Nu jā, es arī iedomājos par zirņiem bet problēma tajā, ka atrodos ārzemēs un šeit nav žāvētā speķa :D
Un pasniedzēja vēlas šīs receptes pamēģināt, tādēļ jāvadās pēc pieejamākiem produktiem. :/
biguzis, grūdenis, koča, ķūķis un citi ēdieno no pākšaugiem, graudaugiem piena produktiem.
Labāk kartupeļus neizmantot, tos nevar uzskatīt par nacionālu ēdienu.
Daudzās valstīs veikalos nevar atrast to, kas pie mums skaitās pašsaprotami. Tas pats arī otrādāk, pie mums nav daudz kā. Francijā arī nebija normālu biezpienu un rudzu maizes, piemēram.
Draugos.lv klejoja recepte kā pagatavot sieru neizmantojot biezpienu. Tā kā manā galā arī biezpienu ar uguni nesameklešu, domāju pamēģināt, bet tas jau Tev laikam neder.
FaakY biezpiens tieši kā biezpiens varbūt arī nav, bet mājas siers (gandrīz biezpiens) ir lielākajā daļā pilsētu, kur esmu bijusi ( gan coop, gan jumbo, gan albert heijn ķēdes veikalos). Saucās cottage cheese, stāv pie siera, izskatās tā
Es par kartupeļu pankūkām, biezpienu ar siļķi un kartupeļiem (rolmopši vismaz arī visos normālos veikalos ir)