bralis

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Pastastiet ludzu kadas ir Jusu attiecibas ar drauga braliem vai masam? Vai ir kas tads kas jums nepatik,bet draugam to nevarat pateikt kada iemesla del?
Man ir, tas ka es drauga brali pedejos 2 gadus nevaru ciest, vins ir palicis neizturams, bet draugam to isti pateikt nevaru, jo vins uzreiz nostajas tada ka neitralaja pozicija . Ne ta mana puse,ne ta brala.:(. Reiz es draugam pateicu,ka man apnicis ir visu laiku mazgat traukus pec vina brala, uz ko mans draugs atbildeja; ko tu man to stasti,aizej un pasaki tam tur aiz sienas!
Iespejams ka draugam taisniba, bet kad vinam kautkas nepatik ko bralis izdarijis,tad man vinu lama nez kados lamu vardos, bet kad vins klat, tad nava nez stulbenis,nez idiots.
27.04.2014 19:07 |

Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Ar drauga māsu attiecības ir labas esam draudzenes jo esam arī vienaudzes un abas vienu otru saprotam.Kopā arī visi trīs esam dzīvojuši un jā arī ir bijis ,ka drauga māsa neizmazgā traukus, utt.Bet es uz šo neiespringu neesmu pedante, bet draugs gan aizrādija viņai par šādām lietām.Un galu galā viss bija labi!
28.04.2014 09:00 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
cormeum - te nav runas par "nomazgāt vienu šķīvi vairāk", meitene tak jau aprakstījakstīja, kāda ir situācija.
Varbūt Tev paveicies ar drauga radiem. Nevajag izturēties tā, it kā visiem tā būtu. Ir pasaulē arī tādi, kas paši nesaprot, kā pieklājas uzvesties un kā nē, kamēr viņiem nepasaka.
Un par "sievietēm, šie majas solīši iet krietni raitāk" - ja Tev patīk šī loma, ok. Tas nenozīmē, ka visām sievietēm tā jādara. Un par tām kategoriskajām laišanām vai nelaišanām - mana vecmamma arī vectēvam kategoriski neļauj neko virtuvē darīt, lai gan pati ēst nemāk gatavot un pat necenšas. Vēl no bērnības labas atmiņas tieši par tām reizēm, kad vectēvs kādreiz "norāvās no ķēdes", tad pārmaiņas pēc bija kas garšīgāks pagatavots.
28.04.2014 09:08 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
zaptesburka, es neteicu, ka visiem jādara tā kā man. Vienkārši paudu savu skatījumu uz šīm lietām. Droši vien tāpēc diskusijas autore izveidoja tēmu.. lai redzētu dažādus viedokļus :)

Ja mērķis ir uzlabot attiecības, tad ar naidu tāpat daudz nepanāks. Autores vietā es vismaz mēģinātu tās padarīt siltākas :) Jau citās diskusijās esmu rakstījusi, ka ''mīlestību'' var panākt nevis ar aizvainojuma izpausmēm vai agresiju.. bet gan ar labiem darbiem :) Bet tās ir manas domas.

Protams, man ir paveicies ar drauga radiem! Nav arī tā, ka neesmu centusies. Katru dienu ģimenē netiek ielaists svešs cilvēks. Arī tās ir attiecības, kurās jāiegulda mīlestība, pacietība un labi darbi :) Un žēl, ka Tev omes ēdiens nebija gana gards ;)
28.04.2014 09:29 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Ar vīrieša brāli man ir normālas attiecības, pat foršas, varam kopā pasmieties, viens otru pavilkt uz zoba.
Manas lielākās galvassāpes viņa ģimenē ir viņa brālēns, ar ko viņš ir diezgan tuvs. Es pat agrāk iedomāties nevarēju, ka kāds cilvēks manī var izsaukt tādu reakciju, vislabprātāk, es viņu nekad mūžā vairs nesatiktu, bet sanāk tā, ka, ja ir kādas garākas brīvdienas, svētki, viņš ar ģimeni vienmēr brauc un pavada šīs dienas pie mums, mans vīrietis ir sajūsmā, es vienkārši cenšos, lai man sejā neparādās, cik ļoti man viņš riebjas. Iemesli? Viņš vienmēr par visu jūtas visgudrākais, viņam ir vispareizākais viedoklis, viņš jūtas tik gudrs, ka var atļauties mācīt un izteikt komentārus par citiem un vispār jūtas baigais priekšnieks, kaut gan reāli ir kaut kāds auns. Un viņš vājprātā kašķīgs, sīkumains, piekasīgs. Ja viņš pavairāk iedzer, tad vispār ir vāks. Jūtas kā pasaules radītājs. Vienīgie labie mirkļi viņa kompānijā ir, kad viņam ir paģiras, tad vismaz stāv klusu.
Kad par viņu iedomājos, man reāli fiziski nelabi paliek un, kad uzzinu, ka man kārtējo reizi kādi svētki vai brīvdienas būs jāpavada ar viņu, man vienkārši gribas, lai viss ātrāk ir galā. Mans vīrietis par manām antipātijām neko nenojauš un tā lai arī paliek, negribu viņu nostādīt neērtā situācijā, jo viņam tas cilvēks ir svarīgs, viņš ir daļa no viņa ģimenes, tā kā tas ir mans upuris mūsu attiecību dēļ.
28.04.2014 09:36 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Nu nedomāju, ka puisim jānostājas kāda pusē tikai tādēļ, ka nevarat sadzīvot. Var Tev dot padomus, ko darīt, bet personīgās antipātijas jārisina pašai.
28.04.2014 09:36 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Manam vīram nav ne brāļu ne māsu, bet viņam ir viens reti riebīgs un neciešams onkulis. Totāls egoists un nevīža, katru reizi, kad viņš paliek pie mums pa nakti es sprāgstu no dusmām, gultu aiz viņa jāsaklāj, trauki jānomazgā, bezmaz vai jāpienes ēdamais, tas tik sēž izgāzies krēslā un mani izrīko. Saku to vīram, bet viņš jau neko nevar izdarīt, saprotu, ka viņa onkulis tāds ir, un tu tur neko nevarēsi padarīt, pat runājot ar viņu. Katru reizi cenšos to kamolu norīt, bet drīz pienāks tā reize, kad es viņam pateikšu, un ierādīšu īsto vietu manās mājās. A to kā karalis izsēdies, pat vīrs mani tā nemēdz izrīkot kā viņa onkulis.
28.04.2014 10:07 |

Reitings 1493
1. Nākamajā reizē, ja vīrietis saka, lai konfliktu risini pati, pasaki apmēram tādā stilā: Ja tas būtu jebkāds cits cilvēks nevis tavs brālis, par šādu attieksmi - ka nemaksā, dzīvoklī taisa bardaku, ēd jūsu paiku utt. - sen būtu pateikusi, lai izvācas. Tā kā tā ir tava ģimene, esmu centusies respektēt to, ka ir šāds grūts dzīves posms (nav draudzenes, savas dzīvesvietas, darba). Bet, ja vēlies, lai tiešām pasaku visu, ko domāju, esi tam tiešām gatavs un pēc tam nepārmet.
2. Sarīko "ģimenes sapulci". Vnk uzņemies vadošo lomu un pasaki, ka ilgāk tā dzīvot nevarat. Ka ir jāsadala pienākumi, ka JŪSU mājoklī ir jāievēro elementāra kārtība.
28.04.2014 10:21 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Viņš vienmēr par visu jūtas visgudrākais, viņam ir vispareizākais viedoklis, viņš jūtas tik gudrs, ka var atļauties mācīt un izteikt komentārus par citiem un vispār jūtas baigais priekšnieks, kaut gan reāli ir kaut kāds auns. Un viņš vājprātā kašķīgs, sīkumains, piekasīgs. Ja viņš pavairāk iedzer, tad vispār ir vāks.

Perfekts mana vīra onkuļa apraksts.!
28.04.2014 10:23 |

Man ar drauga māsu ir netrālas attiecības. Īsti runāt nav par ko, jo tiekamies ļoti reti.

Man tieši tāpat.

Ar drauga brāli daudz labākas attiecības, kaut arī tiekamies reti, bet ir vairāk par ko parunāt kā ar drauga māsu.

Bet man gan ar viņa brāli, gan māsu ir apmēram 10 gadu starpība ( viņi vecāki ), tāpēc vēl jo mazāk, ko runāt.
28.04.2014 11:27 |

Reitings 435
Reģ: 12.01.2014
Nemazgā tos traukus un miers. Tas nav tavs pienākums. Uzturi neitrālas attiecības, pasveicini, uzjautā , kā iet un miers. Un nestāsti draugam par viņa brāli neko.
28.04.2014 12:07 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Ar draugu vispār iepazināmies caur viņa brāli, bet nu ar to viņa brāli nav nekādas spīdošās attiecības - nepatīkam viens otram. Cenšos ar viņu uzturēt neitrālas attiecības, jo viņš tomēr ir mana drauga ģimene.
28.04.2014 13:08 |

Reitings 4343
Ja mērķis ir uzlabot attiecības...
Hmm, to laikam biju palaidusi garām - kurā vietā tas bija izvirzīts kā pamatmērķis? Pēc autores rakstītā man palika iespaids, ka mērķis ir atrisināt problēmu, ka drauga brālis uzvedas nekorekti, taču draugs viņam to nesaka, lai gan viņu pašu tas kaitina.
Nevis iedraudzēties.
Un - elementārai savākšanai aiz sevis nevajadzētu būt nekādam sakaram ar savstarpējām attiecībām. Tam vajadzētu būt pašam par sevi (nevis kā kaut kādai īpašai labvēlībai, kas nostrādā tikai pie nosacījuma, ka ir draudzīgas attiecības).
28.04.2014 13:29 |

Reitings 4343
Un par -
žēl, ka Tev omes ēdiens nebija gana gards
- ne jau tikai man, to pati mana "ōme" atzīst, ka viņai absolūti riebjas gatavot ēst, un viņa pēc iespējas cenšas no tā izvairīties. Tāpēc izvāra kaut kādus plikus kartupeļus (bez jebkādām piedevām) un - ēdiet.
Un tas pats par sevi ir ok, ja nepatīk gatavot, tad nevajag, nepareizais tajā situācijā bija tas, ka tieši to stulbo iedomu dēļ, ka vīriešiem virtuvē nav vietas, tas ir sieviešu darbs, viņa patiešām negribēja ļaut vectēvam pašam gatavot, un vēl lepojās ar to.
28.04.2014 13:34 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
izlasīju visus scorpions komentārus, bet situācija tik un tā nav īsti skaidra. ja sapratu pareizi, te nav jautājuma, kādas mums ir attiecības ar drauga brāļiem, bet gan jautājums, kā tikt galā ar visatļautīgu sušķi.
1. viņš īri, komunālos vispār maksā? vai dzīvo jums uz kakla? vai tavs draugs sedz viņa daļu?
2. visas pretenzijas pret mājas soļa neizpildi un traucēšanu citiem dzīvokļa iemītniekiem ir jāsaka brālim acīs, nevis draugam. ja viņš kaut ko pīkst pretī (kā tu uzdrošinājies aiztikt manas veļasmašīnā pūstošās drēbes stilā) un neklausās argumentos, ka jums arī drēbes jāmazgā, paziņo draugam, ka tas neiet krastā. nu galīgi neiet. 1) viņš piesavinās koplietošanas mantas 2) bojā gaisu 3) palielina komunālos, pārmazgājot drēbes. pat ja draugam nav pretenziju staigāt netīrās drēbēs, kamēr brālis neiedomāsies tās aizvākt, tev tās pretenzijas ir. ja draugs negrib nodrošināt tev iespēju mazgāt drēbes, tad es nezinu. tavā vietā es to sen nepaciestu un izvāktos.
3. ja izdodas pārliecināt draugu, ka brālim dzīvoklī arī ir jāvāc aiz sevis, citādi viņš ar jums nevar dzīvot, tad sastādīt dzīvokļa noteikumu un pienākumu sarakstu un pakārt pie sienas. ne tikai vākt aiz sevis, bet arī pēc kārtas tīrīt koplietošanas telpas.
p.s. ja dzīvošana ar brāli draugam ir svarīgāka par dzīvošanu ar tevi, tu zaudēsi cīņu. tev būs jāpieņem brāļa visatļautība un bardaks - bet labie jaunumi - tu to jau dari tagad, tā kā nav ko zaudēt.
28.04.2014 14:50 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
* pat ja draugam nav pretenziju staigāt netīrās drēbēs, kamēr brālis neizdomās atbrīvot veļasmašīnu
28.04.2014 14:52 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Man ar drauga māsu ir tā - viņa ir veselus 9 gadus jaunāka kā es, tikko tikai kļuvusi par pusaudzi un viņa nesaprot, ka mums ir pavisam citas intereses, tāpēc bieži uzbāžas mums un cenšas mani pierunāt visu ko darīt ar viņu kopā. ;D
28.04.2014 15:35 |

Reitings 1127
cormeum ja te runa ietu pa vienu skivi,tad es te tadu breku neceltu,bet vins acim redzami traukus smere speciali, viena diena vins 8 kruzes piesmere,es no rita devos prom un kad vakara parnaku pa visu virtuvi ir piesmeretas 8 kruzes, vel visas mazas karotites, jo katrai kruzei ir savu atkal jaunu karoti nem, edis maizi 3 nazi vizmaz metajas netiri, un ja varijis pelmenus,tad udens ar pelmeniem ir atstats uz plits un skivis vai nu uz gridas pie sunu blodas vai uz galda netirs metajas, krejums ar uz galda nosviests. Un tu uzskati ka panāksi pretī ar savu labestību.. viņš arī sāks Tevi vairāk cienīt..
es ta jau mazgaju aiz vina, ja vins man kko parmet, es nokluseju, vacu visur pec vina, ko vel labestigaku man vajaga izdarit?
28.04.2014 18:34 |

Reitings 1127
Ieva,paldies par padomu,bet es esmu redzejusi ka vins reageja ja vinam bijusi meitene ta paludza, beidzas ar tadiem stridiem ka labak tad negaju nevienam klat
28.04.2014 18:36 |

10 gadi
Reitings 13809
+ Donatai
28.04.2014 18:36 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Vīram 2 brāļi, attiecības normālas, tādas kā radiniekiem jābūt :)
28.04.2014 18:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)