Ekonomikas fakultāte- LU vai RTU?

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Šeit noteikti ir meitenes, kas mācās LU vai RTU ekonomikas fakultātē, tāpēc labprāt dzirdētu viedokļus par šīm skolām.
Kā ar mācībām? Kura labāka? Cik liela/maza iespēja tikt budžetā, konkurence liela? Utt.

Paldies! Jauku dienu! (l)
21.05.2014 17:38 |

Reitings 3273
ērzelis, ar matemātiku it kā viss labi. :)
Keratīns, jau sen pieņēmusi lēmumu gan nebūtu.
Domāju, ka pluss ekonomikas izvēlei ir tas, ka vidusskolā mums šis priekšmets bija obligāts un padevās diez gan labi. Protams, augstskolā viss noteikti ir pavisam citādāk, bet uzskatu, ka neliels ieskats jau ir dots. :)
21.05.2014 19:17 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
ērzelis ,

nu tā jau nav ekonomikas fakultātē, tur pavisam cits stāsts. Nevar salīdzināt to, kas notiek IEVF un Būvniecības fakultāte, tur pavisam citas mācības. Es apbrīnoju cilvēkus, kuri to mācās. Ja IEVF varētu, manuprāt, pavilkt pat students, kurš agrāk mācījās uz 5, tad būvieniekos... nezinu, nezinu, ja tikai mācoties, mācoties un mācoties.

Protams, atkal atkarīgs no programmas, bet augstāko matemātiku tur vienkārši pamatu pamati. Tik, cik noderēja vidusskolas matemātika, bija diskriminanta formulas un dažas laukuma. Pie mums meitene kursā, kura dabūja skolā 4 matemātikā beigās, universitātē pusgadā 9 galā dabūja.
21.05.2014 19:27 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Sāku RISEBĀ, programmas pilna laika klātieni slēdza, tāpēc pēcāk pārgāju uz LU. Risebā sākumā likās, ka ir haļava līdz pārgāju uz LU (tiesa, ar biznesu saistītā, bet ne vadības programmā). Šī skola liek ilgoties pēc Risebas, reti kurš pasniedzējs ir ieinteresēts mācīt nevis atstrādāt, pārsvarā mājasdarbi nepatīkami un ķeksīša pēc un gadās vēl tādi pasniedzēji, kuri izbauda studentus iegāzt un spīdzināt.
Personīgi ļoti nepatīk LU. Un visi tie semināri, kad jāstrādā īpašajās programmās, kuras nekad mūžā neizmantosi.. Manā programmā Risebā bija 1 budžeta vieta, kurā ik pa laikam tiku, jo atzīmēm bija jābūt 8+ un gadījās pa kādai zemākai, kursā biju labākā visu laiku, LU ir 3, kuru dēļ pat censties vēlmes nav un laikam pat būs nesekmīgs priekšmets, jo vienkārši trūkst iedvesmas un motivācijas pildīt priekš mais bezjēdzīgus un mokošus darbus..
Par RTU neko labu arī neesmu dzirdējusi.
Ja būtu jāsāk no jauna izvēle, pat nezinu, ko izvēlētos..
21.05.2014 19:31 |

Reitings 3273
Cik paklausos, tad vispār vairs neko nesaprotu. Viens slavē LU, cits RTU. Negribas aiziet un aplauzties, bet nu, cik cilvēku, tik viedokļu.

Paldies, meitenes! :)
21.05.2014 19:33 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Ja vidusskolā zinātu, kur gribu iestāties, tad mācītos un mācītos, lai tiktu Stokholmas ekonomikas augstskolā (ha, ha, sapņot nav aizliegts).

Tagad nesaprotu, kāpēc tik atturīgi skatījos uz BA. No sava paziņu loka tikai vienu negatīvu atsauksmi esmu dzirdējusi, pārējās ļoti labas un pozitīvas.

+ ja neņemtu ekonomiku utt., tad vēl RSU.
21.05.2014 19:50 |

Reitings 16
Reģ: 24.03.2014
arī man priekšā ir smaga izvēle starp augstskolām - izvēloties tieši starp vadības fakultātēm. šķiet, ka esmu iemīlējusies BAT, tomēr LU salīdzinoši būtu vieglāk tikt budžetā un vēl kādu stipendiju saņemt, tomēr mani atbaida tas kolhoza-konveijera variants, turpretī BAT ir klusāk un mierīgāk, kas man tomēr ir diezgan svarīgi.
es ļoti priecātos, ja šeit kāda varētu padalīties ar savu pieredzi, vismaz pasakot, kas ir tas, kas no LU tagad liktu jums atteikties. vai varbūt tieši otrādi?
paldies avansā!
21.05.2014 20:09 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Es mācos RTU IEVF. Ne tieši par ekonomistu, bet varu šo to pastāstīt!
Par angļu valodu pavisam noteikti vari neuztraukties- tiešām ir ļoti vienkārši. Esmu mācījusies pie divām pasniedzējām- viena skaitās stingrā, otra labā, bet atšķirību gandrīz vispār nejutu. Viss galvenokārt balstīts uz jaunajiem, ar biznesu saistītajiem vārdiņiem. Arī pārbaudes darbi tikai par tiem. Nav nekādas gramatikas vispār, tik cik pašai kaut ko rakstot. Vairākas reizes semestra laikā jātaisa prezentācija par tēmu, kuru mācās, jāprezentē grupasbiedru priekšā. Līdz semestra biegām jāsagatavo "portfoli", kur jānoskatās vairāki video un jāsaraksta kopsavilkumi par tiem. Tas arī viss.
Man ļoti patika datormācība- ja pasniedz Fiļipovs- ideāli. Daudz jātaisa laboratorijas darbi mājās, bet ļoti labi iemāca. Un daudz noderīgu lietu, par kurām iepriekš nezināju.
Mikroekonomikas pasniedzējs Nešpors ir pabriesmīgs, visu semestri biedē par drausmīgo eksāmenu,stāsta pa šņabi un gruķīšiem, bet visu semestri neko nemācoties, pēc tam izlasīju viņa grāmatu, izskatīju piemērus un eksāmenā dabūju 9.
Matemātikas pasniedzējs patika, labi skaidroja un visu varēja saprast, ja vienmēr iet uz lekcijām. Un matemātikai tiešām ir pamatu pamati.
Makroekonomikai ļoti forša pasniedzēja Judrupa, man patika kā māca, viss bija labi saprotams.
Bet man arī visi šie priekšmeti ļoti patīk paši par sevi, tāpēc varbūt tik pozitīvas atsauksmes.
Fakultāte ir slikta tādā ziņā, ka laiž cauri cilvēkus,kuri neko nedara/ nenāk uz lekcijām/ negrib saprast! Ļoti negodīgi pret tiem,kuri cītīgi mācās!
Mācīties
Pati fakultāte skaista, labi izremontēta. Līdz šim arī nav bijis "logu" starp lekcijām,esmu dzirdējusi, ka LU bieži esot tā, ka lekcija,pēc tam brīvs, tad nākošā lekcija.
21.05.2014 20:43 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Teikuma Mācīties turpinājums:
Mācīties galīgi nav grūti, sesijas vienkāršanas, daudz automātisko atzīmju eksāmena vietā.
Bet vismaz manā studiju programmā ir arī daudz nevajadzīgu mācību priekšmetu.

Pēc pirmā semestra diezgan stipri nožēloju savu izvēli, tagad jau šķiet, ka esmu apmierināta. ;)
Bet, ja nebūtu tikusi budžetā, ietu uz BA, 100%!
Ja vēl kādi jautājumi, vari droši prasīt!
21.05.2014 20:47 |

Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Varu teikt par RTU - ir gan pozitīvais, gan negatīvais. Šobrīd par IEVF varu teikt daudz negatīvo - bardaks lielā daudzumā.
Bet manuprāt, visās augstskolās (vismaz valsts) ir bardaciņš - citā lielāks, citā mazāks.

Katram jau patīk savs - vienam patīk tas, kas otram šķiet galīgi nevajadzīgs.
Jāsaprot, ko pats grib. Zinu, ka neņemtu kredītu, lai iegūtu izglītību valsts augstskolā - tad izvēlētos kaut ko no privātā sektora vai ārpus Latvijas.
21.05.2014 20:48 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
autumn, interesanti ir tas,ka kamēr man bija matemātika, tās viela gāja paralēli roku rokā ar RTU,ka varēju pat piepalīdzēt RTU draugiem.Bet,protams, tālāk iet smagāk un salīdzināt ar IEVF nevar,bet man jau šķiet,ka tomēr ir vērts.
Ja gribas tiešām tīru haļavu,ir Alberta koledža.

testimo, konveijers kur LU? vadībniekiem,ekonomistiem ir.
21.05.2014 21:01 |

10 gadi
Reitings 13809
Esmu pabeigusi RTU IEVF gan bakalaurus (tā gan nebija ekonomika, gan ekonomiku kā maģistra studijas.

Bakalaura studijas man ļoti patika, izņemot dažus priekšmetus.
Ekonomikas maģistra studijas gan uzskatu par formalitāti - tikai papīram.

Ja jau par pasniedzējiem:
- Fiļipovs man ļoti nepatika. Briesmīgi škiroja sev vēlamos un nevēlamos studentus.
- Nešpors man pasniedza mikroekonomiku tikai maģistros. Tas gurķu un šņabja joks laikam viņam ir mīļākais. Iemācīt man liekas, ka neko neiemācija, labi, ka bija pamati no bakalaura studijām.
- ja matemātiku mācīs Buiķis, tad noteikti būs viegli, jo viņš ir ļoti jauks cilvēks, cenšas vielu izskaidrot visiem.
21.05.2014 21:01 |

10 gadi
Reitings 13520
haa, atcerējos skarlet_ pieminētos Nešporu un Fiļipovu, man arī viņi pasniedza! :D 4.kursā mums gan datormācībās bija cits pasniedzējs - Jansons un pie viņa man vnk gribējās atdot galus! Kā man viņš nepatika... :D
Angļu valodas pasniedzēja diezgan stingra, bet jā, pārsvarā tiek iemācīti vārdiņi, kas ir saistīti ar biznesa vidi, kaut kādas prezentācijas.. Man patika, kaut arī angļu val nebija mana stiprā puse.
Nezinu kā tagad notiek lekcijas RTU, bet atceros, ka mēs pirmajā un laikam otrajā kursā baigi skraidījām no Meža ielas uz Āzeni, tad uz Kaļķu ielu un atpakaļ! Gandrīz vai katra lekcija citā vietā bija, tas bišķiņ izraisīja, bet vēlāk bija tikai Meža ielā.
21.05.2014 21:07 |

Reitings 16
Reģ: 24.03.2014
ērzelis, - tieši par LU ekonomikas un vadības fakultāti arī ir tās manis dzirdētās atsauksmes.

paldies meitenēm, kas atbildēja par RTU, tomēr izvēli man jāizdara starp LU un BAT. LU mācīšanās sanāk ''izdevīgāka'', jo ir budžets un stipendijas, tomēr baidos no tā, ka dzīvē var nākt saskarties ar teicienu ''skopais maksā divreiz''. interesanti, ka par LU atsauksmes ir dažādas, principā 50/50 labās un sliktās, bet visi BAT absolventi ir skolas patrioti - gan jau, ka viņiem ir iemesls tādiem būt, jo ne jau ar koku viņiem iedzīta mīlestība pret augstskolas gadiem. Turībai kojas ir blakus un labā cenā, bet par LU kojām centrā neko labu neesmu dzirdējusi. vai kādai ir pieredze?
21.05.2014 21:28 |

10 gadi
Reitings 13809
Maģistros bija kursabiedrene, kas bakalaura studijas bija beigusi LU, teica, ka RTU ir labāka kvalitāte.

Vai tad RTU vairs nav budžeta vietu?
21.05.2014 21:33 |

Reitings 3273
Es lasīju, ka RTU ir budžeta vietas, ekonomistiem- 22, vismaz tā viņu mājaslapā rakstīts.
21.05.2014 21:35 |

Reitings 3273
Par Turību gan tikai sliktas lietas esmu dzirdējusi.
21.05.2014 21:39 |

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
kisskissmjau, ja tēmē uz budžetu ieteiktu RTU, lai arī pati studēju BA, varu pateikt to, ka RTU daudzi izlido no budžeta. Ja netēmē uz budžetu apsver domu par BA. Programmas ir interesantas, var apvienot ar darbu.
stāsta pa šņabi un gruķīšiem

:D:D:D
Es domāju, ka tikai man paveicies BA ar profesoru Brīveru. Nav viņš vienīgais dīvainītis.
21.05.2014 23:18 |

Reitings 99
Reģ: 17.08.2013
http://www.la.lv/jau-septito-reizi-%E2%80%92-augstskolu-reitings-lideri/
22.05.2014 21:31 |

10 gadi
Reitings 3713
Tas reitings vispār ir BS! Nu kā var salīdzināt, 'piemēram, zviedrus ar LU. LU programmas ir desmitiem (ja ne simtiem) dažādās nozarēs, savukārt zviedriem ir tikai vienā nozarē.
22.05.2014 22:12 |

Reitings 3273
Zviedros jau ļoti grūti tikt, konkurss nežēlīgs.
22.05.2014 22:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!