Vai es esmu sajukusi prātā, vai pasaulē tā vienkārši tagad notiek?

Reitings 360
Reģ: 29.01.2009
Sveika, cosmo meitenes!

Vakar uzzināju, ka manai jaunākajai māsai, kurai tikko palika (pirms dažām dienām) 17 gadi, tātad, proti - nepilngadīga. Ir draugs manā vecumā (22 gadi) .

Es prātā vai jūku, cenšos māsai iestāstīt džeki šajā vecumā nav normāli, ja viņi kaut ko dāvina visu laiku, viņi vēlās arī pretī un tas ir sekss!!!

Viņa nesaprot, iespītējās. Tipisks auns pēc horoskopa. Un saka, ka bez viņa nevar, ka viņš viņai ir īstais bla ,bla, bla.. (nošauties var) . Muļķības!!!
Stulbenei tikai pavasaris un putni galvā.

Un to džeku es zinu, mēs vienā skolā kādreiz mācījāmies, bija no tiem mūžīgajiem dzērājiem, tusētājiem. Zinu viņu kompāniju. Nav viņš nekāds bumbulītis.

Vecākiem es šo arī apskaidroju, viņi mani nesaprot.
Nē, es NEESMU greizsirdīga, man viņš vienmēr ir izsaucis sevī nelabumu.

Un tagad tas cirka klauns, cik dzirdēju vēlās iepazīties ar maniem vecākiem. Nu lai tik iepazīstas. Iepazīs arī manas ēnas puses.

Un vispār : Vai tad mūsdienās tā notiek, ka nepilngadīgie ar pilngadīgajiem tiekās, ir pāri? Tas jūsuprāt ir normāli? Man nē! Es laikam vienkārši esmu palikusi nemoderna.
11.04.2014 18:49 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Un nejau māsai būtu jāauklējās ar to sastrādāto knēveli, bet MAN!

Tev ir ~22 gadi. Ko Tev var uzspiest? Un viņa arī nav zīdainis, lai neauklētos pati. Nevari izturēt savu ģimeni, pārvācies prom! Atrodi darbu, noīrē dzīvokli un dzīvo. Kas Tevi pie viņiem tur?

ar viņas smadzenēm augstkola atkrīt, bet vismaz vidusskolu..

Nu gan mīlošā māsiņa. Mana māsa arī nav nekāda dieva dāvana, bet šitā pateikt!
11.04.2014 20:53 |

Reitings 1068
Reģ: 05.10.2012
liekas kaut kas neticams 5 gados sildit zīdainim pienu,mainit pamperus,ja tā taisnība me šokā..
nevaru iedomaties ka mans 6 gadigais berns tagad varetu aprupet zīdaini..:O
11.04.2014 20:56 |

Reitings 360
Alexxa,
Es pati mācos un strādāju,
bet mana alga nav tik liela, lai īrētu dzīvokli (da jebkurā Rīgas, vai ārpus Rīgas rajonā) + komunālie+ pārtika+ ceļš+ ikmēneša maksājums par studijām+ apģērties. Esmu viena un to nevaru atļauties, tāpēc es dzīvoju joprojām pie vecākiem.

Jūs šeit vienmēr lielākā daļa visas norejat? Pašām tas nešķiet stulbi?
11.04.2014 20:56 |

Reitings 360
bucīts,
redzi var! Tie bija mazliet citi laiki. Bet var.
11.04.2014 20:59 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Es arī izaudzināju savus brāļus/māsu, bet, nu, reāli - viņu dzīve ir viņu un es tajā nekad nejaukšos (viņi man gan vēl mazi). Tev ir mātes Terēzes mūžīgās cietējas sindroms iestājies. Sāc taču dzīvot savu dzīvi! Pareizi Alexxa saka - "mīlošā māsa" šādi par savu māsu nekad neizteiktos. Tas liek domāt, ka pašai ir kāda sāpe par kaut ko, visdrīzāk par to, ka sīkā tev tikusi uzgrūsta tik agrā vecumā, tāpēc tagad domā, ka tev ir tiesības jaukties jau teju pieauguša cilvēka dzīvē. Nu, nav.
11.04.2014 20:59 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Pirms 17 gadiem bija pamperi? :O
11.04.2014 21:03 |

Reitings 374
Reģ: 04.08.2013
Bet viņa ir BĒRNS. Viņai nav ,,pieauguša cilvēka'' domāšana. Viņai prāts nenesās ne uz mācībām, ne uz ko.

Mana mamma vienmēr tā saka par mani! :D

Bet nu jā, ar tavu māsu pavisam traki, ja jau 2x palikusi skolā uz otro gadu! :O Cik atceros no skolas laikiem, tad bija iespēja visu izlabot vasarā. Tā ka nav nemaz tik viegli palikt uz otru gadu, ja apmeklē stundas, tad skolotāji parasti vienmēr ieliek vismaz 4. Viņa varbūt daudz basto skolu?

Es tev iesaku beidz ņemties ar māsu, viņa agri vai vēlu aplauzīsies! Tu diemžēl nevari neko izdarīt, kā tikai brīdināt!
11.04.2014 21:03 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es to amēbu vakar atradu draugos un viņam uzrakstīju, ka ja pāri darīs māsai, es viņu atradīšu, lai ko tas man prasītu. Un pabrīdināju, tā mīļi, ka tēvs ir iegādājies dārza šķeres jaunas.

ja man ,kaut ko tādu uzrakstītu,tad es padomātu,ka persona,kas to raksta ir traka, nelīdzsvarota
11.04.2014 21:17 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
17 gadi ir gandrīz pilngadīga. ko darīt,ja viņai prātā ir ,kas cits neviss mācības? cilvēkam pašam jāsaprot un jāapzinās,ka ir svarīgi mācīties, iegūt izglītību un beigt skolu. ilgi viņu tāpat nenosargāsi. galvenais,lai apzinās kā izsargāties :D
11.04.2014 21:21 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Jau uzreiz atvainojos, ka nelasīju visus komentārus, bet tāpat izteikšos.
Tātad.
1) Jā, tagad pasaulē tā notiek, un 2) tas ne izslēdz, ne apstiprina to, vai esi vai neesi sajukusi prātā.
Pēc Latvijas likumiem cilvēks par savu seksuālo dzīvi var atbildēt no 16 gadu vecuma, tātad Tava māsa skaitās pietiekami pieaugusi, lai pati pieņemtu šādus lēmumus. Ko Tu vari darīt - brīdināt viņu, bet nevis strīdēties un censties pierādīt, ka Tu zini labāk, bet gan sniegt objektīvu informāciju un ļaut viņai pašai izdarīt secinājumus.
Ja viņas džeks grib braukt iepazīties ar vecākiem, tad tas ir tieši labi, tātad 1) viņš attiecības ar Tavu māsu uztver gana nopietni (jo kaut kādām piegulētājām ar ģimeni iepazīties nebrauc), 2) labāk, lai ģimene zina, ar kādu puisi meitene tiekas, ja jau attiecības viņiem tāpat ir, un 3) cilvēki mēdz mainīties, ja Tu puisi un viņa kompāniju pazini pirms vairākiem gadiem, kad viņš pats vēl galīgs zaļknābis bija, tad tagad, kad tomēr uzsācis pieauguša cilvēka dzīvi, viņš varētu būt nopietnāks un apzinīgāks kļuvis... ja jau būtu "mūžīgais dzērājs un tusētājs", tad arī diez vai pie vecākiem gribētu braukt.
Un tas, ka domā - puiši tajā vecumā neesot normāli un viņiem vajagot tikai seksu - rada jautājumu, kādā kompānijā Tu pati apgrozies. Jo man nu galīgi nav tāds iespaids palicis.
OK, sekss puišus diezgan lielā mērā interesē jebkurā vecumā vismaz no 15 līdz 50, taču ne jau visi ir ar to tā apmāti, ka nespētu domāt ne par ko citu.
11.04.2014 21:22 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
ar viņas smadzenēm augstkola atkrīt, bet vismaz vidusskolu..

Nu gan mīlošā māsiņa. Mana māsa arī nav nekāda dieva dāvana, bet šitā pateikt!

+++
Īsti nespēju saprast autores ārkārtīgo cepienu... Māsa zin kas ir prezervatīvs, kā un kad tas ir jālieto? Ja zin, tad viss ir ok, ja nezin, tad tas ir vnk jāiemāca, un jāliekas mierā. Goda vārds, meitenei nav ne 13, ne 15, uzskatu, ka 17 gadu vecumā cilvēks ir gana nobriedis, lai pats pieņemtu lēmumus un izlemtu, ko darīt ar savu dzīvi.
11.04.2014 21:23 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
varēsi auklēt māsas bērnu ...Kas cits atliks?
11.04.2014 21:24 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Ak šausmas, mans draugs arī agrāk bija liels tusētājs un brunču mednieks. Un?! Tāpat saķēros viņā un, ja tagad man kāds censtos ieborēt, ka tādi jau nu nemainās, es to cilvēku labi tālu pasūtītu dillēs.
Un tava māsa vairs nav nekāds bērns. Jo vairāk bāzīsi savu viedokli viņai virsū, jo par spīti viņa darīs tieši pretējo. Saprastu cepienu par meiteni, kurai ir 12 gadi, bet te - jau gandrīz pilngadīga..
11.04.2014 21:35 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
ļauj māsai pašai izjust visu uz savas ādas. Dzīve sit, dzīve dedzina, būs laba pieredze. Kā arī bieži vien sliktie puiši iemīlas un ir brīnišķīgi. Mīlestība maina cilvēkus.
11.04.2014 21:41 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Jā, tas ir normāli, ka 17 gadīgai meitenei ir sekss! Labrīt! :D un tur nav nekāds sakars ar modernumu.
11.04.2014 21:49 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
JA māsa pat paliktu stāvoklī? Kāpēc tev 22 gados būtu jāauklē viņas sīkais? Ja reiz māk uztaisīt, lai pati audzina. Un pati vainīga, ka 17 gados sēž vēl 9. klasē, tur nu tu ne pie kā neesi vainiiga.
11.04.2014 21:50 |

10 gadi
Reitings 302
Reģ: 26.08.2010
heh, man arī gados 16 parādījās nu tāds sliktais puisis, kuram bija jau 24, ar motociklu, ehh, tie tik bija skaisti laiki un jā, bijām kopā trīs gadus, tik ļoti viņš teica, ka esot manī iemīlējies, kaut gan visi sākumā tik brēca par to cik amorālas un briesmīgas šīs attiecības ir, ka viņš mani novedīšot no ceļa. Nu nebūt ne, ar smaidu atceros to! Tāpēc ticu, ka cilvēki mainās, arī tavas māsas draugs varbūt ir mainījies! :)
11.04.2014 21:57 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Man 15.gados bija 20.gadigs puisis,un neko briesmigu tur nesaskatiju, man liekas ka tiesi otradi,ka ja puisim butu ar 17.gadi,tad vajadzetu vairak uztraukties,jo abi butu jauni,un bezatbildigi,bet 22.gados varbut,bus vairak ta saprata,lai zinatu,ko var un ko nevar, un meitenei nawa 13gadi,lai nezinatu ko var atlaut puisim un ko ne.. ja vinai puisis pateiks ejam davai pie manim,pargulet, un meitene ar aizies, tad nu vina nawa gudra, bet ja vina pateiktu piemeram ta ja palaidisi rokas,nekur mes neiesim. nu bet tas tik manas domas, jo es savos 15 gados zinaju meru,ko varu un ko newaru, un talak pa glastiem nelaidu,ja gribeja jau kko vairak,tad ar pateicu,ka neko nevelos talak,un 17.gadi ar 22.gadiem nawa manu prat tik traki, man ir 23un draugam 28. es vel saprastu ja vinam butu 29/30 gadi,tad butu nu ta pa ko raizeties,jo taja vecuma butu jabut,jau sievai varbut bernam a nevis nepilngadigs skukis.
nu vards sakot,ja bus smadzenu zinas cik ,ko var atlaut,ja ne tad nu tur vina pati bus vainiga.
11.04.2014 22:05 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Vai tas ir par daudz prasīts? Manuprāt, nē. .
Tad kāda sūda pēc es vispār veltīju lielāko daļu savas dzīves? Es viņu audzināju..
Auklējos ar viņu. Es pat dārziņā negāju (tikai vienu pēdējo gadu) , jo redz man bija māsa uz kakla (mazs zīdainis, kas jāpieskata)

Un šī ir pateicība par visu.
Tas ir kā naža dūriens pakrūtē.

Un viņa Tev prasīja to darīt??? Ko te tagad gaudo par naža dūrienu???? Tā ir Tava māsa nevis tur kāds tirgotājs,kur nedarīsi to un šito,ja viņš nedarīs to un to. Tu viņu audzināji,jo tāda bija situācija,vecāki gribēja,utt.. Un viņai ir tiesības uz savu dzīvi!
Goda vārds - izklausies pēc 40 gadīgas sievas, tādi paši uzskati un rūgtums, un uzskats,ka tikai Tu būsi tā lēmēja,kā viņai vai jebkuram labak un kas ir,kas nav.
Ja arī neatbalsti viņas draudzību ar to puisi, tad vismaz atlaid agresivitāti. Izturies normāli pret māsu, nevis skalo smadzenes un draudi viņam. Tā Tu sevi parādi kā 17 gadīgu drīzāk nekā 22 vai 23.
Cilvēkam vajag ļaut dzīvot!!! Pašam!!!----> un tas nenozīmē, atgrūst māsu ar demonstratīvu sakāmo - ko tad es, Tev jau māsu nevajag,pati gudra, dzīvo tad,utt..
Un to spēju respektēt otra brīvību, acīmredzot, vajag mācīties, ja nav ieaudzināta/ iegūta spēja to izprast un pieņemt.
Žēl domāt,kāda būs dzīve Taviem bērniem,kad Tev tādi būs. Ultimāti un mātes mīlestība ar visādiem nosacījumiem, utt.
Labak pieliec tai tendencei punktu ar šo storiju.
11.04.2014 22:25 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Ak,jā - kopš kura laika 5 gadu starpība ir ČP????
11.04.2014 22:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits