Aploksnes aartiem

Reitings 651
Reģ: 29.01.2009
Iespaidojos no cita portaala, kur jaunaas maaminjas runaaja par to, ka nesiis peec dzemdiibaam aploksnes vecmaatei.. Iisti nesaprotu sho, tas tachu ir vinjas darbs par kuru vinja sanjem algu.. saprotu, ka varbuut ne pietiekami lielu.. Bet nu vienalga..
Kaa labu zestu atbalstu konchas, kuukas, ziedus.. Bet nu naudu nekad pati nedotu..
Tad jau arii dodoties uz citaam iestaadeem, ja esi dabuujis ko veelies, vajadzeetu iet ar aploksni..
Kaa ar jums? Esat, neesat devushas aarstam aploksni?
18.04.2014 18:38 |

Reitings 2342
Runājot par atbildību. Cik ārsti reāli uzņemās atbildību par to, ko dara? Pat zobārsti grib atkratīties no atbildības ar tekstu "medicīnā garantiju nav". Šis atbildības arguments neiztur kritiku.

Un ko nozīmē "Neviens tik daudz un smagi nemācās, tāpēc ir pilnīgi pašsaprotami, ka mēs vēlamies attiecīgu atalgojumu. " ? Tikai ārsti mācās? :) Tiešām?
19.04.2014 00:16 |

Reitings 1493
... tikpat labi mēs varētu runāt par policistiem, ugunsdzēsējiem, skolotājiem... tad nu visiem jādod kukuļi, jo valsts viņus nenovērtē?
Neesmu devusi un nedošu. Ir elementāra patiesība - nauda sabojā cilvēku.

Valstī (vismaz teorētiski) skaitās bezmaksas medicīna, ko mēs daļēji maksājam no saviem nodokļiem. Un tad vēl maksājam ar pacientu iemaksām un par medikamentiem. Un tad VĒL maksājam, ja no pašiem ārstiem vēlamies saņemt normālu attieksmi? Un, nedod Dievs, gadās kāda reta slimība, kā te nesen visos portālos bija rakstīts, un tad VĒL PĀRĒJAI SABIEDRĪBAI ir jāmaksā, lai kāds nenomirtu? Da fuuuuck?
19.04.2014 00:33 |

Reitings 243
Reģ: 13.04.2014
DaYa - bet tā jau nav ārstu vaina, ka valsts nesedz ārstēšanu kādai smagākai slimībai. mūsu valstī nav bezmaksas medicīnas, bez maksas pienākas tikai daži pakalpojumi. bezmaksas medicīna ir bērniem līdz 18 gadu vecumam.
19.04.2014 00:45 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Beāte atkarība,kas tava mamma pa ārstu skaitas,man pašai ir ģimene ārsti un tiekšu viņi nopelna ļoti ļoti labi,katru otro mēnesi apceļo pasauli utt. Takā šoreiz tavs tiekums,ka ārsti nopelna mazs ir tīrākais bullshits. Jā varbūt māsiņa,vai ģimenes ārsts nopelnis mazs,be citi nē. Citi pelna labi pat ļoti labi.
19.04.2014 01:22 |

Reitings 2018
Agrāk medicinā varēja pa velti izmacities.,ja,kas.
19.04.2014 01:27 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Jaa, ir vecaaki ir devusi, jo diemzel pie mums ir taa, ja nenod 'pateiciibas' ,tad par to cilveeku neviens neliksies ne zinis.
19.04.2014 01:52 |

10 gadi
Reitings 385
Reģ: 27.03.2014
es nepiekritu, ka arstam butu jadod nauda. vina darbs ir arstet cilvekus, palidzet cilvekiem, jo tas ir vina DARBS . Tas viss ir aizgajis tik talu...
19.04.2014 09:11 |

Reitings 1493
Beāte, un tā jau nav arī cilvēku vaina... tad - kāpēc vēl aploksnes būtu jādod? Ja jau tā par visu medicīnā maksā!?
19.04.2014 09:35 |

Reitings 243
GOOOLD - mana mamma ir pediatrs. pediatrija ir visneienesīgākā medicīnas nozare(?) latvijā, pieaugušo ārstēšanā maksā vairāk, bet arī ne tik ļoti, cik būtu pelnījuši. es jau teicu, ka tas viss ir atkarīgs no specializācijas. vairākas reizes esmu runājusi, ka viņa varētu strādāt ar pieaugušajiem, ir bijuši piedāvājumi, alga lielāka, bet.. pieaugušie ir riebīgi, viņi nāk ar šitādu attieksmi kā jūs, izturas pret ārstu kā pret kaut kādu, citēšu Dakteri, "svēto Terēzi", kam visam ir laiks un kas var pievērsties tikai jums un ārstam nevajag ne atpūtu, ne miegu, ne ēst, ne uz wc aiziet.

es nesaku, ka tas ir jādara utt, bet arī pieaugušo medicīnā ir lielākas iespējas tikt pie tā kukuļa un mēneša laikā tie var būt vairāk kā 500 eur. arī kukuļu izmēri ir atkarīgi no specializācijas. bet es atkārtošu - neatbalstu došanu pirms izmeklējumiem/operācijām, bet pēc gan, jā, tad kā pateicība tā ir pieņemama
19.04.2014 10:05 |

Reitings 339
Reģ: 23.11.2013
Interesanta tēma. :)

Šeit ir jāapskata 2. dažādi gadījumi.

1. Ārsts no pacienta prasa naudu par vēl nepadarītu darbiņu vai dod mājienu, ka bez aploksnes neko nedarīs. Tās ir nabadzības sekas, kuras izpaužas kā cūcība. Ja ārsts kādam no Jums papildus pieprasa naudu - mainiet ārstu. Viņu ir daudz, un pastāv liela iespēja atrast normālu cilvēku, kurš papildus savai algai svešu nediedelēs.

2. Pacienti paši "kā pateicību par ārsta darbu iedod naudiņu". Ohh, ja paskaitītu tos gadījumus, kad man ir devuši naudu, tur sanāktu 4ciparu skaitlis. :D Es vienmēr liedzos ņemt, jo jūtos neērti. Jūtos kā nabags. Vienkārši ir klikšķis, un nevaru. Pati arī uzskatu, ka darba devējs man jau tā maksā par padarīto darbu. Bet.. runa nav par mani.. :D
Esmu par! Lai dod, jo tā ir pateicība, tā pati dzeramnauda, kuru atstājam kafejnīcā vai frizētavā kā pateicību. Kaut kur šeit iekš cosmo bija diskusija par dzeramnaudām. Vieni dod, citi nē, a citās zemēs vispār nav pieņemts to dot. Tā pat arī ar pateicību ārstam. Diez vai Zviedrijā kāds pensionārs izmisīgi bāzīs kabatā ārstam kronas..

Man pašai ir bijusi milzīga saskarsme ar ārstiem. Bet pat sos situācijās, kad darbs ārstam bija neatliekams, neviens man nav palūdzis naudu, vai devis mājienus. Es arī zināju, ka būdama nabadzīgais students (:D) nespēšu ārstam samaksāt. Un neko - attieksme lieliska. Kā pateicību devu labus vārdus un ziedus - lai tie stāv viņa kabinetā un atgādina par mani, jauko pacienti. :D

Ā, un vēl.
Var runāt par to, cik Valsts ir slikta utt. Bet tās ir slinķu atrunas. Esmu iekš Veselības sistēmas, un redzu, cik pelna tie, kas vēlas izsisties. Izsisties nejau algas ziņā, bet profesionālajā - augt un vēlreiz augt. Spodrināt un spodrināt. Un viņiem sanāk. Un viņu alga nav 1000 Ls, bet vēl krietni klāt uz augšu.

Darītāji vieinmēr redzēs iespēju, kur izsisties, bet čīkstētāji samierināsies ar to, kas ir.
19.04.2014 10:06 |

Reitings 243
Beāte, un tā jau nav arī cilvēku vaina... tad - kāpēc vēl aploksnes būtu jādod? Ja jau tā par visu medicīnā maksā!?

tas ir kaut kāds likums, ka jadod un viss? nu nedod! par ko cepiens tagad? par to, ka paši pirms operācijām maksājat ārstiem, radinat pie tā, ka tā ir jadara un pēc tam čīkstat, ka ārsti slikti? kukuļdevējs, starpctitu, ir vienā maisā ar kukuļņēmēju liekams
19.04.2014 10:08 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Nē, nekad neesmu devusi un nedošu, principa pēc. Besī šāda ārstu attieksme.
19.04.2014 10:51 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
es laikam dotu visdrīzāk, ja justu, ka no tā tiks darīts vairāk kāda mana tuvinieka labā. Nu dzemdībās visdrīzāk savās sadošu visiem kukuļus. Bet ar to kukuļdošanas likumu man šķiet tas nepārkāpj, ja vien nesaka, lūk jums nauda, lai jūs labāk ārstētu to pacientu. Bet tā jau nenotiek pirmo gadsimtu :D
19.04.2014 11:00 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ar tām aploksnēm ir tā - parasti jau pacients pats sev iestāsta, ka bez aploksnes netiks ārstēts :)

Interesanti gan... kāda atšķirība būs, piemēram, ķirurga darbā, ja neiedos aploksni? Kas.. viņš asinsvadus nelāpīs ciet.. lai noasiņo (un pēcāk viņam par to vēl jātaisnojas)? Varbūt šuves sliktāk uzliks (lai atplīst un atkal tas pats jādara)? :D

Neesmu veel redzeejusi taadu kadru, kursh sanjem sliktas atziimes, bet prakses laikaa vinja sniegums ir ideaals.

Cik tad ārstiem ir jautāts: kāda bija Tava vidējā atzīme vidusskolā? :D
19.04.2014 11:17 |

Reitings 2342
Interesanti gan... kāda atšķirība būs, piemēram, ķirurga darbā, ja neiedos aploksni? Kas..

Nu, mani vnk neoperēja. :) Un viena draudzene sūdzējās, ka operējošs ginekologs esot pateicis, ka cistu no olnīcas esot bijis grūti izlobīt, tāpēc izņēmis ar visu olnīcu. Neesot bijusi motivācija čakarēties.
19.04.2014 11:25 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ārsts teica tiešā tekstā, ka viņam nav motivācija čakarēties? Vai tomēr to cistu nebija iespējams izlobīt? :)
19.04.2014 11:27 |

Reitings 2342
Slīprakstā bija, jo citāts. Protams, klāt nestāvēju, ne mani operēja. Atstāstu, ko draudzene teica. Ārsts pirms operācijas, bija pateicis, ka priecātos par atalgojumu. Nebija, ko samaksāt.
19.04.2014 11:32 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Un tajās valstīs, kur ārstu alga ir, piemēram, 10 stabi, jūs gribat teikt, ka neņem kukuļus? Smieklīgi.
19.04.2014 11:33 |

Reitings 2018
Beāte man smieklus uzden ka tu tik mal uz rinki. Piedod atvaino man ir nodaļas renimacijas galvenais dakters plus anasteziologs un viņš nopelna dahuja labi. Takš ne jau visi ārsti pelna slikti. Un mans vectētinš ieguva mūža gada balvu medicinas balvu viņš pelna ļoti labi un viņš ir anesteziologs arī.
19.04.2014 12:11 |

10 gadi
Reitings 622
Reģ: 13.06.2013
un atkal sākās runas par ārstu algu un viņu grūto dzīvi, ak, ak..
Piekrītu, ka dažas minēja, ka līdz ko iedod aploksni-attieksme mainās. Fuj! Kas tā par attieksme?
Ja kaut ko dari , tad dari uz visiem 100 %, nevis tikai tad, kad tiek iedota nauda. ;)
19.04.2014 12:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits