Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

skabenu zupa

 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Sveikas!
Padalieties, ka jusmaja tiek gatavota skabenu zupa?
26.05.2014 11:07 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
kur jūs vispār ņemat tās skābenes?
26.05.2014 11:08 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nopērku veikalā burciņā. :D
26.05.2014 11:09 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Noplucu vasarnica, pilns ar vinam.
26.05.2014 11:10 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Jebkurā veikalā ir skābenes? kādas firmas?
Man ļoti garšo skābeņu zupa, bet es vienmēr apraujos pie skābenēm:D
26.05.2014 11:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Viena no manām mīļākajām zupām!
Nekad neesmu vārījusi zupu no svaigām skābenēm, tikai no burciņām, jo man patīk, ka tās jau tadas savilkušās un kreptīgas. Bet svaigas var nopirkt tirgū.

Skābeņu zupu vāru tikai ar žāvētu gaļu - ribiņām vai cūkas kājas. Sastāvā gaļa+ garšvielas+ kartupeļi +burkāni + skābenes. Reizēm pielieku arī saldētos spinātus, bet tos man patīk pievienot visām zupām. Zinu, ka daudzi liek grūbas klāt, man kaut kā neprasās. Kad zupa gatava, noteikti iegriežu vārītu olu.
26.05.2014 11:12 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es izvāru gaļu, izņemu ārā, pēc tam izvāru miežu putraimus, kad tie jau pusmīksti, pielieku kartupeļus & gaļu sagrieztu gabaliņos, beigās lieku skābenes. Pavāru, kamēr savelkas garšas.
Ja vāru bez putraimiem, tad ēdu ar vārītu olu. Bet man skābeņu zupa, kur tikai kartupeļi un skābenes liekas pliekana.
26.05.2014 11:12 |
 
10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Es vāru kā koshlenes pirmajā variantā. Man nepatīk, ka liek olu klāt.
26.05.2014 11:14 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Ziemā pirku burkās, nav ne vainas
Tagad sen neesmu taisījusi, bet pieļauju domu, ka tirgū jau ir.
Taisu apmēram šādi, vienīgi es nelieku grūbas un desu.
http://www.fotoreceptes.lv/skabenes.html
26.05.2014 11:14 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mamma mana gatavo uz liellopa buljona bāzes.. grūbas, nedaudz kartupeļi, skābenes. Iemīca olu un ēd ar krējumu :)
Veselu mūžību neesmu šo zupu vārījusi.. bet man tolaik patika pavārīt kūpinātu cūkgaļas karbonādi ar grūbām, tad pielikt kartupeļus un skābenes. Protams, ola un krējums pirms ēšanas.

Abas versijas patīk, 2. ar tādu dūmakaināku piegaršu.. mammas ir maigāka :)
Sapratu, ka katrās mājās zupa tiek maķenīt citādi gatavota :)
26.05.2014 11:16 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kā jūs domājat, vari aukstajai skābeņu zupai der skābenes no burciņas?

http://www.delfi.lv/receptes/auksta-skabenu-zupa.d?id=43620793
26.05.2014 11:20 |
 
Reitings 358
Reģ: 22.05.2013
Man pašai skābeņu zupa negaršo, bet cik zinu, tad tām, kas pārdodas veikalos burciņās klāt ir arī skābeņu kāti un citreiz var pagadīties pārāk sāļas. Katrā ziņā neesmu dzirdējusi labas atsauksmes no veikalā nopērkamām.
Tagad varbūt arī uz tirgu var nopirkt. Uz ziemu drošāk pašām sagatavot. :-)
26.05.2014 11:29 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Kad sezona, vāru no svaigajām skābenēm, ziemā - no burciņām.

Verdošā ūdenī salieku vistas stilbiņus, lauru lapas, garšvielas, saspiestu ķiploka daiviņu, kubiņu eko dārzeņu buljona, kad mazliet pavārās, ielieku burkānus, kad vēl mazliet pavārās - kartupeļus. Kad viss gandrīz gatavs, lieku iekšā skābenes, tās vajag vārīt pavisam nedaudz. Kad viss gatavs, noskribinu gaļu no stilbiņiem un sametu zupā, pašās beigās zupai pievienu sasmalcinātas, vārītas olas.
26.05.2014 11:31 |
 
10 gadi
Reitings 1716
Reģ: 14.01.2011
Man laukos pļavā aug :D
26.05.2014 11:37 |
 
10 gadi
Reitings 1716
Reģ: 14.01.2011
Bet vārot izmantoju šādas sastāvdaļas - žāvēta gaļa, kartupeļi, pašas skābenes, burkāni, olas, šādas tādas garšvielas.
26.05.2014 11:39 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Man ļoti patīk vienkāršāka versija - žāvēta liellopa gaļa, skābenes (burciņā), mazliet rīsi/kartupeļi/grūbas un beigās vārīta ola .
26.05.2014 18:53 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Man ļoti patīk vienkāršāka versija - žāvēta liellopa gaļa, skābenes (burciņā), mazliet rīsi/kartupeļi/grūbas un beigās vārīta ola .


+ burkāni (man garšo burkāni visās zupās).
26.05.2014 18:56 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Vārām no svaigām. Man tiek veģetārā versija - skābenes, sacepti sīpoli un burkāni, kartupeļi, olas + finišā karote krējuma. Arī bērnībā, kad vēl ēdu gaļu, riebās šī zupa ar žāvējumiem vai ko tamlīdzīgu - manuprāt, tas bojā šo vieglo pavasara zupiņu ar nesaderīgām garšām un nevajadzīgiem proteīniem, tāpat kā auksto zupu bojā visādas desas.
Mamma gan reizēm sev ieliek žāvētu vistu, putraimus nekad.
26.05.2014 19:03 |
 
Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Es vispirms uzlieku vārīties kartupeļus + nelielu sauju putraimus, tad paralēli sacepu uz pannas kūpinātu gaļiņu (liesums+nedaudz treknums) ar sīpoliem, tad pielieku klāt jau vārošajiem kartupeļiem, pēdējās minūtēs lieku klāt skābenes un garšvielas. Ēdu ar krējumu, olas gan klāt nelieku, man gan garšo, bet draugs neēd olu dzeltenumus :D
26.05.2014 19:11 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits