Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

E-grāmatas un literatūra vispār

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Čau, meitenes!

Man atkal jautājums sakarā ar manu darbu. Palīdzēsiet?

Vai jūs lasāt e-grāmatas? Vai un kāpēc dodat priekšroku tām, nevis drukātajām grāmatām? Kā tiekat pie elektroniskās latviešu literatūras (pērkat, kur tieši)? Kur iegūstat informāciju par jaunākajām e-grāmatām latviešu valodā?

Vārdu sakot - pastāstiet visu, kas jums ir sakāms par e-grāmatām! Un vēl - vai ir kaut kas tāds, kas par literatūru jums interesē un būtu priecīgas palasīt (internetā) kaut vai darbā kafijas pauzē?

Ļoti ceru uz jūsu atsaucību! :)
23.05.2014 14:23 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
patīk taustāmas lietas. Kaut gan ir lasīts arī elektorniski.

http://gramataselektroniski.blog.com/
23.05.2014 14:26 |

Reitings 157
Reģ: 12.06.2012
Nu, es e-grāmatas lasu tikai tad, ja nav citas iespējas. Kasu telefonā, datorā. E-lasītāja man nav, un nevēlos arī iegādāties, jo man patīk drukāto grāmatu skaņa, smarža un sajūtas, ka varu atzīmēt citātus un pēc tam tos izrakstīt, nevis, ka viņi kaut kur saglabājas. Zinu, ka ir kaut kādi saiti, kur var nolādēt latviešu grāmatas par brīvu un lasīt. Tikai nezinu cik droši, reāli utt. ir tās tur dabūt.
23.05.2014 14:27 |

Reitings 3709
Reģ: 06.05.2014
E-grāmatas lasu, bet ne latviešu darbus. Patīk lasīt angļu valodā grāmatas, bet tās bieži veikalos nedabūt, kādas vēlos, tāpēc arī e-grāmatas tiek izmantotas. Bet man patīk turēt rokās īstu grāmatu, jo tai ir sava enerğija. Sen neesmu neko lasījusi, bet domāju, ka e-grāmatas ir daudz efektīvākas ar to, ka neapputekļo kā to dara grāmatas, kas vienkārši stāv un gaida, kad tās lasīs, un neaizņem vietu mājās. Lasīšanai izmantoju telefonu vai planšeti, bet speciālu lasītāju nepirktu. Nav vajadzības.
23.05.2014 14:32 |

Reitings 2715
Es pati arī nepirktu lasītājus (un tos arī netirgoju :D ).

kaķumētra, bet kur tu dabū tās e-grāmatas, kuras lasi?
23.05.2014 14:43 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
E-grāmatas lasu tikai tad, kad citādi nevar(ļoti gribu izlasīt grāmatu, bet nevaru dabūt papīra formātā nu galīgi nekādi vai arī studiju laikā, kad bija materiāli, kuri bija tikai elektroniski atrodami). Un tajos gadījumos meklēju grāmatu torentos vai kādās lapās, kur bez maksas var dabūt.
Jorpojām primāri izvēlos drukātas grāmatas, jo man patīk, ka varu pāršķirt papīra lapas, nolikt grāmatu savā plauktā, pasvītrot citātus(ja tā ir mana grāmata).
23.05.2014 14:48 |

Reitings 2715
Man ir liels prieks lasīt, ka neesmu vienīgais dinozaurs, kas labprātāk ņem rokās īstu grāmatu ar smaržu un lapu šķiršanas skaņu :)
23.05.2014 14:50 |

Reitings 157
Man ļoti nepatīk lasīt grāmatas jebkurā citā veidā kā parastajā.
Priekš skolas ir nācies lasīt grāmatas datorā, bet vienkārši pdf failus.
Esmu izlasījusi man šķiet vienu e-grāmatu, kuru turēju telefonā.

Tagad, kad esmu atradusi labu lapu grāmatu pasūtīšanai, nav īsti vairs iemesla e-grāmatām, jo viņas nav tik lētas kā varētu domāt.
23.05.2014 14:54 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vai jūs lasāt e-grāmatas? Vai un kāpēc dodat priekšroku tām, nevis drukātajām grāmatām? Kā tiekat pie elektroniskās latviešu literatūras (pērkat, kur tieši)? Kur iegūstat informāciju par jaunākajām e-grāmatām latviešu valodā?

Lasu e-grāmatas. Gan tās, kas ir domātas lasīšanai e-gramatu lasītajos, mob. tel un citur, gan "parastās" pdf formāta grāmatas (tās gan retāk).

Agrak es arī spiedzu un brēcu, ka man vislabāk patīk parastās grāmatas, tur garša, smarža, apčamdīt var, kosļeņu papīrīti par grāmatzīmi ielikt... Ilgi lauzīju galvu vajag man elektronisko štruntu vai nevajag. Beigās saņēmos un nopirku. Rezultāta tagad lasu TIKAI e-grāmatas, jo ta ir ērtāk. Nu, man personīgi ir ērtāk, citiem varbūt ir savādākas izjūtas.

Kāpēc dodu priekšroku - galvenais pamatojums ir pieejamība un cena (t.i., tas, ka es e-grāmatas lejuplādēju internetā). Tas, ko es lasu, Rīgā gramatnīcās un bibliotēkās praktiski nav. Pasūtīt amazon.com varētu, bet jāgaida piegāde, plus cena, plus skopums, plus vēl 101 lieta. Pie tam, interneta lejuplādēta grāmata man ļauj izvelēties lasīt to, ko es gribu (un neraudāt, ja daudzsološā grāmata izrādās s**s), nevis to, kas ir dabūjams.

Nevienu e-grāmatu latviski neesmu lasījusi, bet zinu to blogu, kur tādas var dabūt par brīvu :)
23.05.2014 14:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja, e-grāmatas angliski par brīvu ir pilni torrenti, tas tā, cenas sakarā.
23.05.2014 14:57 |

Reitings 2715
Njā, bet tajā blogā jau ir vienkārši ieskenētas grāmatas (pdf faili), nevis e-grāmatas.

jo viņas nav tik lētas kā varētu domāt.

Šim noteikti piekrītu, tomēr tas ir saprotams. Lai gan izdevējam nav jāmaksā par iespiešanu, tāpat ir cilvēkiem alga jāmaksā un izdevumi savācas.
23.05.2014 15:12 |

Reitings 3709
Reģ: 06.05.2014
Arī pdf failu var kā e-grāmatu lasīt. Ir tak daudz aplikāciju, kurās pdf arī lasa. Ja neiet runa par latviešu grāmatām, tad formāta piedāvājums ir plašs, bet latviešu grāmatas pārsvarā pdf, kas jau tik ļoti nemaz netraucē.
23.05.2014 15:15 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nelasu e-grāmatas. Patīk grāmatas šķirstīt (pēdējā laikā burtiskā nozīmē - izšķirstu grāmatu un nolieku malā :D). Arī kad rakstīju skolas gala darbu, tad nesu kaudzēm grāmatas uz māju no bibliotēkas.
23.05.2014 15:18 |

Reitings 3084
Lasu elektroniski, jo bieži esmu pārbraucienos un lidojumos. Biežāk gan profesionālo literatūru, bet ir arī daiļliteratūra lasīta. Gaidu katru Latvijas braucienu, jo tad varu salādēt nelegāli literatūru, jo šeit jāmaksā par autortiesībām. Ak, es skopule :D
23.05.2014 15:19 |

Reitings 157
Šim noteikti piekrītu, tomēr tas ir saprotams. Lai gan izdevējam nav jāmaksā par iespiešanu, tāpat ir cilvēkiem alga jāmaksā un izdevumi savācas./quote]

Tā jau ir, bet tāpēc labāk piemetu klāt pāris eiro un varu novietot savu grāmatu plauktā. :)
Man šķiet liels pluss e-grāmatām ir tas, ka viņas ir ļoti ērti paņemt līdzi. Man ir tendence staipīt savu lasāmvielu visur līdzi, kas var izvērsties par diezgan smagu pasākumu.

Bet es tomēr izvēlos grāmatas, turklāt cietajos vākos, kas ir vēl smagākas :D Man patīk, ka es varu vēlāk aplūkot savu grāmatplauktu un padomāt par izlasītajām grāmatām. Turklāt man patīk skaistas grāmatas, ļoti novērtēju labu dizainu. Šobrīd esmu sajūsmā pat Penguin Drop Caps sēriju-->
http://www.penguin.com/static/pages/classics/penguindropcaps.php
Un man kaut kā šķiet, ka grāmatas ārējais veidols savā ziņā dod kaut ko papildus grāmatai.
23.05.2014 15:27 |

Reitings 651
Sobriid varu teikt, ka lasu tikai e-gramatas. Kopsh viirs pirms 2iem gadiem uzdavinjaja Kindle, gramatas ladeju no Amazon. Nezinu vai ta ir visiem, vai man jo esmu ilgs klients, biezi ir akcijas ka varu ieladet gramatas noteiktaa cenaa par briivu..
Pluss noteikti ir tas, ka ieladejot gramatu un saprotot, ka vinja nepatiik, tik pat aatri izdzest.. Veikalaa graamatas paaraak daargas.. Un ja vel izdota nauda neatmaksaajas, tad vispar skrobis..
E-Gramatas LV valoda neesmu lasiijusi vispar.. Te vienreiz viena meitene lika vienu programmu ka vinjas parladet no pdf faila uz kindle , bet man tapat beigas kkas negaja..
Kkad biju iegajusi arii kada no lv gramatnicu majas lapam papeetiit kadas cenas ir e-gramataam.. Un likas ka kaads ir saspiedid galvu.. TAADAS cenas par e-grmatu.. vaaks.. anglju vaoda to pashu var dabuut par briivu vai kapeikaam..
23.05.2014 15:34 |

Reitings 130
Reģ: 18.04.2014
Un likas ka kaads ir saspiedid galvu..

Kādu gadu vai pus gadu nēsmu skatījies šajās latviešu lapās, bet ieraugot to ka e-grāmata maksā dārgāk nekā papīra es biju ļoti vīlies un vairs nēsmu tur skatījies
Varbūt tagad ir kaut kas mainījies, bet maz ticams.
23.05.2014 16:36 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
pirmā un pēdējā e-grāmata,ko lasīju, bija tā sexgrāmatas par Greju. Biju laikam apslimusi vai kādas brīvdienas, neatceros, bet 1.d. aizrāva un man uz sitiena vajadzēja abas pārējās. :D
23.05.2014 16:38 |

Reitings 2715
Atradu šādu lapu https://las.am/lv/e-content. Šīs skaitās dārgas e-grāmatas?
23.05.2014 16:45 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Tātad kāpēc es izvēlos egrāmatas. Pirmkārt egrāmatas tas ir ātri- daži klikšķi un iekārotā grāmata ir man rokā, turklāt bieži vien pilnīgi par brīvu. Otrakārt, egrāmata pārvar veikala un bibioteku piedāvājuma barjeru, kuras nepiedāva man interesojošo literatūru; esmu starp tiem lasītājiem, kas zina ko vēlas un grāmatnīcu vai biblioteku apmeklē ar konkrētu mērķi. Treškārt, egrāmatas ir lētākas nekā internetā pasūtīt tradicionālu grāmatu, kurai varbūt pat no citas valsts būtu jāatceļo. Ceturtkārt, egrāmata ir daudz kompaktāka, jo ir glabājama uz elktroniskas un multifunktionālas ierīces; parastā grāmata pilda tikai savas grāmatas funkcijas un aizņem lieku vietu un daudz sver. Pietkārt, egrāmatu var lasīt pie slikta apgaismojuma vai tumsā.
23.05.2014 16:49 |

Reitings 408
Reģ: 16.02.2014
Man nepatīk lasīt grāmatas datorā, telefonā. Ātri gurst acis skatoties ekrānā un nevaru stundām ilgi nosēdēt nekustoties un tikai lasot datorā. :D Tāpēc dodu priekšroku īstajai ,iespiestajai vākos, grāmatai.
23.05.2014 17:10 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits