Vai jūs lasāt e-grāmatas? Vai un kāpēc dodat priekšroku tām, nevis drukātajām grāmatām? Kā tiekat pie elektroniskās latviešu literatūras (pērkat, kur tieši)? Kur iegūstat informāciju par jaunākajām e-grāmatām latviešu valodā?
Lasu e-grāmatas. Gan tās, kas ir domātas lasīšanai e-gramatu lasītajos, mob. tel un citur, gan "parastās" pdf formāta grāmatas (tās gan retāk).
Agrak es arī spiedzu un brēcu, ka man vislabāk patīk parastās grāmatas, tur garša, smarža, apčamdīt var, kosļeņu papīrīti par grāmatzīmi ielikt... Ilgi lauzīju galvu vajag man elektronisko štruntu vai nevajag. Beigās saņēmos un nopirku. Rezultāta tagad lasu TIKAI e-grāmatas, jo ta ir ērtāk. Nu, man personīgi ir ērtāk, citiem varbūt ir savādākas izjūtas.
Kāpēc dodu priekšroku - galvenais pamatojums ir pieejamība un cena (t.i., tas, ka es e-grāmatas lejuplādēju internetā). Tas, ko es lasu, Rīgā gramatnīcās un bibliotēkās praktiski nav. Pasūtīt amazon.com varētu, bet jāgaida piegāde, plus cena, plus skopums, plus vēl 101 lieta. Pie tam, interneta lejuplādēta grāmata man ļauj izvelēties lasīt to, ko es gribu (un neraudāt, ja daudzsološā grāmata izrādās s**s), nevis to, kas ir dabūjams.
Nevienu e-grāmatu latviski neesmu lasījusi, bet zinu to blogu, kur tādas var dabūt par brīvu :)