visādi ēdieni, kuri prasa daudz laika, lai tos pagatavotu:
klasiskās zupas - borščs, soļanka, skābeņu zupa (pirms pasniegšanas tikai ola jānovāra) - tās pat paliek garšīgākas nākamajā dienā. tikai nesildīt visu katlu, bet gan pa porcijām.
lazanja, visādi kārtojumi, taisīti krāsnī. var sadalīt porcijās un iesaldēt.
uzkodām pīrādziņi.
reti kurš tagad pats šos gatavo - pelmeņi, bet, manuprāt, ir tā vērts.
ja ir daudz tomātu, var gatavot mērci makaroniem, salikt mazās burciņās un iesaldēt, atnāc no darba un tikai makaroni jānovāra. uz tās pamata var ātri pagatavot boloņas mērci vai jau laikus to pagatavot un iesaldēt.
pildītās pankūkas mierīgi stāv ledusskapī pāris dienas. apbrūnināt uz pannas un gatavs. kārtīgām brokastīm - ar biezpienu, pusdienām - ar gaļu.
tādi pusfabrikāti man sanāk :D