Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Privātklīnikas ginekoloģe vs Poliklīnikas ginekoloģi

Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Sveikas,

Ko labāk izvēlēties ginekoloģi privātklīnikā vai tomēr poliklīnikā,kur ir valsts apmaksāti izdevumi?Situācija sekojoša,ka esmu atradusi dakterīti privātklīnikā Z.Vītiņu. Tiešām lieliska ārste, manuprāt, bet es velos zināt, vai arī, ja iešu pie viņas uz pārbaudēm, ok, maksāšu par vizītēm un analīzēm, bet vai pēc tam arī dzemdības ir par maksu??
Esmu galīga nezinīte šajā jomā, tāpēc būtu jauki,ja varētu izteikt Jūs kādus gudrus padomus :)
Iespējams,variet pieteikt labu dakterīti centrā,kas strādā poliklīnikā un kur šie apmeklējumi un visi izdevumi būtu bezmaksas,kā arī dakterīte ļoti laipna un zinoša?
Paldies. Priecašos uzklausīt visus padomus!! :)

Lai jauka diena!:)
31.03.2014 08:55 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Es esmu tikai par privātklīniku, ja līdzekļi ļauj. Cik pati esmu apmeklējusi ārstus privātklīnikās - daudz patīkamāka attieksme un es redzu, par ko maksāju. Poliklīnikā kaut kāds konveijers, briesmīgas rindas un tad vēl gadās, ka pret tevi normāli sāk izturēties tikai tad, kad iedod kukuli. Neesmu bieža slimnīcu un ārstu apmeklētāja, bet kad apmeklēju, īpaši ginekologu, tad vēlos normālu attieksmi, nevis gandrīz vai nosodījumu, ka atvilkos.
31.03.2014 09:04 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es eju privātpraksē. Esmu atradusi dakteri, kurai uzticos un kura man simpatizē kā cilvēks, tāpēc negribu mainīt.

Ja tai klīnikai vai doktorātam, kuru Tu apmeklē, ir noslēgts līgums par grūtnieču aprūpi, tad pakalpojumi būs bezmaksas vai lētāki. Ja nav līguma, tad maksāsi pilno cenu.
31.03.2014 09:13 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Vispār, ja tev ar grūtniecību viss ok, nav jēgas iet pie ārsta. Tad labāk pie vecmātes. Lieki neskatīsies neko USG (jo takš kabinetā ir USG un kāpēc lieku reizi nepalūrēt) un vecmāte uz grūtniecību skatās savādāk par ginekologu, jo nav ārsts.
Godīgi sakot, nesaprotu kāpēc pie mums tas vēl nav iegājies, jo ārzemēs grūtniecības aprūpi veic tieši vecmāte :)
31.03.2014 09:35 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Godīgi sakot, nesaprotu kāpēc pie mums tas vēl nav iegājies, jo ārzemēs grūtniecības aprūpi veic tieši vecmāte

Kādreiz gāju pie valsts ārstes. Rindā gaidot to vien redzēju, kā šādu praksi. Neviena no acīmredzamajām grūtniecīem negāja pie ginekoloģes, visas tikai un vienīgi pie vecmātes. Tā, ka ir vietas, kur tas notiek.

Kas attiecas uz sākotnējo diskusijas jautājumu, skaidrs ir tas, ka pakalpojuma kvalitāti nenosaka sienas, bet konkrētais ārsts.
31.03.2014 09:38 |

Reitings 2728
Latvijā grūtnieču uzraudzību var veikt gan ginekologs, gan vecmāte - katra izvēlas sev tīkamāko. Un es tiešām nesaprotu, kas tur TIK slikts, ja katru reizi paskatās bērnu USG - tas nekādā veidā viņam nekaitē, bet man, savukārt, sirds mierīga, ka attīstība ir atbilstoša laikam un mazulim viss kārtībā.

Bet atbildot uz autores jautājumu - eju VC4. Kad nebiju stāvoklī - par visu maksāju pati, tagad - viss par valsts naudu. Ārstei ir līgums ar NVD. Noskaidro, vai Tavai ārstei arī nav.
31.03.2014 09:41 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Man pieredze tikai ar privātajiem, tāpēc nevaru salīdzināt, bet arī starp privātajiem ir bijuši labi un briesmīgi ārsti. Tāpēc nedomāju, ka privātprakse ir kkāda garantija vai faktors.
Pati privātos izvēlos nevis principa pēc, bet tāpēc, ka konkrētos ārstus ieteica. Un tas jau atkal norāda uz to, ka vienam tas ārsts patiks, bet citam nē.
31.03.2014 10:17 |

10 gadi
Reitings 5929
Biju decembrī pie vienas ārstes, kas līdz decembrim bija gan privātajā, gan valsts praksē. Nu, ja man būtu bijis jāmaksā par viņas vizīti 50 EUR, es būtu pagalam neapmierināta... Drausmīgi tas bija! Tik nerupīgi un pavirši, ka nekad mūžā neieteiktu viņu vairs. Pati eju pie poliklīnikas ginekoloģes, ļoti simpatizē viņa.
31.03.2014 10:32 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Kas attiecas uz sākotnējo diskusijas jautājumu, skaidrs ir tas, ka pakalpojuma kvalitāti nenosaka sienas, bet konkrētais ārsts

Tieši tā. Būtu jau ideāli un vienkārši, ja ārsta profesionalitāti varētu noteikt pēc tā, kurā iestādē viņš strādā. Profesionāls ārsts savu kvalifikāciju nezaudēs neatkarīgi no tā, kur viņš strādā. Nebūs tā, ka pusi laika nostrādājot slimnīcā un otru privātpraksē, pirmajā gadījumā viņš aizmirst par savām zināšanām un strādā pavirši, bet otrajā kļūst par medicīnas spīdekli.
31.03.2014 10:44 |

Reitings 273
Reģ: 04.10.2009
Es esmu gājusi tikai pie valsts dakterēm :) Nezinu man vienmēr paveicies vai kā, bet par attieksmi utt. nekad neesmu sūdzējusies :) Dakterītēm kabineti smuki, izremontēti, aparatūra jauna, pašas laipnas atsaucīgas, visu izdara kā nākas. Pilnīgi nekādu iebildumu. Konveijeru nejūtu :D Un arī rindas ir vienmēr bijušas max. nedēļa uz priekšu. Tiesa gan neesmu no Rīgas :D
31.03.2014 10:57 |

Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Paldies meitenes par informāciju.

skaya - Kā sauc Tavu ārsti un vai garas rindas pie viņas ir?
31.03.2014 11:18 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Kopš slimnīcā saskāros ar nepatīkamu attieksmi, respektīvi, prasīju māsiņai, kur ir man nepieciešamais kabinets, atbilde bija tādā tonī izteikta, itkā es viņai jautātu pārskaitīt visu mūžu savu minimālo algu. Kad saprata, ka esmu uz operāciju par savu naudu, ne valsts, attieksme izmainījās. Bez maz vai uz rokām aiznesa līdz kabinetam.
Kopš šī brīža valsts iestādēs neiegriežos.
31.03.2014 11:29 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Man ar valsts slimnīcām ir līdzīga pieredze kā Luī. Vienu reizi apmeklēju ginekoloģi valsts klīnikā. Nelaipna un sonogrāfiju(ne grūtniecības dēļ) taisot, to ierīci iegrūda ar tādu spēku, ka gandrīz iekliedzos. Ja būtu stāvoklī, vispār pat neapsvērtu domu iet pie valsts ārsta, pēc tā, kā manām draudzenēm un radiniecēm ir tur gājis(kā grūtniecēm).
Kopš tā laika apmeklēju tikai privātklīniku. Dārgāk, bet vismaz neviens mani nevaro ar sonogrāfu un nepurpina par manu stulbumu, kad uzdodu kādu jautājumu.

Protams, iespējams, ka 99% valsts ārstu ir jauki, atsaucīgi un īsti eņģeļi, vien es uz sātanu trāpīju. Taču, man to liek apšaubīt tas, ka reti no kura esmu ko labu dzirdējusi(par dažādiem ārstiem, nevis vienu un to pašu).
31.03.2014 11:48 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kas attiecas uz sākotnējo diskusijas jautājumu, skaidrs ir tas, ka pakalpojuma kvalitāti nenosaka sienas, bet konkrētais ārsts

Tas gan. Esmu pārmaksājusi ginekologa apmeklējumus un pretī vēl saņēmusi tādu attieksmi, it kā būtu ielauzusies templī :D
Nevajag vienmēr smādēt valsts apmaksātos ginekologus.. viņiem ir ļoti dauzd darba, attiecīgi arī bagāta pieredze :)
31.03.2014 12:02 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es savu īsto ārsti biju atradusi tieši poliklīnikā, 3 ls maksāja vizīte, ļoti jauka un zinoša ārste, bet pie viņas tagad ir tāaaadas rindas, pat par augstāku maksu (agrāk 10 ls) ir jāgaida mēnesis. un ļoti daudz grūtnieces pie viņas iet, tad pieraksta laikā nekad nepieņem, vienmēr priekšā būs grūtnieču bars, ar visu pierakstu 40 minūtes jāgaida. no vienas puses - labam ārstam būs vienmēr daudz pacientu, no otras - gribās pieejamāku ginekologu.
privātpraksēs ar tādām problēmām, protams, nesaskāros, bet vēl nav izdevies atrast ārsti, kas man liktos gan kompetenta, gan patīkama komunikācijā. dažām ir tieksme visu laiku saukt par zaķīti, varbūt citas meitenes par to laimīgas maksā un uzskata par īpašu servisu, bet mani tas drausmīgi kaitina.
autorei - ja tu esi atradusi savu īsto ārsti, pirms meklē citu, noskaidro, vai pie viņas arī grūtnieces ir par maksu, reti kur ir.
31.03.2014 12:31 |

Reitings 2728
mikiii, uzrakstīju Tev privāti vēstulē! :)
31.03.2014 12:54 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits