Likums

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Ludzu vajag jusu palidzibu loti vajag likuma punktu ,kas darbojas ja nepilngadiga meitene 14gadi ir jau gadu attiecibas ar pilngadigu puisi,bet mate to atbalsta,matei vienalga ko dara vinas meita ,kas par to draud
30.03.2014 11:51 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
OK, nav laika strīdēties,
30.03.2014 21:13 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Neviens jau nestridas! Vnk es katru dienu ar saviem vecaakiem, meginam izkopt attiecibas ar saviem patsmitniekiem,taa lai nepazaudeetu to uzticeshanas momentu. Jo labaak zinaat, ka berns satiekas ar to 20gadnieku un buut vismaz informetam, kur vini iet, ko dara, ko sarakstas, nevis, kad tas notiek mammai aiz muguras.
Kad tikko masam pajautaaju vai vinam ir skola meitenes, kas satiekas ar vecaakiem puishiem, kuru vecums ir no 18, vinjas teica, ka jaa ka ir, un kad jautaaju ko mammas saka, vinjas teica, ka mammas nemaz to nezin... Nu tad padomaasim, kaa ir labaak, ka mamma zin par tadam attiecibam un lai vai kaa samierinaas, bet ir ar savu tiini, vai nezin par attiecibam un tad ir parsteigums, jo no mammas kljuvusi par vecmaaminju!

Jo tiinju vecums ir smags, vinjiem liekas, ka visa pasaule pieder vinjiem un nekas slikts nespeej notikt. Un man prieks, ka man uzticas vinjas - ka jebkura bridi varu ieiet masu draugos, askos, twitteros un palasit ko vinjas dara!
30.03.2014 21:56 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nu ja, 14 gados tik loti gribas seksu. Ne, 14 gados liekas, ka ir jau pieaugusu un, ja vel calits pievers uzmanibu, ka tad vinam atteikt var ?! Un tas puisis noteikti nav normals, kkads pienapuika, kuram parastas, sava vecuma meitenes nedod. Fuij, ka vel var uzskatit, ka tas ir normali !
30.03.2014 23:35 |

Reitings 6040
Neviens nesaka, ka tas ir normali- ja godigi man ir gadijums iz dzives kad puisis satikas ar meiteni un gaidija kad vinai paliks 18 lai iestatos intimos sakaros! Neviens no vinja draugiem neticeja ka 2gadus vinji ir kopa un neka! Vecaki taa bija ieaudzinajusi:) ka meitenei jasagaida 18. Protams tads gadijums vienigais ko es zinu, bet... Ir ari ta!
30.03.2014 23:40 |

Reitings 494
Reģ: 17.10.2013
seit tik daudzas ir tiiik tupas!!!
Ne,nevar gulet! Ie vairaki biologiski faktori kas ierosina gribesanu pec seksa,jauniete nekontrole. Vina patiesiba pat neko no ta nesaprot. Uzakatu,ka vina nedrigst ta darit. Bet ir maza iespeja,ka tada lieta tu kaut ko izmainisi ar to pantu.
30.03.2014 23:50 |

Reitings 6040
Body! Tieshi taa, mes nevaram to kontrolet! Un nekads pants tur neko nepalidzes:)
31.03.2014 00:32 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
162.1 pants. Pamudināšana iesaistīties seksuālās darbībās

(1) Par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās vai šādas personas pamudināšanu tikties ar mērķi izdarīt seksuālas darbības vai stāties dzimumattiecībās neatkarīgi no veida, kādā pamudinājums izteikts, ja to izdarījusi pilngadīga persona, –
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu.
(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas ar mazgadīgo, –
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem."

kriminālpārkāpums ir un paliek kriminālpārkāpums. PunkC
31.03.2014 09:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ja mazāk par 16, tad tā skaitās mazgadīgo pavedināšana.
Ja 16 līdz 18, tad tā ir nepilngadīgo pavedināšana.

Pirmajā gadījumā par to ir paredzēta kriminālatbildība. Līdz 16 gadiem skaitās juridiski mazgadīga. Te pat nevar būt diskusiju.
31.03.2014 09:12 |

10 gadi
Reitings 13809
Kubiete, mazgadīgais ir, persona, kas nav sasniegusi četrpadsmit gadu vecumu.
31.03.2014 09:20 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Mūsdienās 14 gadus jaunas meitenes ļoti saprot ko dara un uz ko iet. Manuprāt, pēc gada ilgākm attiecībām, tas ir tikai normāls nākamais solis attiecībās. Es uzskatu, ka labāk pēc gadu ilgām attiecībām sekss, nekā vienas nakts sakars un bēbis pirms pamatskolas pabeigšanas.
Jā, tas nav pareizi un oficiāli tas ir nooziegums, bet mūsdienās nevainība tiek zaudēta visbiežāk tieši šajā vecumā. Tā ir attīstījusies sabiedrība.
Man pašai ir paziņa, kas 13 gados dzemdēja bērnu. Un arī "autors" noteikti bija pilngadīgs.
31.03.2014 09:24 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nu normali jau tas nav un 14 gadi tacu pavisam jauna..Ja butu 16 un 20 tad savadak. Zinu dazus ex klasesbiedrus kuriem sadas attieclibas bijuas un joprojam kopa :)
31.03.2014 09:35 |

Reitings 1493
Nu bļā... tāda loģika. Ja meitenei labi un viņai patīk, un māte - tāda pati dolba*oba pret to neiebilst, tad viss ir ok, likums nepastāv, ar sveci klāt nestāvi un neiejaucies.
Narkotikas arī ar likumu ir aizliegtas, bet - ja jaunietim taču forši un labi, lai turpina lietot? Da fuuuck?

Un nav tā, ka tas pants ir kaķim zem astes. Jā, to visbiežāk izmanto vecāki. Bet tikpat labi par notiekošo var ziņot arī skolotāji, kaimiņi, bāriņtiesas darbinieki u.c. personas, kas uztraucas par situāciju.
Mēs te varam filozofēt zilas palikdamas, cik tā meitene attīstīta un ka viņa Cosmo nevis Aveni lasa... tas nemaina faktu, ka likuma priekšā tas viņas pilngadīgais piegulētājs ir mazgadīgās/nepilngadīgās (nesapratu īsti - viņai jau ir vai vēl nav 14?) pavedinātājs. Viņa pati, protams, jā, neko īsti nepārkāpj, jo tikpat labi varētu gulēt ar 14 vai 10 gadīgu. Un sekss jau nav aizliegts. Bet ir aizliegts to darīt pilngadīgajam ar nepilngadīgo!!!
Viss. Punkts. Es arī ziņotu, visticamāk, sākumā bāriņtiesai, lai vispār apseko ģimeni, kas tādu situāciju pieļauj. Ja konstatētu, ka viss čiki, nu lieliski - lai laimīgi dzīvo tālāk!
31.03.2014 10:19 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Nu jau, nu jau. Tagad liksim vienādības zīmi starp divu mīlošu cilvēku seksu un narkotikām? Wtf.
31.03.2014 10:35 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es arī ziņotu, visticamāk, sākumā bāriņtiesai, lai vispār apseko ģimeni, kas tādu situāciju pieļauj. Ja konstatētu, ka viss čiki, nu lieliski - lai laimīgi dzīvo tālāk!

Man liekas,ka to vajadzēja darīt 'trāk,ja tas tik ļoti uztrauc, nevis tad,kad gadu jau ir nodraudzējušies un viss jau ir noticis.
31.03.2014 10:41 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
El Diablo
Neesi vēl pamanījusi, ka Cosmo eksistē tikai divas galējības? Ļoti tievs - ļoti resns; ļoti slikts - ļoti labs; daudz - maz; vīriešu krūtis - govs tesmeņi; utt. Nav jābrīnās, ka viss, kas ir ārpus Tā vajadzētu ir Tā nedrīkst nekad un nemūžam. :D
31.03.2014 10:42 |

Reitings 1493
El diablo, nē vienādības zīmi starp likumiem. Ja pastāv viens, kāpēc otrs pēkšņi nepastāv kaut kādu emocionālu apsvērumu dēļ? Kas turklāt nav pierādāmi - cik viņi tur mīloši, cik tā meitene pārdomāti pieņēmusi šādu lēmumu, vai puisis neizdarīja nekādu emocionālo spiedienu, kas tādā vecumā tomēr var būt liktenīgs - ja nepārgulēsi ar mani, pametīšu... tas NAV retums!

Labi, mazliet "piezemētāka galējība"- tad varbūt arī atļaujam alko/cigaretes pārdot jauniešiem jau no 14 gadu vecuma? Viņi taču jūtas gana pieauguši, ķermenis ir tam nobriedis, tas notiek labprātīgi utt utjp.

Es to neatbalstu. Piekrītu tam, ja reiz ir noteikts tāds vecums, no kura attiecīgas lietas var attiecīgi darīt, tātad ir tomēr tam pamatā kādi pētījumi par personas emocionālu nobriešanu un spēju patiešām pieņemt patstāvīgus un pārdomātus lēmumus.
31.03.2014 11:06 |

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
Ziniet ne visas nepilngadīgās ir vienādas, cita pat 15 gados ir nobriedušāka par dažu labu pilngadīgo. ;)
Jaukties jau nu noteikti nevajadzētu, ja vien puisis ir normāls, ja tā loģiski padomā, mūsdienās lielākajai daļai pāru ir diezgan ievērojama gadu starpība. ;)
Es nesaprotu tās meitenes, kuras saka, ka nesaprot kā pilngadīgs puisis var kaut ko saskatīt nepilngadīgā meitenē, itkā meitene sasniegusi tos savus 18 kļūst baigii pieaugusi. Tie ir tikai gadi, ja abi cilvēki ir nopietni, uzskatu ,ka attiecības ir iespējamas arī starp 15 gadīgu un 20 gadīgu. :)
Man ,piemēram ,interesē vecāki puiši, un viņi arī nesaskata nekoo briesmīgu manos 17. :)
31.03.2014 11:32 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Toties tagad meitenes jau tādas dāmas pat 14 gados ir,ka nemaz nepateksi,ka mazgadīgā.

taisnība,man pilsētā apkārt vien tādas 12-16 ,bet puišiem 20-30, un vēl plusā alkohols,narkotikas,briesmīgi jau nu gan protams,man māsai 12,es kā daudzreiz vecākā māsa,uzmanu viņu,un priecājos,ka viņai vismaz ir draudzenes kas nāk paspēlēties,parunāties ne slepus šņabi dzert un spaisu pīpēt,ar puišiem ar sarakstās bet ne jau par seksu un tā. lai vai kā,man žēl ka šāda ir 21.gs jaunatne jau pat 12 gados... vismaz pasargāsim un audzināsim savus tuvākos :)

16 un 20..tur vēl manuprāt nav tik traki.. ja viens attiecības nav brutāls sekss,dzeršana un dzīvošana citiem uz kakla.

pati 16 gados iepazinos ar 21 gadīgu,un 4 gadus jau kopā.. bet mani manos 16 neintresēja ne dzert,pīpēt,tusēt,seksoties..un uztvere ar bija pieagušāka,tā kā,katrs gadījums ir individuāls.
31.03.2014 15:06 |

Reitings 678
Reģ: 29.01.2014
Man ir tāds liels UN? Kad man bija 15, bija viens puisis, puisim 18 gadi, bijām kādus 8 mēn. kopā, bet viņš ne reizi netēmēja uz gultas pusi! Ja pārguļ, tad tā ir meitenes pašas vaina.
31.03.2014 18:40 |

Reitings 52
Reģ: 06.10.2012
Izstāstīšu gadījumu iz savas dzīves - biju maza,jauniņa - ap 15,16 arī .. un kaut kā sanāca,ka draugu lokā biju viena no jaunākajām. Kaut kā pēc vienas ballītes sākās sarakste ar vienu puisi, kurš uzmeklēja mani draugos,šķiet. Tā nu mēs runājāmies, sarunas bija diezgan interesantas un grozījās ne jau par ballīšu tematiem vien.. tā nu nolēmām doties arī ārā, parunāties. Puisim tajā laikā bija 21.. Jā, un pēc ilgākas kontaktu uzturēšanas viņš mazliet novērsās,jo kaut kā nebija iedomājies,ka es tik jauniņa esmu ( to es viņam pati izstāstīju sarunu laikā).. Kā nu sanāca,kā nu ne- lūk, pēc pāris gadiem atkal šad tad tikāmies, sarakste un vienkārši draudzība. Viņš atzina,ka toreiz mazliet nobiedējis mans vecums,licies kaut kā savādi,ka tiekas ar mazu, iktā gados vēl nenobriedušu meiteni, lai gan uzvedība un saturiskās sarunas neesot ļāvušas iedomāties,ka tik jauna! :)
31.03.2014 20:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits