Meklēju asistentu

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Tā kā caur šo forumu esmu atradusi labus kontaktus, ielikšu info arī šeit..

Meklēju asistentu uz pusslodzi. Tas, ko man vajag:
- ļoti laba angļu valoda rakstisi
- ļoti laba latviešu valodas gramatika un stilistika
- komunikācijas prasmes
- zināšanas par mārketingu

Tā īsumā ;)
29.04.2014 18:45 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Bija jāuzraksta bloga raksts angļu valodā par konkrētu tēmu - saistībā ar mārketingu - ar visiem attēliem utt.

Jautājam visus iespējamos jautājumus darba devējam par tēmu, lai nerastos ITnemazākie pārpratumi, kādi, cik saprotu, šajā gadījumā radās. Jāuzdod pat muļķīgi jautājums, tīri drošības pēc. Better safe than sorry. Un par pašu atalgojumu ir pēc iespējas formālāk jāvienojas.

Termiņš bija nedēļa bet jau pēc dažām dienām pati chanely man rakstīja epastus kā man sokas, vai varētu mazliet ātrāk iesniegt utt. Tad nu pēc viņas lūguma atliku citus darbus un pabeidzu rakstu,

"Piedod, es labprāt pabeigtu darbu pirms norunātā termiņa, taču tad tas nebūs tik kvalitatīvs. Es domāju, ka mums abām būs labāk, ja darbu nesasteigšu. Biju jau saplānojusi nedēļu, un šim darbam laiks ir atlicināts citā dienā. Varbūt varam vienoties, ka uzrakstu mazāka apjoma darbu?"

pašai viņš liekas ļoti kvalitatīvs materiāls un to novērtēja arī mani kolēģi un draugi kuriem par šo stāstīju, tikai pēc tā kā nosūtīju šo darbiņu chanely

Protams, ir ļoti labi, ka devi palasīt darbiņu citiem, taču svarīgākais ir klienta viedoklis. Tieši pašai Chanely bija jāsūta melnraksts, lai viņa novērtētu. Lai gan draugu un kolēģu viedokļu summa varētu likties objektīvs vērtējums, tas tā ne vienmēr ir... Tomēr mūsu draugu, kolēģu loku veido diezgan līzīgi cilvēki, kuru viedoklis arī būs līdzīgs.

viņa no sakariem pazuda, lai gan pirms tam uz e-pastiem atbildēja momentāli vairāku dienu garumā,

Nosūtām, uzreiz zvanām. Nesaprotu šo e-pastu modi, ir jāzvana un jārunā tieši. Nedod dievs tas e-pasts ir trash folderī nonācis.

Ar to visu es gribu teikt jau to, kas iepriekš ir minēts. Visbiežāk nevis viens ir labais, bet otrs ļaunais, bet gluži vienkārši nav notikusi laba sadarbība, komunikācija.
29.04.2014 23:06 |

Reitings 5625
Šeit laikam izskatās pēc pārpratuma un nesaprašanās, jo chanley par sevi atstājusi laba cilvēka iespaidu, bet viedoklis kā tāds, ja cilvēks ir darbu darījis, atlicis citus darbus, tad kaut kādu samaksu jau vienalga "prasās," turklāt nevajag jau arī visu uzreiz nogriezt kā ar nazi - chanley varēja palūgt pielabot, uzlabot...
Lai gan... Kurš maksā, tas diktē noteikumus!
29.04.2014 23:10 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Mani vairāk mulsina, ka, spriežot no Demi komentāriem, autore neminēja, ka pasūtītais darbs tiks izskatīts kā pārbaudes darbs. Kā arī tas, ka tika piedāvāta turpmāka sadarbība, bet chanely tagad min, ka izvēlējās citu cilvēku šim darbam. Kaut kā jocīgi.
29.04.2014 23:15 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Ar to visu es gribu teikt jau to, kas iepriekš ir minēts. Visbiežāk nevis viens ir labais, bet otrs ļaunais, bet gluži vienkārši nav notikusi laba sadarbība, komunikācija.
Es arī tā domāju. Ir jārunā par visu vispirms, lai tā negadītos.
29.04.2014 23:24 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Ineteresanti,ka chanely neko nekomentee shaja diskusijaa.
30.04.2014 11:52 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Aa tomer, viss kartiiba.Man vienmer ir bijis labs iespaids par chanely.Varbut DEMI tu sevi paraak cel debesis un raksts tiesham nebija pietiekami kvalitatiivs.
30.04.2014 11:54 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Nez kapec esmu autores pusee, jo vienaa citaa diskusijaa autori atmaskoja kaa baigo maitu.
Kurā ?

Kubiete, vairs neatceros, bet kaut ko neglaimojošu par viņu lasīju.

Nu ok, nederēja- negribi maksāt, uzdāvini kaut konfekšu kasti!

Tad es tev to konfekšu kasti iespraustu vietā, kur saule nespīd. Ja ir noruna par samaksu naudā, tad naudā, nevis konfektēs.
30.04.2014 11:56 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Aa tomer, viss kartiiba.Man vienmer ir bijis labs iespaids par chanely.Varbut DEMI tu sevi paraak cel debesis un raksts tiesham nebija pietiekami kvalitatiivs.

++

es ar sliecos domāt, ka chanely, neies bojāt sev karmu dēļ 2 A4 lapām ...
arī es esmu rakstījusi rakstus publicistikai un par nepublicētiem rakstiem neviens nevienam nemaksā. Nu taču loģiski, ja man vajadzētu rakstu par tēmu X un es palūdzu uzrakstīt to 3 cilvēkiem, bet publicēju labāko, tad es nemaksāšu visiem , bet tikai tam , kura raksts bija labākais.
30.04.2014 11:58 |

Reitings 3467
spriežot no Demi komentāriem, autore neminēja, ka pasūtītais darbs tiks izskatīts kā pārbaudes darbs. Kā arī tas, ka tika piedāvāta turpmāka sadarbība, bet chanely tagad min, ka izvēlējās citu cilvēku šim darbam. Kaut kā jocīgi.
Es domāju, ka mūsdienās neviens sakarīgs cilvēksbez maksas nerakstīs kaut kādus pārbaudes darbus. Pat darbā'nēmot uz pārbaudes laiku tiek maksāta alga. tāpēc sliecos piekrist Demi, ka chanley ir uzmetēja.
30.04.2014 11:58 |

Reitings 3467
Nu taču loģiski, ja man vajadzētu rakstu par tēmu X un es palūdzu uzrakstīt to 3 cilvēkiem, bet publicēju labāko, tad es nemaksāšu visiem , bet tikai tam , kura raksts bija labākais.
Tava loģika pazudinās pasauli :D
30.04.2014 12:00 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Aija, nu nav vis tā vienmēr. Manā pieredzē (vismaz 4 gadījumi) par pāris dienām vai stundām darba arī var nesamaksāt, ja tā ir ievaddiena vai tiek novērtēti vairāki potencionālie darbinieki, bet beigās pieņemts tikai viens. Gan jau ka pēc likuma vajadzētu būt samaksai (tiešām nezinu), bet diemžēl šāda prakse tiek piekopta daudzkur.

No otras puses var saprast, ne vienmēr darbinieku var novērtēt pēc CV rakstītā un intervijas, ir jāredz aī reālā darbība. Taču ja man šis darbs nenes nekādu peļņu, kāpēc maksāt? Šādi testa darbiņi lielākoties notiek bez jebkāda līguma, jo to dabū tikai kad pasaka "jā, mēs varēsim sadarboties un ņemam tevi darbā"
30.04.2014 12:10 |

Reitings 2982
Pazīstu Chanely, un tās, kuras arī pazītu, saprastu, ka diskusijas autore absolūti nav uzmetēja. Tas nav viņas garā. Esmu vairāk kā pārliecināta, ka noticis pārpratums. Jo ir arī pozitīvi sadarbības piemēri.
30.04.2014 12:11 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Tava loģika pazudinās pasauli

Bet Tava izputinās :)
30.04.2014 12:16 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Wee beigsi kadreiz melot.
30.04.2014 12:28 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
publicistikai un par nepublicētiem rakstiem neviens nevienam nemaksā. Nu taču loģiski, ja man vajadzētu rakstu par tēmu X un es palūdzu uzrakstīt to 3 cilvēkiem, bet publicēju labāko, tad es nemaksāšu visiem , bet tikai tam , kura raksts bija labākais.

Nu bet tieši tā jau arī publicistikā notiek! Vienīgā kļūda tāda, ka Demi nebija pareizi sapratusi spēles noteikumus... Kāpēc lai maksātu par darbu, kas nederēja? Vai tad jūs, piemēram, juvelierim arī maksātu par gredzeniem, kas neatbilst jūsu pasūtījumam? Nu nē taču! Vienīgi vajadzēja to visu smuki un abām pusēm saprotami atrunāt pirms darba darīšanas.
30.04.2014 12:35 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
Meitenes gala rezultātā nonācām pie secinājuma, ka chanely netika konkrēti man pateikusi, ka par šo darbu samaksas nebūs - ja tas būtu sākumā atrunāts es iespējams pat tam nepiekristu, viņai un citām Jums, kas ar to ikdienā saskaras tā ir kā pašsaprotama lieta, manā gadījumā tas rūgtums sirdī palika, jo es ļoti centos un nezināju, ka daru to par baltu velti...

Lai vai kā chanely, ja jau izvēlējies citu darbu un man nekāda atlīdzība nepienākas, tad lai tā arī paliek. Manas domas un mana pieredze šeit tika izklāstīta tikai tādēļ, lai varbūt citas meitenes jau iepriekš tagad zin, ka par "pārbaudes darbiņiem" samaksa no Tevis nepienākās un silti iesaku pirms sadarbības uzsākšanas viņām to pateikt, lai nerastos šādi pārpratumi.
30.04.2014 13:22 |

Reitings 1493
Team Demi!
:D
30.04.2014 13:37 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Demi, tavs aizvainojums ir cilvēcīgi saprotams!!

Bet, vai tiešām tu nevarēji to uzrakstīt meitenei pašai personīgi, izskaidot savu aizvainojumu un to ka nebiji sapratusi, vai kas nebija pateikts un vai iespējams to situāciju tomēr atrisināt, ja nebiji informēta par visu sīki un smalki? Ja neatbild uz epastiem, zvani, ja neatbild uz zvaniem, sms... Es ticu, ka tu būtu saņēmusi vismaz godīgu atvainošanos, ja ne naudu. Tā vietā 7 lapas forumā publiski ķengāties...

es nebūt neaizstāvu nevienu pusi, vienkārši tāds pāķisks problēmu risināšanas veids. vispirms viss ciems izķidā kādu un tad atnāk "vainīgais" un uzzina, ka par viņu visi runā...
30.04.2014 13:41 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
mau5 es te neko neķengāju, ieraudzīju, ka chanely atkal meklē palīdzīgas rokas, nolēmu padalīties ar savu pieredzi, lai citām negadās tā kā gadījās man....

Es arī nevienā brīdī neesmu izteikusi kādas negācijas par šo cilvēku, tikai izstāstīju kā "veicās" man ...
30.04.2014 13:45 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
mau5, bet viņa jau tikai sākumā izteica savu pieredzi par sadarbošanos ar chanely, netika taisīta atsevišķa diskusija, kur viņa žēlotos vai sūdzētos. Pārējās sāka izjautāt, tad sākās tracis, un nevarētu teikt, ka Demi bija tā lielākā bļāvēja, daža laba sacepās vēlvairāk.

Es arī neaizstāvu ne vienu, ne otru pusi, manuprāt, pie vainas ir vienkārši darba nosacījumu kārtīga neizrunāšana/nesaprašanās. Nedaudz nesmuki no chanely puses, bet nevar nevienu konkrēti vainot.
30.04.2014 13:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits