Manikīrs - kā jūs to darāt?

10 gadiPatīk
Reitings 4936
Reģ: 31.10.2010
Kādā veidā rūpējaties par saviem nagiem? Pašas veicat manikīru vai dodaties uz kādu salonu?

Es visu laiku esmu pati vīlējusi un lakojusi, bet beigās tas rezultāts ir tāds, kāds ir, var redzēt, ka pašdarbība:D Tāpēc tagad domāju, ka varbūt labāk būtu tomēr nepažēlot naudu, iet uz skaistumkopšanas salonu un ļaut meistarei izdarīt šīs lietas kvalitatīvi.

Kādi ir jūsu uzskati šajā sakarā - pats vai tomēr pie meistares?
07.05.2014 19:52 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Neeju pie manikīra, kopš mammai nācās noraut nagu dēļ vienas meistares, kura ar nesterilām šķērītēm sagraizīja līdz asinīm kutikulas. Rezultātā iekaisa un bija jānorauj, ja gribēja vēl kādreiz ar normālu nagu staigāt (vēl joprojām viņai tas nags nav gluds, kaut arī pagājuši jau kādi 10 gadi). Tādēļ es savas kutikulas vispār neaiztieku, ne bīdu, ne griežu. Un man viņas vispār neaug. Visu laiku izskatās kā viss būtu atbīdīts un izgriezts.
Slinkuma standartiņš ir apvīlēšana, pulēšana, nagu skrubis, nagu eļļa un pēc tam caurspīdīgā nagulaka. Kad nav slinkums, uzlakoju kādu krāsu.
08.05.2014 14:32 |

Reitings 9
Reģ: 08.05.2014
Meitenes, man ir ļoti jauka meistare, pa super puper cenām- manikīrs ar gelish tikai 9 EUR ( 6 Ls), pedikīrs + gelish 12-13 EUR ( 8/9 Ls). Galvenais, ka viņa strādā ļoooooooooti ātri un kvalitatīvi. Pozitīva un baigi nevārās pa tukšo. Vienīgi zinu, ka viņa strādā un brauc pie klientu bariņiem, piemēram novācās 3 meičas- viņa atbrauc visu sadara un lieta darīta. Man liekas, ka viņa pat brauc uz " bābiņu kolektīviem" darbā.
08.05.2014 22:07 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
brauc pie klientu bariņiem, piemēram novācās 3 meičas- viņa atbrauc visu sadara un lieta darīta

Un kā tiek veikta insturmentu sterilizācija, ja tur viena pēc otras gaida rindā meitenes? Meistare brauc ar savu UV sterilizātoru vai autoklāvu? Un noteikti viņai jābūt diviem darba instrumentu komplektiem, kamēr viens tīrās. Ja viņa tikai apsmidzina instrumentus ar dezinfekcijas līdzekli, tas vispār ir bezjēdzīgs pasākums. Reāli visu nobendē tikai autoklāvs, UV sterilizators nav tik efektīvs.
Šie izbraukuma meistari, kas apkalo veselu baru klientu, man uzdzen šermuļus....

priori, Pasaules tirdzniecības centrā ir manikīre, kura ideāli dara savu darbu. Nu, tik perfekti uzlakots un apstrādāts viss./quote]
Viņai tur savs kabinetiņš?
09.05.2014 11:31 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009

jā.
09.05.2014 11:31 |

Reitings 6037
bāc...
priori, Pasaules tirdzniecības centrā ir manikīre, kura ideāli dara savu darbu. Nu, tik perfekti uzlakots un apstrādāts viss.

09.05.2014 11:32 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Ar saviem nagiem tieku galā pati un nemaz negribu iet uz salonu, jo nepatīk tā doma, ka kādam citam mani jāapkopj, ok, nav jau tas nekas traks, bet man galvā kaut kādu erroru met, iedomājoties (frizieris, zobārsts un taml. ir izņēmums) Turklāt man tuvumā nav sakarīgu salonu, ja man ir speciāli jābrauc uz centru lai veiktu manikīru-nu nē, apgriezt, apvīlēt un vajadzības gadījumā nolakot varu es pati, bet mākslīgos neatzīstu.
09.05.2014 11:51 |

Reitings 9
Reģ: 08.05.2014
to priori...

Runājot par to dezinficēšanas pasākumu- ja īsti nezini, tad nerunā. Tas ir pilnīgi nepareizs priekšstats, ka var inficēties pie manikīra un no netīriem instrumentiem. Mums pat skolā mācīja, ka asinīs dzīvojošie " nelabvēļi vai infekcijas" var dzīvot tikai tam atbilstošā vidē. Inficēšanās var notikt, ja tas notiek- asinis ielaižot tieši rētā vai kādi citādi ( dzimumakti). Ja arī pastāv iespēja, ka klients ir inficēts un manikīra meistars iegriež, asinis nonāk uz instrumentiem, tad šim " bacilim vai hepatītam" nav nekādas iespējas " izdzīvot " uz instrumenta virsmas. Ja tāda iespēja būtu, tad mēs visi jau sen būtu apsprāguši ar visādiem vīrusiem. Katrai lietai ir atbilstoša vide- kur tā var izdzīvot un kaitēt.
09.05.2014 12:03 |

Reitings 6037
Zane - drīzāk pati nezini, ko runā. Man tomēr ir ar medicīnu saistīta izglītība un darba vieta ar pietuvināta šai tīrības problēmai. Ja no manikīra instrumentiem nevarētu inficēties, tad nebūtu jāveic ne tādas dezinfekcijas/ sterilizācijas, ne būtu izstrādāti speciāla likumdošana un piesardzības pasākumi.

Turklāt, ja nav zināšanu par infekcijas slimību inkubācijas periodu, to saglabāšanās ilgumu ārējā vidē, tad arī rodas tāds priekšstats, ka neviens neslimo. Paskaties saslimšanas statistiku, turklāt ar hepatītu var staigāt gadus 10 par to nezinot.
09.05.2014 14:28 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Pievinojos priori....Zane, kur var tādas muļķības runāt? Protams, ka manikīra laikā var inficēties un kā vēl! Tieši tādēļ jau ir noteikumi par instrumentu dezinficēšanu un tas nav izdomāts tādēļ, ka kādam nebūtu ko darīt! Un par tādām izbraukuma meistarēm domājot tiešām bail metas...Brr...
10.05.2014 10:12 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man ir gēla nagi, eju pie meistares, parasti taisu vienkrāsainus, garums un forma dabiski, lai nepateiktu ka man būtu kas mākslīgs, kad apnīk krāsa, krāsoju pati, esmu iepraktizējusies.
10.05.2014 10:20 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Taisu tikai un vienīgi pati, mans izpildījums mani apmierina, turklāt es "izjūtu" savas kutikulas un neiegriezīšu sev līdz asinīm, tāpat arī pati sevi neinficēšu.

Par salona meistarēm, gan jau ir daudz kur un labas, bet mana pieredze ar saloniem nav bijusi spīdoša - katrā vietā, kur es esmu bijusi, tomēr esmu atradusi vietas un lietas, kur un kam es varētu piekasīties, īpaši runājot par higiēnu.
10.05.2014 10:30 |

Reitings 7
Reģ: 22.04.2014
Kur jūs pērkat kutikulu irdinātājus lietošanai mājās?
12.05.2014 13:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits