). Taapat diez vai vinji paskries zem mashiinas. Protams, negadiijumi var notikt, bet.. kopumaa kakjis nav suns, kuru jaauzmana, jaasauc utt.
27.05.2014 11:36 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
addict, arī man zināmajos gadījumos sākumā bija tieši tāpat. Bet - iznes ārā un kaut lai guļ kā čupa ar tiem iemauktiņiem virsū, lai elpo svaigu gaisu. Ar laiku sāks viss kaut kas ieinteresēt un pati staigāsies. Un ar laiku pati pie tās pavadiņas prasīt.
Un ir jau arī cits variants, ka viņai tā pavadiņa netraucēs un patiks pastaigāties :)

Nu tas tādā variantā, ja tiešām riskanti laist vienu pašu ārā. Un 00.00 naktī ir gan vēls, lai vēl kaķi sasauktu.. Būtu jums pirmais stāvs, vēl trepītes varētu ierīkot, vismaz pie loga lai sēž, kamēr jūs gaida.

Otra kaķa ņemšana ir krietni riskantāks variants. Cik jau man novērots, ielas kaķim nevajag citus kaķus kompānijas pēc, bet gan, lai varētu hierarhiski izpausties, dzīvošanos ārā vajag - savu mednieka instinktu paušanai.
27.05.2014 11:38 |

Reitings 1493
* prasīsies
27.05.2014 11:39 |

Reitings 122
Puķe, mūsējā ir diezgan dumiņa, citreiz ar galvu durvīs skrien un citādi tizlojas.. :D Bet, kad agrāk vēl nedzīvoja pie mums, pati skrēja klāt un droši nāca iekšā, zināja uz kuru dzīvokli jāiet... Arī, kad gājām pīpēt ārā (viņa vēl nedzīvoja pie mums), domājām, ka tad pie reizes laidīsim viņu prom, bet tāpat nāca ar mums atpakaļ. Varbūt būs tomēr jāmēģina ārā laišana..

DaYa, ir redzētas arī trepītes uz 2. stāvu, tas būtu super variants (ja viņa to izmantotu) :D
Mēs viņu laižam uz ārējās palodzes, tur tad viņa arī siltā laikā sēž un vēro, kas ārā notiek, bet acīmredzot tas ir par maz. Būs to pavadiņu jāpamēģina :)
27.05.2014 11:48 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Otru kaķi labāk nevajag. Drauga māte savam paņēma draugu. Arī ar domu - lai nav skumji vienam. Tā ''draudzība'' tur bija nedēļu - viens sēdēja uz skapja un otrs lejā, gaidot, kad pirmais nokāps, lai varētu sadot pa purnu(jaunais izrādījās baigais urla). Pēc nedēļas urla tika deportēts uz laukiem, kur dzīvo kā vienīgais kaķis un sadod pa purnu visiem kaimiņu kaķiem, kas sētā lien.
27.05.2014 11:53 |

Reitings 1493
ir redzētas arī trepītes uz 2. stāvu, tas būtu super variants (ja viņa to izmantotu)

Nu zini kā, ar kaķiem visa sāls ir tajā, ka viņiem pie jebkurām vides pārmaiņām jāpierod.. pie trepītēm, siksniņām, iešanas vai neiešanas ārā utt... Domāju, ja tikai kaut ko mēģināsiet no visu meiču ieteiktā, pie visa jau noteikti pierastu. Ne uzreiz, un tajā laikā vnk rūpīgāk jāpaseko līdzi viņas gaitām. Saprotu, strādājot tas grūti. Tāpēc varbūt sākumā tikai pa brīvdienām pamēģini. Ja ar pavadiņu, tad ar pavadiņu kādu stundu kaut ļaut viņai gulēt zemē un pie tās pavadiņas pierast. Ka tā ir tā labā manta, kas ļauj iziet ārā :D
Vai ja laist brīvi staigāties, tad to stundu būt blakus, lai nepieciešamības gadījumā varat sasaukt un iet atpakaļ mājās.
Veiksmi!
27.05.2014 11:55 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
(jaunais izrādījās baigais urla). Pēc nedēļas urla tika deportēts uz laukiem, kur dzīvo kā vienīgais kaķis un sadod pa purnu visiem kaimiņu kaķiem, kas sētā lien.

:D:D:D:D
27.05.2014 11:55 |

Reitings 122
Heartkiller, haha urla :D

Mēs bijām noskatījuši vēl vienu no pagalma, tādu miermīlīgu, bet nu nav ne jausmas kā viņi varētu sadzīvot, arī kaut kā stipri šaubos.
27.05.2014 11:56 |

Reitings 122
Paldies, DaYa, mēģināsim kaut ko :) Toreiz, kad viņa izbēga, es jau skrēju pakaļ, bet uzreiz paslēpās zem mašīnas un pie pirmās izdevības bija pagrabā iekšā, jo durvis bija vaļā, tāpēc pieskatīšana neies krastā, ja nu vienīgi tiešām tas variants ar pavadiņu :)
27.05.2014 12:00 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Āra kaķis ir āra kaķis. Ļoti grūti viņu pieradināt dzīvot tikai iekšā, ja iepriekš ir dzīvojis ārā.
Mans kaķis vispār dzīvojas tikai ārā, iekšā ienāk, kad līst vai grib ēst. Vai arī uz nakti man viņš ar varu jāvelk iekšā. Patīk kaķiem tas āriņš, it sevišķi šādā laikā.
27.05.2014 12:03 |

Reitings 352
Reģ: 10.10.2009
Mana kaķene ir istabas kaķis, bet tad kad vedām pie vetārsta, kaķis ieraudzīga, kas ir ārpusē un izdomāja, ka grib būt āra kaķis. Brēca un kauca kā aizkauta kādu mēnesi, īpaši kad neviena nebija mājās. Tas pāriet un nomierinās.
27.05.2014 12:52 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Nabaga minkas,cik gan briesmīgi būtu nekad netikt ārā,īpaši,ja gribās.Visos iespējamos veidos izrādi,ka gribi ārā,be tkā tādu cietumnieku tur 4 sienās.
Vilciena sliedes nav kā šoseja,nebrauc tur visu laiku kaut kas nonstopā,vilciens ir skaļš un dzirdams jau no attāluma,nu nesēdēs viņa uz sliedēm un neskatīsies kā tas rēcošais nesās viņai tieši virsū.Kad gribēs ēst atnāks atpakaļ pati.
Mums arī kaķis iet laukā,no sākuma domājām kā istabas kaķi,vienreiz izmuka,noķērām,prasijās ārā,pamazām laidām,skatijāmies ko dara,nesām atpakaļ,līdz vienu reizi aizlaidās un pats atgriezās pēc pāris stundām un prasijās atpakaļ iekšā.
27.05.2014 13:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits