Sveikas, meitenes!
Te kāda mācās / ir mācījusies RSU Medicīnas fakultātē?
Esmu nopietni nobriedusi tur stāties iekšā, taču ir pāris jautājumu; zinu, ka cosmo laiku pa laikam parādās diskusijas par šo tēmu, tāpēc ceru, ka kāda man varēs atbildēt :-)
1) Ok, visi saka, ka tur ir ļoooooti grūti, esot liels atbirums īpaši pēc pirmā kursa utt, man pašai daži paziņas arī atbira jo "vienkārši neesot varējuši izturēt". Bet reāli kādā ziņā grūti? Tajā, ka ir daudz jāzubrās, jāzina no galvas un lielais apjoms kopumā, tajā, ka viela īpaši par sevi ir sarežģīta, tajā, ka nepatīk anatomikumā un visi tie stāsti mar med-studentiem un līķiem, kurus jau esmu atklausījusies līdz galam un malai, viss kopā? Man pašai ir gaiša galva un lieliska atmiņa, mācības problēmas nekad nav sagādājušas. Vienkārši visi apkārt biedē, cik tur esot drausmīgi traki, ka MF jau vispār neesot dzīves utt., tāpēc arī tas viss rada izbrīnu.
2) Par ķīmiju. Ar bio man viss ir ok, pamati un zināšanas ir kārtīgas un pamatīgas, taču nekāda dižā ķīmiķe gan neesmu. Nū, nav jau tā, ka nesaprotu, nē, vienkārši ar nekādu īpašu izcilību tajā lauciņā neizceļos; vai vispār MF ķīmijas un bioķīmijas viela parti par sevi ir grūta? Un kuri vispār ir paši grūtākie priekšmeti (tieši 1 un 2 kursā)?
Būšu pateicīga par atbildēm! :)