Zobi

Reitings 8
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Vienā dienā man pēkšņi sāka spiest priekšējo zobu un šis tajā pašā dienā sašķobījās. Fantastika! Tajā pašā dienā sāku reāli just to zobu. Nezinu vairs, kā žokli turēt(ātri nogurst), jo normāli turot muti ciet, zobs saskaras ar apakšējo zobu. Ēst vairs normāli nevaru, jo nevaru normāli sagremot ēdienu.(uz dzerokļiem īpaši nespiežu, jo tad ēdot, ir ļoti nepatīkami).

Šodien biju pie ortodonta, un pateica, ka jāliek breketes. Noteikti nevēlos! Jautāju, vai tad, ja izraus gudrības zobu(man ir tas jārauj), vai tad zobs iztaisnosies? Ārsts pateica, ka nē, jo gudrības zobs nespiežot pārējos. Biju šokā! Līdz šim biju gan lasījusi, gan ārsti teikuši, ka gudrības zobu dēļ, spiežas pārējie un tādejādi paliek šķībi. Doktors teica, ka šķībs esot palicis stresa dēļ. Mazāk stresot vajagot!Atkal šoks! Šis teica, ka es naktī griežot zobus un tapē zobs esot tāds palicis. Sorry, bet ko tādu dzirdu pirmo reizi!Griešana noārda emalju, ne jau bīda zobus!

Varbūt kāda pateiks, ka viņai ir bijusi līdzīga situācija un zobs atgriezies vietā? :)
10.05.2014 15:46 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
gudribas zobus nerauj visiem, ar tiem vispar jabut uzmaigiem, jo izraujot tos var daudzkas manities, jo vins uz kkadiemtur nerviem.
man kad bija breketes izrava 4. zobu, 2 augsa divus apaksa.zel nebija, laikam autore meklee kkadu atbalstu vai grib lai saka ka tpt smuki zobi vina, llai neliek breketes :D ja jau esi gudraka par arstu tad staigaa ar skibu zobu, jo redz nesmuki breketes izskatiisies.
Es nostaigaju 2 gadus, nekada vai, ne man draugi palika mazak, ne puisis pameta!!
10.05.2014 17:34 |

Reitings 8
Nu re, mans ortodonts teica, ka gudrības zobi neietekmē pārējos, drauga zobārsts teica, ka spiež viņi uz priekšējiem un tikko no zobu tehniķes uzzināju, ka spiež jau gan un ka ļoti iespējams, laika gaitā, pēc gudrā zoba izraušanas, priekšējais iztaisnosies. Nu lūk, un lai man nestāsta muļķības, ka gudrie neietekmē pārējos zobus!

Piparene, tur tā lieta, viens saka,ka vajag raut, trešais, ka nē. Pirms dažiem gadiem gribēju raut,bet zobārsts teica,ka ja netraucē,nevajag. Joprojām nejūtu gudrības zobu, bet tā sekas gan!
10.05.2014 17:42 |

Reitings 992
nu neietekme gudribas zobi citus zobus, ja vien vinjam nav kur izspraugties, ja jau sen iznacis tad nekas tur traks nenotiks, breketes jau arii nelim uz visiem zobiem uz pedejo zobu nelime.vispar liekas sitas feiks, lai tik tizlu temu uzturetu :D
10.05.2014 17:46 |

Reitings 8
Snīpi,ir man skaisti zobi. Zobārsts teica. :D :p

Autore nav izlikusi savus zobus apskatei, tā ka.. :p
10.05.2014 17:49 |

Reitings 8
Snīpi, par ko tad Es runāju?! :D Loģiski, ja gudrības zobs aug kā nākas, tad viss ok. Bet ja iet virsū.. Un nav sen iznācis.

Un vispār, nekad neesmu sapratusi fenomenu - nepatīk,bet dara. Tad lūk, Snīpi, škic!
10.05.2014 17:55 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Autore nav izlikusi savus zobus apskatei, tā ka.. :p

Īsti nesapratu, kāpēc tu pēkšņi sāki runāt trešajā personā par sevi, bet nu labi. :D

Nevienu taču neuztrauc tavi zobi, vienkārši dīvaini, ar breketēm kauns staigāt, bet šķībi zobi gan neesot nekas traks. Nu ja neesi pārliecināta, ej pie otra ortodenta, pie trešā un arī ceturtā.

Man pašai brekešu nav bijis jo visi zobi izauga ļoti smuki, bet zinu ne mazums cilvēku, kuriem breketes izskatās labi.
10.05.2014 18:10 |

Reitings 992
ai zini ej ieskrien sienaa!
staigaa ar saviem skaistajiem zobiem un esi mis gudraka par arstu, atradusi par ko ciksteet , ja esi vel mazinja, tad pieaudz un izdoma ko sakarigaku ko uzraksttit
10.05.2014 18:12 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Man liekas, ka pati te kaut ko saputrojās ar profiliem :D kaut kā neloģiski sāka rakstīt :D
10.05.2014 18:15 |

Reitings 992
vienkārši dīvaini, ar breketēm kauns staigāt, bet šķībi zobi gan neesot nekas traks.
+
10.05.2014 18:18 |

Reitings 400
Pats jau nu neiztaisnosies un ja netiks novērsts iemesls, tad ari pēc breketēm notiks tas pats. Tā ka visdrīzāk būs jāvelkā katru nakti zobu kape.
10.05.2014 21:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits