Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Boileri

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Jaunajā dzīvesvietā karstais ūdens ir uz boileri.
Viens boileris būs virtuvē, viens vannasistabā. Vēlējos noskaidrot dažus jautājumus.
1. Kā ir izdevīgāk? Sildīt ūdeni tad, kad vajag vai nepārtraukti turēt noteiktu temperatūru? (drošvien jau, ak turēt noteiktu temperatūru...) Un cik ir tie grādi apmēram, uz cik jātur?
2. Cik litru boileri vajag apmēram vannasistabā un cik virtuvē?
3. Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties boileri?

Paldies :)
29.04.2014 07:37 |

Reitings 5625
4. Cik maksā apmēram boileri?
29.04.2014 07:39 |

10 gadi
Reitings 256
Labs rīts! :)

Ai, ai kā mani arī interesē par boileriem :D Gaidu atbildes uz 1.jautājumu! :)
29.04.2014 07:54 |

Reitings 8407
Izdevīgāk ir turēt vienu noteiktu temperatūru visu laiku, nevis slēgāt iekšā ārā, jo pie slāgāšanas vairāk enerģiju patērēs. Un katram jau sava temperatūra, to jau ar laiku paši sapratīt gan pēc temperatūras, gan ūdens patēriņa un elektrības patēriņa.
29.04.2014 08:09 |

Reitings 13628
Laukos mums ir boileris. Visu laiku turam ieslēgtu.
Mums gan ir tikai vannas istabā, virtuvē ir tikai aukstais ūdens.
29.04.2014 08:35 |

Reitings 5625
Liliii, gan jau, ka sapratīsim jā, tikai negribās arī, lai pirmajā mēnesī ir šoks par elektrības patēriņu :D
Gaidu vēl pieredzi, zināšanas :)
29.04.2014 08:44 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
1. Mēs, ievācoties jaunajā dzīvesvietā 2 pirmos mēnešus atvēlējām eksperimentiem.
Vienā no mēnešiem turējām ieslēgtu, otrā slēdzām ārā. Izdevīgāk sanāca slēgt ārā. Tad nu tā arī darām. Tā, ka jāveic vien pašai eksperimets. Tas patēriņš ir no daudziem faktoriem atkarīgs. Mana situācija var nebūt piemērs.
Bet tā, kā, cik noprotu, Tev ģimenē būs bērns, tad izvēlētos variantu ar turēšanu ieslēgtu, vismaz vienu no boileriem. Jo, tajās reizēs, kad pie mums uz vairākām dienām ciemojas bērns, ūdens izmantošana ir regulāra, tam ir jābūt tik siltam, kā vajag, nevis kāds ir.

Un vēl: mani gan tas neskar, jo dzīvokli īrēju un boileris neskaitās mans, bet tas, ko esmu iemācījusies no citiem cilvēkiem. Ekspluatācijas laikā ļoti svarīgi ir veikt regulāru boilera apkopi. Tur kkāds elements jāapseko. Ja tas saplīst, apkope nav veikta, garantija nedarbojas.
29.04.2014 08:53 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Jā, piekrītu womankind. It kā saka, ka jātur vienmēr ieslēgts vienmērīgā ne pārāk karstā temperatūrā kā saka Liliii, bet ieteiktu veikt eksperimentu, jo viss atkarīgs no tā, cik bieži izmantojat ūdeni mājās.
Es arī taisīju eksperimentu savā vecajā dzīvoklī un tā kā mājās biju ļoti reti - tikai pagulēt pārsvarā :D tad man arī bija izdevīgāk slēgt ārā.

Šķiet, ka mammai virtuvē ir 5L boileris - vairāk neprasās, jo traukus tāpat mazgā trauku mašīnā. Cik vannas istabā, nemaz nezinu - liels :D
29.04.2014 09:08 |

Reitings 13628
Atcerējos, kopš krusttēvs dzīvo viens, arī teica, ka izdevīgāk slēgt ārā un uzsildīt, kad zina, ka vajadzēs.
Bet ar mazu bērnu mājās tas nebūtu labākais variants, jo tad jau itin bieži vajag siltu ūdeni.
29.04.2014 09:13 |

Reitings 5625
Tas, ka būs laikam jau jāmēģina un jāvēro, ir skaidrs...
Pagaidām liekas, ka lielo boileri vannasistabā varētu slēgt tikai tad, kad iet mazgāties, bet virtuvē turēt siltu visu laiku - traukiem, bēbja dupsim, zobu mazgāšanai...
Vai arī vasarā turēt mērenu temepratūru abos boileros, jo vasarā jau biežāk prasās noskaloties, bet ziemā izmantot pirmo variantu! hmm!
inčīga tā boilerdarīšana! :D
Man tagad ieslēgusies "štukošanas" un loģiskās domāšanas "fiška," par to, kā diez izdevīgāk, kā pareizāk un ērtāk :D
Nekas, agrāk vai vēlāk jau labi būs :)
29.04.2014 09:28 |

Reitings 13903
Vai arī vasarā turēt mērenu temepratūru abos boileros

Kā Tu esi iztēlojusies uzturēt mērenu temperatūru?
Es gan nezinu, kādas tās tehnoloģijas kādos augstākas klases boileros, bet vismaz manam nav nekādas iespējas uzstādīt temperatūru.
29.04.2014 09:34 |

Reitings 8407
womankind - man jau liekas, ka visiem boileriem var uzstādīt temperetūru, bet tas grādos neparādīsies, parasti apakšā, kur tas plastmasas vāciņs ir iespēja ar skrūvgriezi vai ko citu pagriezt siltāku vai aukstāku.

Tā kā mēs dzīvojām 2 cilvēki kopā, tad mums bija noregulēts tā, ka pietiek normāli divām dušām, ja kāds sēdēja ilgāk, tad jau bija ūdens vēsāks, līdz ar to galīgi nebija dārgi turēt ieslēgtu visu laiku.
29.04.2014 09:39 |

Reitings 13903
man jau liekas, ka visiem boileriem var uzstādīt temperetūru, bet tas grādos neparādīsies, parasti apakšā, kur tas plastmasas vāciņs ir iespēja ar skrūvgriezi vai ko citu pagriezt siltāku vai aukstāku.

Tas ir kas jauns. Intereses pēc būs jāpaskatās.
29.04.2014 09:43 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Jap. Visiem var ieregulēt temperatūru. Man bija kombinētais boileris (jo bija malkas kamīns un ziemas sezonā tas uzsila no kamīna) un bija izdevīgāk turēt ieslēgtu. Patiesībā, ja boileri slēdz iekšā/ārā, tad pie temperatūras ap 37-40 grādiem tajā var savairoties Leģionellas un var dabūt ļoti sliktas sekas (it īpaši, ja ir bērns jābūt uzmanīgai).
29.04.2014 09:49 |

Reitings 188
Tātad
1. par slēgšanu ārā/iekšā- tas tiešām ir atkaīgs cik ekonomisks ir boileris. Jaunās paaudzes boilerus viennozīmīgi ir izdevīgāk (ērtāk) turēt visu laiku ieslēgtus un tev vienmēr ir silts ūdens. Vecākās paaudzes boileri ir neekonomiskāki un ar tiem var būt tā, kā saka womankind, ka ekspermetējot var konstatēt, kā ir izdevīgāk slēgt iekšā/ ārā. Lai gan tas ir neērti, jo tad tev ir jāplāno, kad mazgāsi traukus vai, kad iesi dušā un tad konkrētu laiku pirms Tev ir jāatcerās ieslēgt. Ja Tu gaidi mazo, tad no pieredzes varu pateikt, ka pirmos mēnešus Tev būs grūti ieplānot, kad slēgt, kad neslēgt, jo mazais nekakās pēc grafika :) Ta ka iesaku netaupīt un darīt tā, lai ir vieglāk/ ērtāk, jo tāpat būs ko darīt.
2. Mums ir 150 L boileris, kas ir domāts vannasistabai + virtuvei. Es neliku atsevišķi divus, jo negribēju, lai lieki virtuvē aizņem vietu. Mums pietiek, nekad nav bijis tā, ka pietrūkst siltā ūdens. Pat tad, ja nomazgāju trauku kaudzi + ejam divi pieaugušie dušā un bērns vannā, vēl paliek rezervīte. Vienīgais mīnuss, vajadzēja ņemt boileri, kuram ir iebūvēts sūknītis un karstais ūdens visu laiku cirkulē pa trubām (cauplūdes boileis). Šim nav, līdz ar to sanāk vienmēr jānotecina ūdens, kamēr atnāk siltais no boilera. It kā sīkums, bet, kad uz vienas rokas turi bērnu un ar otru tausti ūdeni, liekās, ka tas veselu mūžību velkas no boilera. Bet bērnam tomēr ir svarīgi, lai nav par aukstu vai tieši otrādāk, par karstu.
3. galvenais ir tilpums un cik kwh iztērē konkrētā tilpuma uzsildīšanai. Es no sirds iesaku netaupīt un paņemt ekonomiskāku, jo boileris būs ieslēgts 12 mēnešus gadā un parēķinot gada griezumā, elektroenerģijas ietaupījums ir ievērojams.
4. http://www.evasat.lv veikals "Komorts", labas kvalitātes santehnika. Mēs pērkamies tajā. Saka, ka esot "dārgs", bet mēs vienmēr dabūjam atlaidi (prasam), serviss perfekts, ar garantiju nekad nav bijis poblēmu. Kā saka, gibi pa lēto, tad tā arī serviss, garantija un kvalitāte, ir lēta.
Lai veicas ar izvēli!
29.04.2014 10:15 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Vispirms pastāsti cik tev ir ievada jauda elektrībai ja viena fāze 20A (standartā) tad divus atsevišķus boilerus turēt nav prāta darbs, jo gan jau ka vēl ir veļas mašina. Es tavā vietā liktu vienu lielāku boileri un trubu līdz virtuves izlietnei aizvilktu (plastmasnieces 40sant metrā ar skrūvējamiem galiem) Kā arī divi boileri nebūs ekonomiski tāpatās abiem boileriem vajag uzturēt nepārtraukti ūdens temperatūru. A uz caurplūdes boileriem vari neskatīties ja nav vismaz 3 fāzes tāds normāls ar kuru var dušā normāli mazgāties ir uz 18 kw jaudu...
29.04.2014 13:14 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Vecākās paaudzes boileri ir neekonomiskāki

Nu tas gan nošauts greizi vienīgais, kas boilerim atšķiras ir siltinājuma biezums (pārējais kā pirms 50 gadiem 2kw sildeliments tērēja 2kw tā arī šodien viņš tērēs 2kw kaut no paša elektrolux nācis būtu :D
29.04.2014 13:16 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
womankind - man jau liekas, ka visiem boileriem var uzstādīt temperetūru, bet tas grādos neparādīsies, parasti apakšā, kur tas plastmasas vāciņs ir iespēja ar skrūvgriezi vai ko citu pagriezt siltāku vai aukstāku.

Manam nav iespējams regulēt temperatūru, bet boileris ir vairākus gadus vecs.
29.04.2014 13:23 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man ir kombinētais boileris, ziemā darbojas uz apkuri, vasarā ar elektrību. Turu visu laiku ieslēgtu ekonomiskajā režīmā, dēļ sava neparedzamā dzīves ritma, netaisos sēdēt un gaidīt, kad uzsils ūdens. Tilpums ir 150 litri, tagad domāju, ka vajadzētu lielāku, ja ieiet vannā un sēž mazāk kā stundu, tad nepaspēj uzsilt, ja grib pēc tam vēl tecināt ūdeni dušā, pietiek tikai fiksi noskaloties.
Viars neatceros, kam pievērsu uzmanību pērkot. Horizontālajiem kombinētajiem boileriem nebija sevišķi liela izvēle. Anods regulāri jāmaina, vismaz reizi gadā. Kaut gan, tas vispar ir atkarīgs no tā, cik kaļķains ūdens. Jo kaļķaināks, jo biežāk jāmaina!
29.04.2014 13:34 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009

Man ir šāda tipa apkures sisstēma mājās ( gāzes ). Boileris arī tikpat liels.
Parasti slēdzam iekšā pirms dušas ( 10-15 min katls uzsilst līdz 50-60 grādiem ). Pēc 2x cilvēku dušošanās katlā turās 30-37 grādi un siltais ūdens saglabājas silts ļoti ilgu laiku.

Gad studiju gados irēju dzīvokli centrā arī bija gāzes apkure un siltais ūdens. Neatceros kāds tas katls bija un vai boileris tur bija, bet 80m2 2 istabu dzīvoklim komulālie maksājumi ( negribu samelot ) - 60 Ls
29.04.2014 13:45 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Atvainojos visu nelasīju, bet īsumā.

1. Virtuvē labāk uzlikt caurteces sildītāju, ja elektroinstalācija to atļauj. Būs efektīvāk un ērtak.
2. Vannas istabai 150l boileri, visu laiku turēt uz konstantu temperatūru (virs 60 grādiem, lai baktērijas nesavairotos). Slēgāšana iekšā/ārā veicina paātrinātu sildelementa apkaļķošanos.

Jārēķinās, ka pēc gadiem 5-7 boileris sāks tecēt vai arī būs jāmaina sildelements.
29.04.2014 14:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits