Krievi

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Manas si vakara pardomas.

Sezu pie kompja, youtube nejausi izleca veca krivu dziesma, uzliku, saku dungot lidzi, pectam uzliku velvienu, un tad veselu playlist un klausijos. Aizdomajos par to, ka Latvija, un ne tikai, krievi tiek nosoditi, saukti par urlam utt. Vini tacu nav vainigi, ka vinu prezidents un visa valdiba ir atsaldeti merglji. Katra nacija bus individi, kas kritis uz nerviem, bet tapec jau nevajag bazt visus viena maisa. Domaju, ka Latvijaa naids starp abam tautam, liela mera, ir pasu latviesu del, jo vienmer krieviem tiek atgadinats, ka vinu majas ir Krievija un vini atrodas svesa zeme, kautgan, liela dala musu paaudzes krievu, pat Krievija nav bijusi. Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem, nevis dalu no Krievijas, kura nekad nav bijusi. Tapat ka dala latviesu, kas iekartojusi dzivi arzemes, grib tur palikt un iegut pilsonibu, jo jutas drosiba un cieniti.
27.03.2014 22:53 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Šis teksts jau liecina par ekonomiskās domāšanas, zināšanu trūkumu.

Lai nu vai ko, bet par zinasanu trukumu man parmest nevar, vienkarsi es nepiekritu tavam viedoklim un tu manam.

Tomer lai nu vair ar ko, bet ar sipoliem un ar aboliem Latvija sevi var nodrosinat, tapat ka ar lielu dalu parejam importetam partikas precem un tapat Latvija pati sev var apgerbu uzsut un apavaus uztaisit nevis nesat Azijas svetsopu darinajumus. Vai tad ne?

Un runajot par tirgus kroplosanu, nenaktu par sliktu paskatities kas notiek apkart pasaulei, teiksim kapec tas nelaimigas Afrikas valstis grimst nabadziba. Vispirms tam tiek uzspiests kads dargs infrastrukturas projekts no IMF un tiek iestatstit cik labs tas bus ekonomikas izaugsmei, lai gan patiesiba statistika un prognozes tiek viltotas, ka rezultata ekonomika uzlabojusies nav, ir tikai sliktak palicis un valsts paradu atmaksat nevar. Tad tiek piedavats izdarit izveli- samaksat vai atmaksat paradu cita veida, kas beidzas ar to ka valsts razo nevis to kas tas tautai vajadzigs, bet gan to ko Rietumvalstis dikte, teiksim audzet kafiju un razot palmu ellu, kamer partika tiek importeta no R valstim, lai gan to mierigi varetu audzet uz vietas un tas butu daudzkart letak. Ka butu ja kadreiz parunatu par sadu tirgus kroplosanu, A???
28.03.2014 16:14 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Morgan

Tomer lai nu vair ar ko, bet ar sipoliem un ar aboliem Latvija sevi var nodrosinat

Tas priecē, man kā reiz neko citu dzīvē nemaz nevajag.

Latvija pati sev var apgerbu uzsut un apavaus uztaisit nevis nesat Azijas svetsopu darinajumus. Vai tad ne?

Ir tāda lieta kā produkta pašizmaksa un patērētāju pirktspēja. Starpcitu, izejmateriāli tāpat būtu jāimportē. Nevari vienlaicīgi audzēt sīpolus un linu - zeme ir tik, cik ir. Pierēķini klāt vēl tās lietošanas periodu un tukšos gadus.

Un runajot par tirgus kroplosanu, nenaktu par sliktu paskatities kas notiek apkart pasaulei, teiksim kapec tas nelaimigas Afrikas valstis grimst nabadziba.

Iekšpolitikas dēļ. Āfrika nevar sūdzēties par dabas resursu neesamību.

valsts razo nevis to kas tas tautai vajadzigs, bet gan to ko Rietumvalstis dikte, teiksim audzet kafiju un razot palmu ellu, kamer partika tiek importeta no R valstim, lai gan to mierigi varetu audzet uz vietas un tas butu daudzkart letak

To sauc par tirgu, pieprasījuma un piedāvājuma attiecībām. Izvēloties produktu, ko piedāvāt pasaules tirgū - starptautiskajai tirdzniecībai, tiek ņemtas vērā ražošanas izmaksas. Ražošanas izmaksas produktam katrā pasaules vietā atšķiras, tāpēc pastāv salīdzinošās priekšrocības. Proti, mēs LV varētu audzēt kafiju speciālos angāros, bet tas maksātu nenormāli dārgi. Secīgi, produkta gala cena nebūtu vairumam pa kabatai. Savukārt Āfrikā klimats ir ļoti pateicīgs kafijas pupiņu audzēšanai. Un ko dara Āfrika? Izmanto šo klimata priekšrocību, jo pieprasījums pēc kafijas pupiņām ir milzīgs. Reālajā dzīvē ražošanas izmaksas nav nemainīgas, palielinot ražošanas apjomu, ražošanas izmaksas samazinās, kā rezultātā ieguvums no specializācijas ir lielāks. To sauc par apjoma efektivitāti.

Ir iemesls, kapēc tradicionālā ekonomika ir vēsture.
28.03.2014 17:09 |

Reitings 254
Reģ: 23.12.2013
Protams,visus cilvēkus nevar bāzt vienā maisā. Tomēr pēc savas pieredzes(cik nu tā liela) varu teikt,ka ar krieviem nevēlos biedroties. Visa tā cūciskā attieksme,lielākā daļa krievu,kas dzīvo Latvijā, vēlas,lai Putins ieņem arī Latviju(pati esmu dzirdējusi sākām ko tādu) . Tad arī gribas,lai tad brauc visi mājās pie tā Putina.

Protams,visi nav vienādi. Pazīstu vienu krievu ģimenīti - jauka bez gala,un protams,ka viņiem šādus vārdus neveltu.
28.03.2014 18:38 |

Reitings 2258
īstenībā baisi lasīt, ka cieņa nav pret cilvēku tapēc, ka viņš gadiem nevar iemācīties latviešu valodu. esmu latviete, un ja tagad mūs okupētu krievija, tad es būtu tā, kas nevar iemācīties krievu valodu, nu nemāku un viss, esmu mēģinājusi, bet es vnk nevaru, ko man tad pakārties? šobrīd arī darbā dazi klienti vnk runā krieviski un nesaprot, ka es latviete neprotu to viņu valodu, ko tad darīt? kāpēc visi nevar dzīvot katrs sava valstī mierā un starptautiskas lietas darīt angliski? to valodu vismaz var 30 dienu laikā apgūt.
28.03.2014 19:22 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ja mus okupetu un tu nezinatu LIELO valodu, sibīrija būtu maigakais ko ar tevi izdarītu.
28.03.2014 19:24 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Šis jau ir pilnīgs ku-kū... klaja ņirgāšanās un necieņas izrādīšana.

Ar terminu Latvijas tauta apzīmē visu Latvijas Republikas pilsoņu kopumu.Tas nozīmē, ka ar terminiem latvietis/latviete/krievs/krieviete saprot cilvēka valstisko, nevis etnisko piederību.

Jūs sevi pozicionējiet, kā Krievijas valsts piederīgo un apgalvojiet, ka "uzskatiet Latviju par savējo". Domu gaitu nav grūti saprast un idejiski nekā pārsteidzoši jauna nav, bet nu tik atklāti paust savu pretlatvisko nostāju?

Man nav saprotams šis pārlieku lielais krievu nacionālisms? Vai tad būt par latvieti ir tāds apkaunojums?... Un pēc tam brīnās, kāpēc latvieši iesaka pamest šo valsti... nu ja tev nav nekādas cieņas pret šo valsti un tās iedzīvotājiem, negaidi, ka pēkšņi parādīsies cieņa pret tevi.

Teletūbij, katrs saklausa to, ko vēlas saklausīt. Šajā gadījumā ar terminiem latviete, krieviete es tiešām domāju tikai etnisko piederību. Jā, varbūt neesmu tik smalki iepazinusies ar kaut kādu terminoloģiju kā Tu, bet es tiešām domāju tieši to-etnisko piederību. Un ar to, ka uzskatu Latviju par savu valsti, neteicu to, ka tā ir mana kā krievietes valsts, teicu to, kā uzskatu sevi kā šai valstij piederīgo. Un nav man nekādas pretlatviskas nostājas, taču šādi cilvēki kā Tu, kas katrā krievu pateiktajā vārdā meklē kaut kādus draudus un vēlmi latviešiem kaut ko atņemt vai pārkrievot, arī rada plaisu starp latviešiem un krieviem. Jo, lai ko teiktu, lai ko darītu, lai kā censtos cienīt...tam nav nozīmes, ja esi krievs! Skumji.

Un neuzskatu, ka būt, ka par latvieti ir kāds kauns, tāpat kā nav kauns būt par vācieti, grieķi, ungāru vai romu, bet vienkārši katrs ir tas, kas viņš ir, un nav nekā nosodāma vēlēties apzināties savu etnisko piederību un izcelsmi.
28.03.2014 20:12 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
man patik ta reklama kas tagad ir( tv vai radio? ) neatdosim mūsu krievus Putinam.Nu tada ta doma, tie ir mūsun cilveki. Ja dazi grib tikai krieviju lai brauc prom, parejos neatdosim!!!!!!! PunC:)
28.03.2014 20:22 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kubiet, vāks, bet es piekrītu gandrīz katram Tavam komentāram šajā diskusijā. Stāvus aplaudēju!

Tur jau tā lieta, ka Putina valdība ir labākā kāda Krievijai bijusi ļoti, ļoti ilgā laikā un tas kremt rietumu līderiem un attiecīgi arī prese izvērš rusofobijas propagandu un demonizē krievus tāpat kā arābus,un tauta pavelkass.

+++

un ctn, Tava ironija par labklājību.. Nu tad padomā reāli, ka Krievija ir milzīga valsts, ar milzīgu teritoriju. Protams, ka nepieciešams laiks, lai tur vismaz kaut ko savēstu kārtībā, bet atšķirībā no mums, Krievijā 1. janvāri nesāk, paceļot nodokļus, bet otrādi - ceļ algas, pensijas, pabalstus. Turklāt bieži vien arī gada vidū. Protams, par spīti tam visam līmenis ir zems, bet Putins dara tauts labā un viņam pie kājas visa pasaule, jo dara tā kā uzskata par nepieciešamo. Jā, tur ir bardaks, bet mūsu mazajā LV tāds pats bardaks - zagšana, bezdarbs. Jā, % mazākā skaitā, bet arī teritorija mums maza.
28.03.2014 20:56 |

Reitings 2342
Meksikanka

Lai kaut ko saprastu, ir jāmācās. Citādi var balsi par banānu atdot...
28.03.2014 21:25 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Sunset

Visi domā no sava skata punkta. Tāpēc nedoma par tiem, kuri ir savadāki. Ja tagad mūs okupētu, piemēram, Zviedrija, mums nemaksātu algas un vajadzētu strādāt pa 14-18stundām dnn + kaut ko darīt pa māju + audzināt bērnus - diez vai kādai būtu spēks vēl naktīs mācīties zvoedru valodu, ja bez tas varētu iztikt.
Plus tiešam ne visi cilvēki ir "predisponēti" valodu mācībām. Man kursā bija ļoti gudrs puisi, kurš medicīnu zin perfekti, atcerējas visu, ko stāstīja konferencēs, māka to visu interpretēt un pielietot. Bet nevarēja iegaumēt, kir jāliek garumzīmes un komatus, kādus vārdus jālieto tājā vai citā situācijā.
28.03.2014 21:28 |

Reitings 2342
Julenok, bet, tīri no vēstures... kad krievi okupēja Latviju, latvieši krievu valodu iemācījās. Protams, tie, kas netika izsūtīti. Vai tad tie strādāja mazāk? Nebūt ne.

Neuzskatu, ka ir adekvāti skatīties vēsturē un meklēt iemeslus, attaisnojumus. Mēs dzīvojam vienā zemē, un tā ir Latvija. Valsts valoda ir jāzina. Ja negrib, nespēj iemācīties - katra indivīda problēma.
28.03.2014 21:35 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Un nav man nekādas pretlatviskas nostājas

Šie ir Jūsu vārdi:
negribu un man nevajag, lai mani uzskatītu par latvieti!
Ir diezgan skaidrs, kas šeit ir domāts, jo par latviešu tautības cilvēku Jūs diez vai kāds noturēs. Ja cilvēks ar Latvijas pasi (es tā pieņemu) var šādi pateikt... tas jau ir ārpus veselā saprāta robežām.

Vienīgais, ko gribētu, lai latvieši krievus (tautības cilvēkus) nestādītu kā zemāku šķiru
Tā nav taisnība - visiem latviešiem spēles noteikumi ir vienādi. Ja, piemēram, latviešu skolā/vai darbā ir kaut kādas prasības par latviešu valodas zināšanām, tad kāpēc, lai krievu tautības cilvēkiem būtu kādas atlaides šādā jautājumā?

taču šādi cilvēki kā Tu, kas katrā krievu pateiktajā vārdā meklē kaut kādus draudus un vēlmi latviešiem kaut ko atņemt vai pārkrievot, arī rada plaisu starp latviešiem un krieviem.
Nav taisnība. Man nav svarīga Jūsu tautība, mani satrauc Jūsu nicinošā attieksme un pārspīlētais nacionālisms.

Jo, lai ko teiktu, lai ko darītu, lai kā censtos cienīt...tam nav nozīmes, ja esi krievs! Skumji.
Nav taisnība - ir ļoti daudz viedu, kā panākt cieņu, bet krievi to nekad nav gribējuši/centušies panākt.
28.03.2014 21:37 |

Reitings 4962
Ir diezgan skaidrs, kas šeit ir domāts, jo par latviešu tautības cilvēku Jūs diez vai kāds noturēs. Ja cilvēks ar Latvijas pasi (es tā pieņemu) var šādi pateikt... tas jau ir ārpus veselā saprāta robežām.

Es esmu krieviete. Un tad, kad to pasaku, es nevienā brīdī nedomāju, ko teiks kāds latvietis. Un man ir diezgan pieklājīgas latviešu valodas zināsanas, no piektās klases mācījos latviešu plūsmā, mācījos latviešu visusskolā, pabeidzu augstskolu latviski, latviešu valodā varu komunicēt tādā pašā limenī kā krievu.
Un man tiešām nevajag, lai kāds nodomātu, ka esmu latviete, es neesmu, un tas nav ne slikti, ne labi, tā vienkārši ir.
Un ārpus veselā saprāta robežām ir Tava vēlēšanās meklēt to, citējot:" '' Man nav nekā no tā, es neatbalstu nacionālismu ne no vienas puses, ne no latviešu, ne no krievu!

Teletūbij, Tu esi viens no tiem cilvēkiem, kurš ne pie kādiem apstākļiem nepieņems krievus, pie jebkādiem apstākļiem atradīs viņus kā ienaidniekus un dzimtenes zaimotājus! Un jebkas, ko pateiks tāds cilvēks, kā es, krievs būs slikti, lai arī ko teiktu, vienmēr būs kāda vaina. Nu ko varu pateikt, man žēl, ka ir tādi cilvēki kā Tu, bet tajā pašā laikā zinu, ka ir tiešām sirsnīgi, normāli domājoši latvieši, kas cilvēku vērtē pēc cilvēciskajām īpašībām un vērtībām! Un paldies Dievam, ka ir tādi cilvēki, neatkarīgi no viņu tautības!
28.03.2014 22:49 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Es gan nesaprotu .. kādēļ pie krieviem sevi pieskaitošie ļaudis latviešu valodas iemācīšanos uzsver kā .. nez kādu varoņdarbu ? Tas ir tik nepatīkami uzkrītoši. Valodas prasmes ir pašsaprotamas.
P.s.
Dzīvoju vienā no Skandināvu valstīm ,un valodu TEKOŠĀ līmenī - paralēlu augstskolai un darbam - apguvu gada laikā. Ziniet, draugi - tas tiešām ir TIKAI un VIEN:IGI attieksmes jautājums ;)
28.03.2014 22:54 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Secinājumus, par piemēru ņemot izņēmumus, ir gaužām nepareizi. Sūdabrāļi un sociāli zemais slānis ir visās tautās.
28.03.2014 22:55 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Lai kaut ko saprastu, ir jāmācās. Citādi var balsi par banānu atdot...

Jā, tikai sakarā ar manu komentāru vispār neklemmējas. Vēlreiz saku - ironija nevietā, bet nu spriežot pēc Tava komentāra, ko nu tur var prasīt.
28.03.2014 22:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tas nozīmē, ka ar terminiem latvietis/latviete/krievs/krieviete saprot cilvēka valstisko, nevis etnisko piederību.

Pirms te gari spriedelee, iemaacies vispirms pats savu dzimto valodu liidz galam, lai terminologjija nejuktu. Peec tevis teiktaa bez maz vai sanaak ka ja latvieshu paaris aizbrauc uz Kjiinu dziivot, piedzemdee tur beernu un beernam ir Kjiinas pase, tad beerns nav latvietis, bet gan kjiinietis.
Un jaa, es lepojos ar savu slaavisko izcelsmi, jo shaadi es izraadu cienju pret savu vecmaaminju, vecvecmaaminju utt, bet tam nav nekaada sakara ar manu attieksmi pret Latviju. Taas ir divas savaa starpaa pilniigi nesaistiitas lietas! Es arii neveelos, lai mani notur par to, kas es neesmu! Tieshi taapat kaa latvieshi neveelaas, lai vinjus notur par krieviem, jo taa ir taada pati identitaates paziime kaa sieviete vai viirietis, beerns vai pieaugushais utt.
28.03.2014 23:12 |

Reitings 4962
Pirms te gari spriedelee, iemaacies vispirms pats savu dzimto valodu liidz galam, lai terminologjija nejuktu. Peec tevis teiktaa bez maz vai sanaak ka ja latvieshu paaris aizbrauc uz Kjiinu dziivot, piedzemdee tur beernu un beernam ir Kjiinas pase, tad beerns nav latvietis, bet gan kjiinietis.
Un jaa, es lepojos ar savu slaavisko izcelsmi, jo shaadi es izraadu cienju pret savu vecmaaminju, vecvecmaaminju utt, bet tam nav nekaada sakara ar manu attieksmi pret Latviju. Taas ir divas savaa starpaa pilniigi nesaistiitas lietas! Es arii neveelos, lai mani notur par to, kas es neesmu! Tieshi taapat kaa latvieshi neveelaas, lai vinjus notur par krieviem, jo taa ir taada pati identitaates paziime kaa sieviete vai viirietis, beerns vai pieaugushais utt.

++++++++
28.03.2014 23:17 |

Reitings 4962
Man kursā bija ļoti gudrs puisi, kurš medicīnu zin perfekti, atcerējas visu, ko stāstīja konferencēs, māka to visu interpretēt un pielietot. Bet nevarēja iegaumēt, kur jāliek garumzīmes un komatus, kādus vārdus jālieto tājā vai citā situācijā.

Manam brālim ir tieši tāda pati situācija. Es savā ģimenē latviski māku vislabāk, esmu mēģinājusi viņam ieskaidrot garumzīmes, ar mīkstinājuma zīmēm nav problēmu, bet garumzīmes viņam ir Ķīnas ābece, nesakaitāmas reizes esmu viņam runājot demosntrējusi, kā latviešu valodā skan tās garumzīmes, kurās vietā vajag, bet nu nav! Viņš it kā dzird labi, bet tās vietas ar garumzīmēm vienkārši nesaprot, neatceras, kur vajag.Latviski runā normāli, nu saprotami, bet nekādu garumzīmju nav nedz runājot, nedz rakstot, man arī tāda sajūta, ka nebūs, viņš vienkārši nesaprot.
28.03.2014 23:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits