Es mācos RTU IEVF. Ne tieši par ekonomistu, bet varu šo to pastāstīt!
Par angļu valodu pavisam noteikti vari neuztraukties- tiešām ir ļoti vienkārši. Esmu mācījusies pie divām pasniedzējām- viena skaitās stingrā, otra labā, bet atšķirību gandrīz vispār nejutu. Viss galvenokārt balstīts uz jaunajiem, ar biznesu saistītajiem vārdiņiem. Arī pārbaudes darbi tikai par tiem. Nav nekādas gramatikas vispār, tik cik pašai kaut ko rakstot. Vairākas reizes semestra laikā jātaisa prezentācija par tēmu, kuru mācās, jāprezentē grupasbiedru priekšā. Līdz semestra biegām jāsagatavo "portfoli", kur jānoskatās vairāki video un jāsaraksta kopsavilkumi par tiem. Tas arī viss.
Man ļoti patika datormācība- ja pasniedz Fiļipovs- ideāli. Daudz jātaisa laboratorijas darbi mājās, bet ļoti labi iemāca. Un daudz noderīgu lietu, par kurām iepriekš nezināju.
Mikroekonomikas pasniedzējs Nešpors ir pabriesmīgs, visu semestri biedē par drausmīgo eksāmenu,stāsta pa šņabi un gruķīšiem, bet visu semestri neko nemācoties, pēc tam izlasīju viņa grāmatu, izskatīju piemērus un eksāmenā dabūju 9.
Matemātikas pasniedzējs patika, labi skaidroja un visu varēja saprast, ja vienmēr iet uz lekcijām. Un matemātikai tiešām ir pamatu pamati.
Makroekonomikai ļoti forša pasniedzēja Judrupa, man patika kā māca, viss bija labi saprotams.
Bet man arī visi šie priekšmeti ļoti patīk paši par sevi, tāpēc varbūt tik pozitīvas atsauksmes.
Fakultāte ir slikta tādā ziņā, ka laiž cauri cilvēkus,kuri neko nedara/ nenāk uz lekcijām/ negrib saprast! Ļoti negodīgi pret tiem,kuri cītīgi mācās!
Mācīties
Pati fakultāte skaista, labi izremontēta. Līdz šim arī nav bijis "logu" starp lekcijām,esmu dzirdējusi, ka LU bieži esot tā, ka lekcija,pēc tam brīvs, tad nākošā lekcija.