Kad pirku auto, mans plāns bija apzināties sekojošo:
1. Reāls budžets
2. Auto markas, kuras patīk/gribu
3. Kad apmēram izsijājas kuru modeli no katras markas varu atļauties ar savu budžetu, tad bija pāris nedēļas, kad es truli sēdēju un lasīju internetā visa veida reālo lietotāju atsauksmes, specifiku, remontu izmaksas, detaļu dārgumu/lētumu.
4. Silts ieteikums - Rumbulas autoplačus vispār aizmirsti
5. Kad būsi sapratusi, ko tieši vēlies, tici man, tā mašīna nenāks ātri, jo savas labas mašīnas tāpat vien neviens nepārdod. :)
6. Iesaku pastaigāt pa izvēlēto marku auto saloniem, viņiem parasti pie salona ir mazlietotu/demo mašīnu tirdzniecības placītis, šīm mašīnām kaut vai nedaudz "caurspīdīga" tā apkopes vēsture.
7. KATRU mašīnu pirms pirkšanas ved uz pilno diagnostiku. Jā, tas maksās naudu, bet tas aizstās kreņkus un asaras, ja mašīna salūzīs pēc 2 nedēļām. + šādām diagnostikām ir tāds, ka par katru nepieciešamo remontu/bojājumu var kaulēt nost cenu vai likt saimniekam saremontēt pirms pārdošanas.
8. Ak jā, CSDD ir īpašais numurs, uz kuru sūtot sms, var dabūt info par mašīnas izlaiduma gadu/nobraukumu/turētāju daudzumu/liegumiem.
Varētu dalīties vēl un vēl :D
Un jā, nopirkt mašīnu nav tā viens un divi. Ja nu vienīgi Tev ir daudz naudas, un pērc mašīnu no nullītes autosalonā.