kapec?

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Paskaidrojiet man kāpēc uz eksāmenu ir jāģērbjas svinīgi?
25.05.2014 16:50 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Tik gruuti uzvilkt mazliet sviniigaakas dreebes? Kaut dzinsha bikses ar bluuzi, ar to jau buus gana :)
25.05.2014 22:57 |

Reitings 389
Reģ: 08.12.2012
Atceries - vērtēs Tavu iegūto eksāmena rezultātu (kas Tev dos iespēju iestāties tur, kur vēlies), ne Tavu apģērbu. Starp citu - visās skolās to neuzsver, citās uzsvars tiek likts uz eksāmena rezultātiem, uz to, lai skolnieks jūtas max ērti un max koncentrējies!!!!

Nu nu pat augstskolās nāk tomēr pieklājīgi apģērbušies un svinīgāk nekā ikdienā uz exāmenu. Cita lieta, ja tik tiešām tas ir tikai tests vai rakstiskais, kur tev ar pasniedzējiem nav īsti kontakta, taču ja ir mutiski jāatbild pasniedzejiem, tas ir tikai pašaprotami, ka esi saģērbies pieklājīgi, nevis atnācis nemazgātiem matiem, krekliņa un džinsās, jo redz visu nakti esi zubrījies. Ir jāspēj ne tikai parādīt savas zināšanas, bet arī to, ka tev šis exāmens ir svarīgs, ir cieņa pret eksaminētājiem un spēj arī sevi sakopt, ne tikai zubrīt ;)
25.05.2014 23:02 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013

Tā ir pieņemts. Tāpat kā sveicināties no rīta ar skolotāju, tāpat kā celties kājās himnas laikā un citas lietas, kuras vari nedarīt, ja negribi, bet ir pieņemts, ka tā tomēr dara gan.
Man šķiet, ka nav grūti uzvilkt ko nedaudz svinīgāku - nav jau jāpērk vakartērps par 100€. Vispār nekas nav jāpērk - neticu, ka skapī nav nekā, ko velc retāk un kas labi izskatās.
Vispār, šo te normu neievērošana skaitās necieņas izrādīšana un skolniecei, kas tūliņ paliks uz otru gadu, tas ir tieši tas, ko vajag.

Kāpēc Tev eksāmena laikā jāuztraucas vai svārki nav sagriezušies? Tev nešķiet, ka visi Tavi klasesbiedri būs aizņemti ar eksāmena pildīšanu, nevis Tava apģērba pētīšanu? Jeb Tu mums esi tik žilbinoša zvaigzne, ka tas, kad ienāc telpā, visi klasesbiedri aizmirst, kāpēc vispār ir tur?
25.05.2014 23:07 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
nu nesen man bija eksāmens un klasesbiedrene atnāca katru dienu valkātās džinsenēs un sporta jakā, mati gan bija salokoti :D
25.05.2014 23:16 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Man liekas, ka Maya te ideāli noformulēja manas domas:

Kā arī nesaprotu, meiteņu pārmetumus un aso attieksmi. Tā nav slikta īpašība nepieņemt visas normas, ka tā ir un tā jābūt. Ir labi, ka šeit ir kāds, kuram interesē arī atbilde uz jautājumu- kāpēc?

++++
25.05.2014 23:21 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Kā arī nesaprotu, meiteņu pārmetumus un aso attieksmi. Tā nav slikta īpašība nepieņemt visas normas, ka tā ir un tā jābūt. Ir labi, ka šeit ir kāds, kuram interesē arī atbilde uz jautājumu- kāpēc?

1. Ja nedaudz piepūlē savas personīgās smadzenes, var pašai saprast, kāpēc jāģērbjas pieklājīgi eksāmena laikā. Tas nav filozofiska rakstura jautājums no sērijas "kāda dzīvei ir jēga?", bet gan ļoti izskaidrojams jautājums.
2. Ja nesanāk pašai, var pajautāt skolotājai, kas lika ģērbties pieklājīgi, vai saprast no Cosmo meiteņu pirmajām atbildēm. Taču meitene saņemot atbildi atkal jautā - bet kāpēc? Man likās, kāpēcīša sindroms ir raksturīgs bērniem.
25.05.2014 23:32 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Kāpēc? - svinīgi ģērbties uz eksāmenu tradīcija ir nākusi no padomju laikiem - manuptāt...
Šobrīd NAV tas aktuāli - lai nestāsta, ka jāierodas uz eksāmenu pat augstskolā - tas varbūt ir tajās pamuļķīgajās fakultātēs, kur studentiem jāmāk tikai skaisti runāt, bet izdarīt neko nemāk un darbu nekādu jēdzīgo pēc tam dabūt nevar!!!
Darba intervija ir darba intervija, nevis eksāmens - nevajag jaukt - eksāmenā Tev ir jāparāda zināšanas un viss - īpaši centralizētajā!!!!
25.05.2014 23:41 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Tas nav filozofiska rakstura jautājums no sērijas "kāda dzīvei ir jēga?", bet gan ļoti izskaidrojams jautājums.
Tad, kāpēc nav labāku skaidrojumu par - tā vajag, tā ir pieņemts, dari, kā gribi?? :)
Man likās, kāpēcīša sindroms ir raksturīgs bērniem.

Ziņkāre un patstāvīga procesu analizēšana ir ļoti laba īpašība.
25.05.2014 23:43 |

Reitings 866
Šobrīd NAV tas aktuāli - lai nestāsta, ka jāierodas uz eksāmenu pat augstskolā - tas varbūt ir tajās pamuļķīgajās fakultātēs, kur studentiem jāmāk tikai skaisti runāt, bet izdarīt neko nemāk un darbu nekādu jēdzīgo pēc tam dabūt nevar!!!

Lol.
25.05.2014 23:45 |

Reitings 866
Tad, kāpēc nav labāku skaidrojumu par - tā vajag, tā ir pieņemts, dari, kā gribi??

Varbūt palasi vēlreiz diskusiju, ja reiz tu arī nesaproti atbildi uz šo jautājumu. Diskusijā ir atbildēts.
25.05.2014 23:45 |

Reitings 268
Reģ: 03.06.2012
Es nesaprotu, ko te var pukstēt. Ja ikdienā staigā žaketē, tad ej uz eksāmenu žaketē. Tas būs pilnīgi normāli un vakarkleita nav jāmeklē. Tagad daudziem sadzirdot vārdu ''svinīgs'', pirmā domā ir ''kur ir mana kleita ar šlepi''.
Ja cilvēks nevēlas ģērbties svinīgi vai pieklājīgi uz eksāmenu, kāda iespēja, ka darba intervijā tev nebūs bail, ka saplīsīs zeķubikses? Un kāpēc nevar vilkt bikses, ja bail par zeķubiksēm... Attiecīga stila apģērbs attiecīgā situācijā tikai parāda inteliģenci. Galvenais, uz bērēm neaizej sarkanā.
25.05.2014 23:48 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Varbūt palasi vēlreiz diskusiju, ja reiz tu arī nesaproti atbildi uz šo jautājumu. Diskusijā ir atbildēts.
Visu diskusiju esmu izlasījusi. Esmu bēdīgi pārsteigta par to, cik bieži ir atcirsts, ka "tā vajag un viss", "tā pieņemts".
ja reiz tu arī nesaproti atbildi uz šo jautājumu
Kāpēc tā domā+pārmet? Savu variantu par to, kāpēc, manuprāt, jāģērbjas svinīgāk esmu izteikusi.
25.05.2014 23:49 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Šobrīd NAV tas aktuāli

Es teiktu, ka viņai ir gan. Beidzot 10.klasi nav centralizētie eksāmeni. Ir tikai skolas gada gala ieskaite vai eksāmens, kā kurai skolai labpatīk to saukt. To vērtēs viņas pašas skolotāja, nevis cilvēki, kas viņu nepazīst. Un lai kā mums gribētos to idilli, kad vērtē tikai zināšanas, skolotāji mēdz pievērt acis uz sīkumiem, kad tos pieļauj tie skolēni, kas viņiem šķiet labie, bet piesieties tiem, kas tādi nav. Tas nav nedz maināms, nedz pierādāms un tā kā madāma jau ir uz robežas, ka nenoliks, tad labāk ar skolotāju nelekties.

Man gan ir cits jautājums ar "kāpēc?".
Kāpēc visas pārējās bez teikšanas saprot to, kāpēc tā ir, bet autore to pati nedz saprast, nedz izdomāt nevar. Nav jābrīnās, ka ar mācībām problēmas, ja loģiskās domāšanas nav.
25.05.2014 23:49 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nu tad kāpēc vispār līst ārā no mājas, var sēdēt un pirst pļutenēs visu dienu.
Ir tiešām tik grūti aptvērt, ka cilvēks nestaigā vienā kārtā visu mūžu?
25.05.2014 23:52 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Tu esi jocīga ar savu "kapēc".
Mums skolā nebija obligāta prasība nākt svinīgi. Bet tas mums pašiem bija svarīgi. Gan vienā, gan otrā skolā uz eksāmeniem puiši visos +30 nāca uzvalka biksēs, kreklos un šlipsēs. Betmeitenēm bija pieklājīgas kleitas vai tipa "melni svārki, balta blūze" kombinācijas apģērbi. Mums šķita, ka tas ir svarīgi, jo jutāmies pieauguši. Likās, ka katrs no eksāmeniem ir kā solis tuvāk lielajai dzīvei. Bez tam, gan vienā, gan otrā reizē tās bija pēdējās reizes kopā - kā klasei un kolektīvam. Tā sapucēšanās radīja tādu īpašu auru un sajūtu, kura īstenībā tā feini palikusi amtmiņā.
25.05.2014 23:52 |

Reitings 398
Reģ: 12.05.2014
9. klasē gāju svinīgi, 12. bija piejāt. :D
26.05.2014 00:05 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Tas ir tā pat , kā , kāpēc uz dzimšanas dienu ej sapucējusies?
26.05.2014 00:41 |

Reitings 560
Reģ: 29.10.2010
Lai gan skolas gadi jau sen kā aiz muguras, tomēr arī es atceros, ka nekādi nevarēju saprast, kāpēc man uz eksāmenu būtu jāpucējas. Priekš manis tie nebija svētki, bet mocību diena, jo skola jau tā riebās...
Bet es to pamatoju ar to, ka eksāmens ir "svētki" un jāpucējas ir tāpēc, ka tu nokārto eksāmenu un tiec nākamajā līmenī (pabeidz klasi, skolu, vai ko nu kurš) ;)
:D
26.05.2014 14:16 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Pucējos tikai uz eksāmeniem, kur man bija jāstājas auditorijas priekšā, pārējos- rakstāmos eksāmenos, kur 70 cilvēki sēž un raksta eksāmenus, nekad neesmu ģērbusies īpašāk.
26.05.2014 14:30 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
jā man tiešām skolotāja peināca klat un pateca ka uz eksāmenu jāģērbjas ir svinīgi, kad blakus nebija neviens cits mans klasesbiedrs, varbūt tādēļ tiku izsista no sliedēm un nevarēju saprast ko viņa no manis grib. jo no tā kā viņa to pateica varēju izsecināt ka viņa vēlas lai zāni nāk uzvalkos un meitenes melnos svārkos un baltā blūzē. tāpēc arī radās tas jautājums - kapēc? es saprotu ka nevjadzētu nākt saplēstās džinsenēs un ar dziļu dekoltē.
Tāpat kā sveicināties no rīta ar skolotāju, tāpat kā celties kājās himnas laikā

tā ir cieņas izrādīšana. kam es izrādu cieņu eksāmenā?
Tik gruuti uzvilkt mazliet sviniigaakas dreebes?

es jau teicu, ka nav grūti. tikai vēlos saprast kapēc.

un es neesmu kāpecītis, jo man tā arī nevien neko vairāk par - tā ir pieņemts, nedari ja nevēlies - nav atbildējis.
26.05.2014 19:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits