Vai es esmu sajukusi prātā, vai pasaulē tā vienkārši tagad notiek?

Reitings 360
Reģ: 29.01.2009
Sveika, cosmo meitenes!

Vakar uzzināju, ka manai jaunākajai māsai, kurai tikko palika (pirms dažām dienām) 17 gadi, tātad, proti - nepilngadīga. Ir draugs manā vecumā (22 gadi) .

Es prātā vai jūku, cenšos māsai iestāstīt džeki šajā vecumā nav normāli, ja viņi kaut ko dāvina visu laiku, viņi vēlās arī pretī un tas ir sekss!!!

Viņa nesaprot, iespītējās. Tipisks auns pēc horoskopa. Un saka, ka bez viņa nevar, ka viņš viņai ir īstais bla ,bla, bla.. (nošauties var) . Muļķības!!!
Stulbenei tikai pavasaris un putni galvā.

Un to džeku es zinu, mēs vienā skolā kādreiz mācījāmies, bija no tiem mūžīgajiem dzērājiem, tusētājiem. Zinu viņu kompāniju. Nav viņš nekāds bumbulītis.

Vecākiem es šo arī apskaidroju, viņi mani nesaprot.
Nē, es NEESMU greizsirdīga, man viņš vienmēr ir izsaucis sevī nelabumu.

Un tagad tas cirka klauns, cik dzirdēju vēlās iepazīties ar maniem vecākiem. Nu lai tik iepazīstas. Iepazīs arī manas ēnas puses.

Un vispār : Vai tad mūsdienās tā notiek, ka nepilngadīgie ar pilngadīgajiem tiekās, ir pāri? Tas jūsuprāt ir normāli? Man nē! Es laikam vienkārši esmu palikusi nemoderna.
11.04.2014 18:49 |

Reitings 19
Reģ: 11.04.2014
Ja viņai būtu 18 Tu to uztvertu savādāk? Ļauj māsai dzīvot! Arī izdzīvot kļūdas, ja tādas tās ir, un liecies mierā!
11.04.2014 22:33 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Tu laikam gribi, lai māsa Tev pakaļu bučo par to, ka izaudzināji ? :D
kurš teica, ka viņa vispār grib universitāti !? Tu gribi kā labāk ... jauki - gribi !

katram ir tiesības dzīvot kā grib , kamēr tas nedara kaitēju citiem , pat ja viņai būs bērns ,tas būs viņas bērns un tas nu nebūt nav pasaules galas - tici man !

Kā kāds kādu var piespiest !? Tev ar pistoli stāvēs blakus vai cietumā liks ?

Un vispār Tu esi baigā egoiste, Tu gribi, lai Tava māsa ir tāda pati mietpilsone/idealizētāja kā Tu ... !
11.04.2014 22:40 |

Reitings 8
Reģ: 13.11.2013
Tā pasaulē tagad notiek. Man ir viena draudzene, kam ir 16 gadi un viņa ir kopā ar puisi kam ir 23 gadi.
Tas ir saprotami, ka gribi pasargāt māsu. Bet varbūt ļauj, lai pati uzraujās apmērēm tā. Kad viņai nokritīs rozā brilles, tad jau sapratīs.
11.04.2014 22:47 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Diskusijas jēga ir cepiens par to, ka māsai jau ir draugs un viņai ļauj ar viņu tikties, bet tu- gribēdama izpatikt vecākiem, tēloji labo, pareizo un tagad esi forever alone bez jebkādas attiecību pieredzes un intereses no puišu puses.
Atrodi sev draugu- tad māsas seksuālā dzīve neizraisīs tik lielu stresu :D
Un vispār- kāda tev daļa ar ko viņa tiekas, ko dara un kur pazūd? Dzīvo savu dzīvi un nebāz degunu, kur neprasa! :D
11.04.2014 23:05 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tas ir pat diezgan normaali, ka taa juuties. Diemzeel tev naacaas buut par savas maasas mammu, taapeec arii beigaas shaadi sanaaca. Daudzaam maateem liekaas ka vinju meitas ir paaraak jaunas, lai nodarbotos ar seksu, kaa arii grib pasargaat no vinjpraat, nepiemeerotiem puishiem.
Pats fakts, ka maasai ir draugs shaadaa vecumaa, ir normaals. Arii taa starpiiba nav tik liela, lai tur uztrauktos. Turklaat daudzi puishi var buut tuseetaaji utt. ap gadiem 18, bet tas nenoziimee ka 22 gados vinji nebuus izaugushi un nobriedushi.
Pienjem to faktu, ka vinja ir izaugusi. Vislabaakais buutu, ja tu karoshanas vietaa sadraudzeetos ar vinjas draugu. Ja tu to puisi dabuusi savaa pusee, tad divataa jums buus vieglaak pierunaat maasu pabeigt skolu. Varbuut patieshaam tagad vinjsh ir kljuvis par forshu, pieklaajiigu jaunieti. No naida un atrunaashanas neko neieguusi, tikai panaaksi to, ka maasa no teviim atsveshinaasies.
11.04.2014 23:07 |

Reitings 356
Tiem jābūt meliem, par zīdaiņa aprūpi 5 gadu vecumā. Ja būtu redzējusi bērnus tādā vecumā, tad saprastu, ka tas nav iespējams. 5 gadus vecu bērnu pašu jāpieskata :D
Bet paldies par diskusiju- you made my day :D :D
11.04.2014 23:14 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
tā gadu starpība jau nav tik traka, ja vien pats puisis būtu normāls

es ar 16 gados iepazinos ar 21 gadīgu,nu jau 4 gadus kopā..

bet nejaucies,vari protams māsu pabrīdināt par šo to,izrādīt rūpes,bet morāles u.t.t tikai novērsīs viņu,nu neklausīs viņa Tevi,ja puisis tiešām slikts,būs vien jāgaida kamēr sirds tiks salauzta,tad sapratīs.

Tu ieelpo un dzīvo savu dzīvi.

Viņas dzīve,lēmumi,kļūdas un secinājumi.
11.04.2014 23:19 |

Reitings 9169
Tiem jābūt meliem, par zīdaiņa aprūpi 5 gadu vecumā. Ja būtu redzējusi bērnus tādā vecumā, tad saprastu, ka tas nav iespējams. 5 gadus vecu bērnu pašu jāpieskata
Bet paldies par diskusiju- you made my day

Tu buutu paarsteigta, ja redzeetu tos beernus, par kuriem vecaaki iisti neruupeejaas. Vinji nobriest pat ljoti aatri. Muusdienaas beerni ir padariiti pat paaraak infantiili, bet patiesiibaa ja ir vajadziiba, vinji speej buut ljoti apkjeeriigi un sapraatiigi. Muusu vecmaaminjas un vecteetinji 6, 7 gados govju vai aitu baru vakteeja vieni pashi no riita liidz vakaram. Novaldiit aptrakushu govi ir gruutaak kaa pabarot ziidaini. Vieniigais, liels fui vecaakiem, jo tomeer tas nebija drosh pasaakums.
11.04.2014 23:26 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Akdies, ko Tu te murgo?
Viņai ir 17 gadi, jaunība pilnā sparā.
pastāstīšu par pāris 23-27gadniekiem, ko pazīstu kopš pusaudžu gadiem. Visiem kopīga iezīme - dzēruši kā nenormāli, šņabis tecējis litriem un plūst vēl šad tad tagad. Viens ir kādā no Latvijas sporta izlasēm, citam ir savs uzņēmums, cits strādā bankā un braukā komandējumos... Daži no viņiem 21, 22 gadu vecumā nav bijuši vēl nekas, bet dod gadu, divus un lietas var oioi, kā mainīties. Un lielākā daļa šo puišu ir kopā ar savām meitenēm, kurām bija tie paši 17-18 gadi iepazīstoties. Arī es esmu viena no viņām.
Tu savai 17gadniecei neko neiestāstīsi. Ja Tava attieksme pret viņas attiecībām arī aci pret aci ir tikpat pretīga, tad, ja arī kādreiz Tu māsas acīs esi bijusi autoritāte, tā ir sena pagātne. Pareizākais ir ļaut notikumiem ritēt savu gaitu, ja aplauzīsies, aplauzīsies, ja nē, tad beidz ņerkstēt, pieņem citu laimi, un atrodi pati savējo.
11.04.2014 23:35 |

Reitings 356
krista
Nu gan tu salīdzināji- lopu ganīšanu ar zīdaiņa auklēšanu :)
Gribētu redzēt, kā 5 gadīgs bērns silda pienu līdz vajadzīgai temperatūrai (mikrenes tajos laikos nebija- tātad uz plīts- gāze vai elektriskā- vai maz sērkociņu uzšķilt mācēja), paceļ zīdaini ar vienu roku, lai nomazgātu dibenu bēbim, šūpo rokās, kad kolikas....
Es ticētu, ja 7 gadīgs bērns aprūpētu zīdaini, bet 5 gadīgs- tas tā baigi trollīgi izklausās :)
11.04.2014 23:38 |

Reitings 9169
Gribētu redzēt, kā 5 gadīgs bērns silda pienu līdz vajadzīgai temperatūrai (mikrenes tajos laikos nebija- tātad uz plīts- gāze vai elektriskā- vai maz sērkociņu uzšķilt mācēja), paceļ zīdaini ar vienu roku, lai nomazgātu dibenu bēbim, šūpo rokās, kad kolikas....
Es ticētu, ja 7 gadīgs bērns aprūpētu zīdaini, bet 5 gadīgs- tas tā baigi trollīgi izklausās

Nu apruupe nekaada kvalitatiivaa noteikti nebija. Gan jau dupsis nebija kaartiigi nomazgaats, un savu reizi piens bija paaraak karsts/auksts. Visticamaak, kaiminju tantes arii piepaliidzeeja.
Atceros savaa pagalmaa kaa viena piecgadniece visu dienu staipiijaas ar savu pusotrgadiigo braaliiti. Vecaaki straadaaja cauru dienu. Siikais bija visu laiku zilumains, jo samaa dazkaart nespeeja vinju pasargaat no kritieniem un muuzdien melnu muti. Kaiminju tantes, lielaakie beerni piepaliidzeeja. Neko, siikais izauga, veel jo projaam dziivs un vesels.
11.04.2014 23:43 |

Reitings 356
krista
Nu gadu vecs bērns jau pats pārvietojas. Bet tādu guļošu zīdaini... ja tā tomēr taisnība, tad brīnums, ka tā māsa vispār izdzīvoja pēc tādas aprūpes :D Varbūt tāpēc tagad sūdīgi ar mācībām :D
5 gadniekam bērns nav cilvēks- bet gan rotaļlieta, lelle. Un attiecīga izturēšanās- nekontrolēti jūtu uzplūdi- no apskaušanas, kas robežojas ar žņaugšanu, līdz grūšanai, sišanai, košanai. Te piemērs- protams, kamēr vecāki filmē, sevi bērns kontrolē, bet ja atstātu uz visu dienu- gan jau ne vienu vien reizi apgāztu to gultu dauzoties.
http://www.youtube.com/watch?v=dMMbsakmXc4
11.04.2014 23:50 |

Reitings 83
Reģ: 07.04.2014
hmm ..
1. 17 gadi nav vairs nekads mazais vecums, lai cilveks neapzinatos sekas,
2.Vai tad ja virietis davina davaninas uzreiz nozime ka vins grib seksu? ja ta, tad tagat zinasu to :D
3. Piedod, bet izlasot tavu diksusiju es sapratu vienu, tevi iekseji tas grauz ka masai ir 17 un ir jau draugs, bet tev tavos 22 gados nav .. un nesaki ka seit nav greisirdiba, ir, un ka vel ..
varbut sis puisis tev simpatize tagat vai ari kadreiz, bet tevi vins negribeja/negrib ..
4. Ir daudzi pari, kur viens ir pilngadigs un otrs nee . no vienas puses kada gan starpiba, butu abi nepilngadigi vai ta ka tava gadijuma, fakts ka butu attiecibas vienalga paliek..

pec manam domam seit ir tikai un vienigi mans tresais punkts ..
11.04.2014 23:59 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Gan jau plika drāma sataisīta un autore māsu pieskatījusi uz pāris stundām, kamēr mamma uz veikalu vai pa darīšanām, ne jau visu dienu sēdējusi klāt, nēsājusi apkārt un sildījusi pienu ar maināmo pamperu otrā rokā.
Es arī savu māsu esmu auklējusi (audzinu tagad, haha :D ) bet tāpēc nejūtos, ka viņa vai mamma man par to būtu ko parādā, lai gan skaidri zinu, ka tieši viņa ir mans iemesls nepatikai pret bērniem - apziņai, cik daudz laika tie paņem.
Enīvej, sasmējos pie autores apgalvojuma, ka māsa ņifiga par izsargāšanos nezina. Laikam stāvējusi aiz loga brīdī kad viss notiek un klausījusies "Eu, a kā šito vaļā dabūt? Es nezinu, kur viņš jāliek tagad. Viss. Izmazgājam un lietojam atkal?" :D
12.04.2014 00:00 |

Reitings 94
Reģ: 10.02.2012
Tava māsa ir pārejas vecumā. Viņa Tev vēl nespēj pateikt paldies par to, ka pieskatīji viņu, bet spēj būt pieaugusi daudzās citās lietās.

Jo vairāk vēlēsies turēt ķēdē, jo sliktāk, tas beigsies. Dod vaļu savai māsai un uzraksti viņai kaut vai vēstuli-ka tomēr visu esi pārdomājusi un nevēlies sačakarēt attiecības...paskaidro kā jūties un, kāpēc satraucies, bet nekādā gadījumā neuzsver, kāpēc viņai nevajag ar viņu tikties.

Atveries, atbalsti attiecības..un, kas to lai zin, varbūt nākamnedēļ būsiet kopā, kādā ballītē, kur varēsi gan izklaidēties, gan pasargāt viņu.

Vēlu veiksmi! ;)
12.04.2014 00:14 |

Reitings 281
gan jau ka autorei pashai nav bijushas veel attieciibas un tagad lielaa shkrobe,ka maasa JAU 17 gados dzeku dabuujusi.
12.04.2014 00:27 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
17 gadīga ar 22 gadīgu, gan nav nekāda lielā starpība. nesaprotu kas tur tik šokējošs. tev pašai nopietnas problēmas.
es 17 gados sāku tikties ar 29 gadīgu :D
12.04.2014 01:29 |

10 gadi
Reitings 13809
Pirms 17 gadiem bija pamperi? :O

Bija jau pirms 20 gadiem. Manam sīkajam brālim šogad paliks 20, viņam bija pamperi no 1.dienas.

Par situāciju: Tu neko nevari izmainīt. Jau vecākiem būtu pagrūti, bet Tu pavisam nevari. OK., es uzskatu, ka 17 gados nav jānodarbojas ar seksu, it seviški, ja meitene vēl mācās pamatskolā vai vidusskolas sākumposmā. Kā tā vispār var būt? Tā jau tad arī ir jūsu ģimenes nolaidība.

Par tām vēstulēm, ko raksti. Tie ir reāli draudi, tāpēc nevajadzētu tā darīt.

Par iespējamo māsas grūtniecību: mūsdienās ir ļoti daudz nepilngadīgu meiteņu, kas kļūst par mātēm. Iespējams, tas viņu pat piezemētu, un tas nenozīmē, ka Tev būtu jāaudzina viņas bērns.

Par puisi: tas, ka viņš vidusskolā bija tusētājs un mīlēja iedzert, nenozīmē, ka tagad ir zemē metams. Man arī ir viens tāds klasesbiedrs, kas tai laikā nebija par pilnu ņemams, bet tagad ir kļuvis par foršu, jauku puisi.

Rezumē: sāc dzīvot savu dzīvi, nevis māsas dzīvi. Tu esi viņas māsa, nevis māte, aukle vai viņas aizbildne.
12.04.2014 08:22 |

Reitings 33
Reģ: 08.04.2014
Piedod, bet man liekas, ka tu ar savu attieksmi dari tikai sliktāk.
Manuprāt vecākās māsas atbalsts ir ļoti svarīgs. Un varbūt tev ir jādod iespēja šim puisim.
No savas pieredzes varu droši teikt. Neko nenožēloju no saviem, tā teikt, nepilngadībās gadiem :D 15 gadu vecumā jau bija pirmais puisis, kurš bija pāris gadus vecāks, respektīvi viņam bija 21.
Un es,atklāti sakot, tur nekā traka nesaskatu. Pieredze-laba vai slikta, bet tomēr tā ir pieredze. :P Protams, katra meitene ir savādāka, katrai ir savi uzskati utt.,bet tomēr.. Varbūt ļauj viņai pašai izvēlēties un nokārtot savu dzīvi :) Kā saka, no kļūdām mācās.
Un atkal ņemot par piemēru sevi-tagad man ir 18. 15-18 gadu laikā iztusējos ,izskraidījos ,izballējos un tagad esmu laimīga attiecībās. Nav īpašas vēlmes ne tusēt ne skraidīt. Reizēm kopā kaut kur aizejam atpūsties. Un man ar to pietiek :)
12.04.2014 09:09 |

Reitings 416
Reģ: 25.12.2013
15 gadu vecumā jau bija pirmais puisis, kurš bija pāris gadus vecāks, respektīvi viņam bija 21.

tas ir slimi.

12.04.2014 09:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits