Sveikas,meitenes!
Jau ieprieksh atvainojos par to, ka bez garumziimeem, sheit to vienkaarshi nav.
Jau labu laiku mani nomoka kaada lieta. Gadu atpakalj mana maasa iepazinaas ar viirieti, kursh paarstaav islamu. Saakumaa ar mammu bijaam nedaudz shokeetas, bet iepaziistot viirieti likaas, ka gan jau nemaz nevar buut tik traki. Viirietis pieklaajiigs,ljoti inteligjents,bet tomeer,ljoti nosleepumains. Gaaja laiks un maasa no muusu gjimenes pamazaam atsvesinaajaas, neatbildeeja uz zvaniem, iiszinjaam,ja atbildeeja, tad ljoti reti un izvairiigi. Kad tas jau stipri ievilkaas, abi ar draugu devaamies pie maasas, lai noskaidrotu, kas notiek. Piezvaniijaam pie durviim,gaidiijaam. Durvis atveera maasas dziives biedrs.. Kad jautaajaam, vai varam satikt maasu,vins negribiigi muus ielaida iekshaa,caur sakostiem zobiem piedaavaaja teeju. Sadzirdeeju vinjas balsi un tuuliit jau arii pati bija klaat. Tas ko redzeeju, manii nedaudz raisiija izbiili. Nosegusi galvu ar hidzabu(musulmanu galvas lakatu) un geerbusies diivainaa indieshu stila kleitaa vinja pienaaca man tuvaak un veesi pajautaaja, ko es veeloties. uzreiz jautaaju, kas notiek, kaadeelj neatbildi uz zvaniem.. gribeejaas kliegt,raudaat,kaut ko salauzt. Maasa man vienmeer bijusi miiljaakais cilveeks un tas tik ljoti saap, ka vinja nu ir pavisam savaadaaka. Tad vinja atbildeeja ka tagad viss ir citaadaak un nekas nebuus kaa agraak. un veel plus, lai es pacenshoties samekleet dziivei jeegu un nedziivot pa tuksho, jo paslaik viss kas notiek ar manu dziivi, cilveekiem ar ko tiekos, tam visam neesot noziime. Ir kaut kam jaaziedojas.Nu pasakiet meitenes, ko lai daru? Pagaajis jau vairaak kaa meenesis,ne zinjas no maasas. Esmu tuksha, mamma uztraucas. Kaa lai ko taadu pienjem?