latviešu ēdieni

 
Reitings 291
Reģ: 29.03.2013
sveikas.
11.05.2014 17:01 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
ooo, apskatijos to wiki lapu ar latvieshu eedieniem. Atcereejos sen neesto mellenu kiiseli ar klimpaam. Turklaat viegli pagatavot. Ja vien, protams, pie tevis tur taas ogas nemaksaa paaraak daargi.
11.05.2014 17:55 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
kurā valstī nepārdod biezpienu?

Vācijā arī nav īsts, graudains biezpiens.
11.05.2014 17:55 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
FaakY-interesanti ,kur tu dziivo?
11.05.2014 17:56 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Pirmais kas nāk prātā.

Bukstiņputra ar asinsdesu.
Skābu kāpostu zupa
Skābeņu zupa
Rupjmaize ar medu
Rupjmaize ar skābo krējumu un cukuru ( veselu mūžību nav ēsts - sakārojās )
Biezpiena pankūkas ar skābo kr. Un cukuru
11.05.2014 17:58 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Burkānu uzpūtens ar pienu.
Cepta kartupeļu mannā putra cepeškrāsnī.
Gurķis ar medu
11.05.2014 17:59 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Pīrādziņiem u.c., kam prasās žāvējums - izmantoju apceptu bekonu :) Nav tieeeeši tas pats, bet tuvu.
11.05.2014 18:01 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Sklandrausis
Cku pupas ar skābo kr. ( sakārojās jāiet uzmest acss salsētavai, varbūt kas palicis ).
11.05.2014 18:05 |
 
Reitings 291
Reģ: 29.03.2013
Hone - ja, bet tas nav īsts latviešu biezpiens :D es zinu par to sieru, pati biezi uztura lietoju.
11.05.2014 18:09 |
 
Reitings 291
Reģ: 29.03.2013
Bet liels paldies par idejām- nu vien atliek visu pārtulkot. ☺️
11.05.2014 18:10 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas loti laba ideja -piiraadzini,jo tur tiesaam var likt ieksaa visu iespeejamo.Manaa pusee visiem loti garso.Parasti cepu ar Ham,bet ja eedaaji ir paarsvaraa cilveki,kuri cuukgalu need,tad piiraagos lieku ieksaa arii vaariitu lielopgalu-liidziigi kaa buljona piiraadzini.
11.05.2014 18:14 |
 
Reitings 291
Reģ: 29.03.2013
Pīrādziņi ir laba ideja, bet arī pasi Holandieši gatavo pīrādziņus ar gaļas pildijumiem- tad nu tas arī īsti neder. Uzrakstīšu recepti kartupeļu pankūkām, sautētiem kāpostiem un pelēkajiem zirniem ar gaļas mērci.
11.05.2014 18:20 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Faaky, biezpienu vari pagatavot pati, ja nu kas. Tikai vajag normālu pienu.
11.05.2014 20:53 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vēl latvieši cep pankūkas no visa pēc kārtas - ir kabaču pankūkas, burkānu pankūkas, vakardienas auzu pārslu putras pankūkas un citi objekti. Rupjmaizes grauziņi ar ķiplokiem arī ne visur ir baigi izplatīti. Pieneņu vīns :D
11.05.2014 20:56 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
... siera salāti arī ne visur ir (tie, ar rīvētu sieru, rīvētiem vārītiem burkāniem un jūru majonēzes)
11.05.2014 20:57 |
 
Reitings 77
Reģ: 29.01.2009
57days - jā, jā, tā nu es te braukšu meklēt kādu kurš man ļaus izslaukt viņa govi lai es tiktu pie biezpiena. :D :D
Par pankūkām - :D :D :D :D :D
Runa ir tieši par Latviešu tradicionālajiem ēdieniem. (kaut kur tur no aizvēstures)
11.05.2014 21:01 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Reti kurš "dabā" ēd tos senlatviešu smalkumus :)
11.05.2014 21:04 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012




skābeņu zupa


sklandrauši




sēņu ēdieni, eiropā uz mežu sēnēs neiet
11.05.2014 21:07 |
 
Reitings 77
Reģ: 29.01.2009
Jā, reti kurš, bet mana skolotāja ir ļoti ieinteresēta dažādās kultūrās un tādēļ palūdza man uzrakstīt ne kaut kādu recepti, bet tieši no latviešu tradicionālā galda.
11.05.2014 21:08 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Rabarberu plātsmaize







11.05.2014 21:09 |
 
Reitings 77
Reģ: 29.01.2009
Liels paldies, Kubiete par centību. :)

Bet par Tevis rakstīto "sēņu ēdieni, eiropā uz mežu sēnēs neiet" sasmējos - vai tad Latvija nav eiropā? :)
11.05.2014 21:10 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits