Gudrības zoba izraušana.

Reitings 452
Reģ: 07.02.2011
Iesāpējusies problēma gurības zoba izraušana.
Esmu salasījusies internetā tik daudz, ka galva griežas un mani biedē tās cenas...Vienkārši neko sev. šodien biju vienkāršā pārbaudē, jo nu vairs neizturēju, un man ieteica doties uz RSU Stomatoloģijas institūts, bet palasot kadas tur ir cenas, zobs iesāpējās vēl vairāk.
Varbūt varat ieteikt vēl kādas iestādes kurās varētu griezties ar 8 zobu problēmām??? Un kā ir ar cenām? Man vajag tikai 1 zobiņu izraut. :(
Protams, es saprotu ka SI ieteica,jo tas izklausās vislabākais,ja nebūs citu variantu,tad rīt došos tieši uz viņu,
25.04.2014 19:45 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Pagājušā gadā tiku vaļā no visiem 4 gudrības zobiem.
Gan mana zobārste, gan higiēniste ieteica operēt pie Edgara Sējas Stomatoloģiskajā institūtā. Man gan nevarēja vienkārši izriet, jo apakšējie zobi bija izauguši škībi, virsū blakus zobam.
Aizgāju uz konsultāciju pie daktera (par to nekas nebijas jāmaksā), nosūtīja uz rentgenu un nozīmēja operācijas datumu.
Zobus izgrieza, uzlika šuves, bija jādzer antibiotikas. Pirmās 5 dienas bija ļoti smagi, tad palika labāk.
Es ņēmu slimības lapu, jo nevarētu pastrādāt. Kad izgāja narkoze, tad sāpes bija nežēlīgas. Pirmās dienas varēju ieēst tikai dzeramo jogurtu un buljonu, pēc tam jau tos bērnu biezenīšus, krēmzupas.

Man bija 2 operācijas. Jo negribēju tā, ka uzreiz abas puses sagrieztas. Tā nu 1.reizē izoperēja abus zobus 1.pusē, 2.reizē - otrā pusē.

Par abām operācijām samaksāju nedaudz virs 200 LVL.
26.04.2014 10:22 |

Reitings 3
Reģ: 18.10.2014
Meitenes, padalīšos savā pieredzē. Biju izlasīju i-netā ļoti daudz informācijas par šo operāciju un biju psiholoģiski gatava šim briesmīgajam pasākumam - gan sejas tūskai, gan pārtikšanai no biezenīšiem. Varu nomierināt - nav TIK traki un mazāk lasiet stāstus i-netā:) Tātad es pēc vairāku cilvēku ieteikuma un pozitīvās pieredzes izvēlējos Dr. Ņemcevu Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas centrā (tur strādā arī vēl viena laba daktere - jauna sieviete ap 30-40 gadiem). 1) Tur ir lētāk kā Stomatoloģijas institūtā 2) pēc operācijas vismaz 2 dienas jāpaliek slimnīcā - un tas ir ļoti labi, jo tur dod dažādas zāles un sāpes vispār nejutu. (māsiņas tur ļoti dažādas - gan atsaucīgas, gan skarbas). Jā, pirmā diena bija grūta, jo man slikti izgāja narkoze (tas ir - bija nelaba dūša, bet tas ir ļoti, ļoti individuāli un manām palātas biedrenēm tā nebija). Ļoti iesaku i-netā palasīt info par mēness kalendāru (krievu valodā ir info) - jātaisa dilstošā mēnesī, bet vēl jāpaskatās zīmes (es gan tās mazāk skatījos). Nedrīkst operēt pilnmēnesī un 3 (citi saka 5) dienas pirms un pēc tā. Manā gadījumā tiešām es varu atvērt muti un ēst praktiski visu (2. dienā jau uzmanīgi ēdu vistas škiņķi). Protams, jāseko ārsta norādījumiem - 1. dienā neskalot, nedzert karstu, pēc tam skalot rūpīgi un regulāri pēc ēšanas. Vēlāk kompreses - šnabja (no 3. dienas), kāpostu lapas u.c. Kakla sāpēm labi palīdz Faringo spray un Decatylen. Vienīgais mīnuss - dakteris nepieraksta uz konkrētu datumu - iepriekš jāaiziet uz konsultāciju un tad jāzvana no rīta, vai varēs tajā dienā izoperēt. Es biju konsultēties pie vairākiem ārstiem un tikai tad pieņēmu lēmumu raut, jo zobam nebija vietas mutē - virsū daļēji bija smagana un bija infekcijas risks.
18.10.2014 21:01 |

Reitings 3
Operācija maksā 42 eiro, diena stacionārā -13 eiro.
18.10.2014 21:02 |

Reitings 3
Es neprecīzi uzrakstīju - Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrs Dzirciema ielā 20 (blakus Stomatoloģijas institūtam).
18.10.2014 21:23 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Iesaku to pašu ko Atpūtniece. Cena,attieksme vienkārši ideāla. :) Es gan tur pavadīju laiku citu iemeslu dēļ, bet satiku tur vairākas meitenes, kurām operēja/izrāva gudrības zobus
18.10.2014 21:30 |

Reitings 824
Reģ: 22.02.2009
Arī iesaku doties uz Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centru. Pašai tur pirms gada izrāva gudrības zobu. Pagaidīju rindā, ķirurgs apskatīja un teica, ka vajagot izraut, tad iešpricēja un izrāva. Tikai tā sajūta bija nepatīkama, bet sāpēt nesāpēja un galvenais nekādas komplikācijas pēc tam arī nebija. http://www.vzc.lv/lv/vzc/par-mums
18.10.2014 21:33 |

Reitings 728
Reģ: 13.10.2009
Savu gudrības zobu rāvu ārā pie vecas,feinas tantiņas Bērnu stomatoloģiskajā klīnikā uz Stabu ielas. Vārdu gan viņai diemžēl neatceros. Pirms gada tas maksāja ap 10 latiem,ja nemaldos,bet man ir apdrošināšana. Tagad tie speciālisti ir pārvākušies uz Šarlotes poliklīniku,kur turpinu apmeklēt savu zobārsti. Ļoti apmierina.
18.10.2014 21:46 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Man Šarlotes poliklīnikā atteicās raut! Teica - esot nopietna operācija.
Ieteica Stradiņu Stomatoloģiju. Kad izdzirdēju, mana mīmika uzreiz lika viņai saprast - tur par gaisu nemaksāšu tādu summu :D
Daktere uzreiz paskaidroja, ka SI iekšā (pareizāk - no otras puses) ir Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrs - laikam valsts iestāde.

Mazliet rindā pagaidīju (30 min) un man izrāva 40 sekundēs! :D Māsiņa pat teica - wow! Ātri gan! :D

Tātad - trīs šprices un rāviens = 45euro.
18.10.2014 23:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!