Uz Turciju

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Nu dāma, dodiet man visu veidu ieteikumus, jo pavisam drīz došos atpūsties. bet es nekad neesmu bijusi nevienā kūrorta, tāpēc baidos kaut ko svarīgu nepaņemt vai paņemt kaut ko nevajadzīgu.
10.04.2014 17:02 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Bieži vien uz Turciju dodas slāvu dāmas meņģēties ar vietējiem..

Tāpēc viņiem arī tās baltās ir tik interesantas :D
10.04.2014 18:49 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ar to nav jālepojas, ja staigājat īsās, pieguļošās kleitiņās islāma zemē. Aiz cieņas pret vietējo kultūru, ieteiktu tomēr uzvilkt ko pieklājīgāku. Savādāk pastiprinām tikai negatīvo viedoklo par pavieglajām Austrumeiropas sievietēm un tad pieprasām, lai mūs tur cienītu, jau neciena;)
10.04.2014 19:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Mēs Ēģiptē nebijām kurortā, bet gan paceļojām pa valsti.

Un, jjā, tās valsts izpratnē īsi šorti un atklātas kleitas/ topiņi ir piedauzīgs apģērbs, tāpēc neko tādu nevilku. Vai nu bikses un krekliņus, kuriem nav pliki pleci vai garos svārkus.
Ar nekādu uzbāšanos nesastapos.
10.04.2014 19:09 |

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Es ar nesen atgriezos tieši no Turcijas! Kā divas nedēļas esmu jau atpakaļ ! :)
Vilku tikai kleitas, bet visām garums aptuveni līdz celim, īsāku gan nevilktu. Bija arī tādas, kas staigāja tik īsos šortos , ka man pat bija kauns viņu vietā, bet ja jau patīk saņemt tāda veida uzmanību no tiem turku večiem tad uz priekšu! Lielā mērā piekritu kariño komentāram. ;)
Iesaku mest kaunu pie malas un kaulēties pilnīgi visur! Sākumā kautrējos, bet kad divas paziņas nopirka 4 krēmus par mana 1 krēma cenu, tad metu kaunu pie malas! :D
Dzer svaigi spiestās sulas-nu fantastiskas! :)
Ja ir kaut kas noteikts vēl jautājams, vari droši uzrakstīt , jo nezinu ko tagad vel te uzrakstīt tādu. :) galvenais jau , lai ir labs noskaņojums..veiksmīgu ceļojumu! :)
10.04.2014 21:47 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ja domā iet ārpus kūrorta vārtiem, tad paņem līdzi (vai nopērc uz vietas) vieglas, brīva piegriezuma garas drēbes. garus svārkus/bikses un tuniku, piemēram. lakats galvā arī nav slikta ideja, ja gribi mierīgi pastaigāt pa tirgu. vai vismaz cepure, pie reizes arī no saules dūriena pasargās.
10.04.2014 21:54 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Tai, kura sabiedēta par nozagšanu- jā, turku vīrieši nāk klāt un runājas, sola precēt un tā, bet Ēģiptē ir trakāk... Nezags tevi neviens!

Hmmm... garās, plandošās linu bikses ir ļoti laba ideja! Es gan nestaigāju lakatā, bet šortus arī nevilku pavisam īsos- man bija vairāki "šorti" līdz celim, nekāda vaina :) Bet nevajag aizbraukt tikai ar plānajām drēbēm- vakaros vēss tomēr :)
10.04.2014 22:02 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, nevajag ieslīgt galējībās! Daudz turcietes nevalkā lakatus. Tūristes no Irānas tur atbrīvo matus.. kāda velna pēc latvietēm tur jāsāk tīties? :D Ja nu vienīgi, lai pasargātu no saules.. :)
10.04.2014 22:07 |

Reitings 6299
ja ir blondi mati un negribās lieku uzmanību stilā ''ai marri ju'' un iejukt pūlī, lakats nav peļama lieta. daudzas turcietes valkā skaistus, krāsainus lakatus, kāpēc uzreiz galējība?
10.04.2014 22:11 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Dārgā Donata, kas tā par tādu tumsonību? ;) Nav jau tā ka viņi lec visām, kas blondas virsū. Jeb kurā vietā būs aitas - būs cirpēji. Esmu bijusi ar turkiem vienā sabiedrībā, esmu bijusi tamlīdzīgās valstīs un zini, viņi virsū paši neplijās, ja vien meitene pati kaut kā neizaicina, tas gan nav par visiem teikts. Par krievietēm ir joks, brauksi atpūsies? Jā. Ar vīru? Nē, viena. Tad jau uz Turciju! :D Tas tak neliecina, ka visas krievietes ir *aukas. Es saprotu, ka Tu viņus uzskati par zemākas klases cilvēkiem, bet paveries pasaulē plašāk. ;)
10.04.2014 22:52 |

Reitings 6299
haha, S80, reāli smieklīgs komentārs :D savilki paralēles ar vienu manu izteikto frāzi par musulmaņu kultūru, laba atmiņa tev :)
tas, ka turki, it īpaši tirgū, plijas virsū gaišādainajām/matainajām tūristēm, ir vispāratzīts un uz savas ādas pārbaudīts fakts. ja tev neplijās, man prieks par tevi. rekur, iepriekšejām komentētājām arī pieredze.
man likās romantiski uzlikt tikko nopirktu krāsainu lakatu, iejusties tajā atmosfērā. ģērbties īsās drēbēs un pēc tam brīnīties, ka uzbāžas, ir diezgan, emmm, negudri. viņi ģērbjas ķermeni apsedzošās drēbes arī praktisku iemeslu dēļ (aizsardzība no saules) un iemēģināt šo ieradumu uz pāris atvaļinājuma dienām nav nekas ekstrēms vai nosodāms, bet pat apsveicams, jo tā ir cieņas izrādīšana viņu paražām.
atvainojos visām tām dāmām, kam mans ieteikums uzlikt lakatu Turcijā liekas kaut kas ekstrēms un nepieņemams. man ekstrēmi šķiet staigāt tur īsā kleitiņā/šortiņos.
10.04.2014 23:43 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
Turcija nav tā labākā izvēle, haoss un crazy izmisuši turki, kuri sakārojuši baltās asinis apkārt dancos, pat viss neglītākajai baltajai ģaļai, pffuuu
10.04.2014 23:49 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
žēl, ka naudu tadai čuhņai terēji :D
10.04.2014 23:51 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Nezinu, nezinu, kā tur īsti ir... Es nodzīvoju Stambulā pusgadu, manas draudzenes arī. Viņas precēt solīja, fočējās ar viņām, mašīnas stājās un pīpināja.. Bet man tikai vienu reizi mazs puisītis piedāvāja seksu :D
Visas esam blondas un skaistas, tā kā domāju, ka tas tomēr ir atkarīgs no tā, kā tu ģērbies un uzvedies. Man bija acis zemē visu laiku un kosmētika gandrīz nekad - man neviens virsū nepinās. Stambula, protams, ir liberālāka, nekā citas pilsētas.
11.04.2014 00:37 |

Reitings 734
Reģ: 13.02.2014
Nesaprotu, kur problēma.
Ja ir vēlme netraucēti un bez liekiem uzmanības apliecinājumiem iziet sabiedrībā, ir pienācīgi jāsaģērbjas, attiecīgi valsts pieņemtajām normām.
Ja gribas uzmanību, velciet šortus, kleitas, ko vien sirds kāro.
Ja braucat uz valsti, kur ir citas paražas, ar to ir jārēķinās. Nevar gribēt valstī, kur rādīt kailu savu ķermeni ir vulgāri, lai neskatās uz atsegtajām kājām.
11.04.2014 00:59 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kūrorta vietās no uzmanības neizbēgsi - tur visi grib nopelnīt kaut ko pārdodot vai vismaz izklaidēties uz haļavu... :D
Uztver komplimentus ar smaidu, atjokojies un viss - īpaši neielaidies garās sarunās un noteikti netici visiem skaistajiem vārdiem. Katru dienu viņiem tur ir simtiem tūristu, kuri atbraukuši izklaidēties, iztērēt naudu, atpūsties - bet vietējiem tas ir bizness, jo draudzīgāki, laipnāki, uzmācīgāki viņi būs, jo lielākas iespējas kaut ko pārdot. Neuzmācas viņi sievietēm, jo viņi nav redzējuši plikumus! Viņi jau sen kā pieraduši pie baltajām tūristēm un zina cik lētticīgas viņas mēdz būt uz skaistiem vārdiem... Uztver viņu vārdus vienkārši kā komplimentus un ne vairāk!

Līdzi ņem pieklājīgas vasaras drēbes. Tiešām izvairies no mini kleitiņām un īsiem šortiem - vienkārši tas būs slikts tonis.
Sauļošanās krēms, higiēnas lietas, platmale pret sauli, peldkostīms, dvielis (gan jau viesnīcā un pludmalē tiks piedāvāts bezmaksas dvielis, bet savs ir savs), saulesbrilles - nu tāds klasiskais pludmales komplekts. Pāris kārtas vasaras apģērba un kāda siltāka jaka vakara pastaigām. Apavi - ērti, viegli, tādi, kas neberž. Neliela aptieciņa - pretcaurejas zāles, oglīte, plāksteris, dziedinoša dezinficējoša smēre, pretsāpju tabletes. Fotoaparāts. Grāmata. Skaidra nauda sīkās vienībās (nezinu kā ir tagad, bet šķiet, ka derēja 1$,5$,10$ banknotes) - iepērkoties un kaulējoties būs labāk, ja tev nebūs lielas naudaszīmes.
Nezinu kā ir Turcijā, bet Ēģiptē ir odi - līdz ar to pretodu līdzeklis ir glābiņš.

Turcijā nevajag baidīties no vietējiem! Viņi ir uzmācīgi, bet ne ļauni! Tāpēc vienkārši esi draudzīga, mierīga, bet neflirtē un nekādā gadījumā nesāc uzvesties rupji.
11.04.2014 02:47 |

10 gadi
Reitings 164
Reģ: 12.05.2009
Meitenes, kas nesen bija Turcijā- kā ar naudu, ar EUR normāli visur varēja norēķināties?
11.04.2014 08:39 |

10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Carlina, tagad eiro viņiem ir vairāk cieņā, nekā dolāri ;) Protams, vari mainīt uz lirām, bet es īsti nesaskatu jēgu, jo pat lielveikalos mums ņēma eiro.
11.04.2014 08:47 |

10 gadi
Reitings 164
Reģ: 12.05.2009
Lieliski, Blonde on Blonde tieši cerēju, ka varu neko nemainīt, paldies par info :)
11.04.2014 09:43 |

Reitings 91
Reģ: 22.12.2010
Un nesen brālis teica, kad nedrīkst ņemt neko vērtīgu, baigi zogot tur visu.. Tāpēc uzmani savas mantas. :)
12.04.2014 16:07 |

Reitings 1
Reģ: 24.07.2015
Dārgās dāmas... Es nezinu kurā gadsimtā Jūs esat bijušas Turcijā? Vai arī kādā nenormāli reliģiskā ciemā. Esmu atgriezusies tikko no Stambulas biju tur 23.07.-31.07. Vidējā temperatūra dienā bija apm. +36° saulē pāri 40...
Tās ir pilnīgas muļķības par šortiņiem, īsākām klaitiņām, atsegtiem pleciem u.t.t... Neviens nekur nelūr, nerausta vai nezog. Uzbāžās viņi pilnīgi visiem - sievietēm, vīriešiem, brīvāk ģērbtiem, vai dikti zolīdiem.
Ja ir švaki ar nerviem, tad braukt turp nevar. Tā arī ir, viņi uzrunās krieviski, angliski varbūt savā valodā un tas būs uz katra soļa, ja ir runa par tūrisma vietām, Stambulas centrs vienā vai otrā krastā...
Ja gribēsiet apmeklēt mošeju/as tiks izsniegti lakati gan galvai/pleciem, gan kājām. Arī kungiem iedos lakatu, ja būs šorti.
31.07.2015 21:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits