Ka lai savacos !?

Reitings 83
Reģ: 22.05.2014
Sveiki damas , sveiciens saulainaja dienaa..
Man ir sekojosho problema , varbut kada var dod kadu padomu ? > tatad lieta sekojosha, mums ar manu meiteni ir ljoti ilgstosas attiecibas , jau 9 gadi gimene aug meitinja 2 gadinji bet .. pedeja laikaa stridamies bez gala .. galvena problema stridos esmu es, respektivi pelnu par maz , majas neko nedaru ,gimeni atstaju novartaa .
pateikshu kapec manuprat ta man parmet ... stradaju ofisaa , darba arprataa daudz, stress . biezhi darba sezhu lidz 8-10 vakara jo paspet pa dienu visu nevaru . pec darba speka nav neko majas padarit , pa brivdienam ir shadas tadas halturas ,respektivi piepelnos , par ko atkal dabunu kragaa ,ka redz man nav laika gimenei.
kapec tad ta raujos pa vairakiem darbiem ? dzivojam pie vinjas vecakiem (konkretak mammas) teva vinjai nav .. stradaju tikai es respektivi maksaju par dzivokli , skaititajiem, ikdienas rekjiniem, partikai, sadzives lietas un protams mazajai pamperi , putrinas ari drebes pashiem un bernam , tagad pedeja laika pie mums dzivo vinjas tante ar meitu kura izskjirusies , tatad kopaa sanak ka uzturu 5 cilvekus ,vel palidzu savai mammai kura dzivo laukos jo man tevs ir miris .
te sakas tas ko es nesaprotu , par visu jamaksaa , est gribas , bernam nepateiksi -nechura nebus naudas pamperiem , bet majaas man japalidz audzinat berns..jo kas es par tevu ka meita mani faktiski neredz?
esmu runajis vairakkart par to ka jaierobezho terinji , bet viss veltigi .
tagad viss ir tadas auzaas , ka stress ir nenormals un esmu ievelies nakoshaja bedree ,lai nonjemtu stresu vakaraa alinsh , bet juutu ka saku ar to pa daudz aizrauties .. bez paris izdzertiem alinjiem vienkarshi nevelos iet majas ,zinu bus stridi, parmetumi , kashkji, visas taas sejas ..
vienigais kas kaut cik mani vel dzen kko darit nenolaist rokas pa visam ir mana meita , par parejo man ir tik ''pofig'' (TA KA NEKAS-PILNIGI NEKAS NEINTRESEE) vienkarshi vairs nekas nesniedz nekadu prieku.. taka kkads robots stradaju un viss.
Kaa man savakties , beigt plegurot un savakties?
22.05.2014 09:36 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 29.01.2009
Par cieņu un mīlestību gan piekrītu un neesmu pat noliegusi, ka tas nav svarīgi. Tās jau vispār ir pamatvērtības uz kā viss balstās. Bet vērojot cilvēkus esmu redzējusi arī to, ka sūrā ikdiena to visu var nokaut un ja vēl blakus ir citi zāģētāji, kuri mūždien zin kā labāk vai gaida kaut ko citu no jaunajiem, ko viņi negrib vai nevar sniegt... Tad ātri vien var pačibēt tā mīlestība, jo dzīvē garantija ir tikai tam, ka visi reiz mirsim. Par pārējo, kas svarīgs, jārūpējas katram pašam. Tā promiešana-atsevišķā dzīvošana, manuprāt, ļauj vieglāk dzīvot kā pašiem vajag nevis izpildīt tikai apkārtējo gaidas. Jo tikai klausoties citu vēlmēs un dzīvojot kā pagadās var nesaprast un neizpildīt savējās. Čīkstēt un ciest jau ir viegli, bet uzņemties atbildību par savu dzīvi ir grūti, jo tad nebūs, ko vainot, ja neveiksies. A tagad(šajā tēmā) ir sliktā radu varza, piemēram.
22.05.2014 14:50 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Ārprāts, es ceru, ka tu esi trollis, jo, ja tā ir īstenībā, tad šī ir vistiešākā uz kakla sēdēšana. Šausmas! :o
Tas tiešām nav normāli, ka tev vienam jāuztur visi, kuri dzīvo mātes mājā. Saņemies, veci, parādi, ka tev ir mugurkauls - lai tavējā iet strādāt un bērnu lai pieskata omīte, tad būs gan naudiņas vairāk, gan ar ģimeni laiku varēsi pavadīt. Tad varēsi paskatīties cik viņa daudz laika gribēs pavadīt ar ģimeni pēc kārtīgi norukātas nedēļas.
Apsveicu, esi ticis kārtīgu nekauņu ģimenē!
22.05.2014 15:32 |

10 gadi
Reitings 13809
Uzskatu, ka ģimenei jādzīvo atsevišķi. Sieviete ir diez gan liela maita, ja atļaujas nenovērtēt to, ka vīrietis uztur vēl arī viņas māti. Un vēl citu radu uzkundzēšanās jau ir nekaunības kalngals.

Dīvaini, ka 2-gadīgs bērns neiet uz poda. Kolēģei jau 1.5 gada vecumā sāka iet.

Es saredzu 2 variantus:

1) paši īrē savu dzīvokli, bērns iet dārziņā, meitene iet uz darbu. Māti atbalsta finansiāli, algo kopēju, kas palīdzēs mātei.

2) ja māte ir tik nevarīga, tad ir arī aprūpes nami, kas nodrošinās pilnīgu viņas aprūpi.
22.05.2014 19:13 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ja māte ir tik nevarīga, tad ir arī aprūpes nami, kas nodrošinās pilnīgu viņas aprūpi.

"ģeniāls" ieteikums....
22.05.2014 19:16 |

10 gadi
Reitings 13809
Kubiete, kas vainas ieteikumam?

Jā, es uzskatu, ka pieaugušiem cilvēkiem, kuri strādā (nu, labi te viena gudriniece uzsēdusies pati uz kakla vīrietim, uzsēdinājusi māti un vēl baru ar saviem radiem), ir samērā sarežģīti un pat neiespējami nodrošināt nespējīga cilvēka aprūpi.

Un galu galā arī vīrietim ir māte. Vai šī meitene būs ar mieru atvest pie sevis arī drauga/vīramāti un gādāt arī par viņu? Citādi iznāk, ka māte un radi ir tikai meitenei.

Un tikai LV pastāv šie aizspriedumi, ka cilvēka ievietošana aprūpes namā ir gandrīz vai noziegums.
22.05.2014 19:25 |

Reitings 27552
Ja taviem bērniem kadreiz tāds ieteikums tik dots ari būsi sajūsmā?
22.05.2014 19:27 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Piekriitu Annie, ja es butu nevariiga un viena, es gribetu vecumdienas pavadit aprupes nama, visiem pansionats asocieejas ar kaut ko briesmigu, bet man gan liekas, ka forshaak lasit gramatas, sarunaties ar citiem vechinjaam un nebuut uz kakla savu bernu laimei :)
22.05.2014 19:28 |

10 gadi
Reitings 13809
Jā, Kubiete, tā nu esmu audzināta. Mani vecāki uzskata tāpat, un tā uzskatīšu arī es. Bērnu pienākums ir palīdzēt vecākiem, bet tas nenozīmē, ka ir jāupurē sava dzīve.

Un reizēm citādi neko nevar realizēt, jo gan vīram, gan sievai ir vecāki. Nedomāju, ka vidējam latvietim ir tāda māja, kurā izvietot 4 cilvēkus. Un diezin vai ir daudz tādu, kur 1 var atļauties nestrādāt un arī mājās neko nedarīt, neaudzināt bērnus. Jo tam visam laika nebūs, tad knapi var paspēt aprūpēt vecākus.
22.05.2014 19:33 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
sorry, ja palaidu garām, bet itkā lasot nekur nemanīju , ka māte ir tik slima, vārga un bezspēdzīga. Kur jūs to dabūjāt? Tas , ka bieži staigā pie ārstiem vēl neko nenozīmē. Laukos tantiņām arī patīk pie katras mazākās kaites iet runāties...VARBŪT šis ir tas gadījums, kad mātes speciāli ir iekārtojusies tādā pozīcijā, jo redz, ka Tu tā pat neko neiebilsti...
22.05.2014 19:33 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Nu nodzīvojat līz vecumam, un tad redzēs vai gribēsiet ''aukstā'' iestāde būt, kur visas sienas svešas, vai tomēr savās mājās , kur kāds ienāk vismaz jums ūdeni pasniegt :D
22.05.2014 19:34 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es vīrieša vietā nostādītu savu draudzeni fakta priekšā - vai nu viņa sāk kustināt savu pakaļu un atrod darbu 9bērnu atdod bērnudārzā, tanti pa durvīm ārā un māte lai pati iespēju robežās tiek ar sevi galā), vai nu mēs šķiramies un, ko gan tādā gadījumā viņa plāno darīt bez darba ar māti invalīdi un bērnu uz rokām? (Grozi kā gribi, bet strādāt viņai tomēr nāksies) Varbūt tad sāks smadzenes kustināt, ka paliekot bez vienīgā pelnītāja dzīve būs daudz briesmīgāka, kā paciešot sādas tādas grūtības, bet darot kaut ko lietas labā kopā, nevis uzveļot visu uz vieniem pleciem!
Zinu, nežēlīgi, bet citreiz vajag nedaudz pabiedēt, lai cilvēks sāktu saprast...

Vēl variants, autors var sakrāmēt koferus un aizbraukt uz ārzemēm "pelnīt lielo piķi" (t.i. pelnīt mazāk un nesūtīt uz mājām nopelnīto naudu), kaut patiesībā drīzāk atpūsties un piespiest mājiniekus pašiem par sevi parūpēties.
22.05.2014 19:35 |

Reitings 6040
Nu nodzīvojat līz vecumam, un tad redzēs vai gribēsiet ''aukstā'' iestāde būt, kur visas sienas svešas, vai tomēr savās mājās , kur kāds ienāk vismaz jums ūdeni pasniegt

nu jaa, labaak dziivot 5 cilveki viena dzivokli.
22.05.2014 19:40 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Visa sāls ir naudā. Ja autors nedaudz atslābtu un vienkārši nedodtu ģimenei naudu, tad varbūt pārējie sāktu kaut ko darīt lietas labā. A ko viņi padarīs, ja tu vienā jaukā dienā paraustīsi plecus un pateiksi, nu nav man naudas pamperiem? Nav naudas zālēm, apģērbam... Saki, ka darbā algu samazināja. Ko darīs pārējie ģimenes locekļi, kad tu vairs nevarēsi par visu maksāt?
22.05.2014 19:41 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
viena no visām sievietēm vismaz var iet strādāt. māte- slima, meitai -jāpieskata sīkais...svešajai tantei ko???viņa iet uz darbu ,kur neizmaksā naudu? aizgājusi no darba un neko nemeklē? ja atrunas ir -nav kas pieskata bērnu, tad Tava meitene var pieskatīt sākumā gan savu sīko, gan tantes.
ja ir pieraksts ,tad jau visādas iespējas ir...tagad jau tas atbalstu "projekts" vecākiem. atmaksā kādu daļu no maksas bērnudārza, vai arī var pieņemt auklīti,kura ir izgājusi speciālos kursus un arī atmaksā valsts...
ja mammai nebūtu tādas problēmas ,tad viņu varētu aizsūtīt uz auklīšu kursiem. pabeigtu kursus un pieskatītu mazo mājās, saņemtu naudiņu un bērna māte varētu iet strādāt. varbūt slinko tanti aizsūtīt uz kursiem?:D kursi maksā naudu,bet ...
22.05.2014 19:41 |

Reitings 6040
Neons, draudzene vienkarshi noedis virieti!
Jau tagad neapierinata, kas bus kad naudu mazak dos?
22.05.2014 19:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Neon, tad nebūs vairs vajadzīgs. Te neizklausās, ka būtu mīlestība. Nē, te ir atrasts darba zirgs, kas uztur sliņķes.
22.05.2014 19:42 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
varbūt nedēļas nogalē,ja ir brīva diena , tad aizbrauc uz sapērk pārtiku uz nedēļu un ar to arī visām ir jāiztiek...nevarēs visādus brīnumus sapirkt, kurus tā īsti nevarat atļauties.
22.05.2014 19:43 |

Reitings 6040
Atceros, ka teta bralis uzcela maju blakus sievas matei - vins teica, ka vins loti milejis sievasmati, ka vinja bija zelts, bet nu nav, nav, nav varejis to visu izturet!
Viens pagalms bija tikai jadala, bet vins nevareja. Pec parvaksanas vins sacis izbaudit, ko nozime gimenes dzive!
22.05.2014 19:43 |

10 gadi
Reitings 13809
Ok, piekrītu, ka tie, kas dzīvo kopā ar vecākiem vai vienā ciemā, var uzņemt vecākus pie sevis. Bet visi aizbraukušie? Jums liekas, ka viņi vedīs vecākus pie sevis? Lielākā daļa nemaz nebrauktu..
22.05.2014 19:44 |

Reitings 27552
Mani ieteikumi, ja nu nevelas īrēt atsevisķu dzīvokli.

Kāpēc mate nenokarto invaliditati un tad bus kaut neliela, bet tomer nauda.Ja grupu nedod, lai beidz tēlot un iet strādāt. Kaut vai muzejā zālē par uzraugu.

un vēl lai painteresējas ja ļoti grib pašvaldība iedalis dārziņu. Nu n elielu zemes pleķi kur kaurt zaļumus izaudzet zupai, + berns un mamma svaigā gaisā!

http://www.ss.lv/msg/lv/work/are-required/cleaner/bhmlgm.html

un daudz tadu sludinajumu kur 3 stundas var apstrādāt.

1. invalidaitates pabalsts
2. bernu nauda
3. kaut mazliet zaļumi no dārza
4. neliela alga tada darba kur 3 stundas jastrada.

un kops lieki ap 400 euro klat... vismaz.
22.05.2014 19:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits