Nu augstskolā jau pasniedzēji vairs neko baigi neregulē. Visi puslīdz pieauguši un saprātīgi domājoši, lai paši saprastu, kur ko vilkt vai nevilkt un kā saģērbties atbilstoši situācijai..
Cik varu spriest pēc pieredzes, tad nē. Vispār grūti iedomāties katru semestri piemeklēt 7-10 svinīgus tērpus eksāmeniem + parūpēties, lai katrs tērps ir atbilstošs laikapstākļiem.
Par ērti un svinīgi - svinīgi paredz zeķubikses, bet +30C grādos man tas liekas nedaudz smieklīgi. Būtu interesanti dzirdēt skolotāju skaidrojumu par šo "svinīguma" prasību un tās tradīcijām, protams, normālā manierē un bez jebkādiem "doh".
Skolēni nav ministri un eksāmens nav pieņemšana pie Prezidenta, līdz ar to var taču ieviest arī kādas atkāpes - kaut vai nevilkt tās pašas zeķubikses +30 grādos..
Becky-man liekas,ka tu uzliki loti smuku punktu uz "I"!:)
Es domaaju, ka eksaamens tomer ir kaut kas taads ,kur mazliet vajadzeetu taadu sakoptaaku aarieni,kaa ikdienaa.Es nedomaaju ,ka vajag noteikti puceeties,bet buut taadai mazliet sakoptaakai kaa parastaa dienaa ,noteikti.Tas piedos tam visam taadu iipasu noskanu...
tev meitenes skaidri un gaiši visu paskaidroja, bet, ja tev vēl nepielec, tad ģērbies kā gribi, kaut ej kalošās un trenuškās. ne jau mums būs kaunā jākrīt ;)
Es atkal nesaprotu kapēc sapucējoties domas tiek novērstas no uzdevumiem. Nu saplīst zeķubikses.. nav taču pasaulei gals, un nav jau obligāti jāsaģērbjas kā pionierim ir daudz variāciju kā saģērbties ērti, bet tajā pašā laikā pieklājīgi.
es katru dienu eju peiklājīgi uz skolu, neeju džemperos un džinsenēs. bet ja dienā kad es esmu uz skolu atnākusi blūzē un žaketē man skolotāja pasak ka rīt tāda un tāda iemesla dēļ vajadzētu saģērbties nedaudz svinīgi man rodas jautājums kā?
bet ja uz eksāmenu man vēl pasaka ierasties svinīgi nevis nedaudz pieklājīgi es gribu zināt kāpēc?
es neesmu tā kas plūst pret straumi un ja man saka ierasties svinīgi ieradīšos trenuškās, bet ja man kaut ko liek darīt es gribu zināt konkrēti kapēc, kaut ko vairāk par - tā vienkārši ir pieņemts
Es atkal nesaprotu kapēc sapucējoties domas tiek novērstas no uzdevumiem
kad tu spēj vairāk koncentrēties - kad jūties brīvi un par neko nav jāuztraucas, vai kad ir karsts, svārki lien uz augšu un zeķubikses pret krēsla malu saplīsušas?
Tas ir pietiekami svinīgi. Nevajag visu uztvert tik šauri.
Skolotāja vnk "pārnodrošinās" par tiem, kas ikdienā staigā šortos/topiņos ar atklatu vēderu/ kedās etc.
Ja buutu taada diena ,kad araa nav tie +30,tad es uzvilktu kaut ko vienkaarsu pat,bet tomeer taa-mazliet zoliidaak,kaa ikdienaa tomeer...Sajaa atteelaa man loti patiik tiesi kraasu gamma-loti mieriigs tonis,kas pasu cilveeku vareetu padariit taadu mieriigaaku eksaamena laikaa...