Ko lai dara ?

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Man ir tāda situācija, drīz izlaidums! Ielūgšu uz pēc izlaiduma svinībām kaut kādus 20 cilvēkus! Ir divas māsas, kas man uzmetušās par baigajām draudzenēm! Šajā pilsētā viņām nav īsti laba reputācija. Viņas visu laiku man raksta, zvana, sauc ārā pastaigāties. Bet man nu galīgi negribās. Cenšos izvairīties no viņām, bet retu reizi sanāk! Tikai nepārprotiet, neatgrūžu viņas tādēļ, ka viņām nebūtu laba reputācija, bet gan tādēļ, ka man nav interesanti ar viņām un bieži vien viņas uzvedās kā mazas meitenes! Dažreiz pat varētu teikt kā , es atvainojos, stulbas meitenes. 19 un 21 gads, bet uzvedās kā 15 gadnieces. Tad nu šamējās tagad izdomājušas, ka nāks uz manu izlaidumu un afterpārtiju! Kaut gan neesmu ielūgusi viņas! Ko man darīt ? Kā pieklājīgāk pateikt, ka nevēlos lai viņas nenāk, tikai neaizskarot viņu jūtas. Vai varbūt melot, ka nesviņēšu izlaidumu?Vai varbūt pa tiešo pateikt, kas par lietu!?
Piedodiet, varbūt stulba problēma, bet tomēr problēma.!
07.05.2014 13:32 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Pasaki, ka tev afterpārtijā ir ierobežots skaits viesu. Ielūgumi jau izdalīti un neviens no malas iekšā netiks. Tjipa slēgtais pārtijs.
07.05.2014 16:59 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Puķe, es negribu strīdēties, bet tajā vecumā pati zinu meitenes, kas tiešām ir kaitinoši bērnišķīgas. Ir situācijas, kad 20 gadīgai meitenei (gribētos pat teikt-sievietei) vajadzētu uzvesties kā pieaugušam cilvēkam, nevis, piemēram, ķiķināt par katru nieku vai izteikt patiešām trulas frāzes, kas ir tipiskas vairumam 14 gadnieču.
07.05.2014 17:01 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Puķe, es negribu strīdēties, bet tajā vecumā pati zinu meitenes, kas tiešām ir kaitinoši bērnišķīgas. Ir situācijas, kad 20 gadīgai meitenei (gribētos pat teikt-sievietei) vajadzētu uzvesties kā pieaugušam cilvēkam, nevis, piemēram, ķiķināt par katru nieku vai izteikt patiešām trulas frāzes, kas ir tipiskas vairumam 14 gadnieču.

Nu es pati esmu tāda, kas var ķiķināt kā 14 gadniece, man tas liekas foršāk kā 20 gados izturēties kā 40 gadniecei. :) Tāpēc bērnišķīgumu samērīgos daudzumos atbalstu.

Bet, starp citu, vienīgā PIEAUGUŠA cilvēka rīcība, kā jau sākumā teicu, ir pateikt taisnību. Visi meli ir tai pašā 14 gadu līmenī. Melot var gudri, ja cilvēks neuzzinās patiesību, bet ja dzīvojat mazpilsētā, ja ir uzaicināti citi cilvēki - domā, ka viņas neuzzinās/nesapratīs, ka tu svinēji, bet vienkārši viņas nevēlējies ielūgt? Lūk, tas ir bērnišķīgi tai negatīvā nozīmē, ko neatbalstu.
07.05.2014 17:10 |

Reitings 3273
Tāpēc bērnišķīgumu samērīgos daudzumos atbalstu.

Tieši tā. Man arī samērīgos daudzumos pret to nav iebildumu, bet, kas par daudz, tas par skādi.

Un autorei ieteiktu pateikt, ka svini tikai ar radiem. Jo tiešām mazpilsētā visu uzzina ļoti ātri. Gribi tu to vai nē, bet tā notiek.
07.05.2014 17:14 |

Reitings 1897
Puķe, jā, esmu mīkstā un nespēju pateikt acīs, jo man nepatīk likt cilvēkiem justies slikti. Tiešām , tu izlasīji kādēl negribu lai viņas nāk ? Vnk nepatīk un viss. Vinas nav manas draudzenes! Vinu tēma ir tikai alkohols un tusiņi! Un tas ar ko katra katrā vakarā ir ``nomaukusi`` . ( lasīt bučojusies, vai pamīcījusies) Nav nekādas citas tēmas par ko parunāt! Pat ne par modi, ne ikdienišķām lietām!
Es netēloju no sevis baigi pieaugušo, vienkārši ar tām meitenēm nav saturiski par ko parunāt. Un daudziem nepatīk viņas, jo stāsta par saviem piedzīvojumiem pirtīs un ballītēs, kā tur bučojusies ar to un šito! Labi, izstāsti, bet nejau visu laiku vienu un to pašu uz apli malt! Tas rada iespaidu, ka neko dzīvē vairāk par alkoholu , dzertiņiem un visu pārējo viņas neredz savā dzīvē. Tad nu izspried pati! :)
07.05.2014 17:21 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Ieteiktu autorei pateikt kā ir, pat ja patiesība var kādu aizvainot. Autore min to, ka meitenes liekas bērnišķīgas, tāpēc labāk pašai arī tādai nekļūt un kā pieaugušam cilvēkam pateikt taisnību par to, ka konkrētajā vakarā ir uzaicināti tikai konkreti cilvēki. Lai nebūtu par to jājūtas vainīgi, var piedāvāt izlaidumu pasvinēt kaut kad vēlāk pasēžot kādā kafejnīcā. Ar patiesības slēpšanu reizēm var būt vēl sliktāk, jo viss var nākt gaismā un tad kļūtu vēl sliktāk nekā tad, ja konkrētajiem cilvēkiem jau laikus pateiktu, ka būs pasēdēšana tikai dažu tuvāko cilvēku lokā.
07.05.2014 17:22 |

Reitings 1897
Ewa, problēma jau tāda, ka man ar viņām negribās vispār uzturēt kontaktu, un teikt, ka pasvinēsim kopā.. tie būtu arī meli! Jo nav man viņas draudzenes! Tikai uzmetušās par tādām. No kurām netieku vaļā! Nav man vēlmes būt draugos ar viņām!
07.05.2014 17:24 |

Reitings 3273
Sinepe, citu draugu viņām nav? Klase pēc izlaiduma rīko kādu ballīti kopā?
07.05.2014 17:25 |

Reitings 866
Sinepe, tur nav lieta mīkstumā vai nemīkstumā. Problēma ir tāda, ka, ja tu gribi būt pieaudzis cilvēks, tad ir jārīkojas kā pieaugušam cilvēkam pieklājas - jāuzņemas atbildība par saviem lēmumiem, vārdiem, arī nepatīkamiem. Ja uzvedies bērnišķīgi (kas, protams, ir arī pieļaujami un tā daudzi dara), tad vnk neētiski citiem to bērnišķīgumu pārmest.
07.05.2014 17:30 |

Reitings 866
Un ko nozīmē, ka netiec vaļā? Kā var no kāda netikt vaļā? Ignorē vai tieši pasaki, ka vispār negribi kontaktēties.
Ja tu smaidi sejā, kad viņas satiec un neiebilsti pret to, ka šīs visur līdzi vazājas, tad skaidrs, ka viņām tava uzvedība ir iztulkojama kā "viņa grib draudzēties".
07.05.2014 17:32 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Atvaino, to laikam biju palaidusi garām. Tad, iespējams, tiešām vienkārši paziņot viņām par to, ka izlaidumu nosvinēsi tikai tuvāko cilvēku lokā. Un viss.
Pašai bija tāda situācija. Arī ar izlaidumu. Nebiju laikus pateikusi, ka svinēšu tikai ar vecākiem, tāpēc rezultātā ciemos ieradās cilvēki, kurus nekad nebūtu aicinājusi. Beigu beigās vienas vienīgas klapatas bija. Ne izlaidums patīkami nosvinēts, ne pašai prieks par to, ka pēc tam vācu māju un netīros traukus pēc visiem. Arī manā pilsētā bija tādas divas māsas, ar tieši tādām pašām interesēm kā Tevis pieminētajām. Tagad, kad laiks pagājis un saziņu ar viņām pārtraucu vispār, beidzot ir miers un varu mierīgi dzīvot savu dzīvi. Esmu sapratusi, ka ar cilvēkiem, kuru interešu loks ir pavisam savādāks, grūti atrast kopīgu valodu, it īpaši ja šis loks aprobežojas tikai ar runām par ballītēm un alkoholu.Līdz ar to Tev pat nebūtu jājūtas vainīgai, ja vispār pārtrauktu ar tādiem cilvēkiem kontaktus.
Jebkurā gadījumā veiksmi un skaisti nosvinētu izlaidumu! :)
07.05.2014 17:32 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Tev gan grūti, ka esi tik laba, ka nevari pārtraukt komunikāciju ar cilvēkiem, kas Tev nepatīk. :D
07.05.2014 20:50 |

Reitings 376
Reģ: 25.03.2012
tas izklausās tā, ka Tev pašai uzvedība kā 15 gados :D
08.05.2014 07:22 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Ja nav vēlme ar kādu būt pa draugam, tas ir jāparāda. Ir jāiemācās vārds NĒ vai arī visu mūžu tā būs un ne tikai ar viņām. Uz izlaidumu aizliegt tu nevari viņām iet, jo atvērts pasākums visiem sveicējiem, bet uz afterparty tu vari izvēlēties, ko aicināt un ko nē. Man arī bija grūti iemācīties to vārdu, bet bez tā dzīvē būs grūti.
08.05.2014 07:39 |

Reitings 1897
Sinepe, citu draugu viņām nav? Klase pēc izlaiduma rīko kādu ballīti kopā?

Es nezinu vai viņām ir citi draugi! Jo neinteresējos par viņām! Nē, klase katrs svinēs mājās! ar saviem radiem un draugiem. :)

Puķe, cik tev reizes var rakstīt , ka es tā nevaru ? Un nē, es nesmaidu viņām sejā, es esmu mēģinājusi panākt, to ka lai viņas saprot, ka nevēlos kontaktu ar viņām! Es pat īsti ar viņām nemaz nerunāju! Viņas kko man stāsta, es tikai atbildu ar jā un nē un tikai eju uz priekšu , kur man jādodas!

Annie, spriežot pēc daudzām citu meiteņu diskusijām., piedod, bet tavu viedokli es vismazāk gribu dzirdēt! ;)

Burve, tavs komentārs ir kā 15 gadīgai meitenei! :D
08.05.2014 07:41 |

Reitings 1897
L., es jau visu laiku to izrādu, ka nevēlos ar viņām neko! Uz telefonzvaniem neatbildu uz sms arī neatbildu, īpaši nerunāju ar viņām, kad viņas uzklūp man uz ielas. Bet viņas nesaprot! Laikam tomēr būs jāpasaka viss kā patiešām ir.!
08.05.2014 07:44 |

Reitings 1897
Hah, smieklīgi. Viņas pat manu telefonnumuru no kaut kā ir dabūjušas! :D
08.05.2014 07:48 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Šajā pilsētā viņām nav īsti laba reputācija.

maukas un apinīša dzērājas :D

Vai 19, 21 gads nav rādītājs, realitātē kā sāk maukoties un dzerstīties tā turpina kamēr vien atrodas kāds vecis kas viņas drāž un uztur :D kaut līdz 70 gadiem :D
08.05.2014 08:03 |

Reitings 1897
ervin, ne jau visām tā ir. :D
08.05.2014 08:05 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Bet uzminēju kāda slava viņām pilsētā :D
08.05.2014 08:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits